Pedig a Nébih is felhívja a figyelmet az elhanyagolatlan területekre.

Úgy tűnik, Karácsony Gergely az elhanyagolatlan fővárosi gazmezőt méhlegelőnek nevezi át. A mandiner.hu szerint Budapesten most annyi a gaz, hogy akinek nem volt még allergiás gyermeke, annak most nagy eséllyel azzá válik. Az asztmások száma 2021-ben a KSH adatai szerint 77 ezer volt – legalábbis ennyien jelentkeztek be háziorvosukhoz. A Nébih különösen felhívja a figyelmet az elhanyagolatlan területekre:

„a földtulajdonosok egész évben kötelesek védekezni földterületükön a károsító gyomnövények ellen, ez nemcsak a parlagfűre, hanem az egyéb károsító gyomnövényekre is vonatkozik”

Aki eddig nem volt allergiás, most az lesz: Karácsony Gergely a fővárosi gaztengert méhlegelőnek kereszteli át

Karácsony Gergely a gyomnövényektől hemzsegő területeket átnevezte méhlegelővé/Fotó: MTI/Kovács Attila

A dübörgő önkormányzati kampányban, mint arról a propeller.hu is beszámolt Szentkirályi Alexandra a kormánypártok főpolgármester-jelölje először egy csokor gyomot küldött fricskából Karácsony Gergelynek, mondván: a főváros jelenlegi vezetése elhanyagolja a közterületeket, majd fűkaszát ragadott és levágta a gyomot.

A válasz rögtön jött Karácsonytól, aki kikérte a maga és az élővilág nevében, hogy levágta a gaztengert Szentkirályi:

„Amúgy ez az útpályát elválasztó úgynevezett osztósáv, vagyis olyan zöldfelület, amelyet a forgalom miatt nem lehet használni kutyasétáltatásra, játszótérnek vagy bármire, ezért éppen arra szolgál, hogy engedjük átalakulni vadvirágossá. Már ha neki nem esik valaki kaszával… Az itt kialakult biodiverzitás lassan elnyomná az egérárpát, azt a növényt, amit lekaszált és csokorba csomagolt nekem a kormányszóvivő asszony. Kedves lenne, ha nem lenne káros, hiszen azzal, hogy lekaszálta, segített neki megerősödni. Ugyanis az egérárpa akkor győz a többi vadvirág felett, ha folyamatosan zavarják a területet, például felkészületlen politikusok”

