Az EP legutóbbi döntése alapján Magyarország nem képes ellátni a EU Tanácsának elnökségi posztját – írta meg a Telex.

Megszavazta az Európai Parlament: Magyarország alkalmatlan az elnökségre

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán 

Az Európai Parlament (EP) nagy többséggel, 442 igen és 144 nem szavazattal, 33 tartózkodás mellett elfogadta az új állásfoglalását Magyarországról. A jogi következményekkel nem járó dokumentum szerint „a jogállamiság helyzete Magyarországon évek óta romlik a kormány módszeres intézkedéseinek eredményeként”. Ezt nem kezelték megfelelően, ráadásul továbbra is számos új kérdés merül fel. A Telex megírta, hogy az EP

elítéli a magyar kormány „EU-ellenes kommunikációs kampányait”, valamint „szándékos és szisztematikus erőfeszítéseit” az uniós alapértékek aláásására.

Kéri, hogy a jövő évi EP- és önkormányzati választásokra tekintettel a kormány hajtsa végre az – EU-tól független, Magyarországot is tagjai közt tudó – az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) ajánlásait, amelyeket a legutóbbi parlamenti választás megfigyelése után tett.

A szöveg az indoklásban felemlegeti többek között

a státusztörvényt;

a különleges jogrendek alkalmazását rendeletek hozására, amelyeknek „alig van közük a veszélyhelyzet bevezetésének indokaihoz”;

egy ilyen rendelet miatt a helyi önkormányzatok nem kötelesek biztosítani, hogy a polgárok személyesen vegyenek részt az önkormányzati közmeghallgatásokon;

a kimaradást az uniós ügyészségből;

az uniós alapok elköltésénél 2017 és 2021 között a szabálytalanságok magas számát;

a 2020 utáni uniós támogatások kifizetésének zömét blokkoló ügyeket, mint például a tagállamok által tavaly év végén megszavazott feltételességi eljárást Magyarországgal szemben (ezekről bővebben itt írtunk);

az eurómilliárdokat érő igazságügyi reformnál a társadalmi egyeztetés hiányát és azt, hogy „ez a csomag nem teszi lehetővé az ország igazságszolgáltatási rendszerének legmagasabb szintjein a közelmúltban történt politikai kinevezések felülvizsgálatát”.

Az EP „rendkívül sajnálatosnak tartja, hogy egyes esetekben azt a benyomást keltették, mintha a magyar kormány által javasolt vagy a magyar Országgyűlés által elfogadott egyes jogalkotási aktusokról megállapodás született volna a Bizottsággal”.

Forrás: Telex

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
A fidesz után nehéz lesz helyreállítani a magyar politika renoméját. Ha lehet egyáltalán.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
A fidesz után nehéz lesz helyreállítani a magyar politika renoméját. Ha lehet egyáltalán.
Néro2
Lassan csak megmenti magát az EU a várbeli desznyó trágyadombjától amit fitymák magyarországnak hívnak.
Teljesen furcsa módon mert se nem Ország se nem magyar. Márt több itt a bozgor , kínai meg egyéb náció mint a magyar.
A Magyarok akik tudtak százezrével már rég elhagyták a desznyó trágyadombját.
jesz
...Köszönöm miniszterelnök úr! Köszönöm fidesz...köszönöm az ellenünk beszélő ellenzéknek...ebből látni, hogy esélyünk sincs semmire...
Ezt a nagy többség, saccperkábé nyolcmillió magyar ember hogy tudja meg?

Asszem innentől baszhattyuk az egészet...
Néro2
@jesz: Rajta lesz az óriásplakátokon.:)
Megtámadtak megtámadtak.
A gonosz prüsszel.
kereső
@Maccska: És akkor mi van?Az egy képviselő a 444-ból, aki igennel szavazott. A magyar parlamentben minimum 5 képviselő volt akik megválasztották Magyarország államelnökét, olyanok akiket az ügyészség búnszövetkezetben elkövetett sikkasztással, nagy értékú csalásokkal vádolt meg. Ott ültek sorban a fideSS soraiban. Volt még közöttük csaló-halottakkal üzletet kötő, volt katonai ügyész is!! Sepregess a saját házatok táján , ha kérhetném.
Bástya Béla Elvtárs
@Maccska: Dinnyés Éva tiszta! Egyrészt mert görög, másrészt mert védőügyvédje beígérte hogy mint az úthenger utat törnek a korrupció brüsszeli fellegvárában ha lecsukják ügyfelét! Hidd el van a kezükben bizonyíték!
Yoda69
Nagyon helyesen. Nehogy mar puttyant eloretolt bastyaja legyen az EU fo szoszoloja. Ebbol majd puttyant is tanul.
verőce21
Ez a neoliberális cégek által irányított rendszer qrva erős.
Talán kilépjünk a szaros EU-ból, és ezerrel az erős keleti országok felé fordulni?
Törökország+Türk államok + Dél-Korea - ezen a nyugati férgek nem találnak fogást.
rokker33
Lassan kikell lépnünk ebből az usa seggét nyaló eu ból és más szövetségesek után kell nézni :) Már tényleg nincs semmihez közünk semmibe veszi Magyarország és a magyarok véleményét és akaratát.Szégyen ami itt folyik...
vacsi
Úgy látom, az EU Magyarországot minden áron el akarja tiporni. Nagyon a bögyükben vagyunk - és ennek nem Orbán és a Fidesz az oka! Ez az ok sokkal régebbi.
verőce21
Ha kilépnénk EU-ból, úgy akadályozzuk a migránsáramlást, ahogyan akarjuk...! Mert ez a legfőbb problémájuk...! A pénzfolyam megszakítása... + a destabilizáció, ahol átvonulnak...!

