Az ügyvéd szerint nem szabad kihagyni a sztoriból Sulyok Dezsőt, aki rajta volt a Gestapo listáján.

A hivatalosan ma köztársasági elnökké vált Sulyok Tamás körül még mindig forrnak az indulatok. Egy tavalyi, a Krónika című erdélyi lapnak adott interjúja, illetve az abban édesapjáról mondottak miatt támadta be az államfőt a napokban Karsai László, Ungváry Krisztián, majd Gyurcsány Ferenc is. Karsai egyenesen náci kollaborációval vádolta meg Sulyok Lászlót – az államfő édesapját – mondván, az akkori ügyvéd 1944-ben egy megyei lapban szélsőjobboldali hangvételű cikket publikált – írta a mandiner.hu.

Sulyok-saga: Schiffer András nekiment a köztársasági elnököt támadó történészeknek

Sulyok Tamás frissen megválasztott köztársasági elnök/Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Sulyok ebben az interjúban – még az Alkotmánybíróság elnökeként – arról beszélt, hogy édesapja a Rákosi-rendszerben halálos ítélete miatt évekig bujkált, családját pedig még a nyolcvanas években is megfigyelték. Karsai történész szerint ez tévedés, ha bujkált, azt a szélsőjobbos kapcsolatai miatt tette.

Schiffer András ezen felháborodott. Az ügyvéd szerint ha már valaki az államfő családját kutatja, rendkívül „ízléses” módon, akkor érdemes Sulyok Dezsővel, Sulyok László nagybátyjával is foglalkoznia.

Úgy véli, fontos tudni, hogy az egykori kisgazda politikus nem szavazta meg a második zsidótörvényt, rajta volt a bejövő Gestapo listáján, internálták és csak Mindszenty József közbenjárására szabadult ki, majd a nyilas rémuralom alatt bujkálnia kellett az antináci, nyilasellenes magatartása miatt. Majd a szovjet megszállók pecsétjével Pápa polgármesterévé tették, 1945-ben, ügyvédként pedig segített visszaszerezni a helyi szociáldemokratáknak a munkásotthonukat.

Sulyok Dezső majdnem Magyarország miniszterelnöke is lett, de a szovjetek 1946. február 2-án megfúrták a kisgazdáknál, ezért lett helyette Nagy Ferenc a kormányfő. 1945 után komoly erők mozdultak meg a szovjet megszállók és a hazai kommunisták részéről, hogy a kisgazda politikust eltakarítsák a magyar belpolitikából.

Schiffer szerint Sulyok valóban kissé valószerűtlenül állította, hogy az édesapja tíz éven keresztül bujkált a rákosista Magyarországon, de az abszolút elképzelhető, hogy 1945-ben el kellett rejtőzködnie a hatóságok elől.

„S ha voltak is apró csúsztatások Sulyok Tamás interjújában, azt nevezik családi legendáriumnak”

– fogalmazott Schiffer.

Forrás: mandiner.hu

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pusztai
Schiffer-Schiffer, te csak ásod a gödröt magad alatt, elég eredményesen.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pusztai
Schiffer-Schiffer, te csak ásod a gödröt magad alatt, elég eredményesen.
Őrnagy
A történelem tudománya részben a hazudozás művészete, részben a a különböző politikai indíttatásokkal készült dokumentumok alapos felülvizsgálata nélküli újabb politikai megrendelések nyomán készült rágalmazások alapjait szolgálják.
Mindenesetre nem szép dolog valakiket a felmenőik igaz, vagy hamisított tettei szerint betámadni, vagy bármi alól felmenteni. Nézzék a kipécézett célszemély saját valódi, egyértelműen bizonyított, vagy bizonyítható tetteit, ha mindenáron bele akarnak kötni, vagy fel akarják menteni.
Ha bárkinek a felmenője hőstetteket hajtott végre, az senkinek, mint leszármazott nem adhat semmi alól felmentést semmire, és pontosan ugyanaz a helyzet azok leszármazottaival, akiknek a felmenői nem büszkélkedhetnek a tetteikkel, azért egyetlen leszármazott se lehet felelős!
namihami
Miért nem lépsz már be a Fideszbe? Minden szavad oda húz! Az elempé, mint ""ellenzékként"" alapíttatott párt? Ilyenekkel...
Eladott Ország
Ugyan mit is vártunk volna egy fizetett fideszes szervilis a meleg szarig seggnyalótól! Talán azt kellene megmagyarázni, hogy Sulyok úrnak miért kellett hetet-havat összehordania apuciról, ráadásul ezt senki nem kérdezte tőle. Ehhez bizony hülyének kellett lenni, nem köztársasági elnöknek! A hazugság az hazugság marad, ( "utólag már szabhatjuk...") a nemzeti egység megteremtéséből, pedig egy nagy rakás szar lett, de ezt már megszokhattuk a fidesz nevű bűnszervezettől!
Sakk Matt
„S ha voltak is apró csúsztatások Sulyok Tamás interjújában, azt nevezik családi legendáriumnak”

