Kormányrendeletben írnák elő Orbánék, hogy egy egészségbiztosítási kifizetés, illetve a baleseti táppénz iránti kérelem elbírálása során az illetékes kormányhivatalt is be kell vonni az ügyintézésbe.

Piszkálgatja Orbán a táppénzhez jutás szabályait – bevonná a kormányhivatalt is a döntési folyamatba

Úgy egyszerűsítene, hogy újabb, állami sóhivatalt von be az ügyintézésbe... Forrás: Pixabay

Az újabb szereplő bevonása a fideszes kormány szerint „egyszerűsítené” az eljárást – írja a portfolio.hu.

A társadalmi egyeztetésre bocsátott dokumentum indoklása szerint a kormányrendelet elsődleges célja az Egészségbiztosítási Pénzbeli Ellátásokkal és Baleseti Táppénzekkel kapcsolatos eljárási szabályok pontosítása és aktualizálása. A kormányhivatal bevonásától a fideszes agytröszt azt várja, hogy „gyorsabb lesz az ügyintézés” a mintegy 4,06 milliónyi, érintett biztosított számára – szól a társadalmi egyeztetésre bocsátott dokumentum.

Ha az egészségbiztosítási pénzbeli ellátás és baleseti táppénz iránti kérelmek elbírálása során a tényállás tisztázása érdekében a kifizetőhelynek korábbi adatokat kell beszereznie más kifizetőhelytől vagy az egészségbiztosítótól, a székhelye szerinti illetékes kormányhivatalhoz kell fordulnia.

A kormányhivatalnak pedig teljesítenie kell az adatszolgáltatást a kifizetőhely kérésére, csak ezután indulhat meg a táppénzes kifizetés. A módosított rendelet értelmében az új szabályok 2024. január 1-jétől lépnének hatályba.

Forrás: Portfolió
Fotó: Pixabay

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Nincs még minden szétqrva,,rommá b@szva,,leamortizálva a szarba- trágyába... ..
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
Nincs még minden szétqrva,,rommá b@szva,,leamortizálva a szarba- trágyába... ..
Toller Béla
Hja, ezt még nem tolták rogánék alá, központoítva ! Boldog-boldogtalan kapta a táppénzt az orvosi papírjai alapján, elsőre a munkahelyétől, aztán csak az államtól - mellesleg, amiért búsásan befizett korábban. Azt is megszabták. mennyivel korábban. És akkor most az ász ! Majd a kormányhivatal belepofázik a víz folyásába, esetleg megakasztja, nem ért vele egyet, nem annyival, nem addig, stb. Milyen alapon ? Hááááát, az nincs a törvényben...Se embere, se hozzáértése nincs a kormányhivatalnak, csak maga az, hogy van !
kereső
Az "adatszolgáltatás " teljesitésének határideje 30 nap a kormányhivatalok részéről. Ennyivel tolódik ki az ellátás folyósitása. Mivel táppénz ideje alatt kereső tevékenység nem folytatható- ezért az érintett 4 milliós potenciális kör, erre az időre jövedelem nélkül marad. Hurrá!!! Ez is a magyar emberek érdekében történik- mind amellett, hogy további adminisztrációs terheket ró a munkáltatóra, a kifizetést teljesitőre.
Nessy
@Toller Béla: A kormányhivatalok politikai tisztánlátását nem homályosítja el szakértelem, ergo mindenbe bele vau! Lassan már mindenben ők döntenek!
csak úgy....
ebbe a hülye ötletbe is pár ezren belefognak dögleni...,persze ott a rengetek vendég migráns, akkor meg minek annyi magyar!?
rücsü41
Több szem többet lát alapon kell az ügyeket intézni, és akkor sokkal később kell a táppénzt kifizetni.Az a röhely hogy kormáény szigorít a táppénz elbírálásán, hogy jogosult-e az illető vagy nem, de a társadalombiztosítási és az egészségügyi törvényben elírtak betartására nem tesz semmiféle hathatós intézkedést.Maga az a tény hogy a biztosított betegnek a házi orvosához be kell jelentkezni és csak a megadott időpontban mehet orvosi vizsgáltra , és hogy különböző orvosi beavatkozásoknál váró lista van, ami nem rövid, hanem több hónapos féléves , sőt több is lehet, a törvény megszegését jelenti, mert a törvény nem azt írja elő az állami gyógyításban, hogy azt akkor köteles elvégezni ha sor kerül a betegre, hanem akkor amikor a beteg betegsége azt indokolja.A kormánynak a szigorítást ott kellene elkezdeni ,hogy a szolgáltató a kifizetett járulék ellenében akkor álljon a beteg rendelkezésére amikor annak szüksége van rá!Hol áll ettől az állásponttól a mai egészségügy?Aki azt mondja hogy nincs itt semmi baj, az vagy vak,és nem lát, vagy siket és nem hall, de egy biztos hogy az érzékszerveivel baj van.Szeretnék már egy olyan pert látni amikor a beteg nem időben kapja meg a megfelelő ellátást, hogy mivel indokolná a bíró kérelemnek helyt adó , vagy kérelmet elutasító döntését!
verőce21
@csak úgy...: Azért van annyi magyar, hogy tégedet idegesítsenek, hogy még mindig létezik a magyar...!
Sakk Matt
Hejes! Valamit csakkel tennyi a zelembétékú proppagandi és a migráncsok elen.
Nem-e lehetne-e csökkentenie a szabaccság keretet-e?! Úccse dógoznak akkó, facért fizetnyénekk???
/Győzike/
kereső
Az biztos, hogy ez ismét nagy segitséget jelent a családoknak!: )))))))))))))))
csak úgy....
@verőce21: te vagy 0rbánék legbutább, legfontoskodóbb, legunalmasabb, legdicsekvöbb (a semmire) mitugrász elmebetege!
Qqberci
@Nessy: Amiben meg nem, abban vikkancs személyesen...
balos
Ami még mükődő képes az országban,azt az álmok-futó csúti breteg "baráti-segítséggel" leamortizálja!Az üvegzsebei már lassan felfoghatatlan méretűre dagadtak!Meg is látszik rajta!A feltöltése ZAVARTALANUL foly--lik!
Qqberci
@balos: Most már ideje lenne a csútkányt rendesen pofánpiszkálni egy szívlapáttal...
fideszes gyökér
A magyarok körbeássák Magyarországot, aztán Orbánviktor hozzácsatolja a Fülöp-szigetekhez.

