Mintegy kétezer hangfelvétel látott napvilágot a Bucsai mészárlás idejéből. 

Az AP hírügynökség által közreadott telefonhívások alapján a fiatal katonák nem tudták, mi vár rájuk a háborúban. Sokan azért léptek be a hadseregbe, mert pénzre volt szükségük, és az utolsó pillanatban értesültek a bevetésükről, olvasható a Telex.hu cikkében. Azt mondták nekik, hogy hősként fogadják majd őket, amiért felszabadították Ukrajnát a „náci elnyomóitól” és azok nyugati támogatóitól. Azt is mondták nekik, hogy Kijev egy héten belül vérontás nélkül elesik.

A lehallgatásokból kiderül: ahogy a katonák rájöttek, mennyire félrevezették őket, egyre jobban féltek. Többen azt mondták: parancsot teljesítettek, mikor civileket vagy hadifoglyokat öltek. Két beszélgetésből idézünk részleteket.

Lehallgatták a Bucsai mészárlást elkövetők beszélgetéseit: "Itt mindenki ezt csinálja"

Fotó: GENYA SAVILOV / AFP

Egy beszélgetésben Makszim hallható és a felesége. Makszim a hívások egy részében részeg, szavai elmosódnak, mert józanul nem tudja elviselni a történteket. Azt mondta, hogy egyedül vannak odakint, és kiszolgáltatottak. Szerinte a kommunikáció annyira rossz, hogy több lövést kapnak a saját csapataiktól, mint az ukránoktól. Nagyon fáj a foga, és a lába megfagy. Makszim rémült, nemcsak attól, amit látott, hanem attól is, amit tett. Elmondta feleségének, hogy civileket ölt – olyan sokat, hogy azt hitte, megőrül.

Egy részlet a beszélgetésükből:

Feleség: „Miért? Miért iszol?”

Makszim: „Itt mindenki ezt csinálja. Itt lehetetlen nélküle.”

Feleség: „Hogy a (…) fogod megvédeni magad, ha részeg vagy?”

Makszim: „Ez teljesen normális. Ellenkezőleg, így könnyebb lelőni (…) civileket. Ne beszéljünk erről. Majd visszajövök, és elmondom, hogy milyen itt a helyzet, és miért iszunk!”

Feleség: „Kérlek, csak óvatosan!”

Makszim: „Minden rendben lesz. Őszintén szólva, én magam is félek (…) Soha nem láttam még ilyen poklot, mint itt (…).”

Feleség: „Miért mentél oda?”

Percekkel később már a gyerekével telefonál.

„Visszajössz” – mondja a gyerek.

„Persze” – mondja Makszim.

Az utolsó lehallgatott hívásuk így végződik:

Feleség: „Minden rendben van?”

Makszim: „Igen. Miért?”

Feleség: „Légy őszinte velem, minden rendben van?”

Makszim: „Miért kérdezed?”

Feleség: „Semmiség, csak nem tudok aludni éjszaka.”

Makszimnak elakad a lélegzete, az egysége indulni készül, a felesége megkérdezi, hová mennek.

„Előre”, mondja neki. „Egy ideig nem fogok tudni telefonálni.”

Az AP hírügynökség nem tudta megállapítani, mi történt később Makszimmal.

A Telex.hu cikkében olvashatnak egy másik beszélgetést is. Figyelem, megrázó tartalom! 

Forrás: Telex.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@Maccska: @KisTehen: @Shikari: 0rbán utolsó buta hívei ! :)@Maccska: és @Shikari: csak egynek számít! @KisTehen: a pedofil meg nem is igen számít...
szegény 0rbán!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
A buchai mészárlás meg sem történt. Mindez az ukránok provokácija. Az emberek önmagukat erőszakolták meg, verték össze, majd kötötték össze a kezüket, és végezetül hátba/tarkóba lőtték magukat. Az oroszok meg a közelében sem voltak a településnek. Iprinyben sem látták őket. Az ukránok saját maguk lopják el az elhagyott házak berendezéseit a wc csészével egyetemben. Az ukrán nők megerőszakolják magukat a férjük, gyermekük szeme láttára, többszörösen- azután fejbe lövik magukat hátulról. Majd kivégzik a férjüket, a gyermeküket oroszországab viszik, hogy oroszt neveljenek belőlük putyin nagy dicsőségére.

Mire fel az a "szösszenet"?- az itteni narancsos moszkoviták ezt akkor is igy tálalnák, ha mindez az ő családjukkal, ismerőseikkel, szomszédjaikkal , vagy velük történne meg.
kereső
@Maccska: Ja, a 4 éves kisláníy is molotov koktélt gyártott, akit az állatok halálra erőszakoltak. Meg a legidősebb /8 évas "néni" ids. Na, menj te a jó büdös picsába ezzel a relativizáló, az agresszort mentegető szöveggel. Belétek egy csepp emberség, szolidaritás a megtámadottal nem szorult. Kiirjátok magatokat a civilizált emberi közösségből. orbánnal és az oroszokkal együtt.
Sámannus
Ezek ám nem a Fehérvári huszárokkal hágatják a jányokat, mint a miniszterelnök urunk mulatérozásában teszik, hanem civilek mészárlásával. Van ám összefüggés a háborúból kimaradó miniszterelnök duhajkodása és a harcosok szórakozásában. Az utóbbiak megszabadítanák a beszari miniszterelnököt a harctól akkor talán még megis hágják öt is.
Jót kacagnák ha seggevére pirosra festené a szaros gatyáját, ami éppen a bátorsága jelképe mindezidáig.
Minden nap imátkozom, hogy orosz katonák hágják meg a kormányunkat, mint ezt tették az ukrán foglyokkal. Kizárólag azért hogy kimaradjonak a háborúból.
ómió
És hányat hamisítottatok közülük, efftársak!?
nejlontacskó
@durbincs: szóval azt mondod, hogy pedofil?
Gyurka80-al együtt jöttök a bíróságra kispofám!!!
ómió
@m73: Hazaáruló férget keresel, bolsiék szarkupaca!? Nézz a tükörbe, a bárcáskurva anyádat! Ott lesz az, a tetvesbolsi fajtából!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.