Budapest további pénzügyi kihívásokkal néz szembe, mivel az Államkincstár az önkormányzat folyószámlahitel-keretéből inkasszózta a szolidaritási hozzájárulás utolsó részletét – írta meg az RTL.

Inkasszót rakott az Államkincstár a Fővárosi Önkormányzatra

Látkép a Budai Vár felől a Steidl Imre tervei alapján 1904-ben a Duna folyó partján átadott Országházra. Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

Ez a lépés kamatterheket vonhat maga után, és Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes szerint komoly terhet ró a Fővárosi Önkormányzatra.

Az idén Budapestnek 58 milliárd forint szolidaritási hozzájárulást kellene befizetnie az államkasszába, hogy támogassa a szegényebb önkormányzatokat.

Az RTL megírta főpolgármester szerint az összeg mértéke túllépi a város saját bevételeit, és ezért törvénysértő. A Fővárosi Önkormányzat és a kormány között per zajlik, mivel vitatják az adó 25 milliárd forintnyi részét, miközben a maradékot hajlandók lennének befizetni.

Bár pénteken a Fővárosi Törvényszék újra azonnali jogvédelmet biztosított Budapestnek a befizetés ellen, az állam mégis közel 5 milliárd forintot inkasszózott.

A kormány szerint mindez jogszerű, míg a főváros továbbra is fenntartja, hogy az intézkedés törvénytelen. Ezen vitás kérdés miatt a Fővárosi Önkormányzat feljelentést tett.

Forrás: RTL

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Peller Anikó
Már megint? Aztán visítanak, hogy budapestnek nincs pénze semmire se. Gondolom ezért veszik el tőlük. A pénct.
Nyírfa
Legalább ennyit veszítsen Orbán és a családja, s külön-külön az összes kegyeltje.
simmering73
@KisTehen: Na pont ennyi eszed van. Ökör. HAHAHA
kereső
Javitsátok már azt a cimet. Nem az önkormányzatra raktak inkasszót, hanem az önkormányzat folyószámlájára. Vagy ez az egy szó már nem fért bele a "karakterbe"?
Alfa
...mert a lopás ...rablás zabrálás a keresztény-fasiszta orbán rendszer lételeme...keresztényileg
Alfa
ez az orbáni szerető keresztény állam igy karácsonykor
human
Orbán kommunikációban jó. A gazdaság vezetésére totálisan alkalmatlan. Ha Orbán marad a gazdaság lejtmenete folytatódik és egy nap a saját bankszámlánkat is érinti majd a szolidaritási adó.
izéke
@Sakk Matt: ez nem lopás,ez kifosztás. Hatalommal való visszaélés keretei között. Legközelebb hoznak egy törvényt,hogy a fővárosnak kell viselnie az ország összes anyagi terheit,mert orbánék a határokon túl élő medvevadászoknak küldi meg lölőnek és a vejének. Ne legyen senkinek illúziója,jegyezzétek meg amit írok! HA BUDAPESTEN JÖVŐRE IS AZ ELLENZÉK NYER,ORBÁNÉK TELJESEN KIFOSZTJÁK ÉS TÖNKRETESZIK A FŐVÁROST BOSSZÚBÓL!
izéke
@Csak Norisz és senki más: szerinted miért? Kevesebb lakosság,kevesebb bevétel,kevesebb cég aki a helyi adókat fizeti,de kevesebb a kiadása is,mivel nincs akkora infrastruktúra amit fent kell tartani.
Csak Norisz és senki más
@izéke: Akkor semmi gond s fenti megoldással! Ugye?
balos
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
izéke
@Csak Norisz és senki más: de van vele gond,ezt te is jól tudod,csak fontosabb számodra,hogy orbánt éltesd,mintsem gondolkozz.
Csak Norisz és senki más
@balos: VIGYÁZZ! MERT AZ ORDENÁRÉ HOZZÁSZÓLÁSAIDAT 56-AN FOGJÁK JELENTENI, MINT A HEVROFÉT! AZTÁN MINDEN HSZ-T TRÖLNEK!
balos
@Csak Norisz és senki más: Aztán majd az utcára kerülök,mint a nemzeth nagyjai!önnek is csak azért válaszolok,mert szeretem látni a vergődését a "parton"!
Pálinkás Pál
azt mire mennek a feljelentéssel...inkább plakát 1918...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.