Megijedtek a befektetők a miniszterelnök és a jegybank elnökének vitájától. Vajon ki issza meg ennek a levét?

A két fél közötti bizalmatlanság olyan erős, hogy a vitát ismerő, neve elhallgatását kérő személyek szerint minden érdemi kommunikáció megszakadt közöttük – írta az economx.hu. Orbán Viktor és egykori jobb kezének tartott jegybankelnök vitája elbizonytalanította a befektetőket és a forintot is a mélybe taszította az euróhoz képest.

Már beszélőviszonyban sincs Orbán és Matolcsy

Orbán és Matolcsy már nem beszél egymással/Fotó: MTI Fotó: Kovács Tamás

A viszály akkor érte el a tetőfokát, miután a Pénzügyminisztérium kijelentette: kiterjesztené a Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottságának jogköreit a jegybank alapítványainak és annak cégeinek ellenőrzésére. Ezen annyira felháborodott Matolcsy György, hogy kijelentette: „a kormányzati döntések rejtve, burkoltan támadják a jegybank függetlenségét”. A tervezetről jövő héten döntenek.

Malin Rosengren, a Bluebay Asset Management portfóliómenedzser, a Bloomberg amerikai üzleti lapnak azt mondta, hogy „A központi bank hitelességének csorbulása jelenleg elfogadható ár lehet Orbán céljainak eléréséhez. A hitelesség ilyen mértékű gyengülése azonban évekre destabilizálja a valutát”.

Forrás: economx.hu

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Hogy ki issza meg ennek a levét? Úriember biztosra nem fogad! A tippem? Az ország !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
Forgatókönyv: Matolcsy O1G felkiáltással kiugrik a NER-ből, és olyan sárdobálás kezdődik, amely végre elhozza a végüket. Istenem, add, hogy így legyen!
Nessy
Hogy ki issza meg ennek a levét? Úriember biztosra nem fogad! A tippem? Az ország !
Horizont
Ezt a "nembeszélünk" luxust az ország felelős vezetőiként nem engedhetnék meg maguknak ha intelligens felelős vezetők lennének. De tahó harácsolók.
Pusztai
A geczi levágta a jobbkezét??

Meg is láccik!!
Pusztai
Egyébként nemsokára lesz új Jegybank tűrvény, ezerre fogadom: Matolcsyt leváltják az új törvényeb betett passzus alapján.
...Most is megtehetnék, mert a KElnök a miniszterelnök javaslatára azonnal leválthatná, de valszin SzuTyok Tamás nem aakr így indulni,
Eladott Ország
A nemzet hulladékai műbalhékkal , üres frázisok puffogtatásával terelik el a figyelmet arról a nemzetgyilkos pusztításról , lopásról , fosztogatásról amelyet saját maguk követtek el , mindnyájan külön-külön is, de bűnszervezetben is családtagjaik bevonásával. Közben kaszálnak az árfolyam változásokon. Palotás János szerint csak ezen kb évi 2000 milliárdot keresnek orbánék. Álvihar a biliben, zajkeltés, terelés. Inkább arról beszélj, hogy az öcséd egyesülete b. atya segítségével hogyan terelték össze a prédát a gyermekotthonokban vadászó pedofilok elé birkózóedzések címszó alatt! Szerintem kussoljál te pedofil simogató szarházi csutidevla, nálad hazugabb, hiteltelenebb ember nincsen Európában. Talán még az univerzumban sincs. Persze szent és sérthetetlen. Meg... "Mi sohasem vetemednénk arra, hogy elhalgattassuk ..." A Háry János kutya f@sza a varangyhoz képest. "Az MNB elnökének személyére a miniszterelnök tesz javaslatot a köztársasági elnök számára." Szóval szentül és sérthetelenül független az MNB elnöke.
Eladott Ország
Eltolcsy is a rablást tartotta szem előtt ezért hagyta hogy a dagadt geci határozza meg a monetáris politikát is ! Leghazugabb elem szájából ez pont az ellenkezőjét jelenti. Mesterségesen tudatosan az MNB segitségével verették fel az ingatlan árakat hagyták szarrá tenni a forintot mindezt azért, hogy nyomtathassák a forintot non stop . Mivel az Orbán klán az épitketésekben volt és most is érdekelt, teljesen tisztán látható miféle GDP pörgetést szeretnek és miért. Senki sem szólhat bele a jegybank ügyeibe, Orbánon kívül. Eddig azt hitték minden csupa csokoládé, aztán kiderült, hogy fekália. Most mind próbálja a másikat is összekenni vele. Pedig nincs jelentősége, a pedofidesz és a kormányzat, maga a pöcegödör. Ebből az Orbán család óriási vagyonokat tudott felhalmozni. Meg van még a trezorba a 94,5 tonna "gold" Viki
vagy már csak trombitaréz?!
kereső
Irány az 500HUFt/Eur árfolyam. Na, és ki fizeti meg az árát- mi.
Egyébként varga és orbán is elmehet a sunyiba, mert akkor egyetlen szava nem egyiknek sem, amikor a devozahitelesek bőrén matolcsy 458 milliárdos nyereségre tett szert, és azt nem fizetette be az mnb-vel az állami költségvetésbe, hanem engedte a "magán alapitványok" létrehozását. Még a jegybanki törvényt is módositatták miatta. Most meg kiderült, hogy az alapitványok vagyon elemei matolcsy fiánál és barátainál landolnak. Akkor is hallgattak, amikor rákérdeztek a magányalapitávonyokra matolcsynál- hogy ez az árfolyam nyereség miért is veszitette el "köz" jellegét. Ennek az áldatlan állapotnak egyarábt okozója, a kormáyn/orbán, varha és a magyar parlament. Most meg amikor a mnb veszteséges- szintén az állampolgárokkal fogják megfizetteni az orbán &CO által felvett ingyen hitelek miatti kamatterheket, valamint az ezen körök által vásárolt állampapirok kamatait. Orbán a hibás- ez nem vitás. Erőskezű vezető? Az...
Philip Marlowe
"Már beszélőviszonyban sincs Orbán és Matolcsy"

