A kormánypárti publicista azt is közölte, sosem akarja megérteni, hogy milyen lehet élni a liberális-jakobinus Styx túloldalán, ahol többek között mindig a világmegváltó tömeggyilkosok élnek.

Bayer Zsolt úgy érezte, hogy a Bencsik-testvérek jobboldalról érkező kritikája után – melyben mindketten a földbe döngölték Rákay Philipet és a filmjét – muszáj a tőle megszokott módon a producer és filmje védelmére kelnie. A Magyar Nemzetben megjelent írásában azzal kezd, hogy szerinte a politikai paletta másik oldalának, akiknél, mint tudjuk, évtizedek óta felhalmozódott a jó ízlés, a tudás, a tehetség, a mesterség – lásd Mi kis falunk, RTL –, így teljes magabiztossággal igazítanak el mindenkit művészet, kultúra és szakma dolgaiban, és nem tévednek sohasem.

Bayer Zsolt most sem cifrázta: a lipsik olyan filmet csináltak volna Rákay Philip alkotásából, amiben Petőfi éppen március 15-én vallja be, hogy meleg és gyöngéd érzelmi szálak fű

Bayer Zsolt szerint a liberális oldalon melegnek állítanák be Petőfit és Jókait    Fotó: Facebook

Állítása szerint a jobboldal és főleg ő, a nagy megmondóember sosem járnának el hasonló módon, és gyorsan le is tömeggyilkosozza a liberális gondolkodásúakat. „Ugyanis – ellentétben velük – mi nem tudjuk, ezért nem is szoktuk megmondani, mit és hogyan kellene akarniuk, szeretniük, elképzelniük és megvalósítaniuk a magas-, a közepes és az alacsonykultúrában, miképpen azt sem fogjuk megtudni sohasem, milyen lehet élni a liberális-jakobinus Styx túloldalán, ahol többek között mindig a világmegváltó tömeggyilkosok élnek.”

Milyen filmet szerettek volna a lipsik Bayer szerint?

Szerinte például olyat, amiben Petőfi Sándorról 1848. március 15-én derülne ki, hogy homoszexuális, akit gyöngéd érzelmi szálak fűzik Jókaihoz, Szendrey Júliát valójában csak azért vette feleségül, mert nem mert szembeszállni a kor szigorú konvenciói­val.

A másik elgondolása alapján a csúnya liberálisok filmjében kizárólag Habsburg-nézőpontból szemlélné március 15-ét és a magyarokat, akik mosdatlanok, büdösek, nacionalisták, ostobák.

Ezen kívül a film egésze az 1848–49-es forradalom és szabadságharc rettenetes antiszemitizmusára fókuszálna, kidomborítja és megjeleníti, hogy mindez már március 15-én felszínre került,

sőt, ez volt valójában a forradalom mozgatórugója, a film végén Petőfi egy lázálomszerű látomásban megidézi a holokausztot.

„Nagyjából ezek azok a koncepciók, amelyek nem váltottak volna ki ellenérzést belőlük, s eszükbe sem jutott volna számonkérni a történelmi hűséget. De sajnálatos módon a Most vagy soha! adós maradt mindezzel. Rákayék készítettek egy afféle földhözragadt, hagyományos, magyar nacionalista filmet, s így mindjárt számonkérhető rajtuk a történelmi hűség” – állította Bayer.

A publicista elárulta, hogy az átkosban a 168 Órában megjelent írásában már leírta, milyen is volt valójában Petőfi Sándor.

Mint a legnagyobb zsenik túlnyomó többsége, elviselhetetlen egy alak lehetett a való életben, akinek próféta- és kiválasztottságtudat párosulva hatalmas egóval, összeférhetetlenség, valamint igazi, hamisítatlan, szélsőséges jakobinus szellem, könyörtelenség és vérszomj – ilyen volt ő.

„De lássuk be, nagyon nehéz ám szerethető és szimpatikus Robespierre-t, Dantont vagy Marat-t vagy Szamuely Tibort filmvászonra álmodni, míg ez a tépelődő, kissé olykor bizonytalan, ám a magyar ügyhöz kérlelhetetlenül hű Petőfi, aki ebben a filmben megjelenik, bizony szerethető. Én legalábbis szerettem. S amikor délelőtt, a Pilvaxban először elszavalja a Nemzeti dalt, olyan bizonytalanul, akkor bizony könnyes lett a szemem” – olvasható az írásban.

Szendrey Júlia sem ilyen volt, de Bayer bevallja,

az osztrák titkosrendőrrel verekedő Szendrey Júlia neki is sok volt kissé,

de valószínűleg nem az ő, hanem a fiatalok és az izgalom fokozása kedvéért került a filmbe. És ebből semmiképpen sem következett számára, hogy a titkosrendőrnek szurkoljon.

