Az ukrán védelmi erők szilveszterkor megtámadták az orosz katonák egyik bázisát a Donyeck megyei Makijivka településen, a célzott csapásban mintegy négyszáz orosz katona meghalt és háromszáz megsebesült – közölte hétfőn az ukrán fegyveres erők stratégiai kommunikációs osztálya a Telegrammon.

720 orosz katonát öltek meg az ukránok egy nap alatt
Fotó: Twitter

Az orosz katonák a helyi szakiskola épületében tartózkodtak

- tették hozzá közleményükben.

A kommunikációs osztály videófelvételt is közzétett, amelyen egy teljesen romba dőlt épület látható. Igor Girkin – álnevén Sztrelkov –, a szakadár Donyecki Népköztársaság volt "védelmi minisztere" megerősítette a Telegramon, hogy az orosz csapatok jelentős emberveszteséget szenvedtek Makijivkában.

A néhány hónapja ismét a Donyec-medencében tartózkodó Girkin – aki az orosz katonai hírszerzés ezredese – úgy vélte, hogy hasonló eset ezután is megtörténhet. Azt írta: főként mozgósított oroszokból álló alakulat tagjai tartózkodtak az iskolaépületben, és lőszereket is tároltak ott, ezért dőlt az romba.

Szinte az összes katonai felszerelés is megsemmisült, amely közvetlenül az épület mellett állt a legkisebb álcázás nélkül

- tette hozzá.

Közlése szerint az áldozatok számát illetően az orosz félnek nincsenek végleges adatai, de a halottak és sebesültek száma több százra tehető.

Figyelmeztetést kaptam, hogy ez bármikor megismétlődhet, mivel nem ez az egyetlen ilyen nagy számú élőerő- és katonai felszerelés-összpontosulás a HIMARS rakéták megsemmisítési övezetében

- szögezte le. Megjegyezte, hogy hasonló esetek tavaly is történtek, de nem okoztak ekkora veszteséget az orosz erőknek.

Az ukrán vezérkar legfrissebb, hétfői összesítése szerint eddig Ukrajnában hozzávetőleg 107 440 orosz katona halt meg, közülük 720 az elmúlt napban.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke telefonon beszélt Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel és jelezte, hogy tervei szerint hamarosan Ukrajnába látogat

- számolt be a Jevropejszka Pravda hírportál az uniós politikus Twitter-bejegyzése alapján.

Forrás: MTI

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
@KisTehen: Na már csak te hiányoztál. Reménykedtünk, hogy csak a húsboltban találkozunk már veled.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
fergeteg
Ezt meg még el is hiszitek. Ha így van rettegjen New York és London de még Brüsszel is.
Meg az összes a világot rángató kúfár szefárd zsidó klán csápja.
Ezt csak vörösbororos Marcsa néni hiszi el a Őrs vezér téren.
Fenyöfa58
@fergeteg: @Maccska: MI A FASZT KERESNEK OTT ??? BASZTÁK VOLNA PUTYINISZTÁNBA A KIPCSAK KECSKÉKET !!! CSAK IGY TOVÁBB UKRAJNA !!!
jesz
vér...vér...vér...halott, sebesült mindenütt...bárki is lesz, aki vesztesen elkullog, nem fogja annyiban hagyni...a vesztes népet a bosszúvágy fogja éltetni, aminek nem szokott jó vége lenni...a személyes bosszúról nem is beszélve..akik elvesztették egyetlen fiúkat, vagy családjukat, ők sem hagyják annyiban..

és elkezdődik a vendetta..
jáger laszló
Ez is olyan kijevi hír ami nem igaz,csupán propaganda célokat szolgál
Mondhatni baromság...Aki L hiszi hát nincs mit tenni...csak ennyi
barátilag
J.L.
balos
@jesz: A háborúban mindig a gyalog a feláldozható!A parancs kiadója a legritkább esetben van jelen,mikor lőni kell!Kivétel az észak koreai álnok,mert ö még arra sem hajlandó,hogy felismerje ,hogy sajátjai még háború nélkül is kihalnak!Erre játszik a magyar nemzeth megvezető is!
Clavigo
@KisTehen: Te is megjöttél Böcce..? Shikarit váltottad ?
simmering73
@KisTehen: Na már csak te hiányoztál. Reménykedtünk, hogy csak a húsboltban találkozunk már veled.
Clavigo
@KisTehen: Győzike haverod belépett a fitymaszba. ( emeli az iq- hányadost a Lendvay utcában ,,,,lassan államtitkár lesz )..Mit szólsz hozzá..?
jáger laszló
Öcsém
Ezt az ukrán propagandát beszoptad!!!??
Hát + is érdemled!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Sámannus
@fergeteg: Bekem eleg az is ha az oroszok nem hiszik el, majd jól rábaszbnak. A válasz valószínű hogy kemény lesz ha lesz nekeik mivel harcolni.
Németh István
Az igazság az, hogy az orosz hadifogjokat nyírták ki! Ez pedig a gyilkosokhoz illő > gyilkosság! (kicsit a helyzín is más)
kereső
A szaiskolában az oroszok tiszteket, és tiszthelyetteseket szállásoltak el, amely egyben lőszer raktár is volt. Élő erő+lőszerek=katonai célpont. A böcce marha megjött, és rögtön közli velünk a kreml direktivát- erre még rátesz egy lapáttal a csokornyakkendős fideSS-es szellemi világitótorony.
kereső
@Németh István: Hogyan lehetnek egy oroszok által uralt településen "orosz hadifoglyok"???Saját katonáikat fogták el? Vége már a szilveszteri murinak- abba kéne hagyni az ivást.
Jozefina
Annak kell felelnie értük, aki oda küldte őket!!!
Alfa
irtani kell a terrorista háborús bűnös náci-fasiszta megszálókat és támogatóikat
teuton
@kereső: Ne gyere mar logikaval egy idiotanak! Bar az is lehet, hogy "tüpontossagu" orosz raketa csapodott be... Igy aztan jobb, ha ukran talalatrol beszelnek, mintha be kellene vallani, hogy több 100 sajat katonajukat likvidaltak...
kereső
@teuton: Ó nem, azt irják orosz katonai blogerrek- putyin és háború pártiak, hogy Himars volt. Az amit az oroszok mind egy szálig elpusztitottak, még akkor amikor megérkeztek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.