A 38 éves Antónia középiskolai tanárként dolgozott. Február 13-án oltották be az AstraZeneca vakcinával írja a ma7.sk.

Tragédia: beoltották az AstraZeneca vakcinájával, pár nappal később meghalt a 38 éves tanárnő
Kép:Pixabay

Néhány nappal később a szlovák közszolgálati televíziónaknyilatkozott arról, hogy az oltást követően magas lázat, súlyos fejfájást és izomfájdalmat tapasztalt.

Egy héttel az oltás beadását követően kórházba került, ahol február 27-én elhunyt. A halál pontos okát a boncolás állapítja meg, Antónia halálát valószínűleg agyi ödéma és tüdőembólia okozhatta. A hölgy trombofíliás volt, ami genetikailag hajlamossá tesz a trombózis kialakulására.

Szlovákiában eddig 804 esetben jelentettek komolyabb oltási reakciókat az AstraZeneca vakcina beadása után. Halálesetet nem jelentettek az oltással összefüggésben. Szakértők hangsúlyozzák, nincs bizonyíték arra, hogy a 38 éves tanárnő halála összefüggésben lenne a vakcina beadásával.

Forrás:ma7.sk
Címlapkép:Pixabay

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
na ja...nem is lesz bizonyíték...az ártana az oltás PR-nak
Nessy
Nem kérdeztek rá a krónikus betegségeire? Ez elég nyomós indok lehetett volna nem beoltani a tanárnőt!
ágimami
@Nessy: Ezt a vakcinát kapják a krónikus betegek, a családomban is van aki ezt kapta és szerencsére semmi baja nincs.
Ha trombofiliája volt, eleve trombózis hajlama volt. Lehet, hogy más vakcinával is gond lett volna.
Az a baj, hogy SEMMIT nem lehet tudni egyikről sem, milyen mellék, ill. utóhatásai vannak.
A mellékhatásuknál szinte ugyanaz a leírás, mint majdnem valamennyi gyógyszernél.
Nessy
@ágimami: Miután nem igazán volt lehetőség mindenre letesztelni, ez így van. Viszont már elég régen jelezték a vérrög képződéssel járó problémákat, és bár nem hozták közvetlen ok, okozati összefüggésben az oltással, legalább ilyen esetben vagy amelyikről még nem volt hír, vagy semmit ne kapjon a páciens. Legalább is így gondolom.
ágimami
@Nessy: Véleményem szerint egyik vakcina sincs mindenre letesztelve, így a krónikus betegségben szenvedőknél bármelyikkel gond lehet.

Mivel nem kötelelző az oltás, (a hölgy regisztrált) az adott kezelőorvosnak kellene rá, ill. lebeszélni a betegét az oltásról, mivel tudja a paciense betegségeit.

Előre sajnos nem lehet kijelenteni, hogy jó lesz-e, vagy sem, akármelyik vakcinát kapja valaki.

Nálunk már régóta fel vannak függesztve a boncolások, (nem véletlenül!!!) abból azért sok minden kiderülne. Remélem a hölgynél is ki fog derülni.
Nessy
@ágimami: Akkor van gond, ha nem a háziorvos olt, hanem oltóponton kell jelentkezni. Lehet, hogy eszébe sem jutott ezt megmondani, hiszen jól el volt vele eddig. Nekem a háziorvosnál kellett jelentkezni, meg a fiamnak is, így nem kellett sokat mesélni, rendszeres páciensek vagyunk mindketten.
ágimami
@Nessy: Nincs gond az oltópontoknál sem ha oda kell menni, mivel a beleegyező nyilatkozat kitöltése után orvos kérdez rá a betegségekre és a gyógyszerekre amiket szed, így ott is kiderül minden. A vőm is oltóponton volt, kb. 10 percig tartott az orvossal való konzultációja, utána kapta meg a vakcinát (Astra Zeneca) mivel krónikus betegnek számít,