Úgy véli, most elkészült egy nagyszabású, látványos, szórakoztató, populáris, hagyományos történelmi film, amely ráadásul bevallottan nemzeti érzelmű, hogy ne mondjuk: „magyarkodni” akar. De filmről a közönség és az utókor majd dönt és ítél.

„És csak az számít. Most és mindig. A liberális-jakobinus Styx túlpartján élők véleménye pedig teljesen érdektelen.”

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pusztai
Szóval Bájer magára hasonlófilmet akart volna.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pusztai
Szóval Bájer magára hasonlófilmet akart volna.
balos
@Pusztai: Azt az állatvédők még a vetítés előtt letiltották volna,mert 1 madárinfluenzás két lábon járó négylábú ne rontsa az állatok hitelét!
sokanvagyunk
Sőt! Barguzinban megtalálták Petőfi csontjait, amelyek tudósok szerint női csontváz volt.
telegdilaci
@Pusztai:Miről hadofál ez a zugfirkász büdös bunkó Tróger még a sajátjaindak sem tetszett a Rákay féle össze lapátolt förmedvény sajnos hogy erre a szemétre elszórtak 6-millárd közpénz,te is közpénzen nyomod az okádékot amikor kinyitod a lepcses pofádat,hiába lipsizelsz te is voltár már minden mindig az érdekeidnek megfelő aktuális segget nyalod!
namihami
A jövendőbeli központosított fideszmédia alapfilmötlete! Csak ez 6 milliárdból már nem fog kijönni!
Pálinkás Pál
" a Pilvaxban először elszavalja a Nemzeti dalt, olyan bizonytalanul, akkor bizony könnyes lett a szemem” ..hazudsz köcsög...neked akkor lett könnyes a szemed ,mikor a kék-osztrigában a niggert kényeztetted análisan...
CsipkeRózsa
Bayernek nem volt témája, hogy ilyen hülyeségeket talál ki?
Nessy
Lovagelvtárs megint hozta a jobboldali, keresztény fideszes kultúrszínvonalat! Demeter Szilárd biztos meg lesz vele elégedve!
csak úgy....
ezt pont az mondja,aki kocsis mátéval és még kettö meleg kollégával buzulni mentek titokban krétára?
sokanvagyunk
@Pálinkás Pál: ...ami jó, az jó! - mondá Bayer. :D
Yoda69
bajjer mar csak tudja, hiszen o is liberális volt, amig a főni ki nem adta az ukázt, hogy matol neonácik vagyunk.
Clavigo
@csak úgy...: kocsis,halász,,meg egy filmrendező,,+ bajjjer... Asszonyok nélkül,,édesnégyesben... Ezen a bajjeren " megsülne " a tükörtojás,,asszem.
RonaGyuri
@Nessy: A FÉLMŰVELTSÉG ÉS A BORNÍRTSÁG ÁDÁZ ELEGYE

Zsóti megaszonta: „Márciusi ifjak: Most és mindig - A liberális-jakobinus kórus gyalázkodó filmkritikája teljesen érdektelen.”