Ez a mondat jellemez leginkább, te balfasz Schiffer :P
Pusztai
@Sakk Matt: azt nem értem, miért ezt emelik ki, miközben amit ő követett el az sokkal szarosabb!
Arról mé van kuss???
Menőmanó
A hazugságot sehol nem nevezik családi legendáriumnak, maradjunk ennyiben.
Aki Én
@Őrnagy: ehhez képest a tieid mindig emlegetik ellenfeleik felmenőit.
A komcsi besúgó apukás Vargától kezdve, a libsi alelnök, ifjú kommunista, MSZMP párttitkár apukás gazdádig.
Mondom, kibaszott buta ember vagy, és egy komplett eszelős.
jáger laszló
Én + leragadtam Sulyok Máriánál aki kiváló művész volt anno!!
csak ennyi barátilag
J.L.
Őrnagy
@Aki Én Gyagyás: = Agyhúgyköves buzi elmeroggyant!
human
Schiffer!

Nem a nagybáttyáról hazudott Sulyok.

Hogy jön ez ide?

Ez olyan mintha Novákot azzal mentegetnénk a pedofil ügyben, hogy volt mikor nem írt alá kegyelmet hasonló esetben. Nem az a lényeg, hanem hogy ebben az esetben megtette.
Pusztai
@human: fidesz egyik alapvető kommunikaciója a terelés.
mással összemosva ráhúzni a gazemberségüket és ezzel eliminálni, vagy az ellenre átmosni.
20 éve alkalmazzák.
összegyűjtöttem és leírtam ezeket a fideszes alapvetéseket.
namihami
@KisTehen: 15.44: Pár szóban fejtsd ki kérlek, hogy jön ide a DK? Legyen a kezdet mindjárt az, hogy miért hazudott máris az ""Újkatyi""? Ennek már a bemelegítés se kell? Ez telibe hazugsággal kezdett!
Philip Marlowe
Még hogy nem működnek a fékek, és ellen Sulyok...
Qqberci
" Majd a szovjet megszállók pecsétjével Pápa polgármesterévé tették, 1945-ben, ügyvédként pedig segített visszaszerezni a helyi szociáldemokratáknak a munkásotthonukat."

