Az ukrán külügyminisztérium nemkívánatos személlyé nyilvánította a beregszászi magyar konzult, akinek 72 órán belül el kell hagynia az ország területét – tájékoztatott csütörtökön a kijevi tárca a honapján megjelent közleményében.

Kiutasították Ukrajnából a beregszászi magyar konzult

A tájékoztatás szerint a tárca a Keskeny Ernő kijevi magyar nagykövetnek átadott jegyzékben közölte, hogy a beregszászi diplomata

a tisztségével összeegyeztethetetlen tevékenységet folytatott, ezért a konzuli kapcsolatokról szóló 1963-as bécsi egyezménnyel összhangban távoznia kell az országból.

A közleményben nem szerepel a kiutasított konzul neve.

Az ukrán külügyminisztérium szerint a kijevi vezetés arra számít, hogy a magyar fél a továbbiakban tartózkodni fog mindenfajta barátságtalan lépéstől az Ukrajnához fűződő kapcsolatokban, a kiküldött tisztségviselői pedig a törvénysértésektől.

"A magyar származású ukrajnai állampolgárokra egyesítő tényezőként tekintünk a két ország közötti kapcsolatokban, és ugyanerre szólítjuk a magyarországi partnereinket is"

- áll a külügyi közleményben.

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
A kakadu a válaszlépés egyeztetése céljából utazott ilyen roham tempóban Moszkvába?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bencemacska
A kakadu a válaszlépés egyeztetése céljából utazott ilyen roham tempóban Moszkvába?
Manhattan
" Ez az ellenreakció arra, hogy a magyar kormány nem csak látványosan figyelmen kívül hagyja egy szomszédos állam jogszabályait, hanem hogy ráadásul annak területén hajt végre azokat sértő hivatalos aktusokat." Ideje volt! Ne is tűrjék a gyűlöletkeltést! Várom, mikor teszik meg Romániában és Szlovákiában is.
Shikari
Komoly és kemény választ kell adni az ukránoknak, ami nem is marad el. Az első kormány amelyik kiáll a magyarokért!
csak úgy....
@bencemacska: Azért hát! Ott mondják meg neki ,hogy hogyan tovább...
bencemacska
@csak úgy...: Én is erre gondoltam!
A NATO és EU csatlakozás vétózása Putyinnak szóló gesztus, vagy UTASÍTÁS végrehajtása. Lehet, hogy egy kobak simogatásért ment "csak"
csak úgy....
@Shikari: mesélj andersen...,te pld. mivel büntetnéd keményen Kievet ? te, mint hadügyi,gazdasági,politikai szakértö, biztos van valami ötleted! ;)
Fradigege
Én pár hete voltam Kárpátalján. Egy nagy gusztustalan valami az ukrán. Agresszív, beképzelt, a tolerancia fingja sincs meg bennük. Teljesen reménytelen. 2009 óta nem változott ott semmi, akkor voltam előtte. Szopatják a magyarokat, mert bűntiben vannak a nagytestvér által. Pfheeeeejjjj! Pitiáner véglény az ukrán. Rohad az egész "ország".
Gauntlet
Tragikomikus volt látni hogy ebben a helyzetben az Unió ellen hadat viselő, nagyon önálló, nagyon nemzeti kormány az Unióhoz szalad segítségért. Beteg ilyenkor jó a bevándorlás párti, multikulti többség, amelyben "elmebetegek és komcsik ülnek" (Copyright by Kövér efftárs). Ugye? Igaz e?
Pálinkás Pál
@Shikari: Te hülye,magasról tesznek orbánra az ukránok,meg az emberiség zöme!! Csak a gyengeelméjüek vezetője...
wagabund
..."Kiutasították Ukrajnából a beregszászi magyar konzult"...

legalább van egy hősünk, aki végre nem celeb. Most jönnek a tévéfellépések, ahol okosan elmondhatja, mit is tett, amiért az ukránok kiutasították.
Shikari
@Pálinkás Pál: Kár, hogy nem érted!
wagabund
@Shikari: 12.17...

