A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Oktatókórházban két kismama is meghalt közvetlenül a szülés után. Az intézmény belső vizsgálata szerint nincs összefüggés a két eset között. A rendőrség nyomoz.

Meghalt egy fiatal édesanya, miután világra hozta ikergyermekeit – írja a blikk.hu. A tragikus sorsú Renáta családja nem hagyta annyiban az ügyet. Az intézmény szerint senki nem hibázott, a gyászoló család viszont feljelentést tett, most már a rendőrég feladata, hogy kiderítse az igazságot.

Egymás után két fiatal kismama is meghalt Nyíregyházán, a kórház szerint nincs összefüggés – "A szülés után meghalt lányomat látom az ikreiben"

Egymás után két kismama is meghalt szülés után a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Oktatókórházban/Fotó: 123rf.com

A lap megkeresésére a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság közölte: „foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés bűncselekmény miatt folytatnak büntetőeljárást, folyamatban lévő ügy lévén nem adnak bővebb tájékoztatást.

A laboreredmények miatt a várandóssága 33. hetében császározták meg, de a terhességi toxémia miatt véleményem szerint eddig sem kellett volna várni. A lányom férje hiába jelezte, hogy baj van, nem cselekedtek azonnal

– magyarázta a Blikknek Szlávik Veronika. Renáta még megölelhette a kicsiket, de a keringése összeomlott, majd fél nappal később meghalt.

Hiába gondoljuk biztosan, hogy az orvosok hibáztak, ezt bizonyítanunk is kell. Nem hittem volna, hogy fél év múltán sem derül ki hivatalosan, történt-e mulasztás. A család teljesen összeroppant

– mesélte szomorúan az 55 éves nő. Néhány napon belül egy másik kismama is meghalt szülés után ugyanott. A Szabolcs Szatmár Bereg Vármegyei Oktatókórház közölte:

„mindkét kismamánál előre nem látható események történtek, amit a szakszerű ellátás ellenére sem tudtak visszafordítani."

Csodálatos lány volt, igazi tünemény. Úgy érzem, a szívemből kitéptek egy darabot. Nincs olyan nap, hogy ne gondolnék rá. Amikor róla beszélek, mindig itt látom magam előtt. Reni majd kicsattant a boldogságtól és az egészségtől. Soha nem betegeskedett, még kicsi korában sem. Nem fér a fejembe, hogyan történhetett meg mindez. A picik, Laura és Flóra jól vannak, egészségesek, az apukájuk neveli őket. A szülés után meghalt lányomat látom az ikreiben

– mondta Veronika.

Ha bebizonyosodik, hogy a kórház hibázott, beperelik kártérítésért. A lányát már semmi nem hozhatja vissza, de szeretné, ha az unokái anyagi biztonságban nőnének fel.

"A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kórház Jósa András tagkórházának Szülészet-Nőgyógyászati Osztályán évente több mint 5000 szülést vezetnek le.”

- válaszolta a kórház sajtófőnöke, Vitkai Éva.

„Miután az osztályukon anyai halálozás régóta nem volt, így az eset nagyon megrázta a betegek életéért küzdő kollégákat, illetve a többi dolgozót is… A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kórházak vezetése mindkét esetnél elrendelte a belső vizsgálatot, amely megállapította, hogy olyan visszafordíthatatlan és előre nem látható folyamatok indultak el a kismamák szervezetében, amit a legszakszerűbb és a leggondosabb beavatkozás ellenére sem tudtak orvosaink visszafordítani. A két sajnálatos eset között semmilyen összefüggést nem tárt fel a belső vizsgálat” – szögezték le.

Forrás: blikk.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Még vannak a hippokratészi esküjükhöz ragaszkodó orvosok és hivatástudattal dolgozó ápolók , de az egészsségügy maga, ma már minősíthetetlen.
A legújabb áldozata az "egészségiparnak" két kismama. Pintér még él. Orbán is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@KisTehen: a megafon számára te egyre értéktelenebb,te már csak ablakon kibaszott pénz a fidesznek!
remélem hamarosan fölkerülsz egy magyaros várólistára...
csak úgy....
@KisTehen: mondot te, te nyalós diagnosztizált agyhalott! :) -fogadok,hogy ott vagy a fideszék 10 legnagyobb idiótája között,- rolexod már van? :)
simmering73
@KisTehen: Elkaptad a kergemarhakórt, Bimbó?
KisTehen
@csak úgy...: "az emberek jelentős része (51 százaléka) azt válaszolta, hogy magyar péter csak a korábbi ellenzéki pártokat gyengíti"

mondom, hogy agyhalott vagy
KisTehen
@simmering73: de már el is engedtem, kergebirka

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.