Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság jelenlegi elnökét jelölik köztársasági elnöknek a kormánypártok – jelentette be Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön Balatonalmádiban, a Fidesz-KDNP kétnapos, kihelyezett frakcióüléséről beszámoló sajtótájékoztatón. Kocsis Máté közölte azt is, hogy a Fidesz elnöksége Deutsch Tamást javasolja a Fidesz-KDNP EP-listavezetőjének.

Megvan Novák Katalin utódjaKocsis Máté, a Fidesz (j) és Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióüléséről tartott sajtótájékoztatón Balatonalmádiban 2024. február 22-én. A kormánypártok Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság jelenlegi elnökét jelölik köztársasági elnöknek. MTI/Máthé Zoltán

"A kormánypártok elfogadták az alapszabály szerint a Fidesz elnöke által tett javaslatot, és Dr. Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság elnökét javasoljuk köztársasági elnöknek. Azt gondoljuk, hogy az Alkotmánybíróság elnöke a legmegfelelőbb jelölt erre a tisztségre, és ezért belé vetettük a bizalmunkat"

– mondta Kocsis Máté.

A Fidesz frakcióvezetője közölte: jövő hétfőn dönt az államfő lemondásának elfogadásáról az Országgyűlés, és a kormánypárti frakciók ezt támogatni fogják szavazatukkal.

Hozzátette: azt tartják helyesnek, ha minél előbb meg tudja választani az Országgyűlés az új köztársasági elnököt, ugyanakkor ennek időpontjáról egyelőre nem tud nyilatkozni, mert ez függ attól is, hogy az ellenzéki pártok állítanak-e államfőjelöltet.

Kocsis Máté azt is bejelentette, hogy a Fidesz elnöksége Deutsch Tamást javasolja a Fidesz-KDNP EP-listavezetőjének.

Forrás: MTI

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Mint az alkotmányosság fő birája már leszerepelt. Mindig jöhet rosszabb!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
CsipkeRózsa
Mint az alkotmányosság fő birája már leszerepelt. Mindig jöhet rosszabb!
kereső
A kdnp "frakcióvezetője" úgy áll ott a fényképen, mintha mérhető támogatottságú lenne a pártja. Lesz külön kdnp lista az EP választásra, azt meg navracsics vezeti?
dr. prédikátor
Na szóval!!! Bele " helyezték" a bi zalmukat!!!
justhpeter
Egy biztos, az új golyóstoll nem egy Parker. Vagyis nincs új a nap alatt. Folytatódni fog a fideSS-kdnp és a NER agonizálása. Úgy látszik még látnak elsajátítandó pénzeket a rendszerben.
Érdekes lesz az ellenzék reakciója. Amennyiben az elnökről szóló szavazáson megjelennek és az új golyóstollal szemben jelöltet állítanak, akkor nyilvánvalóvá teszik, hogy a NER alvállalkozói.
Kapanyél
Alkotmánybíróság... hmmm, Magyarország Alkotmányáé? Ja, olyan ebben az országban nincs is!
Pusztai
mit szól a geczi ahhoz, hogy Sulyok lesz a KELNÖK?
a batorak jól választottak?
o)
Eladott Ország
@Maccska: Alkotmánybíróság. Azért van abban valami gyerekes naivság, hogy az Alkotmánybíróság elnöke, Sulyok Tamás a köpcöshöz fordul védelemért, mert az ellenzék megkérdőjelezi a pártatlanságát, miközben minden bíráját Orbán javaslatára nevezték ki. Közben pedig ugyanez a köpcös rendre le se szarja az Alkotmánybíróságát. Tény ugyanis, hogy a fidesz vezette parlament még a hozzá hű Alkotmánybíróság döntéseinek egy részét sem hajtja végre. 2013 óta tizenegy döntését nem vették tudomásul! Sulyok úr! Még mindig nem esett le a tantusz? Ön is csak egy eldobható senki, az összes tudományával együtt Orbán kezében. Egy igazi semmitérő fidesz gittegylet! Szégyen az egész létük és működésük is!
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/272773593_2005220243016033_8436744675172354503_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-7&_nc_sid=3635dc&_nc_ohc=P7-DQ53GpcEAX9wawIO&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfDeR33VWT7kQU9uPyMg3DMjKHgDtQAVFdkmJZAmnQ8xZQ&oe=65DC4398
Az Alkotmánybíróság szerint nem alkotmánysértő, ha az erdélyi magyar szavazhat levélben, az Angliában dolgozó nem. Ti is mentek a levesbe. Komolyan lehet venni egy ilyen testületet? Ritka egy mocskos banda ez ! Szar ember mind ! Hogy tudnak ezek tükörbe nézni ?! Elmentek ti a jó qrva anyátokba!
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/273486715_1640804939598889_3542113771995468003_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-7&_nc_sid=3635dc&_nc_ohc=ildT8obAIccAX8WcBLx&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfC9lJT5ciUfhPCDoTItD7aKKRskWjUUN8Mqf9XeTFmpLg&oe=65DC8731
Eladott Ország
Hadd kérdezzem meg: Van-e ebben az országban alkotmánybíróság , ha nincs alkotmány, csak alaptörvény.
twitter.com/janos_hary/status/1600517449778176000/photo/1
sándorbence
akisztitkár választot abátor libernyákjai majdjól megnyomkodják acirkuszi gombokat
nejlontacskó
" és ezért belé vetettük a bizalmunkat "
De tövig ám, többször is... :))))
Philip Marlowe
@Eladott Ország: Gyagyás! Mi a gondod bajod?...
jáger laszló
Erre inni kell ha már így elvetették a sulykot!
Proszit!!!
csak ennyi
barátilag
J,L,
simmering73
"Sulyok Tamás rafináltabb, de jó aláíró lesz, közszereplésekre megjelenésénél fogva jól használható. Alkalmas lesz a nemzeti egység hamis kifejezésére, a függetlenség hamis látszatának fenntartására. Nováknál kevesebb undort fog kiváltani, de azt nem nehéz.