Ennyike.
CsipkeRózsa
Ez már nem normális, mindent maga alá gyűr!
szegfue
@utánam a vízözön: 11:47 Nekem is az a gyanum, hogy baromira kell a pénz! Nem véletlen -- a szokásoktól eltérően --, hogy 2023. dec. 1-től a minimálbért 15 %-kal, a garantált bért 10 %-kal megemelték, tehát ennyivel több adó és járulék folyik be 1 hónappal előbb.
justhpeter
A hatökör minden be akar spájzolni. Lehet, hogy kapott infó arról, hogy az uniós szavazásig már nem lesz lóvé.
verőce21
@csak úgy...: 12:40) Te magyargyűlölő senkiházi. Azért van annyi magyar, hogy tégedet idegesítsenek, hogy még mindig létezik a magyar...!
Vannak itt bőven rajtad kívül is magyargyűlölők, árulók, csak azok intelligensebbek, burkoltan gyűlölködnek. Te vagy itt a legbutább közülük, a tébolyodott elméddel...!
Eladott Ország
"A táppénz iránti kérelem elbírálása során az illetékes kormányhivatalt is be kell vonni az ügyintézésbe" Az állami maffia úgy egyszerűsítene, hogy újabb, állami sóhivatalt von be az ügyintézésbe...No sebaj - harsogjon Viktor kiáltmánya: HAJRÁ MAGYARORSZÁG! Vagy inkánn ahogy Hofi mondta egykor: "kitartás elvtársak!"
kereső
@Eladott Ország: Ezeket nem illeti az "elvtárs" megnevezés- hiszen elvek nélküliek.
Nanya
Dögöljön meg mind !
Hajdú megyei infó!
Saját családtagom márciusra kapott időpontot CARDIOLÓGIÁRA !
pintér ne érje meg a holnap reggelt szívemből kívánom neki !
Ugyanez a kívánságom érvényes hatalmat bitorló kormányra is érvényes.
Nanya
@verőce21: Ne bassz rá se te meg hülye vagy ! És hazaárúló !
Nessy
Lehet itt és most "lelkesedni", nem magyarnak, árulónak bélyegezni, aki fel tudja fogni, mit jelent ez a balesetet szenvedett beteg részére, hogy amikor a legnagyobb szüksége lenne pénzre, még a megélhetése is veszélybe kerül, az elhúzódó táppénz fizetés miatt! Hölgyeim és Uraim! Mindenki érhet baleset, egy hirtelen jött betegség!
Ha életbe lép ez a törvény, és két hónap mire táppénzt kapnak ha a Kormányhivatal is úgy dönt, akkor majd jusson eszükbe, milyen lelkesen védték!
Tunes1106
Én baleseti táppénzt így is 3 hónap után kaptam. A táppénzek is csúsznak állandóan , most még ezt a sóhivatalt is bele veszik. Akkor mi a fasaztom lesz , még több vízfejet kell eltartani? Digitális fejlődés meg a faszom, elővettem a 6210 i nokiámat na ezt szenneld maj be! Ide küldjél szálát!
balos
@kereső: Sajnos az elvhez agy is kell,nem a pusztaság a fejben!
Lepényleső
...ha egy rendőrségi sofőr lehet egészségügy miniszter (is),-
nyilvánvaló,hogy egy kormányhivatali dolgozó bármikor
leköröz konzíliumban akár egy bármilyen orvosprofesszort csoportot,
így kezébe adva akár élet-és halál feletti teljhatalmat?
Előre,- szól a propaganda,- azzal nem kérkedik,hogy a mielőbbi halálba?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.