Ha már az új osztrák kancellár nem megy Budapestre, Orbán Viktor megy hozzá Bécsbe. Nem annyira jó a viszony a két konzervatív kormányfő közt, mint előzetesen várták, amit most a paksi bővítés elleni osztrák kereset is terhel.

A Die Presse értesülései szerint jövő héten Orbán Viktor magyar kormányfő Bécsbe látogat Sebastian Kurz kancellárhoz. 

Orbán jövő héten beveszi Bécsnek büszke várát, mert az osztrák kancellár nem jön Budapestre

Fotó: wikipedia CC BY-SA 2.0/Dragan Tatic

A cikk szerint bár hiába ünnepelték Kurz kancellái győzelmét Budapesten, az új osztrák kormányfő eddig nem nyilatkozott semmi pozítívat keleti szomszédjának kormányzati tevékenységéről. Ráadásul friss kancellárként első útja Párizsba, Brüsszelbe és Berlinbe vezetett.

A Die Pressének Kovács Zoltán kormányszóvivő arról beszélt, hogy Orbán munkalátogatásra megy, ám a lap úgy tudja, inkább csak informális találkozó lesz köztük, ami után még közös sajtótájékoztatót sem tartanak. A lap azt is tudni véli, hogy Orbán a jobbszélső Osztrák Szabadságpárt (FPÖ)  vezetőjével, Heinz-Chrisitan Strachével is.

A Die Presse úgy értesült osztrák és magyar kormányzati körökből, hogy eredetileg február végére-március elejére hívták meg Budapestre az osztrák kancellárt (aki ezt visszautasította), ám a paksi bővítésre elleni osztrák kereset miatt Orbánnak fontos lett, hogy még a február 23-ai EU-s találkozó előtt összefusson kollégájával egyeztetni "energiapolitikai kérdésekben".

A lap azt is hozzátette, hogy várhatóan elő fog kerülni Ausztria viszonya a Visegrádi Négyek országaihoz, valamint a Lengyelország elleni uniós kötelezettségszegés megindításának ügye is, ahol az osztrák kancellár inkább a brüsszeli álláspontot támogatja.

(Die Presse, 444)

