Orbán Viktor miniszterelnök pénteki rádióinterjújában kijelentette, hogy Ukrajna uniós csatlakozását egyelőre nem szabad napirendre tűzni.

Nem hagyta szó nélkül Orbán Viktor kijelentéseit az Európai Tanács elnöke
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Ukrajna uniós tagsága ma nem esik egybe Magyarország nemzeti érdekeivel. A kormány azt javasolja, hogy ne is tűzzék ezt napirendre, hozzá se kezdjenek a csúcsértekezleten a megvitatásához. Azt javaslom, hogy Ukrajna EU-tagságának tárgyalása ne is kezdődjön meg. Magyarország elég jó állapotban van ahhoz, hogy ezt el merje mondani. Akkor tűzzük napirendre Ukrajna uniós csatlakozási tárgyalását, ha megfelelő előkészítés van, és a különféle érdekeket összehangoljuk

– ismertette a kormányfő a rádióban.

A miniszterelnök álláspontja szerint az Európai Uniónak előbb stratégiai partnerséget kellene kötnie Ukrajnával. Most megszólalt az ügyben Charles Michel, az Európai Tanács elnöke is.

Az Európai Uniónak már van társulási megállapodása Ukrajnával

– reagált a magyar kormányfő szavaira Charles Michel.

Az Európai Tanács elnöke megjegyezte azt is, hogy a társulási megállapodás sok lehetőséget kínál az Ukrajnával történő szoros együttműködésre

– írja a Reuters.