azért nem kell izzadtságszagúan uszítani sem...nincs két egyforma nemzet. Az ukrán az ukrán, a magyar meg magyar...azért fizetjük a diplomatákat, hogy politikai tárgyalásokkal oldják meg a nézeteltéréseket..
Pálinkás Pál
@Shikari: Dehogynem értem...Már ahhoz gyengeelméjűség kell hogy valaki magyarnak tekintse a határon túliakat!!!Az meg csak hab a tortán,hogy úgy is viselkednek,hogy a honiak már zsigerből gyűlölök őket!!Azt hiszed hogy ezt ők nem tudják?? Dehogynem,csak kell az ingyenpénz amit a korcs mangalica ad nekik!!
csak úgy....
@Fradigege: "Pitiáner véglény az ukrán" ...a véleményed után mit vársz tölük ? nekik kb. ugyan az a véleményük rólad és ez az egész sztory ,egy alaposan kifundált politikai müvelet ,amit az ott élö magyarok kárára müvel a fidesz!
Shikari
@Pálinkás Pál: Magam viszont azokat nem tekintem magyarnak, akik a határon túli magyarokat nem tekinti magyarnak!
Shikari
@wagabund: Az 1945 utáni történelmünkben csak a szervilis meghunyászkodás és a külhoni magyarság megtagadása volt a fő vonal. Ideje erőt és határozottságot mutatni és kiállni magunkért! Ebben Orbánék eddig jók!
csak úgy....
@Pálinkás Pál: Pali! Te egy igazi fajvédö vagy ! ...az ukránok" hófehérkék",azokkal meg mi a problémád? Szerinted én magyar lehetek annak ellenére,hogy 30 éve külföldön élek? ...ja ! és fehér a bürkém, oszt a magyar kúrmánytu sem kapok egy fillért sem. Na mit szósz hozzám,Pali !?
csak úgy....
@Shikari: te idióta pöcs! ...má elnézést,de ne érts félre! ezt nem töled kértem!
az orbán kormány alatt,többet szenvedtek a külhoni (ukrán,erdély,szerb) magyarok ,mit elötte !
napokban beszéltem egy besztercei barátommal ,idézem! "valakinek be köne már fogni a viktorotok pofáját ,mert több kárt okoz,mint hasznot! "
persze,ezt miért is mondon neked 1/2 kegyelmünek...
kokopelli
@csak úgy...: ...még soha nem hallottam,hogy a kárpátaljai szlovákok hajci-
hőztek volna!Sok ismerősöm volt Ungváron,Huszt-on és Munkács-ban!
A Jani bácsi alatt kétszer voltam odaát,és katonásan mondva rend,tisztaság és
ételminta volt.ergo éltek békésen egymás mellett! Ilyen alulmegvilágított "futsza-
rosok" kellenek a "keveréshez"! Kétszer jön be a vinyega,hogy egyszer észreve-
gyék! Kisgömböcöt játszik?Csak el ne durranjon,mert csupa ß@r lesz minden!
wagabund
@Shikari: értem ám mit is akarsz mondani, de mégegyszer nekifutok...nem kell lázítani...tartok tőle, hogy nem igazán tudod, hogy ott azon a pár ezer négyzetkilométernyi magyarlakta területen milyen nehezen élnek...felesleges nekünk az uszításunkkal még nehezebbé tenni az ottaniak életét...
mertugye jól tudod, hogy ezeket az írásokat ott is olvassák...nem csak született magyarok.
Shikari
@wagabund: Idáig, úgynevezett "uszítás" nélkül, békésen elfogadtuk a külhoni magyarok megalázását és elnyomását. Most erőt mutatva épp az ukránok bajszát csesztetjük. A magyarjainkat bántják, mi meg keresztbe teszünk nekik. Ideje végre ezt is kipróbálni, nem csak meghunyászkodni!
csak úgy....
@Shikari: baszod,az a királyi többes ...,belöled a Bödöcs druszád ,egy önálló estet bírna csináni...
Eladott Ország
