Több mint hetven holttestet találtak a nyomozók abban a csempészjárműben, amelyet csütörtökön fedeztek fel az osztrák A4-es autópálya egyik leállósávjában – közölte pénteken az osztrák belügyminisztérium.

A rendőrség eredetileg ötvenre becsülte a Magyarországról érkezett gépkocsiban talált halottak számát.

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Szóval ez már nálam is kiverte a biztosítékot! Mindkét részről! Az embercsempész(ek) ez esetben tömeggyilkosok, mindenféle tárgyalás nélkül azonnal felkötni őket! Viszont a másik fél esetében is vannak fenntartásaim! Nem láttak még hűtőkamiont? Pont azért csinálják őket olyanra amilyenek, hogy ne jöjjön ki belőlük a hideg, ergo be se menjen a meleg, azaz a levegő! Több mint 70 ember!! Fél - egy óra alatt elfogyott az oxigénjük szerencsétleneknek, szörnyű haláluk volt és még fizettek is érte! Akkor sem szállnék fel egy ilyen járműre, ha kergetnének! Nyugodjanak békében! :-(
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Ez rengeteg ilyen kis helyen. Szerencsétlenek akkor már talán útközben meghaltak. A sofőr észrevette és elmenekült.
wagabund
@human: szerintem a hatóságokkal párhuzamosan mások is keresik... na azok nem fognak személyiségi jogokkal bíbelődni...
a sofőrnek sokkal biztonságosabb lenne, ha jelentkezne...akkor a mai jog pár évet ha ad neki..

szerintem.
lópicigáspár
Szóval ez már nálam is kiverte a biztosítékot! Mindkét részről! Az embercsempész(ek) ez esetben tömeggyilkosok, mindenféle tárgyalás nélkül azonnal felkötni őket! Viszont a másik fél esetében is vannak fenntartásaim! Nem láttak még hűtőkamiont? Pont azért csinálják őket olyanra amilyenek, hogy ne jöjjön ki belőlük a hideg, ergo be se menjen a meleg, azaz a levegő! Több mint 70 ember!! Fél - egy óra alatt elfogyott az oxigénjük szerencsétleneknek, szörnyű haláluk volt és még fizettek is érte! Akkor sem szállnék fel egy ilyen járműre, ha kergetnének! Nyugodjanak békében! :-(
human
@wagabund: Ugyan kik keresnék? A magyarok nagy része közömbös, kisebb része örül az egésznek.
nena
De ha jól tudom egy segélykérő telefonnál állt meg az autópálya mellett, tényleg olyan nehéz kikúrni azt a hátsó ajtót még ha szarul is vagyok... Vagy odabent megint összebalhéztak felekezetük szokásos módján ?
nena
Jahh majd csak lesz az száz is.. Dííí
human
@nena: Ha kinyitja az ajtót, akkor feltűnést kelt és nem lesz elég ideje elmenekülni a helyszínről.
karma1
@human: Sztem @Wagabund baratunk ugy gondolta, hogy voltak olyan szirek, akik pontosan tudtak, hogy kik voltak a teherauton, esetleg a sajat csaladjukbol. Akkor azok ismerik azt a fazont is, aki atverte oket.

Na csokolom, most tessek a vezetofulkeben osszeszedni hajszalat, megragott etelmaradekot, mittudomenmit, amit a rendorseg be tud vizsgalni, es a mar bekalitkazott embercsempeszekkel ossze tudja hasonlitani. Miert is vannak ugy folszerelve? Hogy a recsolke csilivili ellopott telefonjat keresgeljek egen-foldon?

Probaljak meg most is bevetni minden tudasukat, mert EZ tomeggyilkossag volt, mindegy, hogy kik ellen, EMBEREK ellen elkovetve!

