A televízióban gyakran feltűnő houstoni evangélikus prédikátor, Joel Osteen bezáratta vasárnap a hatalmas houstoni  templom kapuját, annak ellenére, hogy több ezer helyi, akiknek a Harvey hurrikán miatt víz alá került az otthonuk, kétségbeesetten keresték a menedéket.

Az örökké mosolygó lelkész hétfőn a Twitteren követőinek azt üzente, hogy támaszkodjanak a hitükre.

Osteen szavait sok kritikusa felháborodva fogadta. Szeretnék tudni, hogy miért is zárták be a Houston belvárosában található Lakewood templomban lévő 16 800 férőhelyes aréna kapuit.

 „Olyan sok pénzt vittél el, akár egy király, ez a legkevesebb, amit megtehetnél.” – írta a szórakoztató publicisztikáiról ismert Danny Deraney dühösen.

A washingtoni író, Charles Clymer fotókat tweetelt a Lakewood templomról. A képek alapján úgy tűnik, hogy az épületet nem károsította az árvíz.

„Nincs logika abban, hogy miért nem nyitotta meg az egyházát Houston állampolgárai számára. Segítsen nekem ezt megérteni, Jézus" – írta a floridai Emily Timbol író.

Donald Iloff minisztériumi szóvivő védelmébe vette a lelkipásztort. Arról beszélt, hogy nincs értelme megnyitni az egyházi ajtókat, amikor a város és a megye már több ezer árvízi áldozatot kezel a közeli George R. Brown Kongresszusi Központban, ahol minden megtalálható, amire a bajba jutottaknak szükségük lehet – írja a New York Post.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Nincs senkinek oka a felháborodásra, nézzük csak meg, kicsiny hazánkban hány templomajstó van nyitva, vagy ha nyitva is van, mögötte vasrács állja útját mindenkinek! Mert ugye lopnak kérem! Lopásra alkalmas hely egy templom, nemrég egyik városunkban orgonasípokat loptak! Csodálom, hogy az esztergomi bazilikábamég nem törtek be, kirámolni a kincstárt!Bár azt meg fogják tenni hamarosan hívatalos szervek, különösen a "Mátyás Kálvária" lesz a célpont, nemesfém tar"talma miatt!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
@silber13: Köszönöm az egyetértést.
papa.49
@silber13: Dehogy írom le az igazi kedvenceim voltak, jó párat csináltam belőlük kisebbet, nagyobbat, de egy biztos az én fülemnek a csöves technika hangja sokkal inkább tetszett...
papa.49
@silber13: Ez bizony elég szomorú a ,,kedves szülők,, talán fizethették volna az okozott kárt...
Tudom ez egy bizonyos népcsoport esetében szóba jöhet ...
Equus
@silber13: 16.40 Mélységesen vallásellenes környezetben nevelkedtem. Nagyapám három foglalkozást tartott különösen utálatosnak: az orvosokét, az ügyvédekét és a papokét. Szerinte mindhárman mások bajából élnek meg. Sekélyes élettapasztalatom azt sugallja: igaza van. Bővíteném a politikusokkal.
Eladott Ország
@Eriksson: „Ne menj el, mesélj” – ... Mondd el, mit szoktál, bár mi nem feledjük, ... az igazat mondd, ne csak a valódit. Az általam leírt "szösszenet" sajnos megtörtént eset. Nem templom az, ahol nincs az Isten. És nincs ott Isten, hol irgalom sincsen.
silber13
@Equus: Nálunk otthon sem dühön az én Alma Materem kicsit közelebb volt: Esztergomban.gött a vallásosság, dacára annak, hogy néhai apám is meg én is sűrűn jártunk a templomba.Azon egyszerű oknál fogva,hogy csak ott volt orgona, amihez hozzá lehetett férni. Meg aztán mindketten egyházi suliba jártunk. Apám Bécsben volt kollégista a ferenceseknél, majd én is ferences suliba kerültem, csak kicsit közelebb volt az Alma Materem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.