Forrás: mandiner.hu

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Előkellene venni a növény határozót mert soknak fogalma sincs a növények tulajdonságáról. Ma sokra azt mondják, hogy gaz pedig nem, pl. a parlagfű jótékony hatását a SZETE is kutatja mert rengeteg ásványi anyagot tartalmaz.
A rossz immunrendszer hibás, hogy sok lett az allergiás. Csak egy érdekesség a mikróműanyag van már az ívóvízben is megtalálható. Úton útfélen látni a sok műanyag palackból való ívást. Senki sem gondol arra, hogy pl a májban is szépen lerakódhat.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
CsipkeRózsa
Nem kell félteni a budapestieket az allergiától, a vidékhez képest elenyésző a növények által okozott betegség, hiszen alig található valahol Budapesten zöld terület.
szaboria1
Előkellene venni a növény határozót mert soknak fogalma sincs a növények tulajdonságáról. Ma sokra azt mondják, hogy gaz pedig nem, pl. a parlagfű jótékony hatását a SZETE is kutatja mert rengeteg ásványi anyagot tartalmaz.
A rossz immunrendszer hibás, hogy sok lett az allergiás. Csak egy érdekesség a mikróműanyag van már az ívóvízben is megtalálható. Úton útfélen látni a sok műanyag palackból való ívást. Senki sem gondol arra, hogy pl a májban is szépen lerakódhat.
szaboria1
A Mandiner is okosabb cikket írhatna.
Sakk Matt
"elhanyagolatlan" - nekem ez a szó nagyon idegen, értelmezhetetlen :( Én az elhanyagolt változatban használnám.
sokanvagyunk
Gaz a Fideszben van, ott gyakorold a kaszálást.
jáger laszló
Parlagfű gyomnövény,vagy gyógynövény!?
+áll az eszem!
Én eddig akkor csak vicceltem!?
csak ennyi
barátilag
J.L.
rücsü41
Valószínű, hogy az átnevezést Karácsony Orbán Viktortól tanulta, mert ő sem mondja ki a megszorítás szót, csak annak szinonimáit !Hát így tanulnak az urak egymástól!
balos
@rücsü41: A gaztenger elnevezés még ül is turulbaszó fideSSes polgári ökrök és a migatyánkos kondásokk-ra!
Eladott Ország
@Philip Marlowe: ma,16:15 ♂ Szentkirályi Alexandra kaszál. Egy hete még pék volt. Mindenre rá lehet venni ezt a szerencsétlent NER ribancot. Remélem nemsokára az összes fideszes így fog dolgozni. Ha kaszálna zöld lenne a ruhája, de ő csak a pénztárnál tud kaszálni.
twitter.com/BenHapci/status/1784991629352267886/photo/1
Közmunkaprogram 2024. Megfelelő ember a megfelelő helyen. Hiába, aki mindenhez is ért, akárcsak a királya! Férfinek született, nőként próbál viselkedni, valahogy egyik szerepben se hihető. HITELTELEN❗Elöbb utóbb mindenki rájön mire hivatott, hogy tud hasznára lenni a társadalomnak támogatnám, hogy minden politikus fogadjon örökbe egy közterületet. Micsoda színészi alakítás.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/440974007_850696680202533_8829894406896638515_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=CzE_RJg6QRcQ7kNvgGMMy-A&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfCOJNVqUNz0iIiZwc5lqbHbBEjffq6x8ujwjR9gUpYDXQ&oe=663AD122
Kamu munkavégzés, úgy ál a kezében a kasza mint egykor a kordonbontó dakotának a villáskulcs. Ha lett volna ott egy hozzáértő is, a fideszben, akkor szóltak volna neki, hogy a gázbillentyűn kell a mutatóújját tartani, amikor kaszál.Közmunka program? Hírből sem ismerik a munkát ezek a tetves fideszes segnyaló korrupt banda! Remélem hamarosan odakerültök ahova valók vagytok! Kirabolták az országot! Több 100 millió Ft-ért- nyomják a megafon agymosást közpénzből. Deja vu . A nèp gyermeke kaszával a kezèben a lengedező búzamezőn , kalászt tördelve vagy èppen leszáll a traktorról ès messzire tekint , a kommunistapárt igértes jövőjét látva, miközben süt a sarló-kasza most narancsemblèmás nap a háttèrben... " Èdesapám, csak azt ne mondd, hogy ezek ugyanazok.."
kereső
Az asztmát elsősorban nem a "méhlegelők", és egyéb zöld felületek okozzák- hanem inkább annak hiánya, amely elősegiti a szmog, a jár,múvek által kibocsájtott gázok, és a felvert por nagyobb koncentrációjának megjelenését...rossz a levegő.
Eladott Ország
Amikor azt mondták főpolgármester jelöltként nagyot kaszálhatok, nem egészen erre gondoltam
twitter.com/csorike1520/status/1785007860113383786/photo/1
Szentkirályi Alexandra: Mindenkit kielégítek! Szavazzatok rám libsik! Itt a rettenet...
twitter.com/janos_hary/status/1785602794281447453/photo/1
Horizont
Már nagyon fárasztó ez a tájékozatlan hörgés, köpködés, fröcsögés. Mandiner ugye.
Nem is kell rá több szó. Én a Mátra lábánál lakom és allergiám van.

Olyan szép mint egy mezei rét.
www.facebook.com/photo?fbid=1018360566319281&set=pcb.1018360586319279
www.facebook.com/photo?fbid=1018360519652619&set=pcb.1018360586319279
KisTehen
én már régóta allergiás vagyok karácsonyra
Eladott Ország
"How much is the cringe?" (Mennyi a zsörtölődés) Júniusig szerintem látunk még olyan videót, amin Szandi sáros Lada Nivával leparkol apu valamelyik vidéki kaszinója előtt, és gumicsellóban kipattanik' belőle.
twitter.com/i/status/1786276319979843691
jancsipapa
" - engedjük átalakulni vadvirágossá - "-oktat a fiú. Mit is lehetne erre az kivételes ostobaságra mondani ? Talán Ford Fairlane után : " eszem f.szom megáll ..."
Sakk Matt
A sok tápos allergiás - mondták anno a sorozáson.
kereső
@Maccska: Macsek! Te azt mondtad "tanár úr" vagy, meg falusi gazdálkodó. Akkor, tudnod illene, hogy a "vadvirág", azért "vad"...mert azt nem vetik.Az terem magától...viszi a szél a magvaikat, a szél meg beporozza , rovarok is segitenek ebben.
kereső
@Maccska: De a vadvirágot nem vetik...az udvari gyep füvét vetik, de a vadat nem.
kereső
@Maccska: Igen tudom, hogy van...
kereső
@Maccska: Miért is? Te nem akarsz tisztább, egészségesebb környezetet magad körül?
Feller_Peti
Hídpénzbotrány, korrupció, sikkasztás: 1.4 milliárd is eltűnt csak úgy a semmibe.

Botrányokkal, és háborús uszítással akar ez példát mutatni az embereknek??
1kaszás
@Feller_Peti: Sajna igazad van"Hídpénzbotrány, korrupció, sikkasztás: 1400 milliárd is eltűnt csak úgy a semmibe." ezt mind a geci viktorod csinálta + a csatlosai...
1kaszás
@Maccska: Sööt, még nálad is,,
szaboria1
@kereső: Pontosan a növények és a fák oxigént állítanak elő.
Feller_Peti
@1kaszás: Balfaszkám, először magatok között tegyetek rendet. Utána akarjatok kormányt dönteni.

Minek szavazna bárki is rátok, ha eleve véresek-sárosak vagytok. Ti neokommunista libernyákok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.