A Párt központi napilapjában osztotta az észt, most cimborája „filmalkotása” ürügyén. Azt találta leírni, hogy:
„Ugyanis – ellentétben velük – mi nem tudjuk, ezért nem is szoktuk megmondani, mit és hogyan kellene akarniuk, szeretniük, elképzelniük és megvalósítaniuk a magas-, a közepes és az alacsonykultúrában, miképpen azt sem fogjuk megtudni sohasem, milyen lehet élni a liberális-jakobinus Styx túloldalán, ahol többek között mindig a világmegváltó tömeggyilkosok élnek.”
Nem nem politikai (és az egyéb stílus és értelmi zagyvaságai) bornírtságával foglalkozom, csupán tudatlan, műveletlen és tájékozatlan volta újabb bizonyságairól:
Egyfelől; kénytelen vagyok magamat ismételni, mikor ez büdös matyar-sváb suttyó a jakobinusokról zagyvál. Meg kell jegyezzem, hogy Club des Jacobins-nak nevezettek a forradalom folyamán a Jakobinus-párt «Société des amis de la constitution»-nak nevezték át! Ami sokat megmagyaráz, s persze a liberalizmussal vegyítve még nagyobb sületlenség
Aztán itt van a „Styx”, magyarúl persze Sztüx –t kellett volna írnia, de nem csak ezt nem tudja. Nincs tisztában a folyó valódi – mármint a görög mitológiában betöltött – szerepével sem. Leragad a „Az élők és holtak birodalmát elválasztó határfolyó ” meséinél. Így nem más, mint a rohadó Nyugat primitív szajkózása.
Ami pedig „világmegváltó tömeggyilkosok”-az illeti Ouzyin barátjuk támogatása nagyin másra utal. Sőt abban is van valami, hogy Orbán sem piskóta, ha a Covid 40-ezres halállistáját nézzük! =))
Philip Marlowe
A libsik szerint Petőfi egy néger orángutánba volt szerelmes, de elhagyta egy karcsú fa létráért...
Az a szörnyű, hogy ezt komolyan hiszik...
(Mért ment ezeknek az embereknek ennyire az eszük? Miért?)
Sajnos Bayernek megint igaza van!
Tudom, hogy ez fáj egyeseknek, de ettől ez még tény! (SAJNOS!)
jáger laszló
bzs brain srorningja!
csak ennyi
barátilag
J.L.
csak úgy....
@Clavigo: ha filmrendezö is volt köztük, akkor gondolom fiús pornót forgattak! ;)
Yoda69
@csak úgy...: Lehet ezert vedik ennyire a pedofilokat, mert ok maguk is azok.
madlaci66
@Philip Marlowe: olyan lett volna, mint szájerke, aki minden b@zibulin ott volt, és a feleség csak a látszat fenntartására volt?
viccesvigságok
hiába fordítja oldalra a fejét, nincs ami összecsurdigáljon a jukas fejedne parasztkölök.nyelelni max megy én a bélyeget sem szoktam.csak a nej pénzel ugye telik a plazmából.
rücsü41
Zsóti !Tudod ezek a volna, meg a ha , vagy lett volna kifejezésk olyan magas szellemi színvonalúak, hogy nekem az jutott maz eszembe hogy mi lett volna , ha nem anya szült volna, hanem egy jó magyar körte fa?Akkor már cefre volnál, de lehet hogy már kifőztek volna az identitásunkat és magyarságunkat jelző pálinka lennél!Sokkal jobban járnánk Veled!Meginnánk és kipisilnénk.
Géza
Bayer olyan képletesen ábrázolja a magukat művésznek képzelő liberálisok gondolatvilágát, hogy még mindig nevetek! Egy az egyben ilyen filmet csináltak volna Petőfiről. A mi kis falunk szereposztásával. Bánhidi lenne Petőfi, Csuja meg Kossuth! Istenem! Burleszk.
Philip Marlowe
Csak egy példa: Ott van a "Bálna" című film...
Egész jó kis téma feldolgozása lenne...de!
A faszinak miért éppen egy másik fasziba kellet bebuzulnia???
A film ugyan olyan jó lehetett volna, ha egy másik nőbe lett volna belezúgva! Ami ráadásul ugye természetes, NORMÁLIS!
De nem! BELE KELLETT VINNI EGY BUZRÁNS SZÁLAT!
HÁT A KURVA ANYÁTOKAT ELMEBETEGEK!...PFÖÖÖJJJJJJJ!!!
Clavigo
@Maccska: bajjjernak biztosan... Vagy bajjjer volt meg neki ...(?)
izéke
@Maccska: honnan az anyátokból tudjátok,hogy milyen filmet csináltak volna belőle a balosok? talán láttátok a forgatókönyvet? a tieteket biztosan szájer írta a vonaton a fidesztákolmánnyal együtt,wc papírra :))) szarok vagytok a gránitszilárdságú,100szor átírt tákolmányotokkal együtt
Sakk Matt
"Petőfi Sándorról 1848. március 15-én derülne ki, hogy homoszexuális, akit gyöngéd érzelmi szálak fűzik Jókaihoz"

Petőfit vagy Jókait alakította volna vendégművészként Szájer?
Philip Marlowe
@Maccska: "Néger Hófehérke volt már?"

