Oroszország londoni nagykövete szerint Moszkva békét szeretne Ukrajnában, de ennek több feltétele van.

Moszkva békét akar, de persze ennek feltételei vannak – jelentette ki a londoni orosz nagykövet

Andrej Kelin a BBC brit közszolgálati televízió vasárnapi politikai magazinműsorában kijelentette: az orosz kormány legfontosabb elvárásai közé tartozik, hogy Ukrajna ne fenyegesse Oroszországot, valamint az, hogy az Ukrajnában élő oroszok olyan bánásmódban részesüljenek, mint bármely más nemzetiség a világon, például "ahogy a francia emberek élhetnek Belgiumban".

A nagykövet szerint Ukrajna az elmúlt években "a szélsőséges nacionalizmus legrondább formáját" alkalmazta: megtiltotta az orosz nyelv használatát és az orosz nyelvű oktatást, az oroszokat kiszorították a társadalmi életből.

Andrej Kelin "nagy, idealista tévedésnek" nevezte, hogy Ukrajna felülkerekedhet a konfliktusban. Oroszország tizenhatszor nagyobb Ukrajnánál, hatalmas erőforrásai vannak, "és még csak hozzá sem kezdtünk a komolyabb cselekvéshez" – fogalmazott a londoni orosz nagykövet.

Arra a kérdésre, hogy meddig tarthat az ukrajnai háború, Andrej Kelin úgy válaszolt: ez a NATO-országok, különösen Nagy-Britannia "eszkalációs erőfeszítéseitől" függ.

Hozzátette: ez az eszkaláció előbb-utóbb "új dimenziót ölthet, amelyre nincs szükségünk, és nem is akarjuk".

Kelin szerint az eszkaláció "új dimenziójának" formái közé tartozik például, hogy Nagy-Britannia nagy hatótávolságú rakétákat szállít Ukrajnának, és az, hogy az ukrán hadsereg harckocsikat, repülőgépeket kap.

A brit kormány május első felében jelentette be, hogy Storm Shadow típusú nagy hatótávolságú rakétákkal látja el az ukrán fegyveres erőket.

A gyártó által szolgáltatott adatok szerint e fegyvertípus hatótávolsága 250 kilométer.

Ben Wallace brit védelmi miniszter a rakéták szállítását bejelentő alsóházi tájékoztatásában elmondta: a Storm Shadow rakétatípus kizárólag hagyományos töltetek szállítására alkalmas, nagy hatótávolságú precíziós eszköz, amely kiegészíti az Ukrajnának már korábban átadott hasonló fegyverek, köztük a HIMARS és a Harpoon rakéták nyújtotta védelmi képességeket.

Oroszország londoni nagykövete a vasárnapi BBC-műsorban – az ukrajnai repülőgép-szállításokról szóló nyugati tárgyalásokra utalva – kijelentette: Oroszország nem fél a repülőgépektől, az orosz fegyveres erők eddig 430 ukrán harci repülőgépet lőttek le, és ha Ukrajna további gépeket kap, "ez a szám csak növekedni fog".

Andrej Kelin kijelentette: "már holnap" békét lehetne teremteni, ha az ukrán fél kész lenne a tárgyalásokra, és ha a Nyugat leállítja az ukrajnai fegyverszállításokat, "ez az egész már holnapután véget érhet".

