Egy finn EP-képviselő viszont úgy értesült, hogy a magyar kormány október 24-én hagyhatja jóvá a két észak-európai ország csatlakozási kérelmét.

A hétvégén Berlinben választották meg Stefan Löfven korábbi svéd miniszterelnököt az Európai Szocialisták Pártja (PES) elnökévé, amely jelenleg a második legnagyobb frakciót jelenti az Európai Parlamentben – olvasható a Népszava cikkében.

A korábbi svéd kormányfő nagyon furcsállja, hogy Magyarország még nem ratifikálta a svéd és finn NATO-csatlakozást

Stefan Löfven, a PES elnökjelöltje, Svédország volt miniszterelnöke beszédet mond az Európai Szocialisták Pártjának (PES) kongresszusán Berlinben 2022. október 15-én.

Fotó, címlapkép: AFP/Tobias Schwarz

Az exkormányfő a megválasztása után a sajtónak arról beszélt, hogy az Európát fenyegető egyik legnagyobb veszély a szélsőjobb előretörése, Vlagyimir Putyin háborúja és a fenyegető klímakatasztrófa mellett.

A Népszava kérdésére – mit szól ahhoz, hogy Törökország mellett Magyarország is halogatja Svédország és Finnország NATO-csatlakozási kérelmének ratifikálását – a svéd politikus a következőt válaszolta:

Nagyon furcsának tartom, hogy ebben a helyzetben vannak tagállamok, amelyek haboznak meghozni a döntést két olyan országgal kapcsolatban, amelyek csatlakozását régóta szerette volna nyélbe ütni a szövetség.

A 444 vasárnap közölte a finn Ilta-Sanomat cikke nyomán, hogy Eero Heinäluoma finn európai parlamenti képviselő arról beszélt a lapnak, hogy információi szerint Magyarország október 24-én szavazhatja meg a két észak-európai állam NATO-csatlakozását. A képviselő hozzátette, egy magánbeszélgetésen közölték vele a dátumot, neveket ugyanakkor nem akart mondani, de hozzátette, hogy "jól halad az ügy".

Forrás: nepszava.hu, 444.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Designer
Egy dolog, hogy Ukrajna most szeretne csatlakozni! Na, de ez a 2 ország miért nem csatlakozott már évtizedekkel ezelőtt?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
yell
Orbanescu, alias Don Vétó, egy áruló, aki ott hazudik, lop, csal, harácsol, fosztogat, szabotál, ZSAROL, ahol csak tud.
Csizmás Kond
Az ilyen csendőrpertu amikor egyik magáz a másik meg marház amit ezek végeznek, és ez napirenden előfordul nemcsak a zuniós parlamentben hanem a tagállamok balfaszi által is miért várja hogy csettintésre teljesüljön az óhaja ?
human
Furcsálja? Túltolt politikai korrektség.
ómió
"Egy füst alatt" talán ezt is meg kéne népszavaztatnunk!
Toller Béla
@KisTehen: Miért erdogan, ott van hitler, egyenesen a mintát mondjad, erdogan csak nagyon gyengus, keleti utánzat !
Lepényleső
Egy áruló ritkán áll vissza a többség által helyesnek ítélt oldalra,- hacsak az nem hoz többet a kasszába?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.