Négy teljesen immunizált oltott fertőződött meg az omikron nevű szupervariánssal Németországban, a betegek tünetei közepesen súlyosak – írja a Reuters, amelyet a Portfolio idéz.

Ijesztő hír érkezett Németországból: oltottak betegedtek meg közepesen súlyosan az omikronnal

Fotó: pixabay.com

Kis számú esetről van szó, messzemenő következtetéseket ebből nem érdemes levonni, de ez a tény is egy újabb adalék ahhoz a vizsgálat alatt lévő kérdéshez, hogy vajon az oltottak védelmén könnyebben áttör-e a szupervariáns.

Három fertőzött Dél-Afrikából tért haza egy üzleti útról, november 26-án és 27-én, a negyedik fertőzött az egyik visszatérő rokona – jelentette az egészségügyi hatóság baden-württembergi irodája.

Középsúlyos tünetnek azokat a tüneteket szokás hívni, melyekkel még otthoni körülmények között is „illik” megküzdeni, viszont ez már túlmutat az enyhe szinten, amikor csak kellemetlenségnek számít a betegség.

Forrás: portfolio.hu

Címlapkép: pixabay.com

85 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
@Pálinkás Pál: Aha, nátha, amikor úgy érzed valami szaladgál a testedben, olyan fáradt vagy, hogy 5 percre nem tudsz felkelni, a vérnyomása felmegy...Nátha, igen. Szaglás, ízlés még mindig nem az igazi, pedig nem NÁTHÁS!! Érted? Nincs NÁTHA!! A Favi is segített szerintem hogy javuljon végre, nem véletlen vírus elleni gyógyszer.
Az oltottak meg az oltatlanok miatt halnak meg sok esetben, mert még beoltva sem bírja ki a szervezetük amit egy oltatlan beléjük lehel, de most legalább úgy néz ki, a járvány csúcspontján vagyunk, az örökítőanyag is csökkenni kezdett a vízben, talán csökkenni fognak a megbetegedések, főleg ,hogy most egyre többen oltatnak, és még lesznek ilyen oltási akciók a közeljövőben is. A debreceni haverom, akik keresztbe lenyelne téged, szintén jobban van már, már csak a szag és az ízlelése nem jött vissza, pedig ő sem volt NÁTHÁS!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Rockxy
@division: Erre nem kell hogy válaszolj, de talán megfogalmazódik benned néhány kérdés:
Nem én írtam.

"TISZTELT KORMÁNY!
Miközben a vérellátó szolgálat arra kéri az embereket, akik átestek a fertőzésen, hogy adjanak vérplazmát, aközben ezekből az emberekből sokakat, közszférában dolgozókat, ki fognak dobni a munkahelyeikről.

Ugyanis üzemorvosok szégyenteljes sokasága nem hajlandó kiállítani az aktív fertőzötteknek, vagy a három hónapon belül a fertőzésen átesetteknek, vagy a védettségi kártyával rendelkezőknek a szakmai szabályok ellenére sem, hogy nem kell őket beoltani.

AZ OLTATLANOK VÉRE TEHÁT KELL, DE FIZETÉST NEM FOGNAK KAPNI, ÁLLÁSUK NEM LESZ.
Csodálkoznak azon kedves kormány, hogy ennyi ember gyűlöli magukat?"
division
@Rockxy: Egy két hónap alatt lezajlott járványról írsz, nem jöttek újabb mutációk meg hasonlók. Itt azért más a helyzet jelenleg. A covid egyfolytában jelen van, változik, mutálódik, nem látni hol a vége.
Rockxy
@division: Azért nem volt fontos a magyar emberek élete, mert rövid járvány volt, és nem volt világra szóló? Ez milyen logika?

"...a két idei téli hónapban néhány fő híján elérte a 27 ezret idehaza a halottak száma, szemben a 2016 elején regisztrált 22,3 ezerrel. Az új évezredben most volt a legmagasabb az első kéthavi mortalitási érték."

Itt van a link megint, de lehet, a házipatika hazudik?
www.hazipatika.com/napi_egeszseg/natha_influenza/cikkek/influenza_rengeteg_a_halalos_aldozat/20170508141053

Továbbra is áll a kérdés, miért nem akarták megmenteni a politikusok a magyar embereket 15-ben és 17-ben?
Miért nem pánikolt a média? Túl kevés volt a halott?
Több volt rövid idő alatt, mint a kovidnál egy év alatt!
Szóval nem a vírusról van szó, nem a mutánsokról, hanem az emberek éltéről!
Nyunyóka-féle elemzés:
veoh.com/watch/v142087173NrpDG6Eh
division
@Rockxy: Egy influenza esetében mindenki tudja, hogy évente egyszer jön, majd megy. Mégis, mit szerettél volna tenni ellene? Arra meg főként kíváncsi lennék, hányan oltatták be magukat előtte akik belehaltak? Sajnos a mai napig félvállról veszi az influenzát az emberek zöme.
Rockxy
@division: Szerintem hagyjuk ezt.
Még talán annyit, hogy nemcsak az influenzát veszik félvállról, hanem lesz@rják azt is, aki az egészségtudatos életmódról beszél nekik.
Azért tudom, mert engem is...
ilyeneket mondanak:
- Nincs nekem időm ilyesmire!
- Sok pénzbe kerül!

De aztán betegség esetén tolják a pénzt a dokinak, a betegség az nem kerül sokba, csak piszkosul kellemetlen.
No! :)
Áldás, békesség, jólét!
division
@Rockxy: Az egészséges életmódra törekvés egy nagyon jó dolog, segíthet a cukorbetegség, szív problémák, elhízás, stb. megelőzésében, kivéve ha genetikailag nem öröklöd, mint. pl. amikor a 8 éves kisgyerek cukorbeteg lesz, vagy leukémiás, vagy mondjuk fiatal felnőttként meccs közben meghalsz. Módjával bármit lehet, a túlzásokat kell kerülni. Ellenben a vírus tesz arra, hogy te ettél e sült kolbászt előző nap vagy sem, vettél e be C vitamint az elmúlt hónapokban vagy D vitamint. Emlékszel? Pestis, fekete himlő...Csinálhattál volna te bármit. Ne essünk túlzásokba amikor az egészséges életmódról van szó, mert nagyobb tolvajokat ritkán látni mint a gyógynövény forgalmazók. Drága a gyógyszer? Tudod te, mennyibe kerül egy kutatás, engedélyeztetés? Dollár milliókba, aztán meg szinte ingyen kapod a szert. Gyógynövények? Minimális ráfordítás, elég egy OÉTI engedély fillérekért, majd adják egy dobozzal a terméket havi adagban 20 ezerért. Tényleg hagyjuk a témát . Béke:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.