Február vége óta van az oroszok kezében az erőmű.

Radioaktív anyagokkal teli labort dúltak fel az oroszok Csernobilban – Ez a keddi hírek után különösen aggasztóFotó: MTI/AP/Maxar Technologies

A csernobili atomerőművet elfoglaló oroszok kifosztották és megrongálták az ottani központi laboratóriumot

– állítja az erőműért felelős ukrán állami ügynökség. A hvg.hu információi szerint a laboratóriumban sok radioaktív anyag van, emellett pedig olyan értékes, a radioaktív hulladék vizsgálatához szükséges berendezések, amelyek Európában máshol nem elérhetőek.

Az atomerőmű még február végén került orosz csapatok kezére, a 211 fős műszaki stábot csak néhány napja, vasárnap és hétfőn váltották le.

Ezek a hírek most különösen aggasztóak, miután Dmitrij Peszkov kedden kijelentette: Oroszország bevetne atomfegyvert, ha az állam létét éreznék veszélyben. A Pentagon ezt a kijelentést elítélte. 

Fotó: MTI/AP/Maxar Technologies

Forrás: hvg.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pipás
Árukapcsolás: a fideSSel megkapod putyint is!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pipás
@Németh István: Jó fogyasztója vagy az orosz fake news-nak. Hiszékeny úr! :))))
Nyírfa
Ha ez valós hír, akkor az oroszok elszabadították az atomenergiát. És akkor ebbe most nem akarok belegondolni.
Nessy
@Shikari: Azért kisgyerekként, amikor pár ordító alak előre szegezett fegyverrel nyemeckit keres, ha nem talál, jó nekik az utolsó falat étel, meg bármi szuvenír. Később meg a fiatal nők,fiuk "malenkíj robotra"! Ahhoz nem kell pszichológusnak lenni, hogy tudd, ez ma sincs másképp. De felőlem imádjátok Putyint, és az örök és megbonthatatlan orosz - magyar barátságot! Nekem elég volt a majd fél évszázad ebből a műfajból.
Namely
"állítja az erőműért felelős ukrán állami ügynökség"
Gondolom a Kígyó-sziget hősi halottai értesítették őket.
UI: Ez az állam nem találja ki, hogyan is lehetséges, hogy a kárpátaljai magyarok olyan sms-eket kaptak, hogy "halál az ellenségre, késre a magyarokat".
Németh István
@Pipás: sajnos, vagy hála Istenkének - az élet eldönti a kérdést, megélhetési gondokkal küzdve kerültünk ki Szovjetunióba dolgozni csaknem 6 évet voltunk kint! Sok területen jártunk és sok embert ismertünk meg köztük olyanokat is akik a háborúban nálunk harcoltak, meg a háború után valamelyik Szovjet laktanyában voltak elhelyezve Magyarországon! Van alapom elhinni a mai orosz hírközlést és van alapom a nyugati híráramoltatásban kételkedni! Az Orosz Föld védelme eleve hazafias érdekeltség! Ezt a kötelezettséget hajtja végre a Putyin és nem véletlenül foglalták el és zárták le Csernobilt és környékét - és pont ennek a közlésnek nyomán derült ki, hogy usa vegyi-anyag laboratórium üzemelt a sugárzónában! Mégpedig megfelelő védettségű - biztonságos körülmények között! Ekkor döbbentek meg maguk az oroszok is, hogy az ukrán kollaboráns vezetés mit készített elő az usa segédletével- az orosz földön!
Aztán mit gondolsz a hatalmas orosz beruházásokat az orosz nép megtermelte áldozatai árán működő nemzeti vagyonokat az ukrán aljadékok az usa-eu agresszorok kénye kedvének kiadja a kezéből! Az aljas ukrán vezetés nyerészkedni akar az orosz vagyonnal, leszarva a népet >> látod, hogy a saját polgárait írtja!!! Szíveskedj kicsit gondolkozni és a realitásokat látni! megdöbbentő háborús bűnöket követ el az usa. eu.. és az agressziójuk mellett kiállók! Az Orbán Viktornak hála és reméljük ki is maradunk az aljasok játékából!
Németh István
Még egy észrevétel ami tény! Az erősebb kutya elv látszik megdőlni! ugyan is az usa és a soros-eu. propaganda gépezet az ukránokat mint független országot akarta volna "megsegíteni" De nem jött be mert Ukrajna nem független ország. NEM ÖNÁLLÓ NEMZET NINCS RATIFIKÁLVA, MÉG HATÁRAI SINCSENEK! Az un. erősebb kutya dimenzióba ma csupán a kifejezetten hamis hírközlés és propaganda működik! A tény viszont, hogy olyan polgárháború van amelyt a külső (nyugati) hatalmak táplálnak mindennemű erkölcsi és emberileg elfogadhatatlan ok nélkül! Aljas HÁBORÚS BŰNÖSÖK! Az erősebb kutya pedig Putyin lesz Ő OTTHON VAN ÉS AZ ÖVÉT A NÉPE VAGYONÁT, BIZTONSÁGÁT VÉDI!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.