Ungváron egészen addig békésen élt egymás mellett orosz, ukrán, magyar, szlovák, rutén, ruszin, amíg a magyar politika be nem tette oda a lábát. Orbánnak meg sokkal fontosabb Putyin pénze mint az ukrán szomszédság.Nagy különbségeket lehetett felfedezni az ukrán oktatási reform ellen tiltakozó országok hangnemében is. Amíg a román és a lengyel diplomácia megfigyelő pozícióból fejezte ki aggodalmát a várható változások miatt, addig a magyar külügyminiszter hisztérikusan, a jól bevált nacionalista sérelmek mentén reagált és beleállt egy olyan konfliktusba, amely kicsit több diplomáciai érzékkel, a tárgyalóasztalok mellett is megbeszélhető lett volna. A felháborodás különös bukéját adja, hogy az oroszbarát magyar kormány és kárpátaljai szervilis szervezetei, kísértetiesen ugyanazokat az érveket puffogtatták, amelyekkel az ukrajnai orosz nyelvű sajtó támadta a tervezetet.
Nessy
jelen pillanatban a "magyarok védelmének" égisze alatt zsarolják Ukrajnát, keresztbe tesznek a NATO tagságának, ahogy Putyin elvtárs megbeszélte Orbán elvtárssal. Most Lavrov igazította el bölcs és jellemes külügyérünket!
Pálinkás Pál
@csak úgy...: Te hol olvastad hogy problémám van az ukránokkal??
wagabund
@Shikari: azt ugye tudod, hogy mi egy kis nemzet vagyunk itt a népek tengerében?...nos csak szólok, hogy nem fogunk megmutatni semmit...méghozzá azért, mert nem is akarják, hogy megmutathassuk az igazunkat..nem az ukránok tehetnek róla, hogy volt egy trianonunk, ami ma is gennyedző seb európa testén...most csak az történik, hogy ezt a sebet az ukránok sóval dörzsölik..brüsszel meg segít a hallgatásával.
papa.49
No futsalosgúnárnyakúszargyártó, HAZA KELLETT VOLNA HÍVNI, és küldeni helyette másikat, de te meg a gazdád olyanok vagytok mint az ovisok, állandóan ,,keménykedtek,, valakivel !!!
kokopelli
@papa.49: ...sokszor csak a kerítésen keresztül,mint az ebadta kölkök a kutyákkal!
Amennyiben a kerítés végén lyuk van,akkor bejön a "betli,és uccu neki"! ;-)
csak úgy....
@Pálinkás Pál: ne baxx Pali ! kötözködj a shikarival és fényes jövö vár reátok...
Shikari
@wagabund: Gyáva népnek nincs hazája!
papa.49
@kokopelli: Itt volt lyuk a kerítésen )))))))))))))
Dr plágium
Reménykedem, hogy a magyar kormány beszünteti az ukránoknak a nyugdíj folyósítást...
Eriksson
Itt nem a konzul konkrét személye lehetett a csipa.
Na de a fürdővízzel a gyereket is kiönti az ukrán vezetés. Így akarnak az Unióba kerüli?
m73
Ez a köcsög orbán,rendesen feszegeti a pofon ládát.Csak az lesz a baj,hogy a magyar népet fogja háborúba sodorni.Nem pedig a fitymaszos csürhéjét.De ilyen kopácsi féle barmoknak és a fitymaszos csőcseléknek ezt mondhatja az ember.
terlasz
@Shikari: "Komoly és kemény választ kell adni az ukránoknak"
Hadüzenet!
kokopelli
@papa.49: (09:42)...tehát a "szúnyogcsődör futszálos" a hétéves kölkök IQ-ját
mondhatja magáénak!Egy mondás adatptálva a "mi nyelvünkre":
"Ahhoz,hogy fideszes politikus légy,nem kell hülyének lenned,de az megköny-
nyíti a dolgot nagyon erősen!" ;-)
papa.49
@kokopelli: A világban már nem sok hely van ahová meghívják a pipaszárlábúfutsalosmajmot, az biztos, az igazi diplomaták már nem csak a háta mögött, hanem szemben is kiröhögik !!!
wagabund
@Shikari: és e sorok írója hol is halt meg?
wagabund
@Shikari: minek írsz le valamit, ha fingod sincs, mit is írsz?
Shikari
@wagabund: Ha írtam is olyat, amit más is leírt régebben, nem idéztem, hanem magamtól fogalmaztam meg a gondolatot!
Ha most összefüggést vélek felfedezni a hűség és a becsület között akkor Himmlert idézem?
bakcsubakka
@Shikari: @Shikari:@Shikari: @Shikari: @Shikari: Te nem hazafi vagy,hanem GECI !
Figyellek am,te GECI !
Olyn tavolsag nincs ezen foldon ahonnan ne tudnam elatkozni a fajtádat te GECI !
Nagy kar,hogy a politikai indittatasból elbocsajtott szivsebesz nem hagyott teged nyitott mellkassal egy tragydomb mellett. (fertotlenitószer nelkul ) te GECI !
