Ulánbátor. -32 fok.

Ulánbátor. -32 fok.

Közzétette: Orbán Viktor – 2016. január 24.

"Ulánbátor. -32 fok." – mindössze ennyivel kommentálta a fenti videót Orbán Viktor Facebookon, jelezve, hogy megérkezett a mongol fővárosba vasárnap.

Magyarország és Mongólia a világ sikeres nemzeteihez tartozik, és mindkét országnak jó oka van arra, hogy fényes jövőt várjon

- mondta Orbán Viktor miniszterelnök a mongóliai Ulánbátorban rendezett magyar-mongol üzleti fórumon, hétfőn.

A kormányfő beszédében kiemelte: ma Ázsia és a kontinens országai egyre erősebbek. Magyarországnak sikerült új szociális-gazdasági rendszert kiépítenie, amellyel véget vetett a korábbi mély válságnak, és ma a többi közép-európai országgal együtt az európai növekedés motorjának számít – tette hozzá.

Csimedín Szaikhanbileg mongol miniszterelnök hangsúlyozta: Mongóliának nagyon sok az ásványkincse, Magyarország pedig rendelkezik a szükséges technológiával, így a két ország együttműködése nagyon előnyös lehet.

Eközben a szintén Mongóliában tartózodó Szijjártó Péter arról számolt be:  mintegy 40 millió dollárnyi szerződést írtak alá Ulánbátorban. A megállapodások lehetőséget teremtenek a magyar cégeknek a megjelenésre a mongóliai piacon. Szijjártó Péter kiemelte azt a szerződést, amelynek eredményeként 25 millió dollár értékben magyar vállalatok újíthatják fel az ország legnagyobb biokombinátját, amelyet évtizedekkel ezelőtt is magyar cégek építettek – hangsúlyozta. Közölte: itt gyártják az ország mintegy 60 milliós állatállományának egészsége megőrzéséhez szükséges oltóanyagokat.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Abban igazad van, hogy annyira vagyunk sikeresek mint Mongólia, hála neked és sikeres csapatodnak.
Amúgy meg faggyon be a segged.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lampa laz
Abban igazad van, hogy annyira vagyunk sikeresek mint Mongólia, hála neked és sikeres csapatodnak.
Amúgy meg faggyon be a segged.
eszegfu
@lampa laz: Azt hiszem "jókivánságod" nélkül is befagy a s...e!:) A diszőrséget álló katonákon meg szinte egy szál kabátka féle van... talán kesztyüjük azért van...állati hideg lehet!
Macskaszem
Méghogy "Magyarország az európai növekedés motorja"... Akkor nagy szarban van Európa, mert a mi motorunkon csak rükverc van.
Szókrakész
Örülök, hogy visszajuthatunk a mongol piacra.
Sokan el se tudják képzelni, mi lehetőségek rejlenek benne.
Az amerikaiak is küzdenek rendesen, mert dollármilliárdos bulikról van szó.

Csak Orbánék el ne csesszék!
enslaved
@lampa laz: Mit tudsz a hidegen kívül Mongóliáról?
dr. prédikátor
Azt hiszem hogy Mongóliának is annyi!!! Ahol viktor szopkin és bandája megjelenik annak az országnak lőttek!!!
volvós
..." Magyarország és Mongólia a világ sikeres nemzeteihez tartozik, és mindkét országnak jó oka van arra, hogy fényes jövőt várjon "...

Micsoda hasonlat...vicc
" Fényes jövö "...ezek szerint ott is villanykörtéket
fog cserélni tiborcpityuka...jó messze a duci feleségétöl !
eszegfu
@Szókrakész: Most kötekedés nélkül kérdezem: Te mit értesz az alatt, hogy "visszajuthatunk a mongol piacra"? A rendkivül gazdag ásványkincseinek bányászati "joga" nekünk pusztán csak álom! Amerika hatalmas pénzeket költött a bányák megépitésére és erre bármikor invesztál még többet. Nem vitatom: a magyaroknak a "fejükben" lehet a különféle bányászati technológia mondjuk "ötletszinten", mert a gyakorlatban nincs bányánk, melyet egy modern technológiával felszerelhetnénk, tehát gyakorlatunk sem nagyon lehet. Elképzelni sem tudom mivel juthatnánk be a mongol piacra... mert ugye a kb. 3 milliós lakos ellátása a környező országokból sokkal olcsóbb lehet. Ugyanakkor a nem egészen 2 fő négyzetkilométerenkénti népsürüséggel én csak feltételezem, hogy üzemek célszerüen csak a fővárosban vannak (melyben majdnem egész Mongólia lakóinak fele él!), tehát ujat épiteni nem igazán lenne hely. Azt gondolom, hogy ez most igazán nem O.V. sikere, ill. sikertelensége lenne. (Pl. a biokombinát felujitását sem O.V. utazása előtt "találták" ki, hanem nyilván legalább egy fél-1 éves tárgyalások, alkudozások előzték meg...most aláirták.)
Fradigege
A sukár felcsútinál még egy mongol is magasabb.
Szókrakész
@eszegfu: Mi az, hogy nincs semmiféle tapasztalatunk?!?!?!
Csak vegyük Orbán papa bányáit, a LED üzletágat, a szőlészetet, a bauxit és timföld..., a belvárosi ingatlankereskedést,

