Egy amerikai konzervatív hírportál szerint Soros György egyik alapítványa megsokszorozta lobbierejét az amerikai törvényhozásban, ahol még magyar törvények ellen is felléptek a szervezet lobbistái.

A liberális milliárdos, Soros György megsokszorozta lobbi-erőfeszítéseit, köztük a szülőhazája, Magyarország egyes törvényei elleni fellépését – írta hétfőn a The Washington Free Beacon konzervatív hírportál.

A portál képviselőházi és szenátusi dokumentumokból kiderülő adatokat sorolt, és kitért Sorosnak egyes magyar törvények elleni lobbizására is.

A Nyílt Társadalom Politikai Központ – amelynek székhelye az amerikai fővárosban, Washingtonban van, és teljesen független az ösztöndíjakat adó Nyílt Társadalom Alapítványoktól – az idei év első hat hónapjában 4,6 millió dollárt költött lobbizásra, már csaknem annyit, mint tavaly, az egész évben összesen. A Nyílt Társadalom Politikai Központnak három lobbistája van az amerikai törvényhozásban: mindhárman lobbiznak Soros céljai érdekében, de nemcsak a képviselőházban és a szenátusban, hanem a Nemzetbiztonsági Tanácsban, a védelmi minisztériumban és a külügyminisztériumban is. A portál nem nevezi meg a lobbistákat.

"Soros az év során drasztikusan kibővítette azon politikai céljait, amelyek érdekében lobbizik" – fogalmaz a portál. Közli, hogy Soros április és június között 17 különböző ügyben finanszírozott lobbistákat, és köztük konkrétan megemlíti a külföldről finanszírozott szervezetek szabályozásáról készült magyar törvény elleni lobbitevékenységét.

A The Washington Free Beacon utal arra, hogy a magyar parlament júniusban elfogadta azon külföldi finanszírozású szervezetek működését szabályozó törvényt, amelyek "veszélyeztetik az ország politikai és gazdasági érdekeit, és beavatkoznak intézményei működésébe".

A portál által idézett kongresszusi dokumentumokból az is kiderül, hogy Sorosék – a nemzetközi akadémiai szabadságra hivatkozva – lobbiztak a magyar felsőoktatási törvény ellen is, amelyet a Politikai Központ CEU-törvénynek nevez.

"Soros Nyílt Társadalom Alapítványai egy sor prominens NGO-nak (nem kormányzati szervezetnek) adtak pénzt Magyarországon" – hangsúlyozza a portál, hozzátéve, hogy a Soros-csoport szerint a felsőoktatási törvény "a demokratikus hangok elfojtását célozza Magyarországon".

A The Washington Free Beacon szerint a Nyílt Társadalom Politikai Központ 2012-ben 12,4 millió, 2015-ben 8,5 millió, 2016-ban pedig 5,6 millió dollárt költött politikai céljai megvalósítására.

(MTI)

(Címlapi kép: wikipedia CC BY-SA 3.0/Niccolo Caranti)

