Országszerte rekordmagasságúak a fertőzési adatok a szomszédban, Felső-Ausztria és Salzburg is csak a felső engedélyre vár, hogy korlátozó intézkedéseket léptethessen életbe – írja az Infostart.

Az oltatlanok alig hagyhatják el otthonukat – drasztikus lépésre készülnek Ausztriában

Alexander Schallenber kancellár szerint az oltatlanokra vonatkozó korlátozó intézkedések meghozatala valószínűleg nem lesz elkerülhető: úgy fogalmazott, nem büntetheti az emberek kétharmadát azért, mert a többiek hezitálnak.

A Németországgal és Csehországgal határos Felső-Ausztria népessége 1,5 millió fő, itt terjed a legnagyobb mértékben jelenleg a koronavírus. Az átoltottsági arány ugyanakkor itt a legalacsonyabb.

Péntek reggeli adatok szerint a megelőző 24 órában 11 975 új fertőzöttet fedeztek fel az országban, ami olyan fenyegetettséget jelent, melyet nem lehet figyelmen kívül hagyni.

A hétnapos incidenciaarány meghaladja a német számokat, pedig már azok sem alacsonyak.

Ausztria már sem engedte az oltatlanoknak, hogy étterembe, moziba, síelni vagy fodrászhoz menjenek, de Felső-Ausztriában hamarosan még szigorúbbak lesznek: a tartomány zárlatot vezet be a be nem oltottak számára. Ez azt jelenti, hogy

az oltatlanok nem hagyhatják el otthonukat kivéve olyan alapvető okokból, mint a munkába járás, az élelmiszervásárlás vagy a testmozgás.

Ha a fertőzésszámok tovább nőnek, más területeken is bevezethetik ezeket az erőteljes korlátozásokat, melyet a rendelkezések kritikusai szerint nagyon nehéz lesz majd betartatni.

Nem csak Ausztriában van probléma a kontinensen Hollandia után Németország is szigorít:

a németek napi fertőzési száma az 50 ezret is átlépte csütörtökön. Az országban kétharmados az oltottsági arány, ami az osztrákot nem sokkal haladja meg.

Brandenburg tartományban hétfőtől az oltatlanok nem mehetnek étterembe, színházba, moziba és hotelekben sem szállhatnak meg.

Forrás: Infostart
Címlapkép: Pixabay

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
@KisTehen: " más területeken is bevezethetik ezeket az erőteljes korlátozásokat, melyet a rendelkezések kritikusai szerint nagyon nehéz lesz majd betartatni."...hogy tartatod be?..
csak úgy....
@KisTehen: már más hülyeséget is mondott a gurutok.. :) múltkor meg utol akarta öket érni..
Pálinkás Pál
" az oltatlanok nem hagyhatják el otthonukat kivéve olyan alapvető okokból, mint a munkába járás, az élelmiszervásárlás vagy a testmozgás."...no most..vázoljon valaki olyan helyzetet napközben,amikor valamelyik kifogást nem tudom előadni,mit keresek az utcán!!!
Gauntlet
érdekes, amikor éc, rák, allergia, mumpsz, stb terjed ilyet nem vezettek be.
simmering73
@Gauntlet: Vegyük úgy, hogy ezt a butaságot nem is írtad le.
Nyírfa
Szóval, munkába járhatnak. Még élelmiszert is vásárolhatnak. A többit megrendelik. Nyilván ott nincsen tömegközlekedés, munkában meg az ember nem szokott fertőzni, mert az nem illik, és nem is gazdaságos. Világos. A kérdésem már csak az, hogy az oltottakban van-e annyi felelősségérzet, hogy nem szórják szét maguk körül a vírust.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.