De minden viccet félretéve.
Ne nézzük méár le a magyart.
Ne nézzük hülyének.
Ha nem lenne ennyire jó szakember bármilyen területen, akkor nem lennénk ott az űrkutatásban, nem lennének külföldön dolgozó orvosaink, nem lenne annyi, Magyarország szempontjából több, mint kellene jó szakember nyugaton, legyen az bármelyik szakág.
Tehát a know how megvan.

Ne fikázzuk már állandóan önmagunkat.
Pont ezért tartunk ott ahol tartunk.
Legyen tartásunk, önmegbecsülésünk(önkritikával fűszerezve), pozitív hozzáállásunk úgy a kicsi, mint a nagy dolgokhoz.
Csak néázud meg, semmivel nem jobbak az amerikaiak, nyugatiak.
Ők is emberből vannak összerakva.
Itt a politikai elit cseszte el az egészet azzal, hogy évtizedeken át belénk nevelt egyfajta azonnal fejet hajtó, megalázkodó, mindenkoron az állam támogatására, segítségére váró nemzedéket.
A nyugatiak semmivel se különbek, mint mi!!!
És ezt tapasztalatból mondom.
bakegya
NA JÓ AKKOR ÉN IS MEGYEK,DE NEM A MONGOLOKHOZ!
Eriksson
@eszegfu: Nem értelek. Attól, hogy te valamit nem tudsz, vagy nem értesz, vagy nem hiszel el, attól még létezhet. Nem kéne mindig mindenben csak a saját elképzeléseidre támaszkodnod.
enslaved
@bakegya: Miért kell állandóan kiabálnod? :-))
Január
@Szókrakész: "Ne nézzük méár le a magyart." - Igazad van. Anno a szocializmusban is korrekt jó kapcsolatokat ápolt pl. a Húsipari Tröszt a mongol húsiparral annak fejlesztésében.
Csak ugye jött a kapitalizmusunk és minden odalett.
Nekünk, most újra be kell jutni oda, ha másképpen nem megy, akkor Orbán Viktorral a - 32 fokban.
eszegfu
@Szókrakész: Lehet, hogy félreérthetően fogalmaztam. Nem akartam a magyarok képességeit, készségeit "fikázni"! Komolyan elgondolkodtam, latolgattam mivel is juthatnánk a mongol piacra. De tényleg: Neked van ötleted ehhez, esetleg tapasztalatod? Az világos a hsz-dből, hogy ugy általában mit gondolsz a magyarokról, amivel még egyet is lehet érteni.
Toby
Orbáncnak telenyomták az agyát cba-s kumisszal, vagy csak hozta a vele született természetes primitívet ?
No és miért nem a külügyiéskülgazdaságimiaf@szomfutsaloslétra ment ki bájologni Tatárisztánba ? Tevéket vásárolnak, vagy leróják kegyeletüket Batu kánnak ?
eszegfu
@Eriksson: Most mondhatnám: én meg Téged nem értelek! Ez először is egy "beszélgetős", véleménycserélős oldal, továbbá sohasem állitottam: hogy valami nem létezik, amiről én nem tudok, vagy nem tudom, vagy nem értem, vagy nem értek hozzá.
Az meg végképpen irreális, hogy egy eseményhez, vagy tényhez, vagy hiányos tudásomhoz ne gondoljam hozzá a saját elképzeléseimet. Szerintem mindenki igy irja a hsz-it -- persze ez nem menti a "bünömet". És végezetül nyugodtan "kipreparálhattad" volna @Szókrakész:-nak irt válaszomból, mi a hülyeség...teljesen feleslegesnek érzem személyem "értékelését"...
Eriksson
@eszegfu: Nem sérteni akartalak, csak megemlítettem, hogy rengeteg lehetőség van a világban amiről nem tudunk, de attól még létezhet. Ha tudnánk róla, akkor most nem itt írogatnánk, hanem mondjuk presszót nyitnánk a Marson. :)))
Miből gondolod, hogy Mongólia olyan pusztaság, mint Batu kán idején?
Szókrakész
@Január: A lényeg, hogy bejussunk!
És ez egy lehet a sok közül..
Minden hosszú út az első lépéssel kezdődik.
eszegfu
