A vasárnapi választáson nem történt más, mint hogy egy rezsimváltásra alkalmasnak látszó eszközre szavaztak a magyarok sokan. A magamagát a kormányhoz ducktape-ező Orbán Viktort próbálta már az ellenzék lepkehálóval, konzervnyitóval, kánonénekléssel, de még WD40-nel is eltávolítani, mindhiába. Már a vezetőfülkébe se juthatnak be. Vezető-fülkeforradalom híján pajszer kell a bejutáshoz, vagy feszítővágó, esetleg 230-as flex, de mindenképpen brutális készség, hiszen az utazás jelen állása szerint az eltérített nagyközönségnek sok mindene van, csak ideje nincs. Az elrabolt tizennégy karátos autó vidáman robog a szakadék felé (oroszul зазор, kínaiul 差距, koreaiul 갭) és annak is a Nélküledet üvöltő NER-elitet kell hallgatnia közben, aki epét hány az egésztől, és csak élni-utazni akarna békében. Nem háborús békében, hanem háborítatlanban. Háborútlanban. A baloldali és liberális eszmék emberei nem múltak el a színes utazóközönségben. Ám egyre kevésbé képesek eltartott kisujjal teázva...

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Géza
És kit érdekel Petéike kínlódása?
RonaGyuri
A címet nem értem, de lehet csak nem szeretném érteni

nepszava.hu: „Eljött Magyar Péter országa, de ki akar második lenni ott, ahol a nyertes mindent visz?”

Igazán helyesen állapítja meg, hogy: „A valódi probléma azonban mindezeken túl van, és nem beszélünk róla eleget: Orbán már régóta nem hisz abban, hogy másnak is lehet igaza, lehet joga az igazsághoz. Szerinte csak és kizárólag ő és a nemzetinek nevezett kormánya mentheti meg a magyart a szó szerinti pusztulástól, újabban a háborús kataklizmától.”.
Aztán nem is kicsit mellélő: „teljesen váratlanul egy irányba szavazott a magyar ellenzékieknek durván a fele. Ha a másik fele is csatlakozik 2026-ban, akkor Orbán Viktor mehet isten hírével: ott a kapu, útilapu.”. Valójában Magyar pont azt nem hozta, mint ami logikusan várható lett volna; lényegében csak ellenzéki szavazatokat szerzett.
Hasonlóan mellé ment a főpolgiskodás kapcsán írtak: igaz csak zárójelben: „Szentkirályi és Orbán márciusi megbeszélésén talán nem hangzott el a visszaléptetés lehetősége, ami csak nála volt opció, de azon sem lepődnénk meg, ha eleve így indultak volna neki. Budapestet megvenni nem lehet, kiéheztetni sem könnyű, és mert túl okos, körmönfont mestertervvel kell túljárni az eszén: majdnem sikerült. Ez egyúttal Vitézy renoméjának a végét is jelenti. Kár érte, ahogy az LMP-ért is. Ritka ronda vég egy amúgy egykoron rokonszenves zöldpárttól.”.
Ami pedig az utsó rész illeti a cím „Latrina magica” zseniális, a vélekedés a médiáról véleményes.
Azonban a már-már Pulitzer-i gondolat „Az újságírót botor kérdések esetén is segíteni kell. Alapvetés: nézői, olvasói érdeklődés van mögötte. Ha nem, akkor a néző, olvasó pontosan fogja tudni ezt.” sajnos nagyon messze van az igazságtól. S bár az értékromlás világ-jelenség, de a mai matyar média lényegében szinte kizárólag (az üdítő kivételek mögött szinte kivétel nélkül magánozás van!!) ócska propaganda eszközzé silányult.
Ami még akkor is katasztrófa, ha tudjuk az igazodás mögött:
félelem,
anyagi...
RonaGyuri
@RonaGyuri: folyt:

Ami még akkor is katasztrófa, ha tudjuk az igazodás mögött:
félelem,
anyagi érdek,
lustaság
és szakmai hiányosságok is vannak!!
És akkor még nem is beszéltünk a magát nem NER-esnek hirdető média-szegmens egyenlő távolságra blődlijéről, ami alapvető hiba: hiszen a média legfontosabb feladata a hatalom számonkérése lenne!
balos
@RonaGyuri: Ahol 1 sírató dal már 100évesnél is tovább lehet az ország "diadalmas" him-nusza ott nincs más út a semmibe!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.