Négy ukrán megye csatlakozását fogja bejelenteni az orosz elnök. Emellett a teljesen, illetve részlegesen orosz megszállás alatt álló ukrajnai Herszon és Zaporizzsja megyét függetlennek ismerte el Oroszország – írja a hvg.hu.

Putyin bejelentette a megszállt megyék Oroszországhoz való csatlakozását
Fotó: GAVRIIL GRIGOROV / SPUTNIK / AFP

Péntekre virradóra tették közzé a hivatalos jogi információs portálon Vlagyimir Putyin orosz elnök erről szóló két rendeletét.

A két rendelet szövegében azt állítja, hogy az orosz elnök

döntését a nemzetközi jog általánosan elfogadott elveivel és normáival összhangban hozta meg, elismerve és megerősítve az ENSZ Alapokmányában rögzített, a népek egyenlő jogainak és önrendelkezésének elvét, figyelembe véve a régió lakóinak népszavazáson kinyilvánított akaratát.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, szeptember 23. és 27. között "népszavazást" tartottak a Luhanszki és a Donyecki Népköztársaságban, valamint Herszon megyében az Oroszországhoz való csatlakozásról 

A népszavazások eredményét Oroszországon kívül egyetlen más ország sem ismerte el legitimnek – így Magyarország sem ismeri el, erről csütörtökön beszélt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón, ahol azt mondta:

a közös uniós álláspontot osztva nem fogadják el az ukrajnai népszavazások eredményét.

A helyi hatóságok által közzétett eredmények a négy régióban az elcsatolás 93-99 százalékos támogatottságát mutatták.

Putyin pénteken ünnepélyes keretek között jelenti be, hogy Oroszország annektálja a négy ukrajnai területet. 

Forrás: hvg.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Hitler idejében ezt Anschluß-nak hívták...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
balos
@Qqberci: A putyin hitler lánya,csak rosszul sikerült!
Toller Béla
Bejelentette, oszt akkor mi van ? A magyarok is bejelentették, hogy Erdély visszatért, a Felvidék is, a déli végek is, minden, oszt mi lett belőle ? Magyar alig úszta meg a későbbi rendcsinálást ! Ez a putty alkalmatlan tahó, semmit sem tud a történelemről ! De Merkelt nagyon elbájolta !
Maxipocak
@Qqberci: Azért Európa tanul. De nem elég gyorsan. 2014-ben kellett volna.
simmering73
"Vlagyimir tegnapi, aberrált hörgésének jelentése az, hogy minden tekintetben kizárta a közeli béke, de még a tűzszünet esélyét is. Éppen ezért nagyon dicséretes volna, ha a szélrózsa minden irányába a békéről ventilláló Szijjártók, Novákok és egyéb beszélő fejek lecserélnék a recsegő lemezt: az Ukrajna mintegy egyötödét illegitim, törvénytelen módon elcapcarázó Putyin hallani sem akar a békéről, hallani sem akar a tűzszünetről, a háború oldalán áll, és pont leszarja, hogy a magyarok nyakán élősködő, Moszkva összes szégyenletes plecsnijét büszkén viselő Orbán-kormány szerint mindenre IS a béke a megoldás. Ezért kár volt Lavrov oldalán idétlenül vigyorogni, és utólag idétlenül értetlenkedni, hogy az összes többi uniós tagállam miért nem hajlandó terroristákkal egyezkedni. De legalább már tudjuk, hogy az Északi Áramlat ellen az angolszászok szervezték a szabotázst, és hogy a Nyugatnak nincs joga demokráciáról beszélni, és soha nem is volt joga hozzá. Vérfagyasztóan tanulságos Putyin ünnepi szájtépése, ha az ember nem tudná, hogy ki a beszélő, azt gondolhatná, hogy a Brüsszel ellen tizenharmadik éve szabadságharcoló orbánisták hányták rá az epéjüket a halódó Nyugatra."
kolozsvaros.com/2022/10/01/a-korrupcio-az-erkolcstelenseg-a-dilettantizmus-oltaran-visitunk-es-hianyoljuk-az-europai-szolidaritast/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.