Forrás: Index.hu

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Ismét sikerült egy jóbarátot szerezni és némi ""tiszteletet"" kiharcolni!
Ideje, hiszen már nagyon ráfért!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
...hát persze hogy van...miért ne lenne...sőt mindenkinek van társulási megállapodása a halállal is de attól még mindenki halogassa ahogy csak tudja...
namihami
Ismét sikerült egy jóbarátot szerezni és némi ""tiszteletet"" kiharcolni!
Ideje, hiszen már nagyon ráfért!
Yoda69
A haboru elobb utobb de veget fog erni. Akkor pedig Ukrajna azonnal be fog lepni az Unioba. Akar egyetert O1G, akar nem. Nagy a valoszinusege, hogy orban ekozben meg kilepteti az orszagot az Uniobol.
justhpeter
@namihami: Szarkazmus vagy provokáció ?
justhpeter
@Yoda69: Azért Orbán ennyire nem bátor. Egy esetleges Huxit után lehet hogy ő el tudna menekülni, de a többiek nem örülnének egy lincselési programnak.
Nyírfa
Kedves Charles Michel, ide már nem szavak kellenek.
namihami
@justhpeter: 13.21: Olvasd el az eddigi kommentjeimet (bár nem kötelező) és abból rájöhetsz!
izéke
@Shikari: egyre gyakrabban töröd a magyart,ennyire rosszul fordít nálad,puliszkafalván a Google?
csak úgy....
miért van az,hogy 0rbán már csak az otthoni, tenyésztett gyogyósainál jön be,akik öt körmükszakadtáig védenek és szerintük a világon mindenki más hülye, kivéve az ö guruló gurujukat! :)
balos
@Pegero: Hát ha 1 nyilasturulgeci mondja!
balos
@csak úgy...: Erre vannak beállítva az ormos intézetnél!A maszek minden gátlást legyőz!Pláne,ha hagyják pénzt mosni!
balos
A kolostormalaca rőffentett a moslékos dézsa mellől!
namihami
@csak úgy...: 15.53: Mert az Orbánizmus már több, mint politikai nézet, ez már vallás! És a vallás az már a hiten alapul és a hit dogmák sora! Ezt pedig, mint a katolikust (vagy a többit) az abban hívőt, a racionális értelem vagy a tények már nem tudják semmiképp sem megingatni!
""Jézus (Orbán) tévedhetetlen!""---és ez a ""gránitszilárdságú"" nekik! Mi pedig a gránitszilárdságú állandó faragását is látjuk!
Eladott Ország
Az Európai Tanács elnöke sokat ne várjon egy szaros csizmás bunkótó, aki akkor boldog, ha bosszút állhat! Egy jottányit sem lehet, szabad ennek az embernek és hasonszőrű haverjainak engedni. Ha jellemtelen emberrel jellemesen tárgyalsz te maradsz alul, nem értem mit akarnak Orbántól, a partvonalra kéne szorítani hadd kiabáljon be onnan hogy kell gólt rúgni de a játékmezöre nem szabadna felengedni. Kiváncsi vagyok hogy alakul majd a vita Brüsszelben, de szerintem a németek és franciák ki fogják Orbánt szoritani, nem fogják hagyni hogy egy 9,7 miiliós ország minielnöke csuklóztassa a 90 milliós Németországot és a 66 milliós Franciaországot. Milyen ember az, aki céljai eléréséhez könnyedén megzsarolja a saját szövetségeseit?! A periférián visongató, viselkedni nem tudó félmajom, rázza a rácsot.
csak úgy....
@Pegero: ugye te a gyogyós,proli ,elmebeteg "örnagy" rokona? -mindent értek...
Cherry
Nem is kell törödni egy elmebeteg hirler utánzattal,, aki agyi sérült mint a hivöi csak azok éltetik ezt a retkes kis zsiros patkányt
Eladott Ország
@Pegero: ma, 16:34 ☻ Te illiberális genetikai hulladék, Orbán seggén egy szarcsimbók! Üzenjük Brüsszelnek! Bálint gazda megmondta: Ha nem kezeljük gondosan, a trágya összeáll és egy nagy szarkupac lesz belőle. És az lett...
twitter.com/csorike1520/status/1595478075172601857/photo/1
namihami
@Eladott Ország: 16.25: Eljutott oda, hogy kénytelen legyen így viselkedni! A 12 éves tevékenysége, mind anyagi---mind politikai szempontból, mára csak a hasonló politikai (náci és nacionalista) ELVtársai között arat osztatlan sikereket! És már ott se mindenható (lásd pl Meloni), hiszen a józan ésszel élő politikus kénytelen belátni, hogy ez Európában már nem lehet sikeres! A nacionalista szemlélet csak a mi kommentelőink szerint nyer egyre nagyobb teret, de a realitás eddig se hozta őket vezető európai szerepbe! Ahogy az olaszoknál az északibb tájakra, úgy (és ez vicces) a németeknél a volt keleti tartományokban jellemzőbb. (éppen a volt ndk-sok)
Az Unio döntő gondja éppen az, hogy amikor alapították és bővítették, akkor senki nem gondolt az ""Orbánizmusra"" és nem építettek be ellene fékeket! Ez a ""teljes egyetértés"" döntő hibája és a Kmalac fő aduja! Ezért fél a jövő tavaszi döntéstől, amin kimondhatják annak megszüntetését! Attól kezdve pedig a totális hulladéka lesz az Unionak!
És akkor jöhet az anyagi(!!!) elszámoltatás! Attól pedig---mint ördög a tömjénfüsttől...
Clavigo
@Pegero: Csillapodjál ,Mahmoud..( allah rogyassza rád az eget...)..
Clavigo
@Pegero: Benedvesedtél,,Mahmoud ? :):) Nem vagy az esetem..:):):)
Clavigo
@Pegero: DDDXXDDXXDXX:) Ne verjen a víz ,Mahmoud:):):):) Árt a szèpségednek...DDXDDX:):):):)
Lepényleső
"Látványos" stratégiai megállapodás eredményei a bánnal;
- Torgyán József,- aki nélkül soha nem lett volna miniszterelnök; tönkre téve,pártja felszámolva,megsemmisítve?
- Welt 2000 - Komáromi András;"Szombaton aláírta,amit soha nem akart,másnapra meghalt..."?
- Stratégiai partnerségi megállapodás cirka 100 céggel;- védelmi pénzek,ha a cég megtetszett,akkor a cég is veszett?
Ennek fényében elmondható,hogy számára a "stratégia" jelentése a szem fényének mások általi elvesztése?
S eme tevékenység senkit nem emlékeztet pl. arra a játékra; "itt a piros,hol a piros" s ebben ki az okos?
libellle
Itt a bizonyiték ( 100.000-dik) arra, hogy Magyarország fömuftija nem normális. Nem tudja már, hogy hol van.
ómió
Michel efftársék, talán, "sutyiban" már be is léptették!? Úgy "dübörög" már ott a nemlétező "demokrácia"!?
Sámannus
Egyre büdösebb ez az ember. Hamarosan kotlanak úkok. No lassan a kolósszarhoz lessz haonló. Mindenki befogja az orrát jelenlétében.
Nessy
Néha a doktorminiszterelnökúr már elfelejti, hogy mit szavazott meg, mondjuk két éve, amikor még dőlt a lé! Igaz, arra sem emlékszik hogy "szankciós" infláció szankcióit is megszavazta! Mint ahogy az 1989-s "Ruszkik haza", majd később "térdre csuhások" véleményére sem . A Liberális korszakot meg pláne feledné!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.