Ha nem tesznek meg mindent, olyan belyeg sul a magyarokra, amit kesobb az Isten se tud majd lemosni rolunk. Ez kell most a magyaroknak?
human
@karma1: A fuvaros a sokadik láncszem az embercsempész láncolatban. Konkrétan őt nem ismerhetik a családtagok. Egyébként aki elindul azzal úgy vannak, hogy vagy meghal vagy nem. Ha belegondolsz, gumicsónakkal elindulni a tengeren már magában tánc a halállal. Elkönyvelik otthon, hogy nem sikerült nekik és kész. Benne volt a pakliban.
volvós
Az elsö hírek : 20 halott, aztán 50 halott, most meg 70 ???
Ez is érdekes...
verum
@karma1: - Ugyan! Genetikai vizsgálatot kis hazánkban csak akkor végeznek, ha a valamelyik honatyának, vagy retye-rutyájának elvész a mobiltelefonja!
karma1
Azert ma hallgattam az ausztral es az ujzelandi hireket is: nem emlitettek sem a magyar rendszamot, sem a teherauto nyilvanvaloan szlovak voltat , sem semmi egyebet, ami a magyarokat rossz szinben tuntetne fel, egyszeruen csak annyit mondtak, hogy talaltak az A4-en egy kb 2 napja leallitott, elhagyott autot, egy rutin rendori kivancsisag - vajon tortent-e baleset, kell-e segitseg, amikor a rendor tapasztalta a merhetetlen buzt.

Barcsak gyorsan tisztaznak ezt az esetet, es MINDEN embercsempeszt AZONNAL minimum bortonbe zarni, es ha ujabb embercsempeszek lepnenek a letartoztattak helyebe, akkor azokat is azonnal lekapcsolni, hogy ne legyen embercsempeszet a hataron.
human
@karma1: Én fotókat láttam a teherautóról és az ideiglenes rendszámáról. Itt a propin is van ilyen.
Egyébként az is lehet, hogy a magyar rendszámú, szlovák teherautót egy harmadik országból való csempész vezette. Magyar rendszám azért kellett rá, hogy az országon feltűnés nélkül átvezessen Ausztriába és gondolom ha le kellett valakit fizetni a rendszámért Magyarországon ezt könnyebben megtehette, mint Ausztriában.
lópicigáspár
@human: Olvasd el a kapcsolódó híreket is. Z - rendszámos magyar tgk, a rendszámot Kecskeméten váltották ki román útlevéllel. Szerintem pont erre a célra vette az embercsempész, csak még ezek szerint ahhoz is hülye volt!
karma1
@human: Ez a feltetelezes nagyon kozel all ahhoz, hogy valaki mar emlitette, hogy ideiglenes magyar rendszamot egy roman ferfi kert erre az autora. Persze, nem feltetlenul o volt a sofor is, de akar az is lehetett...

