A kormányzat határozott célja, hogy a 4 százalék feletti gazdasági növekedés megvalósuljon idén, a növekedés pilléreit erősítik – mondta Suppan Gergely, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) vezető közgazdásza a Hír TV Napi aktuális műsorának adott interjúban szerdán este.

Az Orbán-kormány határozott célja a 4 százalék feletti gazdasági növekedés

Hozzátette: az előző évvel ellentétben idén a növekedés már kiegyensúlyozott szerkezetű lehet.

Fontosnak nevezte, hogy a beruházások GDP-hez viszonyított aránya 25 százalék felett maradjon, ami biztosítja a növekedési tervek megvalósulását. A beruházások egy része működő tőkéből valósul meg, és rekordnagyságú működő tőke érkezik az országba, emellett óriási mennyiségű beruházás – autógyárak, akkumulátorgyárak építése – van folyamatban, ami szintén a gazdasági növekedést támogatja – mondta.

Rámutatott:

a belföldi beruházásokat célzott programokkal ösztönzik, ilyen a Széchenyi Kártya Program kibővítése, valamint a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram.

A vezető közgazdász arra is kitért, hogy a külső ársokkokkal szemben nehéz védekezni, ugyanakkor a nyersanyag- és energiaárak már deflációs jelleggel javítják a kilátásokat. Az infláció normalizálódását egyes bázishatások kiesései is támogatják, a mutató a régiós átlaghoz fog igazodni a következő időszakban – emelte ki.

Németország technikai recesszióban van, versenyképességi és strukturális kihívásokkal küszködik, komplett vegyipari gyárak települnek más országokba. Ennek egyfelől negatív hatása lehet a magyar gazdaságra a külső kereslet gyengülése miatt, ugyanakkor az ország profitálhat az iparágak áttelepüléséből – mondta Suppan Gergely.

Forrás: MTI

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
@lusta: Amíg a Kisegítő Simlis Hivatal nemzethy kézben van addig nincsen "tragédia"!A feladatuk nemzethy:hazudni,hazudni és nem utolsó sorban hazudni a kárunkra!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
balos
@lusta: Amíg a Kisegítő Simlis Hivatal nemzethy kézben van addig nincsen "tragédia"!A feladatuk nemzethy:hazudni,hazudni és nem utolsó sorban hazudni a kárunkra!
balos
A cuppan nergő beleillik a nemzethy segget nyalók progromjába!Jól megfizetik a készségét a nyelvészkedésben is kimutatott hozzáértésében!
justhpeter
A mai ima: legalább egy betű igaz lenne ebből a hírből !!!
jáger laszló
Cél a növekedés!
A számok már nem is lényegesek Azt lehet kozmetikázni is!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Sámannus
Én 3,95-4,05%-ot saccolok, mert hihetőbbnek látszik, ehhez előbb jó alacsony bázisra és két és félmillió sárgára van szükség. Dupla haszon, szavazatokat is hoz, és a hajléktalanok is többen lesznek. A sikereket a kilakoltatottak és a télen megfagyók számai is jól mutatják. Elégedett is ám don pintér és a végrehajtó maffia.
simmering73
Akkor annyi. Oszt jónapot! Így működik Orbanisztán.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.