Vlagyimir Putyin orosz elnök olyan hadászati és operatív kérdésekben is dönt az orosz-ukrán háborúban, amelyek normális esetben ezredesi vagy dandártábornoki hatáskör lenne – írja a 24.hu.

Putyin már a hivatásos katonák helyett hoz döntéseket a háborúban – rengeteg orosz emberélet szárad a lelkén

Fotó: Alexander NEMENOV / POOL / AFP

Putyin ugyanis teljesen bevonódott a háborúba, még a csapatok mozgásáról is sokszor ő dönt a helyszínen levő parancsnokok helyett a nyugati katonai források szerint. Szerintük ezzel magyarázható az a múlt heti véres orosz kudarc, amelynek következtében több mint hetven járművet vesztettek el, miközben többször megkíséreltek átkelni a Sziverszki-Donyeck-folyón Donbaszban. Az ukránoknak ugyanis könnyű préda volt a pontonhídnál átkelő orosz haderő, amely így óriási veszteségeket szenvedett el. A kudarc még a Kreml-barát orosz katonai-bloggereknél is kiverte a biztosítékot, akik emiatt súlyosan bírálták az orosz haderőt (Putyint persze nem).

Az orosz haderő hiába vonult vissza az ukrán fővárostól és kezdett el a kelet-ukranai Donbaszra koncentrálni, nem ért el átütő sikereket. Nemhogy az ott állomásozó ukrán haderőt nem tudták átkaroló mozdulattal bekeríteni, de még kisebb városoknál sem sikerült a bekerítés. Az oroszok most a legkeletibb ukrán kézen fekvő város, Szeverodonyeck bevételére koncentrálnak.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Putyler teljesen bekattant. Vityka-II...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Putyler teljesen bekattant. Vityka-II...
csak úgy....
nem csak az ukránokat tizedeli ,még az övéit is...
sajnos mindíg és mindenhol így járnak az alattvalók,mikor a sokáig dicsöített és pátyolgatott góré bekattan!
csak úgy....
persze hol van még putyin orbánhoz képest a 27 ezer elesett katonájával,mikor viktornak a covid ellen vívott harcokban ,több mint 46 ezer a hösi halottja...
Namely
@Qqberci: te beszélsz bekattanásról, miközben egy háborús cikk alatt Orbánról értekezel :DDDDDDDDDDDDDDD

