Nyakatekert érveléssel igyekszik megmagyarázni a CÖF, hogy nem is lopta el a Dead Kennedys dizájnját. A Civil Összefogás Fórum közleményben reagált a lopás vádjára.

Se füle, se farka: Próbál mentegetőzni a CÖF, csak nem megy neki – Dagad a botrány a Dead Kennedystől lopott plakát-dizájn miatt

Fotó: CÖF

Miután a Dead Kennedys egykori énekese és aktív tagjai is egyértelművé tették, hogy semmilyen hozzájárulást nem adtak, hogy a CÖF bárhogyan is felhasználja ikonikus plakátjukat, végre a CÖF is megtörte a csendet, és reagáltak a lopás vádjára.

„Amikor egy amerikai rapper másolta a Dead Kennedyst, nem voltak olyan érzékenyek”

– írta a CÖF, hivatkozva rá, hogy korábban Steve Lacy kaliforniai énekes-dalszerző a videóklipjeiben és a koncertjén is elsütötte az ikonikus Dead Kennedys-fotót: a fehér inget, a rá rajzolt S betűt, ami a fekete nyakkendővel együtt dollárjelet formáz. Ennek igazolására egy 2022. december 17-én megjelent Guardian cikket mutatott be.

A CÖF érvelése szerint akkor senki nem feddte meg lopásért a fiatal zenészt, „a kommentelők végső ítélete az volt, hogy a fekete előadóművész inspirálódott és tisztelgett a punk zenekar motívuma előtt.

„Mindezek alapján kérjük az érintetteket, hogy fejezzék be a cirkuszolást és beszéljenek arról, a 2022. évi országgyűlési választási kampányt már külföldről közvetlenül érkező pénzekkel próbálta a baloldal befolyásolni, és ezt támasztotta alá az egységes baloldali ellenzék támogatásait feltáró nemzetbiztonsági vizsgálat is”.

A CÖF ugyan igyekszik takarózni a példaként hozott cikkel, ám az inkább tekinthető albumkritikának, ráadásul maga a szerzője is hangsúlyozza, hogy Lacy megjelenése a Dead Kennedyst idézi. Lopásról feltehetően azért nem tesz említést, mert – ahogy a szerző hangsúlyozza – a kaliforniai zenész a megjelenésével és a zenéjével is tudatosan tisztelgett az olyan „nagyok” előtt, mint Prince, a Dead Kennedys, Stevie Wonder, Rick James és Jimi Hendrix.

Ezek mellett a CÖF sajnos azt sem veszi számításba, hogy nagy a különbség aközött, hogy egy zenész inspirálódik egy másik zenésztől, vagy egy zenész munkáját politikai célokra használják fel – engedély nélkül.

Ahogy korábban írtuk, a Dead Kennedys punkzenekar egykori frontembere, Jellop Biafra kifejtette, hogy nem adtak engedélyt a kép utánzására. Ezt követően az együttes ma is aktív tagjai is reagáltak, ők azt írták, „ezt a képet a Dead Kennedys és a fotós f-Stop Fitzgeraldtól lopták el a hatalmon lévő, őrült jobboldali Orbán-tábor emberei. Ha tőlünk lopnak, akkor a magyar néptől is kétségtelenül lopni fognak”.

A CÖF plakátjain Fekete-Győr András, Gyurcsány Ferenc, Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter láthatók, „Megvették őket kilóra” felirattal.

