Szerte a fejlett világban a kormányok arra törekszenek, hogy minél több pénzt juttassanak az időseknek. A német kormány nemcsak visszavonta a nyugdíjrendszer terheinek könnyítését célzó nyugdíjkorhatár-emelést, hanem nemrégiben a nyugdíjak 5 százalékos emelését jelentett be, amely a legnagyobb mértékű növekedésnek számít 1993 óta, amikor is Németország – szemben a mostani helyzettel – valójában inflációs időszakot élt meg. A Jog és Igazságosság párt vezette lengyel kormány egyik első lépése pedig az volt tavalyi hatalomra kerülése után, hogy lejjebb vitte a nyugdíjkorhatárt, és megemelte a nyugdíjakat. Egy olyan időszakban, amikor az államháztartások jelentős nyomás alatt vannak, úgy tűnhet, hogy ezek a lépések ellentmondanak a józan észnek. Az idősek juttatásainak növelésének irányába mutató általános trendnek egyszerű a magyarázata. Ez pedig a politika. Ahogy Európában és Japánban a népesség elöregedik, a demográfiai piramis gyors ütemben a feje tetejére áll, és így egy...

Forrás: vg.hu
Feltöltő: emerencia
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
Ezzel szemben az Orbáni illib államban még azt a korengedményes nyugdíjazási lehetőséget is eltörölték, mely az állam számára teljesen költségmentesen lehetőséget ad a vállalkozásoknak, hogy méltó módon megszabadulhassanak azon idősb dolgozóiktól, akik már belefáradtak a munkába. A cikk végén az idősek önzőségéről ír a szerző. Ezek szerint sosem hallott arról, hogy Európában a rosszkor született és rossz helyen lévő európai magyar polgárok tömegei nyugdíj előtt és nyugdíj után méltatlanul kénytelenek kilátástalanságban, szegénységben leélni azt az időt ami még hátra van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.