bakcsubakka
@Shikari: Ja ! Ha nem ertened, dogolj meg !
bakcsubakka
Jaj mi lesz veletek,magyar nyugdijasok? Ha elvonjak az ukkrannyoktol a magyar szavazati jogot,meg a tobbszazezres magyar nyugdijat,akkor a hazaiak kozott osztjak szet?
Nagyon rossz tablarol Nem irni es lassu. Itt ezerrel esik hideg eso,de baratsagosak emberek,senkinem firtatja ,mit keresunk itt. Nem itudja,hiszen egy szart se tudunk kulfoldiul.
A ver nem vallik vizze,nem tudok elszakadni a hazai hirektol.Masfel honap mulva ujra hazamegyunk, " Hianyoznak" a hazai politikusok,hogy forduljon fel mind meg ma !
Probaljatok ennyit irni minibüllentyun.
Tudjatok hol szakad az eso ? Hat itt !
Eszaki.sz: 41 * 52' , Keleti hossz: 81*52 '
Jo hireket,szep estet nektek !
terlasz
@Shikari: "Hazafi vagyok nem hülye!"
Ne komolykodd össze magad Shiki! Nem a magyart bánccsák, hanem a csalókat, hamiskártyásokat utasítják rendre. Egyébként, Te inkább nacionalista vagy, mint hazafi. ;)
szaboria1
Orbánék alatt fajult el ennyire mert nekik bele kell szólni egy másik ország kormányzásába. Tudták előre, hogy a sok hazudozásuk ide fog vezetni. Az ukránok nem engedélyezték a kettős állam polgárságot. De ennek ellenére jogtalanul mégis megcsinálták. Kíváncsi leszek hányan fogják gyorsan vissza is adni ha kiakarják őket utasítani, mert felvették a magyar állampolgárságot. Ugyan is ott is a kis embereket szívatták meg a rábeszélők meg jó kis pénzt vágtak zsebre az Orbán által kiválasztottak.
Eladott Ország
@szaboria1:Miért nem mentek Szíjjártóék a magyar állampolgári eskütétellel haknizni Ausztriába, Csehországba, vagy Szlovákiába? Ugyanis ott is tilos a kettős állampolgárság.
szaboria1
@Eladott Ország: Azok már a kezdetekor közölék ne szóljanak bele az Ő országukba.
kokopelli
@Eladott Ország: Németországban is külön feltételekhez kötött,és általában a
külföldi országok követségei játszák ki azzal,hogy a bevont régi szem.ig-t. vagy
útlevelet a polgár pár hét múlva elhozhatja a követségről a német hatóságok
tudta nélkül!
magyarbakancs
Ukrajna is identitás zavarral küszködik.
Se nyugatra ,se keletre.
Eladott Ország
@kokopelli: A német jogfelfogás szerint egy állampolgár csak egy államhoz tartozhat. A német állampolgárságot alapvetően a származási elv határozza meg: bárhol született valaki, ha csak egyik szülője is német, akkor már maga is német polgár. 2000. január 1. óta a területi elv is érvényesül, korlátozottan. Ha egy külföldi gyereke Németországban születik, megkaphatja a német állampolgárságot is, ha bármelyik szülő nyolc év óta jogszerűen tartózkodik Németországban, vagy a szülést megelőzően három évvel korlátlan időtartamra szóló tartózkodási engedélyre tett szert. A kettős állampolgárság azonban csak átmeneti: az érintettnek 23 éves koráig kell eldöntenie, melyik ország állampolgára akar lenni.
kokopelli
@Eladott Ország: ..hidd el,hogy ismerem a törvényt!Amiről a német állam nem akar tudni,
azt már megírtam!Azt,hogy a török követségre küldött "régi" igazolványokat és papírokat a
német állampolgárság felvétele után,egyszerűen elhozták a követségről!Mit gondolsz,hogy
az Erdogán és schleppje miért keresi fel az un. török németeket?Ők is szavaznak "őrá" ille-
téktelenül!! .(mármint a német törvények szerint!)...ki van az találva!...(lásd 09:46) ;-)
Shikari
@bakcsubakka: Szomorúan látom hogy nem vagy rólam jó véleménnyel. Sajnálom.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.