Még mindig jobb, mint amikor Annácskának hányingere van Feritől...:D
dr. prédikátor
iSTENEM !!! A KÉT BAROM MINT KÉT DURCÁS OVIS!!!
Aki Én
@Philip Marlowe: az nem az ország rovására, mint ez.
Húúú, de ijesztően buta vagy.
Peller Anikó
@Pusztai: 16:55, Nem rúghatja ki a matolcsit mert ha bukik akkor viszi magával az egész tolvaj bandát. Az aranyost kilopták márbélába, ezért a tolcsit kirúgni nem lehet, mert ő tisztában van gecisztán aljasságaival. Legfeljebb ha egészen véletlenül elti egy ató.
Pusztai
@Peller Anikó: Simicskát is kirúgta, pedig sokkal nagyobb falat!
a tv szerint meg 1 sec alatt kirúghataj.
a következmény borzasztó lenne, 1 hét alatt 440 lenne az eur, 460 a sfr.
justhpeter
"Vajon ki issza meg ennek a levét?"
1./ A forint - euro kapcsolat. + kormány = Lakosság
csak úgy....
szépen omladozik a kártyavár, ez a kettö tud ártani rendesen egymásnak és az országnak is , valyon mit lép a szintén lopós matolcsi!? büzlik a fidesz mint bab után a fing...
justhpeter
@Peller Anikó: @Pusztai: Teljesen mindegy ki rúg ki kit, mert "jobb világra" esélyük sincs. Folytatódik a 14 évi lózunggyűjtemény rendszeres ismételgetése és a teljes elszegényedés.
Kölcsönösen tartják fogva egymást, hiszen egy esetleges bukás után mindegyikük bajba kerül.
Pusztai
@justhpeter: itt mindegy külvilag felé NEM!!
a penzügyi világ azonnal reagál, emlékezzünk csak Kósa görögdinnyés csődözésére, a világ összes tőzsdéje bezuhant.
azóta sem tért vissza rendesen a ft.
Pusztai
szaros szájú 4lábú a qrva anyád baszd szájba!
Cherry
Remélem megölik egymást...belülről rohad majd a fidesz
Toller Béla
Matolcsy lelép a süllyedő hajóról ...
Pálinkás Pál
@Aki Én: nem csak buta..,fülöpke a melegbárok csillaga...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.