Mindenesetre nagyon sajnalom oket, amikor a magyarok "tantorogtak" ki a II.VH es '56 utan, akkor azert nem ekkora volt a reszkir...
human
@lópicigáspár: Hát annak is érdemes lenne utánanézni, hogy milyen alapon kapott rendszámot. Mondjuk Kecskemét vérfideszes város, ha jól tudom, ezért talán nem is fognak kutakodni. Még a végén kiderül, hogy az ügyintéző valami fideszes pereputty és rendszeresen osztogat rendszámokat.
lópicigáspár
@human: @karma1: A Z rendszám végleges kivitel céljából kiadott ideiglenes jelzés. Miért ne kaphatta volna meg, csak az a kérdés, miért nyugat felé indult és nem keletnek? Vagy volt a kiváltónak magyar útlevele is, netán egy újonnan delegált fidesz szavazó? (ha már belekevertétek) :-)
bencemacska
@volvós:
ma, 09:52
A teherautó méterei alapján állapítottak meg minimum és maximum létszámot!
Amikor kinyitották, megállapították élő nem lehet közöttük, visszazárták és bevontatták egy hűtőházba, hogy a megfelelő biztonsági intézkedések megtétele után egyáltalán hozzájuk nyúljanak!
Ez még tegnapi információ!
human
@lópicigáspár: Nem tudtam mi az a Z rendszám. Kössz.
bencemacska
@karma1: Olvasd el human-nak küldött linket!
Feraj49
Fekete humor:-végül is miért ne hűtős kamionban ,hiszen húst szállított ?
volvós
Nekem csak egy vitatható:
Ugyan, ha " állitólag " Budapesröl indult a teherautó
megrakva 70 migránssal, a magyar autópálya-rendörség
miért nem igazoltatta magyar területen ?? És mitöl
hütökamion ez az egyszerü csukott tgk, ha nincs
a tetején, vagy az elején egy hütöaggregátor ???
Sok mindenben sántít az ügy, persze kovács kormány
szóvivö rögtön szapulta, sértegette az EU-t !!
Igy van kiképezve a pincsike !!
KERKA
Végtelenül sajnálom a szerencsétleneket, remélem a sofőrt egy hűtőházban felaggatják egy kicsit a kampóra.
Másrészt: tételezzük föl, hogy a szerencsétlen afgán vagy pakisztáni emberek nem ismerik a hűtőkocsit, de az végképp gyanús lehetne, hogy ahova betuszkolnak 70 embert, közöttük nőket és gyerekeket, olyan autó, amin még ablak sincs. Vagy bármilyen más szellőzési megoldás
bencemacska
@KERKA: Nem tudunk részleteket, ezért csak találgatunk.
Én az egész menekültügyben abszolút outsider vagyok, de ez az ügy annyira felzaklatott, hogy nehéz észhez térnem!
Szerintem beszedték a pénzt tőlük és utána derült ki, hogy a "taxi" a hűtőkocsi, amiről - szerintem az aggregátort már nagyon régen leszerelték! Belülről abszolút nyithatatlan, szellőzés csak az aggregátoron keresztül lenne lehetséges, míg jár a motor!
bencemacska
@volvós: Szerintem csak volt valamikor hűtőkocsi, míg le nem selejtezték Szlovákiában. M.o-n meg kapott rá ideiglenes rendszámot egy egyszemélyes Kft vezetője.
KERKA
@bencemacska: 12.47 próbálom elképzelni, hogy mi történhetett, persze ismeretek hiányában ez nehéz. De borzasztó elszántság kellett ahhoz, hogy vállalják ezt az utat. De az is lehet, hogy már a halottakat vitte ki a sofőr Ausztriába.
Szóval ez már egy áldatlan állapot. Ahogy hallom, egyedül itt Magyarországon adnak ki európai vízumot, ami megadja a továbbutazás lehetőségét és mozgás lehetóséget ad, még mindíg azt mondom, hogy a kiszállításukat oldja meg a kormány, akár nemzetközi szinten is.
bencemacska
@KERKA: Nemhogy nem oldja meg a kiszállítást, hanem leszedik a vonatról. Indok: visszaküldik őket.
Az viszont nem biztos, hogy visszaküldik, de így kényszerítik őket, hogy az embercsempészeket válasszák
Érthetetlen a magyar álláspont. Főleg, mióta Merkel bejelentette, hogy minden szír menekültet fogadnak!
Állítólag a hűtőkocsiban is találtak egy szír útlevelet! Ezért feltételezik, hogy a legtöbben szírek voltak!
KERKA