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Nagyon helyes! Tudja meg a Genyó, hol lakik az úristen! Szopasd Öreg, szopasd, rendületlenül!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
quadrocopter
Nagyon helyes! Tudja meg a Genyó, hol lakik az úristen! Szopasd Öreg, szopasd, rendületlenül!
karma1
Hat bizony igy mukodik ez,... Ha valakit ennyit baszogatnak, igy megalaznak a szulohazajaban, egy ido mulva (szerintem tul sokara is) megelegeli ezt, es megvedi sajatmagat es a hozza hasonlo liberalis-demokratikus gondolkodokat is Magyarorszagon.
Nem O lenne az elso hazafi, aki kulfoldrol segiti a halado eroket.
kukac50
Ez érthető a Fidesz személyre szabott törvényeket hoz! Valakinek csak kell védeni a Fidesztől a Magyarok szabadságát szólás szabadságot,a jogainkat az ország vagyonát ki árusító haza árulókkal szemben.
karma1
@kukac50: Csak egy olyan ember kezdemenyezhet a magyarok erdekeben barmit is, akinek van befolyasa, es akinek a szavara adnak.
Soros egesz eleteben kemenyen dolgozott, a zsidosagaert szamtalanszor megfizetett - ha ennyire szemet modon viselkednek vele, hat persze, hogy nem hagyja annyiban!
nevemnick
Csak az a baj, hogy nem a getzik szopják meg Soros lobbizását, hanem az ország. Nem csodálkoznék azon, ha az eus támogatás lejárta után pár hónapos agonizálás után gazdaságilag is az afrikai országok szintjére süllyednénk.
Vagy már előbb?
lusta
@nevemnick: Az az ország, amely tapsikolva éljenez, gyűlölködik és újraválaszt.
magyarbakancs
Most befog indulni a Fidesz propaganda.
Orr vérzésig fognak Sorosozni.
Megint akadnak majd uberelők kik mennél nagyobbat mond annál vastagabb lesz a bankszámlája.
Kemény dörgölődzések lesznek.
karma1
@nevemnick: Szerintem mar ott van az orszag, de meg nem meri senki sem nyilvanossagra hozni az adatokat. Pedig nemsokara kell az elso feleves merleget csinalni, ami nagyon erdekes lesz az iden...
kokopelli
Most hinni fognak annak az "ami" sajtónak,amit ezideig
azzal vádoltak,hogy fogalma sincs a magyar helyzetről!
Fidesz csicskák lehet felülütni egymást (magyarul überelni)
mert a felső licit a narancsos égbolt ! :--))
Nessy
Javítsatok, ki ha tévedek. Ha jól tudom sok milliárdot költ pártunk és kormányunk amerikai lobbistára évek óta.Többek közt Mr.Gorka is a listán van.
kokopelli
@lusta: Az apósom mindíg azt hajtogatta,hogy:
"..csak a hülye jószág választja ki a mészárosát !"
amire én azzal kontráztam,hogy:
"..de a féldemokráciában legalább kiválaszthatja a serpenyőket,
amikben megsütik!" :--))
karma1
@Nessy: Azt a hapsit eppen most rugta ki trumpli...:o))) Valami Garay? Vagy valami G- betus ficko, most nem jut eszembe hirtelen...
Nessy
@karma1: Gorka. A másik nevét nem tudom, mert nekem a Lívia, meg a Sebestyén név ugrik be, de ők "emberek és művészek" voltak.
Equus
Nem tartom kizártnak, h a hír csak sejtésen alapul, de jó ötletnek találták bedobni a köztudatba. A lobbizást, kijárást, ha úgy tetszik, nem titokban szokták csinálni, ennek ellenére hiányzik a 3 név.
Ez a puska persze visszafelé is elsülhet: sokan vagyunk, akik úgy gondoljuk, igazságos dolog lenne, ha Soros a plakátozás miatt a saját fegyverével alkalmazna retorziót. Akkor hamar kiderülne, h a felcsúti gecivel nincsenek egy súlycsoportban.
karma1
@Nessy: Koszi szepen,... Gorka Geza keramikusmuvesz volt,...Meg a Gorka Livia is hires volt, de a lobbizos az ferfi...:o)))
Ja, most rakerestem en is, Sebestyen. a lobbizos
F_Viktor
@Nessy: Irod:
"Ha jól tudom sok milliárdot költ pártunk és kormányunk amerikai lobbistára évek óta."

Igen, kozpenzbol milliardokat kolt a kormany, hogy Amerikaban fenyezzek Magyarorszag megiteleset.
Amit pl. egy Lex-CEU torvennyel semmive tesz. Tehat ablakon kidobott adopenzek...