Forrás: telex.hu

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
A gatyát is le kell perelni a CÖF-ről!...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
A NER-társak nem lopnak, ők ... csal elveszik ami nekik JÁR!!! =))
Qqberci
A gatyát is le kell perelni a CÖF-ről!...
Pusztai
szokásos dedós védekezés.
azé loptam el a bicajt, mert Józsi is lopott egy csókot Julitól!
rücsü41
A közmondás jut eszembe , ami ismét bizonyított!A fejétől bűzlik a hal!Mondja a magyar ember, ha tudomást szerez arról hogy valakik lopnak.Az emberek , a CÖF-nél is úgy gondolják, hogy ha a főnök lop, akkor mi is elvihetünk ezt azt, amit akarunk.Na és ki itt a főnök?Azt mindenki tudja:Or bán!
simmering73
„Amikor egy amerikai rapper másolta a Dead Kennedyst, nem voltak olyan érzékenyek."
Tipikus fideszes észjárás. Mintha ezt az 1ügyű maccskát hallanám.
Béla333
A maffiózók nem tudnak másként tenni: lopnak, mert ez van a vérükben!!!
teuton
@Maccska: Nehany napja azzal "erveltel", hogy ez nem is keplopas, tehat nincs a szerzöi jog megsertve. Most meg a RÖF-CÖF megis azzal ervel, hogy loptak ugyan, de mas is... Na most akkor lopas vagy nem lopas??? Egyeblkent pedig a szerzöi jog tulajdonosa (valszeg a fotos) dönti ilyenkor el, hogy kinek engedi a lopast es kit fpg millio dollarokra beperelni...Szoval neled kuss van ebben az ügyben!
KisTehen
@RonaGyuri: megtaláltátok már gyurcsány szakdolgozatát?
Sakk Matt
"Ezek mellett a CÖF sajnos azt sem veszi számításba, hogy nagy a különbség aközött, hogy egy zenész inspirálódik egy másik zenésztől, vagy egy zenész munkáját politikai célokra használják fel – engedély nélkül."
Peller Anikó
@Maccccska: Viszont ha a Mona Lisához hasonló képet festesz az hamisítás.

Egy hasonló nőről valóban festhetsz képet például széttett lábakkal bikiniben (neked nem muszáj széttenni a lábad).
csak úgy....
@Maccska: ha tudnád,hogy mekkora idióta vagy,tán még meg is öngyilkolnád magadat!
Csizmás Kond
...az ilyen lopási kitaláció a legnagyobb marhaság. Ha ez így menne akkor nem szabadna senki kereket csináljon mert a feltalálótól nincs engedélye, nem szabadna hegedűt gyártani mert a formára nincs engedély, nemszabadna írni mert a betük kitalálója nem adott engedélyt...és folytatható a végtelenségig
Egyetlen lopásnak mondható ilyennemű tett ha az a valami le van védve és hivatalosítva hogy az ő engedélye nélkül nem használhatja azt a formát vagy nevet bármit senki...igy ez a církusz csak egy nagy lószar.
Sakk Matt
@Peller Anikó: Plusz nincsen jogdíj...meg aztán nem (politikai)haszonszerzés a cél.
Ezodabasz
@Pegero: ma, 18:45 :)) Nincs új a nap alatt! A politikában biztos nincs, bár vannak még meglepetések.
Jól látod! Az 0rbán rezsimre rá lehet mondani: Ezek ugyanazok, de már sokkal rosszabbak mint "azok"!
Érted büdösbogárkám? www.youtube.com/watch?v=-T-ivj7lqk0
szegény hazám
"Ha tőlünk lopnak, akkor a magyar néptől is kétségtelenül lopni fognak”. Óriási tévedés. A magyar néptől már nem fognak lopni, mert elloptak mindent. A kolostormalac lenyúlta a magyar nép mindenét, önbecsülését, a javait, mindent-mindent. Köszönhetően a birka nyájának, meg a 135 bátor embernek.
Ezodabasz
@szegény hazám: ma, 20:56 Van itt még és lesz is bőven lopnivaló! Erre épít a kolostormalac! Ha nem lenne mit lopni, már rég máshol bazseválna. A magyar népet nyúlja le O1G már 14 éve...Aranytojást tojó tyúkját megvédi de nagyon!
jáger laszló
cöf,cöf,cöf
azért lopni nem kéne!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Dr. Proktor
Nincs itt semmi magyarázkodni vagy mentegetni való!
Lopni alapvető neres tulajdonság!
Apropó, készül a SPAR törvény alapvető gazdasági társaságba bugyolálva?
Pálinkás Pál
@Maccska: azt miért nem...?...kértek engedélyt..? fizettek jogdíjat..?...na ugye..!
kereső
Na, és kinek a pénzén "lopott" a cöf? Csak nem a magyarok adóforintjait használta erre? De bizony...lassan már Európára irják ki a figyelmeztetést, mint valamikor a maria hilfer strassera" magyar ne lopj"!!!
Yoda69
A COF kerdezze meg plagi bacsi velemenyet is.
CsipkeRózsa
Ez a csúcs, még a CÖF-nek nagy a hangja, megszokták, hogy lophatnak. Ezek szerint, akármit nem lehet ellopni!
Peller Anikó
@Maccska: 23:21, Jaaa, hát tudtuk, hogy román vagy.

Ha magyar lennél akkor rrreengeteget loptak volna tőled (is).

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.