Azóta már én is megkaptam a háziorvosomnál az oltást (kínait, mivel régóta csak azzal olt) kb. 5 perc alatt végeztem, mert régi paciense vagyok, így tud rólam mindent. A másodikat majd ápr.6-án kapom.
Igaz, először nem akartam a kínai vakcinát, de a családom rábeszélt - főleg a lányom, aki eü. dolgozó, így látja a napi eseteket ami teljesen ledöbbentő - mondta, hogy most már mindegy hogy mivel oltanak, mert ha vannak is mellékhatások, az még mindig jobb, mintha megbetegednék és kórházba kerülnék, ki tudja mi lenne a vége?
Hát így győzött meg!!
Rockxy
a pincsikutya szakértők persze mindjárt hangsúlyoznak.
division
@Pálinkás Pál: Most mondta Rusvai, hogy mivel az idősek már kifejezett védettséggel kezdenek rendelkezni, a vírusnak más gazdatesteket kell keresni, ezért kezd egyre több fiatal is megbetegedni, és sajnos már a gyerekek is. Nagy a baj, és egyre nagyobb lesz, lassan mindenkit oltani kell. A vérrögképződés mint lehetséges mellékhatás meg minden mostani vakcináról köztudott, a betegről kellett volna tudni azt, hogy trombofíliás, ezért magas kockázatú, így nem kellett volna beoltani.
division
@ágimami: Trombofíliás betegnek nem szabad beadni egyik oltást sem, a többit lásd fentebb.
division
@ágimami: Ne aggódj amúgy a kínai oltás miatt, a mutáns törzsek ellen is jobban véd. Nekem a születési szívizom probléma miatt kellett a Pfizer, más esetben már a kínai lenne bennem.
Pálinkás Pál
@division: és ezt miért nekem mondod?..párszor már megbeszéltük, én leszarom az összes vakcinát.. fiatalabbakból a betegek kapják el...de akkor tisztázzuk...hogy ne legyen vita...arra veszélyes a vírus, akinek szar az immunrendszere...kortól függetlenül...meg aztán marha sok kisgyermek betegedhet meg...mivel továbbra sem kell a maszk nekik...ez két esetet feltételez...vagy hazudnak a gyermekek ügyében...vagy semmi köze a maszknak a járvány alakulásához...választhatsz!
ágimami
@division: Azt hiszem egyről beszélünk, nem???
ágimami
@division: Most már nem aggódom, túl vagyok rajt és szerencsére eddig nincs semmi bajom, remélem nem is lesz!
division
@Pálinkás Pál: Az iskolában már jó ideje kell a maszk, csak hogy tudd, és lassan órán is kell majd használniuk, bár én remélem, nem kell menniük iskolába még jó ideig. Nincs arra bizonyíték, hogy a megbetegedett gyerekeknek gyenge lenne az immunrendszerük, a vírus erősebb mint bárki immunrendszere egyre inkább. Nyilván te ne is foglalkozz a vírussal, ne oltasd be magad, csak ne menj emberek közé fertőzni, ennyi.
division
@ágimami: Nem lesz, ne aggódj, max. nem leszel majd olyan beteg, mint akik nem oltatják be magukat. Inkább némi láz meg izomfájdalom pár napig, mint a vírus.
Pálinkás Pál
@division: mit pampogsz?..állítólag te védett vagy, meg azok is akik oltattak...mi, akik nem, már hadd "fertőzzük" egymást...ne foglalkozzatok velünk...persze mintha a hírek azt mutatnák valami homok van a gépezetben...mintha inkább nőne a fertőzöttek, halottak száma...pedig némi javulásnak kéne mutatkozni matematikailag is...ja...és az idősotthonokban sem halnak kevesebben,mint tavaly...az iskolát miért kevered ide? 6 év alatti gyerekekről beszéltem...akik állítólag " súlyos " szövődményeket kapnak...tehát továbbra is...,miért is nem kell nekik maszk?../ talán mert nem számít semmit!../
Eladott Ország
2021. március 9-én 22 thromboemboliás esetet jelentettek az Európai Gazdasági Térségben COVID-19 Vaccine AstraZeneca vakcinával beoltott 3 millió ember között.
www.ema.europa.eu/en/news/covid-19-vaccine-astrazeneca-prac-preliminary-view-suggests-no-specific-issue-batch-used-austria

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.