@Eriksson: Nem nevezném "pusztaságnak", inkább azt mondanám, hogy nagyon gyéren lakott. Ezt abból következtettem: a fővárosban kb. 1,5 millióan laknak (összesen nem egészen 3 millió az ország lakossága), a főváros pedig az egész terület 0,3 %-a, vagyis a 99,7 %-nyi területen laknak annyian, mint a fővárosban! Akkor szerinted logikátlan, hogy én csak a fővárosban -- esetleg 1-1 viszonylag nagyobb városban -- tudom elképzelni egy uj üzem alapitását?! Máshol nem találnak embereket, akik dolgoznának, hiszen 1 négyzetkilométeren 1,8 azaz 2 ember él. Hát ezekből az adatokból gondolom, azt amit.
Eriksson
@eszegfu: Most ne gondolkodj fővároscentrikusan. Itt Magyarországon is az a legnagyobb probléma, hogy Bp. bevonz mindent ami lehetséges, a vidék meg elcsökevényesedik.
Mongóliával kapcsolatosan meg bármi lehet még. Aki az elsők között van, mindig azé a legnagyobb lehetőség. Itt ugye ásványkincsek kitermeléséről van szó, ahhoz meg nem kell Ulanbatorba menni.
eszegfu
@Eriksson: Lehet, hogy most kellene befejeznem... egyáltalán nem értesz engem... Mongólia esetében nem lehet másképpen gondolkodni, csak a fővárosban és a 25 viszonylag nagyobb városban (25-30 ezres ). Nincsenek falvak, települések, mert a lakosság 1/3-a elszórtan, szinte csak a családi közösségként él az egész terület 99,7 %-án. Az ásványkincseiről csak annyit, hogy amerikaiak már ott vannak a bányákban, tehát mi már nem lehetünk ezért sem az "elsők". Részemről ennyi... már igy is tul sok helyet "foglaltam" el itt.
Eriksson
@eszegfu: Nem varrodába, vagy lámpaösszeszerelésbe akar Orbán befektetni, amihez városi lakosság kell.
De igazad van, hagyjuk...
Pálinkafőző Rézüst
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
eszegfu
@Eriksson: Bevallom: nehezen állom meg, hogy ne válaszoljak... de kösz. az egyetértésedet!
lampa laz
@enslaved: hát túl sokat nem, csak lexikáisan illetve anno az iskolában tanultakból. Gondolom, ha kimagasló sikereket értek volna el az ipar, mezőgazdaság, tudomány terültén , akkor több információ került volna róluk a köztudatba is. Az 1990-es rendszerváltás óta kezdődött náluk is meg a (lassú) fejlődés. Gondolom a mi 40millió dollárnyi szerződéseink nagyot emelnek majd ezen a tempón. Amúgy meg sok sikert a magyar befektetőknek.
papa.49
Na de örüljetek HŰTŐHÁZAT nem kell építeni, bár kitudja hogy annak a tervei is a hóna alatt vannak-e a hazugovicsnak, persze szigorúan Makovecz stílusban, mert az ott igen tetszik))))))))))
Tényfeltáró
@papa.49: A fát azt inkább eltüzelik. Nem sokat látni arrafelé belőle.
papa.49
@Tényfeltáró: Nem lehetne hogy a pacák is erre a sorsra jusson, van benne anyag))))))))))
Tényfeltáró
@bakcsubakka: Ez csak terepszemle volt. Legközelebb lóháton megy, az egész hordájával együtt.
papa.49
@Tényfeltáró: A tatárok várják őket a Maximkával)))))))))
Desischado
@Tényfeltáró: Nincs nekünk olyan szerencsénk, sajnos!
A baj ott van, hogy hazajön!!! (szipp) Nem lehetne ott marasztalni? Csak amíg befagy!
Hari
Azért érdemes volt kb.50-60 létszámmal kiutazni, hogy 40millió dolláros üzletet kössenek. Tehát unalmukban kiugrottak egy vacsorára, hogy utána vissza jöjjenek melegedni.
Hari
Ez nem egy valakinek az IQ-ja ? Azért érdemes volt kb.50-60 létszámmal kiutazni, hogy 40millió dolláros üzletet kössenek. Tehát unalmukban kiugrottak egy vacsorára, hogy utána vissza jöjjenek melegedni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.