@bencemacska: 13.34 Na éppen ebben látok egy nagy hibát, hogy a németek is csak a szíreket fogadják be, mint menekülteket. Az van, hogy az afgánok és a pakisztániak amint kilépnek az országukból, eldobják eltépik az utlevelüket, és itt szíreknek vallják magukat.
Az isten se tudja őket megkülönböztetni. Itt meg már mindegyik szíriai menekült.
Mivel Magyarország az egyetlen, ahol regisztrálják őket, és iratokat is kapnak, persze, hogy lassan megy minden. Pedig jönnek még többezren, a szerbek macedónok egyszerűen tovább hajtják őket.
bencemacska
@KERKA: Mi nem tudjuk megkülönböztetni őket, de a szakembereknek ez - állítólag - gyerekjáték.
Ismertem egy kínai kislányt, aki azt mondta, hogy minden magyar egyforma, nem tudja őket megkülönböztetni!
No én meg a vietnamit, meg a kínait sem tudom egymástól megkülönböztetni, pedig ez -állítólag - nagy szégyen! (Én nem érzem!)
bakegya
Van olyan a magyar jogban,hogy államközi tömeggyilkosság történt?
libellle
@KERKA: 13:16. Megkellene hallgatnod a menekülteket , hogy milyen hirét viszik a magyaroknak. A magyarok gonoszak és roszindulatuak. A rendörség elég sokat le tartóztat. Az emberek meghallgatáson mennek keresztül, ez idáig ok. Ellenben a menekültek nagyon megtanultak két szót "basztmeg" és " kurva" nem tudják ugyan, hogy mit jelent de a börtönökbe ahová bepréselték öket csak ezt halották. A rendörök megpofozták és fenyegették öket többszörösen. Az álltalános bánásmód 12 orán keresztül bárhogyan könyörögnek nincs egy csöpp viz sem. Ugy gyermeknek mint felnötteknek. Nos ezt már az angol adók az osztrák a norvég és német adókban is elmondták a menekültek. egymástol függetlenül. Ezek az emberek mondják egy "Europai" népre, hogy barbárok. Egy olyan "mocsok szégyen" amit a magyarok nem tudnak gyorsan lemosni. Utközben amikor már Magyarországon gyalogoltak leköpködték öket, kövel dobálták söt még a kutyákat is rájuk engedték. Ilyenkor arra gondolok, hogy a jövö kiszámithatatlan. Mi történik amennyiben esetleg a magyaroknak kell menekülni?. Valószinü nyugat felé indulnának és esetleg a hátáron már azt mondanák "nem, ti ide nem jöhettek be " mert nem érdemlitek meg a segitseget. Hol van a rengeteg pénz amit az EU ad a menekültek rendezésére Magyarországnak. Mire költik el a rabszolgatartók?
libellle
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Csizmás Kond
...pontosabban 59 férfi, 8 nő és 4 gyerek...
libellle
@karma1: 9:53 már tegnap 18:00 orakor az osztrak rendörség sok mindent tudott. A pressse- tájékoztatón sok mindent közöltek. Már azt is tudta, hogy budapesten zuglóban volt bejelentve a teherauto.. Ezenkivül még sok minden más Informáciokkal is rendelkeztek. csupán nem tették lözhirré.
libellle
@karma1: Nem volt egy román állampolgár sem közöttük. Harman voltak a jelenlegi Osztrak hirek szerint két bolgár állampolgár és egy magyar papirokkal rendelkezö férfit tartóztattak le ma. 56 nagyon kemény volt a helyzet. Az osztrák településeken élök tudnának rólla egy két anekdotát arról az idöröl mondani.
libellle
@KERKA: 13:43 természetesen ez nem igy van. A syriábol ide érkezöket abszolut meglehet különböztetni az afgánoktól. Ethnikailag teljesn másképpen néznek ki. Ezenkivül itt mindenkit befogadnak aki veszélyes területröl jött.Teljesen emberi módon bánnak velük. De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy segitségre szorulnak.
bakegya
@libellle: a rendet fenntartani nem is akarókra-és mindenki tudja mire megy ki a játék fideSS nyikkhajéknál-a lakósság uszítása után, MOST MÁR A KATONASÁGOT szabadítja rá a védtelen emberekre-
Strong
..a hűtőkocsik légmentesen, hőhídmentesen záródnak...(egy szakértő)

