Az Egyesült Államok szeretné elérni, hogy júliusig az Orbán-kormány is ratifikálja a svédek NATO-csatlakozását.

Az Egyesült Államok „keményen dolgozik” majd azon, hogy nyomást gyakoroljon OrbánékraFredrik SANDBERG / TT NEWS AGENCY / AFP

Az Egyesült Államok arra számít, hogy NATO-tagként üdvözölheti Svédországot a katonai szövetség júliusi csúcstalálkozóján, és arra biztatja Törökországot és Magyarországot, hogy ratifikálja a csatlakozását

– jelentette ki svédországi látogatásán szerdán Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter. Az rtl.hu szemléje szerint Austin azt is elmondta:

Arra számítunk, hogy Svédország rövidesen a 32. (NATO-tagállam) lesz. Pontosabban szólva arra számítunk, hogy ez a júliusi csúcstalálkozó előtt megtörténik. (...) Keményen fogunk dolgozni azon, hogy ez megtörténjen.

Majd külön kiemelte Magyarországot és Törökországot: arra biztatta a két szövetségest, hogy mihamarabb ratifikálják a csatlakozást.

Lloyd Austin azért utazott Svédországba, hogy Pal Jonson védelmi miniszterrel az ukrajnai háborúról és Svédország NATO-csatlakozásáról tárgyaljon a muskói haditengerészeti támaszponton, illetve egy hadihajó fedélzetén.

A svéd védelmi miniszter is azt mondta, reméli, hogy országa nyárra már a NATO tagja lesz. Jonson megköszönte az Egyesült Államoknak a katonai támogatást „a NATO-tagságig hátralévő időben”, ami szerinte megnyugtatta és biztonságosabbá tette Svédországot.

Forrás: rtl.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szép új világ
Addig szórakozik ez a dagadt törpe míg kiteszik a szűrünket a NATO-ból.
Eladott Ország
Pedig azt nyilatkozta a román cigány geci, amikor kiléptek az orosz kémbankból, hogy az USA szövetségesünk, de úgy tűnik, hogy "kutyából nem lesz demokratikus szalonna" idézve a sztálinista vérkomcsi köteles' Kövér Lacát.
human
@szép új világ: Na és? Orbán letolt gatyában, papírcsákóban, egyszál fakarddal is megvéd minket NATO nélkül is. Hisz megvédett a járványtól ( rekord halálozás ), megvédett az inflációtól ( rekord infláció ). Hasonló siker lesz minden megvédése.
kereső
Orbán a pofán vágásból ért, hiszen alapelve "meghosszabitani Bicskéig"- neki a nagyköveti nyilatkozat, a kérlelés , a figyelmeztetés a gyengeség jele.
ómió
A "dollárgurigázással" már eddig se tett egyebet!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.