@csak úgy...: "persze hol van még putyin orbánhoz képest a 27 ezer elesett katonájával,mikor viktornak a covid ellen vívott harcokban ,több mint 46 ezer a hösi halottja... "
na de hol van Orbán a német vezetőhöz képest, hiszen ott a kancellárnak 138 ezer áldozat szárad a lelkén
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
csak úgy....
@Namely: te tökkelütött! 9 millióból a 46 ezer, vagy a 84 millióból a 138 ezer a több? -persze ez a ti hazátokos logikádnak túl magas...
csak úgy....
@Shikari: az a kibaßott curva sok pénz,amit orbánék kaptak,és aminek több mint a felét zsebrevágtak!
rokker33
@csak úgy...: te tényleg bevagy kattanva? Mi köze a háborúnak a covidhoz te vén bolond!??? Nem Orbán tehet arról ,hogy az emberek nem mentek oltásra, de ezt te úgysem fogod fel a maradék eszed már nem sokat ér! Gondolkozni meg se próbálj! Felesleges...
csak úgy....
@Csizmás Kond: és honnan tudod,hogy ki hazudik te szerencsétlen?
Nessy
@rokker33: Különösen amikor még nem létezett vakcina! Viszont volt azonnali "üres ágy" teremtés, járóbeteg ambulancia, szakellátás azonnali leállítása! Igaz, az ellátás hiánya miatti állapot romlás, és egyéb, az járulékos veszteség volt, ami nem is jelent meg a számokban.
csak úgy....
@rokker33: gyerek,te a fejlödésképtelenséged a nem létezö logikád és az egyéni gondolkodást még szakácskönyvböl sem ismerö hiányosságaid miatt, bután fogsz meghalni !
jesz
Putyin érzi, hogy a tábornokai nem igazán értik a dolgukat...vagy pontosan tudják, hogy egyszer eljön a felelősségrevonás ideje, és akkor jobb az alkalmatlant játszani...sok..sok börtönév, vagy golyó általi halál ítélet van már némelyik hadbíró fiókjában...
Namely
@csak úgy...: " te tökkelütött! 9 millióból a 46 ezer, vagy a 84 millióból a 138 ezer a több? -persze ez a ti hazátokos logikádnak túl magas... "
Tudtam, hogy nem kapcsolsz :D
Te hozzáadtad pl az orosz halottakat covidban?
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Szopás :D
Ezt beszoptad, seggfej :D
namihami
Adolf is így csinálta! A történelem csupán ismétli önmagát.
Aki Én
@Namely: te beszélsz bekattanásról, miközben egy háborús cikk alatt, ahol Orbánról értekeznek, előállsz a német kancellárral? :DDDDDDDDDDDDDDD
meg újra csak DDDDDDDDDDD
meg DDDDDDDDDDDDDD...
csak úgy....
@Namely: ne szaporodj,-kár volna a buta géneket tovább sokszorosítani! :)
rokker33
@Nessy: de akkor egyik kormány se tudott semmi érdemlegeset tenni csak a lockdown meg a maszk! 2021 márciustól volt elérhető mindenki számára az oltás és mégis alig akartak menni! A nyugati vakcinákat sem vették fel! Aki meghalt az így járt! Nem Orbán hibája !
rokker33
@csak úgy...: figyelj ide te tökfejű! Ennyire ne legyél hülye, hogy a háborút a coviddal össze kevered te szerencsétlen félnótás!!!Rossz példa volt a kettő összehasonlítása !!!
Eladott Ország
Putyin padlóra került, innen már nem fog tudni felállni. 70 éves. Ennek már akkor se áll fel, ha fejre áll. Putyin magányos, tudja, hogy nem szereti senki. Az országa csóró, nincs mire büszkének lennie. Aki hozzá dörgölődzik (Orbán és társai), az is csak a saját bőrét, hatalmát mentené általa, potyalesők. Irigy a fejlődésre, az összefogásra. Megbecsülésre, tiszteletre vágyik, csak hát nincs miért. Ez a háború sem dicsőséget hoz, nem nagyságát bizonyítja, ahogy várta, hanem szégyent, megvetést hoz rá. Nem tudom, hogy melyik a rosszabb. A mi pávatáncos, sunyi lókupecünk, vagy egy KGB-s pszichopata. Egy KGB-s pszichopata, egyértelműen. Ehhez képest a miénk egy ártatlan gyökér. Persze nem a szándékai, inkább a korlátozottabb lehetőségei miatt.
uploads.disquscdn.com/images/69013dcb9b53931d19cc082c8d55f3354c4e6c27ed3a73bcb51ec43d63b74856.png?w=800&h=616

ÖREG ÓRÁK A MÚZEUMBAN (Löwy Árpád )

Egy öreg óra, egy polc tetején,
Megrokkant a múlt század elején:
Mutatója tizenkettõn megállt,
Ez jelenti a véget, a halált.

A mi farkunk is óra, aminõ
Tájékoztat, hogy mennyi az idõ.
Bejártunk vele egy élet-utat:
Tizenkettõt ütött, s hatot mutat.
csak úgy....
@rokker33: te egy született seggfej! -apád volt a töfejü,hogy gumi nélkül sexelt..
rokker33
@csak úgy...: hahaha te meg reggeli gyerek vagy...félig ondó félig húgy, azért a neved csak húgy :)
Eladott Ország
@Shikari: ma, 10:22 ♦ A fidesznek a türk tanácshoz a kipcsakokhoz kellett volna csatlakozni és nem az EU-hoz, igaz annak idején ez a tróger prosti banda meg sem szavazta. Menjetek a 3,14csába! De a kölykeiket a "rothadó" nyugaton tanítatták közpénzből! A qrva anyátokba!
csak úgy....
@rokker33: belöled hiányzik az értelem és éppen ezért ,kínodban csak gyerekeskedni vagy képes,mint a dedósok! ne untass a butaságaiddal!
Namely
@Aki Én: " te beszélsz bekattanásról, miközben egy háborús cikk alatt, ahol Orbánról értekeznek, előállsz a német kancellárral? :DDDDDDDDDDDDDDD"
És még le is írod, kiemelve, hogy mekkora idióta vagy. :D

@csak úgy...: "ne szaporodj,-kár volna a buta géneket tovább sokszorosítani! :) "
ha neked ilyen buta génjeid lennének, tudnál észérveket is felhozni :D de neked sajnos csak annyi jutott, amennyit eddig láthattunk tőled. Személyeskedés és idiotizmus.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.