Még fizetnének is érte, ha hagyunk egy folyosót a déli államhatár mentén, ahol úgy áramlanak hozzájuk a fekák, ahogy a "csövön átfér..."! Sokat fizetne érte a Soros-érdekeltség...!
verőce21
Lombkoronasétány, 40 centis kilátó, egy méter széles urna"parkoló", csak egy pár apróság…!
Az uniós pénzek továbbá azért nem jönnek, mert valamiért nem megcsináltuk meg a lakóházak szigetelését, a kormány blokkolja a zöld energiás beruházásokat, magyarán a pénz nem oda ment, ahova szánták…? – Egy frászt…! Van olyan tökkelütött barom, aki azt hiszi, ezek az igazi okok, ami miatt a végtelenül korrupt Unió visszatartja a pénzt? Holló a hollónak…?

A migránsok az igazi ok…!
simmering73
@KisTehen: Vasvillával lesztek elzavarva. Lehet előbb, mint gondolnátok. Ceausescu is bitang erős kézzel tartotta a népet. Mi lett a vége, talán te is tudod.
justhpeter
24 órán belül megérkezett az Unió hozzájárulása a tegnapi, a söpredék által kezdeményezett születésnapi szentmiséhez. Hát mit mondjak, mintha leszedték volna a kolostormalacról a tegnap felrakott keresztet. Még egy kevés saller és koki az Uniótól és a kolostormalacból vaddisznó lesz. De legalább kéznél lesz majd Semjén, aki ha a vadmalac közveszélyes lesz levadászhatja.
Ditrich
Na idióta agyatlan szemtelen tolvajok!
Hát most jön az hogy aki szelet vet vihart arat!
De olyat hogy még a Marsról is látszik!
verőce21
Azt hiszem, ezek után a Fidesznek '26-ban 4/5-e lesz a parlamenti választásokon...! :)
namihami
És ez nem fidesz kétharmad!!! Ez tiszta matek!
verőce21
Senki nem gondolta/mondta komolyan, hogy kilépnénk az EU-ból...! Ez egy faktum...!
Az említett távol-keleti, türk, stb., török államoknak az az érték Magyarországban, hogy olyan közösségnek a része, aminek ők soha nem lehetnek tagjai...! :)
Ezért minden eu-kilépés, vagy arról szóló kijelentés értelmetlen...!
verőce21
@m73: Pofára estél hülyegyerek, mint a zsíroskenyér...!
Csizmás Kond
...és akkor mi van ? az ep parlamentjének sem joga, sem hatásköre az ilyen megfogalmazás, csak egyfajta rágalmi hadjárat bebizonyítása...és nemhogy ezzel az erejét fitogtatná hanem épp azt bizonyitja hogy az unió szétzúzása a feladata.
Bástya Béla Elvtárs
@rokker33: Ez a mondat tetszik a legjobban: "az Egyesült Államok támogatja euroatlanti integrációjukat". Mi köze is van az USA-nak az EU integrációjához?

www.magyarhirlap.hu/kulfold/20230601-a-koszovoi-feszultseg-azonnali-csokkentesere-szolitotta-fel-koszovot-es-szerbiat-az-amerikai-kulugyminiszter
verőce21
Azért majd elvárnám, hogy az elnökségünk ideje alatt egy csomó vizsgálatot indítsanak ez ellen a korrupt bagázs ellen...!
csipetke
@verőce21: 21:37 Nem lesz olyan,hogy "elnökségünk", de ha lenne,---épp ma hallottam valahol---orbán kénytelen lenne asszisztálni a 7-es cikkely szerinti eljáráshoz, amit az orbán kormány miatt indítottak. De tudjuk,hogy egyszemélyes kormányzás van,és a sok parazita az úgynevezett kormányban csak biodíszlet, hogy úgy látszódjon,mintha, pedig nagyon nem...
Juhász István
Csak a MEGÉRTHETŐSÉG KEDVÉÉRT : pl. Ha én EGYFOLYTÁBAN támadnám NYILVÁNOSSÁG ELŐTT is, mondjuk plakátolva az egész országban, hogy : " ÁLLITSUK MEG BRÜSSZELT..., No, és sikerült is MEGÁLLITANI... Utánna meg ebbe az agyontámadott BRÜSSZELBE szeretnék lenni vezető erő, akkor mi is történne ? Ja ez az egész maga a VALÓSÁG... hiszen megtörtént ! Milyen vezető erő lehetne Magyarország ott, és abban, amit EGYFOLYTÁBAN támadott ?
koszpeko
Ha lehetne most likeolnám az E. P. - t

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.