...őszintén sajnálom őket...nyugodjanak békében.:-(
lópicigáspár
@bencemacska: Szóval a Lázár tévesen nyilatkozott? Hát kinek lehet már itt hinni, ha neki sem!?
libellle
@lópicigáspár: hahahahaha. dilletantische kormány teli idiotákkal.
bencemacska
@lópicigáspár: -:DDDD

Az elkövetők már annyi nemzetiségűek voltak, hogy azt senki nem tudhatja!
Csak azt nem tudom miért mondott mást a magyar rendőrség az osztrák rendőrségnek és mást a magyar birkáknak?!
Az osztrák rendőr parancsnok határozottan azt mondta, hogy az autó tulajdonosa magyar iratokkal rendelkezik.
Volt már román, ukrán, bolgár, libanoni, legutóbb afgán.

Mindenesetre az autó tulajdonosa a "2011-ben alapított MasterMobilKer Kft.(Szugló utca 82) - a ceginfo.hu szerint - fő tevékenységi köre a gépjármű- és könnyűgépjármű-kereskedelem...", amelynek egyetlen tulajdonosa és dolgozója egy Kecskemét közeli tanyán lakik, ahol a Z rendszámot is igényelte!
DE NEM MAGYAR!
volvós
@libellle: 16:21

Ha elöbbi hsz-imat elolvasod, rájössz, hogy nekem csak egy kormányom van,
az is a Volvómban...Tehát nekem saját a véleményem, nem mint tt
sok kommentelönek, a bólogató Jánosoknak, és a csókosainak...
Köszike, hgy megérted a mondandómat, szép estét !!
Dr plágium
@lópicigáspár: Talán nem volt választásuk...
bencemacska
@Horizont: Amikor az osztrák rendőrök - benézve a kocsiba - azt mondták legalább húsz, de lehet, hogy 50, akkor azzal számoltak, hogy ha nagyon durván megpakolták, akkor 50-et is beszoríthattak.
Ezzel szemben borzasztó a 71!!! Nem is tudok magamhoz térni4
lópicigáspár
@Dr plágium: Az embernek mindig van választása.
KERKA
@libellle: 16.18 itt ezt írod:
A rendörök megpofozták és fenyegették öket többszörösen. Az álltalános bánásmód 12 orán keresztül bárhogyan könyörögnek nincs egy csöpp viz sem. Ugy gyermeknek mint felnötteknek.

16.35-kor pedig ezt írod:

Ezenkivül itt mindenkit befogadnak aki veszélyes területröl jött.Teljesen emberi módon bánnak velük.

A két kommented teljesen üti egymást. Mielőtt engem mazsolázgatnál, hasonlítsad össze, hogy te mit írtál:))
Szeparepa
Az ukrán maffia nem viccel gyerekek... most jelezték be ezzel a hetven parazita korccsal, hogy ennyi volt...
bakegya
@lópicigáspár: az nagy találmány lenne-mondhatni a teremtés dőlne meg.D
kkalman
Megy a terelés ezerrel. Ideje lenne valaki felelős vezetőnek mondottnak helyre tenni a dolgokat. Ki, vagy kik követték el ezt a szörnyűséget, és milyen állampolgárságú(ak) volt(ak). Van ebben az országban egyáltalán felelős vezető?
karma1
@libellle: 16.30-ra: Kedves, nem en kezdtem, hanem a luzerjanko mondta az elso hirekben, hogy roman allampolgar a gyanusitott, aki kerte a Z-s rendszamot...:o(((( Ne tolj leeeeee...:o((((
libellle
@KERKA: Nem nem valamit félreértettél a magyarok nem bánnak velük emberi módon. Ellenben a németek mindenkit befogadnak és emeberien bánnak velük. Nem is zárom ki, hogy az én beirásom esetleg nem volt érthetö ellenben igy gondoltam.
libellle
@karma1: 00,39 Nem is okoltalak semmiert. Amennyiben félreérthetö volt ugy pardon . En tégen nagyon kedvellek mármint a beirásiadat.
karma1
@libellle: Dehogy voltal felreertheto, Kedves, egyaltalan nem! Itt mar vasarnap reggel 1. ora 20 van, es hangosan felrohogtem a kommenteden, amit a cicusnak irtal, es amiben a janykaink jolertesultseget firtattad!!! ...:o))) Vidaman fogok elaludni, mert a letolasodtol a mirci eltekintett, - elegge belegazoltal a lelkivilagaba, hihi,...:o)))

(fentebb meg az "orbanozast" is emlegette, holott senki egyet@libellle: len szoval, utalassal sem emlitette orban viktort, mint hibat vetot...:o)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.