Sulyok Tamás a pártkatonáknak ahhoz a köréhez tartozik, akik nem a Fideszben, hanem a fideszes pártállam kirakatpozícióiban látnak fontos feladatot, méghozzá azzal, hogy nem használják a hivatalukat arra, amire való, hanem ellenkezőleg: lefegyverzik azt.

Sulyok nemcsak passzívan támogatta az Alkotmánybíróság elnökeként a diktatúrát, hanem az igazi AB helyén működő fidesz párttestület elnökeként megakadályozott mindent, amit az ellenzék demokratikus módon akart, közreműködött még választási csalásokban is."

Akit mélyebben érdekel Sulyok Tamásról az Amerikai Népszava véleménye, nyomdafestéket nem tűrő megállpításainkat itt olvashatja. Ebből látható, miért esett rá Orbán választása, ami a külvilág személyében megtévesztő lehet. Mi börtönt javasoltunk neki.
nepszava.us/mersekelt-fideszes-partkatona-lesz-novak-utodja/
Péter2
Egy újabb pedofideszes súlytalan pribék !
Eladott Ország
Újabb fideszes pártkatona lesz Novák utódja. Sulyok feladata a köztársasági elnöki székben ugyanaz lesz, mint az Alkotmánybíróság élén: falazni a rendszernek, a törvényesség látszatát adni a törvénytelenségnek, Orbán önkényuralmának demokratikus látszatot adni.
nepszava.us/mersekelt-fideszes-partkatona-lesz-novak-utodja/
Lepényleső
...döntött a bán,- a paradicsomi állásból nincsen hátrány,- éljen hát a bán,- épp úgy amilyen életet nekünk szán,
- mindazokkal kik előtte esedeznek hajbókolván?
jáger laszló
Heuréka!!
Csoda történt!!??1 újabb zsoldos a vártán---
csak ennyi
barátilag
J.L.
Eladott Ország
Jön! Jön! Hamarosan a kormos bábszínháza műsorán!
twitter.com/janos_hary/status/1760951716084642125/photo/1
Az alaptörvény elnöke, alkotmány, és köztársaság híján. Nevem: Senki, mától a mozikban!
twitter.com/janos_hary/status/1760887887313215578/photo/1

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.