Akkor ő intézte el a Kövér családnak az elrekvirált Kohn villát?...
KisTehen
@namihami: fercsi emlegette fel az apját, de elfeledkezett a felesége nagyapját is felemlegetni
RonaGyuri
Szakasits unokaként elég pikáns amit művelsz! =))
fideszes gyökér
A Schiffer lengendáriumban az is benne lesz, hogy leszopta a Viktor Úrbácsi faszocskáját is?
teuton
@KisTehen: Nagy Marha, a NEM verszerinti rokonsagnak mi köze a valosaghoz??? Esetleg elmeselned nekem, kik a szülei az ufjukommunista potrohos KISZ-titkarnak (mindkettö parttitkar!), a nagyapja a parlamenti nadtetöt nyelt hazmesternek, vagy a Lavor-haver Hös Szovjet Anya-dijas Kakadu szülei mit csinaltak??? Ezeknel mind közvetlen, verszerinti rokonojrol van szo!!!
CsipkeRózsa
Schiffer András ügyvédi irodája adott tanácsokat a Mi Hazánknak. Volt képe hozzá.
rücsü41
Schiffer szerint az nem megvetendő dolog,hogy az állam elnöke nyugodtan" módosíthatja" az apa élettörténetét egy kicsit, hogy jobb színben tűnjön fel a Sulyok család?Na hát ügyvéd úr!Az állam elnöke nem az igazmondás pártján állhat Ön szerint amikor a család életének egy szakaszáról kell nyilatkoznia?Szorult helyzetben , vagy a kedvezőbb helyzet kihasználása érdekében nem az igazt kell az állam elnökének elmondani, ilyenkor mondhatja a "családi legendáriumot"?
jáger laszló
Szakasits leszármazott újra helyezkedik
Nem jósolok neki nagy politikai jövőt!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
szegény hazám
Kiváló államelnök lesz a tomi! Igazi fidsssss-es rabló, gerinctelen, hazudós féreg. Rabló: piramis rendszere az 1990-es évek elején. Gerinctelen: mindig oda nyal, ahol legmelegebb a termék. Hazudós: Családjáról előadott rémtörténetei, és a valóság elferdítése.
Nagyon jó választás volt a karmelita malactól. Megvan szegény hazám legújabb golyóstolla.
izéke
Ez a siffer akar lenni a következő elnök? Részéről az orbán iránti hűség már adott...
dr. prédikátor
Már megent a siffer pofázik!!! Fitymasz seggnyaló!!!
magyar1
Az apja bűne nem az övé, de Novák bűne az övé volt, aki hirdette a család szeretetét és közben pedofilnak adott kegyelmet.
Dr. Proktor
A felmenőikkel gondjaik akadók összetartanak?
balos
@Dr. Proktor: A fideSSes nyilasok nem tudják eldönteni,hogy miért léptek be a szüleik a háború után a munkás pártba!Hát a túlélés minden patkány génjében benne van!A siffer pedig jó példa a két-éltüek csoportjának!
kereső
Milyen szép, felemelő dolog is az, amikor egy magát a "lehet más a politika" megtestesülésének tartó "NEM" politikus politikus a fő problémáról tereli a figyelmet. Arról, hogy a magyar "nemzeti egység megtestesitője", a magyar alkotmánnyoság legfőbb őre, úgy kezdi ebbéli pályafutását,hogy hazudik. Persze nincs ebben semmi meglepő- hazug társdalomnak, azok képviselőinek ez tökéletesen megfelel. A NER hazugságban fogant schiffer hathatós közreműködésével- hát, védeni kell az újabb hazug ország-és orbán imázst. De, szépséges is ez ugye schiffer?
NKF
Ezeknek a nyikhaj történészeknek ajánlom nézzék meg Kun Miklós műsorát!
Duna World szombatonként 8 óra körül!
sokanvagyunk
Basszus! Sulyok dr. 56-os születésű, mesékből értesülhetett csak az ősök dolgairól, amiket joggal el is hitt gyerekként.
magyar1
Mindenkit a saját tettei után értékeljünk. Most a vadkapitalizmusban eddig még csak szar rablók voltak legnagyobb számban. Milliárdosok vagyona miből van szerintetek? Nem a sok munkából hanem a többi ember kizsákmányolásából.
A pedofilokat meg ki kellene irtani hiszen a vadhajtásokat még a növényvilágban is kivágják,életképtelenné teszik.
Dr. Proktor
@sokanvagyunk: Apa egy szent, anya meg egyenesen a szűzanya - mi? Gyerekként lehet ebben hinni, de azért normális embernek csak kinyílik egyszer a szeme...
izéke
@magyar1: a pedofilizmus sincs senkire ráírva,akárcsak a homoszexualitás. hogyan válogatnád ki? ugyanúgy újratermelődik,vagy mindig legyen egy aktuális kivégzőbrigád aki rendszeres időközönként átfésüli az ország lakosságát? nooormális?
magyar1
@izéke: Igen, nincs de amikor nyilvánvalóan kiderülnek akkor miért nem lehet őket irtani? De bizony nagyon kellene a pedofilokra figyelni, ill. időnként átfésülni ahogy írod.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.