Soros mindig is a demokraciaert kuzdott.
Amikor Kader rendszere ellen "lobbizott" sajat penzen, amikor orbant es csapatat hasznalta az akkori nem demokratikus rendszer ellen, akkor meg orbannak nem fajt Soros lobbija...
human
@F_Viktor: Lehet sok mindenben vitatkozni Sorossal, de az hogy a demokráciát és a szabad gondolkodást próbálja megvédeni az mindenkinek jó kivéve akinek ezek nem értékek vagy nem érdeke.
1magyar
@human: Na meg azt szeretnék, hogy a migrik Európát rohanják le ne Amerikát ahol ő él.
quadrocopter
@1magyar: Hülyeséget beszélsz ember, a jenkiknek megvan a maguk keresztje a menekültekkel, mexikóiak, dél-amerikaiak, közép-amerikaiak, van gondjuk bőven.
Csizmás Kond
Soros azt mondta azért szeretne egy multikulti ejrópát mert az ő meghurcolása a faji megkülönböztetés poéldája és a miltiizével ezt el lehetne kerülni, hogy soha többé ne forduljon elő ilyesmi.
...na de mint látszik ez épp az ellenkezőjére kezdett fordulni, ugyanis az erőszakos asszimiláció nemhogy csitítaná a kedélyeket hanem növeli az ellentétet...és így az jön ki belőle, hogy sorospapi tulajdonképpen másra is át akarja vinni a saját szenvedéseit ...bosszúból vagy akármiből, de káoszt teremt...egyet mond és mást csinál.
szép új világ
@Csizmás Kond: De ismerős az utolsó mondatod! Ki is mondta?: Ne arra figyeljenek, hogy mit mondok, hanem arra, hogy mit csinálok.
Csizmás Kond
@szép új világ: ...állítólag ő taníttatta...miért ne idézhetné ?
1magyar
@quadrocopter: Azért nem kell nekik még Afrika is. Soros bácsi mentené az újhazáját. A régit meg feláldozná.
F_Viktor
@human: Irod:
"Lehet sok mindenben vitatkozni Sorossal, de az hogy..."

Nekem semmi bajom vele, befektetokent, mint tozsde-capa szerezte vagyonat, semmi gondom vele,.mert nem egy Eltolcsy, aki a koz vagyonaval probalta ezt megcsinalni, kevesebb sikerrel.
F_Viktor
@1magyar: Irod:
"Na meg azt szeretnék, hogy a migrik Európát rohanják le..."

Sok mindenben egyet ertunk, de az orbani migrancsozast te is benyalod...
Ahogyan orban, ugy te sem teszel kulonbseget a menekult es a migrans kozott.
Eppen ezert hanyingerkelto a magyar kozmedia, hogy csak migransokat emlitenek, veletlenul sem hangzik el a menekult szo. Pedig nagy a kulonbseg a ketto kozott!
Europa mar csak menekulteket fogad be, eppen az o nagy letszamuk miatt nem engedik be a migransokat.
Nessy
@F_Viktor: Orbánék nem csak migránsokat említenek menekültek helyett, de úgy is bánnak velük!
Rockxy
" az amerikai törvényhozásban, ahol még magyar törvények ellen is felléptek a szervezet lobbistái."
Ez beavatkozás a belügyeinkbe.
F_Viktor
@Nessy: Igen, ugy bannak veluk, s ez nem tetszik a vilagnak, ezert van az orszag celkeresztben, ezert az ablakon kidobott (koz)penz azok a milliardok amit allitolag orszag imizsre forditanak, ezert csak ellopott penz a vizes VB 170 milliardja...
F_Viktor
@Rockxy: Irod:
"Ez beavatkozás a belügyeinkbe."

Nagy lo...turot!
A Lex-CEU-rol van szo, amit az egesz Fold kereksegen biralnak!
Tudod, autopalya, ahol mindenki szembe kozlekedik, de csak az orban hivok nem hulyek!
quadrocopter
@Rockxy: Mert miért ne lehetne tiltakozni a Hibbant törvényei ellen?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.