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Még az se biztos hogy fogadják )))))))))))))))))))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ittott
ez a kanossza járás most mire jó? megalázkodni? benyalni?
Eladott Ország
Idézve a nagy klasszikust, nem kicsit, hanem nagyon. Ugyanis, bár kevésbé köztudott, de az atomerőmű az egyik legdrágább módja az áramtermelésnek, ráadásul a folyton szigorodó biztonsági előírások miatt ezek a költségek nemhogy csökkennének, de még emelkednek is a szakemberek szerint. Igaz ez a magyar kormány által szorgalmazott paksi mókára is, ami nem más, mint Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin szerelmének piros pöttyös seggű gyermeke, más nevén a Paks II. projekt.Úgy tűnik, hogy a magyar kormánynak már megint sikerült nyélbe ütnie az évszázad üzletét. Nulla kockázat mellett, ha nem jön be, akkor sincs baj, a hülye magyar adófizetők majd kicsengetik az árát és akkor még arról nem is beszéltünk, hogy eleve gondok vannak a Paksra szánt reaktorral. A Fidesz-KDNP maffia egyébként most észt veszejtve adóztatja a napelemeket, szarnak rá, hogy az elmúlt években a megújuló energiaforrások kerültek előtérbe a világ értelmesebbik felén. Minden ésszerűséget és racionalitást félretéve és az elharácsolható zseton reményében megállás nélkül csüngnek a putyini hímtagon és az elavult orosz modellt erőltetik ezerrel. Az sem érdekli őket, ha az unokáink is fizetik még a hülyeség, a közöny és az apátia árát.
jancsipapa
- "Ha már az új osztrák kancellár nem megy Budapestre, Orbán Viktor megy hozzá Bécsbe."-Persze ez egyáltalán nem így működik,ahogy ez a bevezető sugallja .Az ilyen találkozót egyeztetések előzik meg és mikét fél akarata szükséges hozzá .Csak ahhoz lehet menni,aki fogadja a másik felet. Az ,hogy itt vagy ott van a találkozó nem minősíti egyik felet sem .De,hát ,istenem , úgy jobban hangzik...
Sámannus
Ő nem adja el az országot a lusta muszkáknak. Mehet egy kezelésre is ha már ott van
Akinek fontos annak kell menni vitykát megküldte putyin. Ez a majom az összes keleti diktatúrának csicskája.
papa.49
Brűűűhűű már az osztrákoknak se kell a csutigeci, hát ez érthetetlen, pedig hogy örömködött a tetű mikor nyert az osztrák !!!
Vagy tart a találkozók utáni hatalomvesztéstől !!!
papa.49
Még az se biztos hogy fogadják )))))))))))))))))))
Eladott Ország
Kövér László történelmi távlatokba helyezte a jövő évi parlamenti választások tétjét, egészen az Oszmán Birodalomig ment vissza, hogy szemrehányást tegyen a Nyugatnak. A házelnök a Fidesz mellett külön pártként számon tartott Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országos választmányának ülésén beszélt arról, hogy bizony világhatalmi küzdelem zajlik „a felhatalmazás nélküli, a nemzetállamok jelentős részénél nagyobb gazdasági erővel bíró informális hatalmak és a szuverén nemzetek között.” Beszédének csúcspontján a fideszes politikus addig jutott, hogy ugyanúgy helyt kell állni, mintha valami sorsdöntő csatában vennénk részt, ami ismét eldönti az európai civilizáció sorsát, ahogy a török háborúk idején. Amit mellesleg Nyugat hálátlanul kezelt:Hogy mi a fészkes fenének áldoztuk fel magunkat, azt nem egészen értem, nyugodtan átengedhettük volna Bécsig a törököket, úgy sem lennénk rosszabb helyzetben. Buda falai alatt többek között franciák, spanyolok, angolok, bajorok, svábok, brandenburgiak és szászok is harcoltak, a sereg egyötödét pedig végvári magyar vitézek, kurucok és hajdúk adták” – írta Tarján M. Tamás. Mindez a Szent Liga révén vált lehetővé, ezt XI. Ince pápa hozta össze Lengyelország, a Velencei Köztársaság és a Habsburg Birodalom részvételével, hogy az Oszmán Birodalom végleg kiszoruljon az egykori magyar hódoltság területéről. Kövér arról nem beszélt, hogyan néznénk ma ki, ha azok az erők inkább legyintettek volna és hagyták volna a törököket Budától délre.
Jozefina
Ez a Kurz azért tökös gyereknek néz ki. Majd elválik mennyire felkészült a keleti törpéből???
papa.49
@Jozefina: Remélem elmossa mint a tavaszi eső a libaszart ))))))))))))))))))
staro2
Grazba menet, vagy onnan jövet ugrik be Bécsbe?
Borsodi
Évekkel ez előtt mondta Orbán már majdnem útól értük Ausztriát.Most azért megy hogy közölje vele fényévekre le maradtunk.Az itt dolgozó Magyarokat haza kéne paterolni,mert fogynak a rabszolgák.
papa.49
Szerintem meg a sógor brékjét kaphatja be, ha megígéri, hogy nem harap !!!
Meg lesz szopatva a csutigeci !!!
Eladott Ország
Az osztrákok is tudják, hogy a csúti kancigány és bűnöző bandája politikai prostituáltak gyülekezete. Még jó hogy fogadják őket.
kukac50
Lemondhatná a találkozót az Osztrák kancellár,akkor Orbánnak válaszolni kellene a parlamentben,miért hazudozott 3 évig a migránsokról Sorosról, közben meg befogadott migránsokat! Orbánnak üzenem a migránsozásról Sorosozásról állítsa le a kutyáit.
Ez már lejárt lemez!
kokopelli
@staro2: ...már vegytisztítva,feltupírozva,rendberakva megy a sógor-kanzellárhoz?
"Mi vagyunk Austria végvára,ha nem tudnád te takony!...Na azé! A Seehofert is eliga-
zítottam,mert a hegyibagázs nekem nem ellenfél!... vetted csórikám?"
Csak nehogy velencei tükröt lásson a "Schönbrunn"-ban! ;--))))))
staro2
@kokopelli: Oda be sem engedik amíg nincs minden mozdítható lebetonozva :)
simmering73
Pedig eleinte eufóriukus volt az öröm a hülyék környezetében.
desiro
lézer jani bécsi videója után aligha fogadják.
FTC-lecsu(szot)t 3-1. a szarcsimbók csapat megint veszített.
Még a befogadott migancsot is kiállították.
bakegya
@papa.49: dehogy nem,fogadják...TÁMOGASSÁK IS MEG...úgy ahogy kell!-a sógorok ki nem állhatják a lopósokat és az összeesküvés gyártókat.
Lepényleső
...egyebet nem? Kínálat pedig adódna végtelen.
karma1
@ittott: Kepzeld el, mekkora maflast kap putyintol, ha nem allitja le Kurzot Paks2 leallitasaval kapcsolatban?
Azert eleg szar lehet neki megalazkodnia - ezzel egyutt egyaltalan nem sajnalom -, es hogy neki kell bemenni az oroszlan barlangjaba...

