Alig élesedett a státusztörvény, pár nap múlva márki is rúgtak egy iskolaigazgatót. A szülők aláírásgyűjtésbe kezdtek.

Máris lecsapott a státusztörvény: kirúgták a szentesi igazgatót

Fotó: Facebook/kiss.balint.reformatus.iskola

A Státusztörvényként ismert csomagot tavaly júliusban fogadta el a parlament, egyes rendelkezései már akkor, mások szeptemberben, és jelentős fejezetek pedig az idén januártól élesedtek. Így az a rendelkezés, amely szerint az egyházi fenntartású iskolákban indoklás nélkül van lehetőség az igazgatónak is felmondani. Ezzel a friss felhatalmazással élt a Szentesi Nagytemplomi Református Egyházközség Presbitériuma, és fenntartóként, még a téli szünet vége előtt, visszavonta Karikó-Tóth Tibor kinevezését – indoklás nélkül hívták vissza a szentesi Kiss Bálint Református Általános Iskola, Óvoda és Bölcsőde éléről.A törvény változása következtében van arra lehetőség, hogy az egyházi intézményekben nem kell indokolni a vezetői poszt kinevezés megszüntetését, az állami intézményekben legalább van arra lehetőség, hogy pár napon belül kérjék az érintettek az indokok hivatalos dokumentálását. Az egyházi fenntartásúaknál nincs ilyen előírás, ezt használta ki a szentesi oktatási intézmény fenntartója, amit ráadásul, még a szünetben akartak gyorsan lezavarni

- számol be a Szeged.hu.

Forrás: Szeged.hu

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Már az egyházi iskoláknál is rettegnek a tanárok. Sok olyan település lett az országban, hogy az egyetlen iskolát is az egyház kapta meg.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
Istenért és a hazáért...Ez lenne az isteni? Ezt teszik a hazáért?
Maradjunk annyiban, hogy az épület szép, és ez sem az ő érdemük.
A jóisten mentsen meg mindenkit a hazug papoktól és politikusoktól! Meg, úgy általában, a hazug embertől.
szaboria1
Már az egyházi iskoláknál is rettegnek a tanárok. Sok olyan település lett az országban, hogy az egyetlen iskolát is az egyház kapta meg.
jáger laszló
Azt gondolom,hogy az én státuszomon,már csak a halál fog változtatni
Idáig jutottam!!
csak ennyi barátilag
J.L.
Ftomi
Isten és a Haza nevében!
Ámen!

Emberség, tisztesség, becsület ez a mai papoknál/ tisztelet a kivételnek/ szitok szó, akár csak a kenyérdójuknál a kormánynál!
nejlontacskó
@KisTehen: ismét egy következetes cáfolat tőled, Viktor barmától!
Bevallom, tőled nem is vártunk többet!
Nessy
@szaboria1És nekik indokolni sem kell az elbocsátást! Isten áldásával! Nem szégyellik magukt egy kivsit sem a magyar püspöki karok?? Milliárdokat vágnak zsebre az adófizetők ( más vallásuak, ateisták is) pénzéből. ingyen viszik a település vagyonát képező ingatlant, ha úgy döntenek, törvényeken kívül állnak! Miközben már nem Isten, hanem a politika szolgái! Miközben a politikusok és a kegyencek már régen Mammont imádják!
justhpeter
Ahhoz, hogy a református hívek gyorsabban elfogyjanak mint a katolikusok maga az egyház teheti a lebtöggen és a haza üdvére meg is teszi. Ostoba és primitív egyházi méltóságok igyekeznek ahol csak lehet benyalni a hatalomnsk és az egyházuk felső vezetésének. A magyar egyházak 21. századi szerepe egyre szégyenteljesebbek lesz.
Tisztelet a kivételnek.
Béla333
A maffia és az őket kiszolgáló magyar egyházak mindent tönkretesznek, ami esetleg működött!
A hülyemagyar maffiahívők hangos tapsban törhetnek ki... Nemhiába szavaztak a maffiára, jól halad az ország teljes tönkretétele!
dr. prédikátor
SZÉPEN ÉPÜL A NEMZETISZOCIALIZMUS MAGYARORSZÁGON!!! AKI ELLENT MOND AZT KICSINÁLJÁK!!! MÁR CSAK A KONCENTRÁCIÓS MUNKATÁBOROK HIÁNYOZNAK!!!
szaboria1
Még egy érdekesség az egyháznak olyan iskolákat adtak át amit előtte még az önkormányzatok felújították.
jáger laszló
Szentesen seggen csúszott az igazgató!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Nanya
@KisTehen: kussolj már te magyartalan hazaárúló !
Giovanni Alba
@szaboria1: ma, 18:00
Az új szabályozás szerint kényükre-kedvükre igényelhették az ingatlanokat, még az sem volt feltétel, hogy előtte egyházi tulajdonban lévő legyen. Kisajátítás, rekvirálás, aljas és szemét kiszolgálása az intézményesült egyházaknak.
De hát ez így van jól, nem hallottam országos méretű felháborodásról, mi több, tevőleges ellenállásról ez ügyben.
namihami
Az isteni gondviselés egy újabb, szép példája! Majd a túlvilágon megdicsőül! Addig pedig? De hiszen ez úgyis csak átmenet neki!
jesz
@dr. prédikátor: Munkatborok?...akkugyárak,, vasútépítés kínai irányítással,,Duna-Tisza csatorna ásása(kézzel,,) felszíni lignitkitermelés..stb..a létező legolcsóbb munkaerő
jáger laszló
Azthogypáakkoris1beíromhatörikhaszakad!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
lampa laz
Verje őket agyon a saját istenük.
ómió
Meneszteni lehet az "efftársiasakat"!? Brávó!
kereső
Az egyházi iskolák pedagógusai,dolgozói eddig védve voltak- nem is tiltakoztak, sztrájkoltak az állami iskolák tanáraival együtt. Nos, azt hitték, hogy ők kimaradnak- tévedni emberi dolog, mert a státusztörvény ezek szerint rájuk is vonatkozik immár. Jó reggelt!
csak úgy....
minden gondolkodásra képes,nem fideszes fölött ott lebeg damokles kardja...
balos
Aki nem lép a fideSSel,mehet majd a "levesbe"!Pedig a fideSS nagyon jó ha a lakatlan víz nélküli szigeten uralkodó!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.