Szerbiában a nagy érdeklődés miatt korlátozni kellett a kínai oltásért jelentkezők számát.

A szerb kormány keddtől megszüntette a lehetőséget, hogy bárki soron kívül beadathassa magának a kínai Sinopharm cég koronavírus elleni oltását, miután az utóbbi néhány napban a rendkívüli érdeklődés miatt óriási sorállás és többórás várakozás alakult ki a szerbiai oltópontokon.

A szerb kormány két hete tette lehetővé, hogy interneten regisztráljanak a szerb állampolgárok, és kiválasszák, melyik vakcinát szeretnék felvenni. A regisztráltak ezt követően értesítést kapnak arról, hogy hol és mikor vehetik fel az előre megjelölt védőoltást.

Mivel időközben a Sinopharm szérumából több mint egymillió adag érkezett az országba, a hatóságok közölték, hogy aki a kínai védőoltást választaná, az soron kívül is megkapja az oltást.

Az érdeklődés azonban óriási volt, ezért – hogy senkinek ne kelljen órákig sorban állnia az oltásra várva – ezt a lehetőséget keddtől megszüntetik.

Szerbiában jelenleg az orosz Szputnyik V, az amerikai-német Pfizer-BioNTech és a kínai Sinopharm oltóanyaga érhető el, az érdeklődők viszont az erre a célra létrehozott internetes oldalon az amerikai Moderna és a brit-svéd AstraZeneca oltóanyagát is választhatják, a belgrádi vezetés tervei szerint ugyanis ezeket is engedélyeznék az országban.

Eddig több mint 276 ezren vették fel valamelyik védőoltást a hétmilliós Szerbiában.

A regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma keddre Szerbiában 1523-mal 385 126-ra, Koszovóban 311-gyel 58 399-re, Észak-Macedóniában 63-mal 90 730-ra, Montenegróban 381-gyel 58 697-re, Bosznia-Hercegovinában pedig százzal 120 145-re növekedett.

A járvány halálos áldozatainak száma Szerbiában az utóbbi 24 órában 19-cel 3905-re, Koszovóban tízzel 1466-ra, Észak-Macedóniában hattal 2791-re, Montenegróban kettővel 770-re, Bosznia-Hercegovinában pedig 17-tel 4526-ra nőtt.

Forrás: MTI

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
@NKF: Szelektiven emlékezel...,,nem baj.Utána nézhetnél,,hogy hol,,mikor,,,és főleg (!!) KIKKEL kapcsolatban mondta ezt...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
Mivel hozzájuk nem jut a Pfizerbol vagy a Modernabol, nem csodalom hogy tolonganak a kinaiert.
jesz
káosz a javából...hirtelen megjött egymillió adag, sorrend híján tolonganak az emberek...a régi szép szocialista idők...
NKF
Ahol több milliárd ember él,nekik oké.Nálunk ennek a szarrágó bolsi maradványoknak
semmi sem jó!OK Orbán és köre is tetüegylet,de Orbán soha nem mondta:"el lehet menni
kérem" Fletótól az idézet!Sajnos gyorsan felejtenek az emberek.Hol vannak azok a régi
jó elvtársak?Tetű volt (kevés kivétellel) mind!
Yoda69
@NKF: Erdekes Gyurcsany alatt alig hagytak el az emberek az orszagot, orban alatt kozel 1 millioan mentek el. Ne azt nezd amit mond O1G, hanem amit csinal. Ezert mentek el az emberek.

@jesz: Nalunk is ez lenne, ha nem lennenk tagja az Unionak. Akkor tenyleg nem lenne mas valasztas csak az osdi kinai vakcina 50%-os hatekonysaggal, vagy a bizonytalan ruszki.
kereső
@NKF: Kinek is mondta mindezt anno Gyurcsány? Hol-és milyen szövegkörnyezetben??, Ha idéznéd!
Clavigo
@NKF: Szelektiven emlékezel...,,nem baj.Utána nézhetnél,,hogy hol,,mikor,,,és főleg (!!) KIKKEL kapcsolatban mondta ezt...
simmering73
Sőt az egész EU meg van veszve érte. Megy a kormányszintű néphülyítés ezerrel.
vitriol
Még jó, hogy ezt csak az MTI állítja!
namihami
@NKF: 12.05: Ahol egymilliárd ember él, ott valóban mindegy, ha egy teszteletlen és még ki nem próbált vakcina néhány százezerrel-millióval csökkenti a lakosság számát. Észre se veszik.
Ugyanez a jóval csekélyebb népességű Szerbiában már genocídiumnak minősül.
namihami
@simmering73: 13.20: Kell is. Ebben is magas a ""lélegeztetőgép-százalék"". És még az is csak a fidiótáknak van hitelesen KImagyarázva.
ómió
Akkor az ő ellenzékük kevésbé alja, mint a miénk!
cikicakk55
Ezt tudják a Szerbek is? Esetleh itt is csak tolmácshiba van? Minden esetre ha igaz a hír( de szerintem a Szerbek sem hülyék) akkor totál át lettek vágva. Egy másik cikkben az van,hogy a Szerbek vállalják,hogy tesztelik a vakcinát az érdekünkben. Ezt maga a csuti mondta ki a fenséges szájával. Minden esetre őszinte részvétem a Szerbeknek. Gondolom ott már kötelezővé tették és ezért az az állítólagos nagy tolongás. Az enyémet is vihetik nekik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.