Nem hallottad?..Nem, hogy néger, de férfi is!
Megáll az ész!...Brrrrrrr!...
Philip Marlowe
Vajon eljön az az idő, amikor Freddie Mercury-ról olyan filmet készítenek végre, hogy a nőket szereti...?
Sakk Matt
@Maccska: Miért, Kálmán forgatókönyvíró?
Sakk Matt
@Philip Marlowe: Bayerzsótány behazudná..de még azt is, hogy magyar volt!
Clavigo
@Philip Marlowe: Nagyon rá vagy akadva a buznyák- témára,,Fülöpke... Siralmas vagy.
Philip Marlowe
@Clavigo: Tudod te kis szarjankó operett figura UTÁLOM A BUZIKAT!
Mégpedig azért, mert nert nem ismerik el, hogy ők beteg emberek!
40-50 Évvel ezelőtt még elismerték!
Csak jött egy idióta barom DIVAT, ami felülírta a JÓZAN ÉSZT!
Ennyi!...kis köcsöcsög!
Érted?
csak úgy....
@Philip Marlowe: öcsike,neked egy csomó kaki van a buksidba! érted?
sándorbence
szánalmasés nevetséges minta töbi
Nessy
@Philip Marlowe: Maga is komp akart lenni kiskorában, de nem komplett!!!
human
Bayer próbálja elhitetni, hogy azért jó a szar, mert fos is lehetett volna.
Elnézést a stílusért, de hátha így a Bayer fanok is megértik.
simmering73
@Philip Marlowe: 11:43 Kiskancsó. Pont így beszél egy látens buzi, amikor kiderül róla, hogy homokos.
Philip Marlowe
@simmering73: Az idióta beteg buzik mindig ezzel a dumával védekeznek!
Leszarom!...
koszpeko
Ha a baloldal 6 mrd.-t elcsesz egy szarra, akkor a fidkány banda 2100-ban is azt emlegetné.
Menőmanó
Kivel is töltötte Bayer a hosszú hétvégét Krétán tavaly októberben? A családdal? NEM. Az asszonnyal? NEM.
Hát kivel? MelegMá... akarommondani Kocsis Mátéval, Kálomista Gáborral, Halász Jánossal.

Mondjuk Bajer felesége meg a pletykák szerint Risztov Évával kavart.
Az kiabál lejobban akinek a háza ég.
Yeromos
Akkor igaz a pletyka, hogy Petőfi meg Szájer...?
Billibácsi
Zsolti gyógyszere elgurult! Segítsétek már ki valami ütős bogyóval!
terlasz
Persze, mert Bayernak a valóság bemutatása nóvum, számára a jól hangzó hamisítások a követendő trend.
Aki Én
@Maccska: @Philip Marlowe: Ha másnak nem is, de Bayernak sikerült belelátnia a melegvonalat március 15-be és Petőfibe. Talán ez nem is véletlen a kis buzeráns elmebetegtől.
De szerencsére vannak valódi szakemberek, akik jól elmondják a lényeget a filmről.

,,Rákay Philip történelemhamisítását nem szerencsés „hazafias kötelesség”-ként prezentálni"

,,Margócsy: A Petőfi-film történelemszemlélete teljesen hamis
Az irodalomtörténész szerint a Most vagy soha! nagyszájú, fésületlen, mindennapi értelmiségiként ábrázolja Petőfit, és a film súlyos károkat okozhat az oktatás terén.

A Jelenkor oldalán megjelent írásában az ELTE nyugalmazott professzora kemény kritikát fogalmaz meg Lóth Balázs Most vagy soha! című filmjével szemben. Úgy látja, „(a) cselekmény keretei stimmelnek (de hisz ennyit minden iskolás gyerek is tud), ám ami a cselekmény-kereteken belül zajlik, annak minimális történeti referenciális hitele nincsen; nem egyszerűen művészi fantázia szabad játéka, hanem minden ízében hamis (és sokszor ízléstelen) ferdítés, aminek művészi hitele sincsen, történeti emlékezésként pedig működésképtelen.”

,,Rákay Philipék semmit nem értettek meg a forradalomból, hiába forgattak 6 milliárdos filmet róla"

,,Petőfi-szakértő: a Most vagy soha! minden ízében hamis és sokszor ízléstelen ferdítés"

,,argócsy hozzáteszi: az egész produkció leginkább azért kínos, mert az alkotók, illetve a velük azonos véleményen lévő propagátorok

ki akarják vonni azt a kritika hatásköre alól, a munkát pedig hazafias aktusként mutatják be, elvárva azt, hogy a közönség puszta hazafias kötelességből nézze is meg – feltételezve mindezek után azt is, hogy az tetszeni fog."

,,egyetlen filmet sem kell „hazafias kötelességből” megnézni."
Aki Én
@Philip Marlowe: @Maccska: Na, még ez is :))

valodihirek.hu/2024/03/31/repedezik-a-fidesz-soha-nem-latott-kormanyon-beluli-balhet-okozott-a-most-vagy-soha

,,Hogy Rákay Kálmán a rendelkezésére álló összes fórumon dicséri és dicsérteti a maga produkcióját, az legföljebb ízléstelen, de ilyet már láttunk.
Az viszont elfogadhatatlan, hogy a hazafiasságot összemossa a saját művészi teljesítményével,
és pusztán a témaválasztásra alapozva hazafi kötelességnek minősíti a produkciójának elismerését, a bírálatot pedig hazafiatlannak, sőt egyenesen árulásnak nevezi”

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.