Mikozben a sajat lancoskutya szijjaspetyajat mindenkire rauszitja,... Aki aztan sikeresen mindenkivel ossze is ve'sz, mert a basi ugy akarja,..:o(((
Commenter
Lázár bécsi promo-videója után még oda mer menni? Hát erre nincsenek szavak, vagyis annyi: rinocéroszbőr.
karma1
Igy kell beleszaladni egypar maflasba...

Nagyon jopofakat irtatok elottem - na, ez a Kurz gyerek, ennek probalja meg azt mondani, amit Macronrol mondott,. hogy "fiatal meg, nem ert a politikahoz..."
Commenter
@desiro: nem jut? Pedig márciuis 15-én legalább akkora volt a szája mint a bécsi kapu!
Commenter
@karma1: el van ez a szerencsétlen levitézlett március 15-i reméljük csak hordószónok tévedve mint Jancsi és Juliska az erdőben. Őt nem Kurz kancellárnak hanem eszme és párttársának a néhai Jörg Haidernek kellene fogadnia. Szóval csak pár évet késett a látogatással. Nem baj majd a történelem szemétdombján találkozhat Haiderrel, Rákosival, Hitlerrel, Mussolinivel az általa korábban választási plakátokon(még liberális "ellenzéki korából") kigúnyolt Brezsnyev, Kádár és Grósz elvtársakkal, többek között, ott majd értekezhet Grósszal a retorzióról, az elégtételről, ha már "schmittelte" Grósz beszédét jobb híján. Pont a nemzeti ünnepre, a forradalom ünnepére CTRL+C+V-zte egy ellenforradalmár, kommunista, magát úgyszintén (ál)reformernek kiadó halott vezető beszédét. Halottól lopni háát...ez kimeríti a tisztességtelenség fogalmát. Minek jár ez Balog páterrel együtt templomba? Vigyázzon mert rászakad a templom!
Nessy
Canossát jár Orbán? Ha szerencséje van, fogadja Kurz, aztán felolvashatja neki a problémáját, de lehet, hogy csak a papírt adja le a titkárságon. Igaz, ott nem a diplomácia nem Szijjártó szinten működik.
Commenter
@karma1: kicsit sok itt a hozzá nem értő fiatal gyerek: Kurz, Macron, Karácsony (és anno ilyen volt Németh Miklós is). Bizony ilyenek ezek a fiatalok, nem értenek semmihez, mondjuk tettél is rendesen az oktatási rendszer lebutításával azért hogy ne is értsenek.De nem sikerült mindenki agyát lerohasztani a nemzeti együttrothadás rendszerében. Sajnos, mármint, neked mert most pont az általad lenézett értelmiség az aki végez veled. A sors hatalmas és remélem végső pofon az lesz amikor egy általad csak "lila ködös, romkocsmás bölcsész" fogja letenni a miniszterelnöki esküt. Nem, nem a te tákolmányodra nemzeth hordószónoka.
Commenter
@Commenter: "jav: végső pofonja az lesz, amikor egy általad lenézett csak "lila ködös romkocsmásnak titulált bölcsész"
kokopelli
@Commenter:.. amíg.valaki a kapu alá ß@rt!..majd a labanc megkérdi,hogy a kulcsrakész
Zwentendorfi Atomerőművet azért nem vettük üzembe,mert nem szeretnénk középeurópa lakosságát veszélyeztetni,te meg a Putyin scheggéből húzol ki egy atomerőművet "habokra"?
Ennyire kell a lóvé a csókosaidnak? Azt a délmagyarországi prosztó videógéniuszt meg üdvöz-löm,de nem biztosítom a testi épségét,ha mégegyszer Bécsbe tolja a pofáját!
quadrocopter
A paranoiás hülyéket sehol nem szeretik!
Commenter
@kokopelli: szerencséje lesz, ha Lázár turisztikai kisfilmje után "csak" leköpködik, meg kifütyülik a bécsiek. Golyóálló mellényt itthon ne felejtse!
advocat
Viktor hány éves volt amikor először miniszterelnök lett?
kokopelli
@Commenter: ..te csak ne intézkedj "mellényügyben"! Jó...? ;-)
nezelodo
Már nagyon várják, söprűt, lapátot a kezébe, hogy takarítsa a samesza szerint oly koszos bécsi utcákat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.