Vlagyimir Putyin orosz elnök olyan hadászati és operatív kérdésekben is dönt az orosz-ukrán háborúban, amelyek normális esetben ezredesi vagy dandártábornoki hatáskör lenne – írja a 24.hu.

Putyin már a hivatásos katonák helyett hoz döntéseket a háborúban – rengeteg orosz emberélet szárad a lelkén

Fotó: Alexander NEMENOV / POOL / AFP

Putyin ugyanis teljesen bevonódott a háborúba, még a csapatok mozgásáról is sokszor ő dönt a helyszínen levő parancsnokok helyett a nyugati katonai források szerint. Szerintük ezzel magyarázható az a múlt heti véres orosz kudarc, amelynek következtében több mint hetven járművet vesztettek el, miközben többször megkíséreltek átkelni a Sziverszki-Donyeck-folyón Donbaszban. Az ukránoknak ugyanis könnyű préda volt a pontonhídnál átkelő orosz haderő, amely így óriási veszteségeket szenvedett el. A kudarc még a Kreml-barát orosz katonai-bloggereknél is kiverte a biztosítékot, akik emiatt súlyosan bírálták az orosz haderőt (Putyint persze nem).

Az orosz haderő hiába vonult vissza az ukrán fővárostól és kezdett el a kelet-ukranai Donbaszra koncentrálni, nem ért el átütő sikereket. Nemhogy az ott állomásozó ukrán haderőt nem tudták átkaroló mozdulattal bekeríteni, de még kisebb városoknál sem sikerült a bekerítés. Az oroszok most a legkeletibb ukrán kézen fekvő város, Szeverodonyeck bevételére koncentrálnak.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Putyler teljesen bekattant. Vityka-II...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@rokker33: te egy született seggfej! -apád volt a töfejü,hogy gumi nélkül sexelt..
rokker33
@csak úgy...: hahaha te meg reggeli gyerek vagy...félig ondó félig húgy, azért a neved csak húgy :)
Eladott Ország
@Shikari: ma, 10:22 ♦ A fidesznek a türk tanácshoz a kipcsakokhoz kellett volna csatlakozni és nem az EU-hoz, igaz annak idején ez a tróger prosti banda meg sem szavazta. Menjetek a 3,14csába! De a kölykeiket a "rothadó" nyugaton tanítatták közpénzből! A qrva anyátokba!
csak úgy....
@rokker33: belöled hiányzik az értelem és éppen ezért ,kínodban csak gyerekeskedni vagy képes,mint a dedósok! ne untass a butaságaiddal!
Namely
@Aki Én: " te beszélsz bekattanásról, miközben egy háborús cikk alatt, ahol Orbánról értekeznek, előállsz a német kancellárral? :DDDDDDDDDDDDDDD"
És még le is írod, kiemelve, hogy mekkora idióta vagy. :D

@csak úgy...: "ne szaporodj,-kár volna a buta géneket tovább sokszorosítani! :) "
ha neked ilyen buta génjeid lennének, tudnál észérveket is felhozni :D de neked sajnos csak annyi jutott, amennyit eddig láthattunk tőled. Személyeskedés és idiotizmus.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.