Forrás: MTI

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
Olvastam a feltételeket: teljes önfeladás. Ezt támogatja gőzerővel a magyar kormány, miközben a saját vélt önrendelkezésért bármit és bárkit ki- és elárul, ráadásképpen ordítva, asztalt verve követeli a tiszteletet.
Na, ez a nem semmi, emberek, akik most jöttök a templomból , aktuálisan Csíksomlyóról.
Csizmás Kond
@Nyírfa: ...teljes önfeladás ???...mit is jelent ez ?...ukrajna harminc éve még nem is létezett, nemhogy önálló valamije legyen . A nyelve ami most van egy orosz alapú dialektus ami soha nem volt eddig hivatalos. A területe egy összetákolt soknemzetiségű régió ahol még az orosznál is régebbi etnikumok élnek ma is. A harc amit ma folytat pedig a saját törvényeinek és leírt határozatainak a sorozatos megszegése által, belharcból kialakult halálgyár.
jáger laszló
Moszkva békét akar,de nem az amcsi feltételekkel
Elvégre Ukrajna nem amcsi gyarmat,még ha azzá is szeretnék tenni!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Csizmás Kond
@Nyírfa: ...hááát...tőled nemigen van amit...
kulabombaafityiszre
@Csizmás Kond: ma, 14:07
Fidesz matematika 2023-1922=30 HAHAHA
1922 áprilisában Sztálint a párt főtitkárává választják, a korábban nem létező poszt betöltőjének az volt a fő feladata, hogy a politikai vezető testületek nevében és megbízásából felügyelje a párt egyre terebélyesedő hivatásos apparátusát, bürokráciáját. Az év további jelentős eseménye volt az eszer vezetők koncepciós pereinek lefolytatása és a Cseka átalakítása GPU-vá (Állami Politikai Igazgatóság) az év elején, decemberben pedig az I. Össz-szövetségi Szovjetkongresszuson megalakult a Szovjetunió, aminek alapját az Oroszországi SZSZSZK, az Ukrán SZSZK, a Kaukázusontúli SZSZSZK és a Belorusz SZSZK között megkötött szövetségi szerződés képezte.
kereső
Feltételek? Milyen feltételei lehetnek, egy szerződésszegő terroristának, a megtámadottal szemben? Semmilyen- válaszként egy nemzetközi jelzés: a középső ujj, vagy ha jobban tetszik"orosz hadihajó menj a f@xba"!

Van ám "esze " az orosznak- aszongya: azonnal béke lesz, amint a nyugat befejezi a fegyverszállitásokat- hát persze. Mert akkor, le tudjátok rohanni és meg tudjátok semmisiteni Ukrajnát , az ukrán népet. Álmodj csak "királylány".
Toller Béla
@Csizmás Kond: Nem igaz, amit Ukrana létével kapcsoltban állítasz, de tőled a fene sem vár ennél jobbat. Minek rontod itt a levegőt ? Tudás semmi, érvelés nulla, elkötelezettséged rohadtul bűzlik ...MInek ?
Toller Béla
@jáger laszló: Töketlen vagy? Mik azok az amcsi feltételek? NIncsenek amcsi feltételek ! Csak ukrán feltételek vannak ! Ezt maga Biden mondta, és az EU meg a NATO megerősítette. Neked ez nem elég ahhoz, hogy ne mondj ilyen baromságokat ? Egyáltalán nem barátilag...
Toller Béla
Az oroszoknak semmiféle feltételük nem lehet ! A kártérítés alól nem bújhatnak ki, ahogyan a hitler utáni Németország sem bújhatott ki alóla. Területet ebben a háborúban nem szerezhetnek, annak ms módja lehet, ha egyáltalán. A megtörténtek után ahhoz meg végképpen nincs joga, hogy Ukrajna NATO csatlakozásával szemben kifogásokat emelhessen ! Még kevésbé rendelkezhet egy szuverén ország gazdasági és politikai kapcsolatainak a tekintetében. Mindösze ennyi hiba van a legendásnak kikiáltott orosz diplomácia béketermékében !
simmering73
Egy feltétel van. Az agresszor visszatakarodik a határain belülre és kifizetik a háborús jóvátételt. A háború után én nem engedném vissza a civilizált világba ezt a barbár országot. Ha kétszer megtette, megteszi harmadszorra is, hogy megtámad másik országot.
ómió
Lám-lám! Keresetlenül, de facto, még a kárpátaljai magyarság nevében is beszélt!
ESCOBAR
Mint két (2) óvodás: Ukrajna + Oroszország!
Peller Anikó
Moszkva békét akar, de persze előbb kitapossa az ukránok belét amennyit csak bír.

És ha már porig rombolta egész ukrajnát a rajnáig akkor legyen már béke. Poraira.
Havanagi
Lázálmai vannak ennek a seggfejnek?Vagy netán győztek a ruszkik,hogy feltételeket vizionál?Kemény büntetés vár rátok háborús bűnösökre utolsó mocsok népség.
kereső
Ezért is mondta fel a hagyományos fegyverek korlátozásáról, és ellenőrzéséről szóló nemzetközi egyezményt. Mert BÉKÉT akar!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.