Prágába sem kellett volna szovjet tankokat küldeni 1968-ban az orosz elnök szerint.

Putyin: Hiba volt 1956 leverése

Mikhail METZEL / POOL / AFP

Hiba volt

– mondta Vlagyimir Putyin a Reuters szerint, amikor egy vlagyivosztoki konferencián az 1956-os magyar szabadságharc és az 1968-as prágai tavasz vérbefojtásáról kérdezték.

Nem helyes külpolitikában olyat tenni, ami más népek érdekét sérti

– kommentálta az orosz elnök a szovjet külpolitikát. Putyinnak e szerint önmagát is el kellene ítélnie, mivel háborút indított Ukrajna ellen. De néhány évvel korábban például a szíriai polgárháborúban is feltűntek orosz fegyveresek, akik többek között kórházak bombázásával vették ki a részüket az Aszad-rezsim életben tartásából.

Putyin azonban a sajátját nem, csak az Egyesült Államok külpolitikáját bírálta a fent hangoztatott elv nyomán, mondván, ugyanazt a hibát követik el, mint annak idején a Szovjetunió.

Nemrég jelent meg egyébként egy új orosz történelemtankönyv, amely fasiszta felkelésként mutatja be az 1956-os szabadságharcot – erről többek között itt írunk bővebben.

Forrás: Reuters

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Az új orosz tankönyvük szerint még nem az '56-os bevonulás, hanem a '90-es kivonulás volt a hiba. Akkor mégsem ukrán tankok voltak? Ukrajnába nem volt hiba bemenni, te nyomoronc? "A Szovjetunió politikájának ez a része hibás volt" S melyik része nem volt hibás? Pl. hogy többmillió orosz meghalt a Gulagokon? Egyébként a mostani "elhatárolódása" full kamu, mert többször elmondta, hogy a XX. század legnagyobb tragédiája volt a SZU szétesése s a szovjet csapatok kivonása K-Európából. Ebbe a mondatba viszont fullra bele fog kapaszkodni a Rogán-féle propaganda, mint bizonyíték, hogy ezért se kellett behívni az orosz nagykövetet.
Eladott Ország
Hogy egy klasszikust idézzek: " Ne figyeljenek oda arra amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek amit csinálok." Putyin szerint “hiba volt” szovjet tankokat küldeni 1956-ban Magyarországra. És tudjuk, errefelé mindig elkövetjük ugyanazt a hibát újra meg újra...
csak úgy....
0rbán 10 év múlva: hiba volt ennyit hazudni és lopni! (már "karperecben" a 444. nek)
Eladott Ország
@Philip Marlowe: ma, 15:11 ☻ Putyin szerint - állítólag - most épp hiba volt szovjet tankokat küldeni 1956-ban Magyarországra. Bombázókat kellet volna küldeni 1956-ban Magyarországra, B+! Eredetileg a szuezi csatorna felé haladtak volna. Rövidesen eljut odáig is, hogy hiba volt tankokat küldeni Ukrajnába.
twitter.com/pointux/status/1701533514594697622/photo/1
balos
Minden fideSSes hülye,de nem minden hülye fideSSes SZERENCSÉRE!
kereső
"Akkor én most nem egy jegeskávét kérek a Mészáros-Várkonyi házaspár luxusjachtos hűtőjéből, hát hiszen arról természetesen Putyin elvtárs egy szót nem ejtett, hogy ha ez így van, akkor mikor fogják visszavonni azt a bizonyos hazug, aljas, történelemhamisító tankönyvet, hanem. Látva, hogy milyen szépen rímel ez a sokadik nyugatellenes, USA-ellenes putyini kirohanás az orbánizmus keleti irányba hajlongó külpolitikai narratívájára (gondolom, idő kérdése az is, ameddig valamelyik Orbán Balázs levonja ebből a következtetést, hogy ugye milyen jó, hogy nem hívatta be Szijjártó az orosz nagykövetet és milyen jó, hogy nem tette szóvá a magyar történelem meggyalázását), én nem tudom nem szóvá tenni, mennyire gáz, amikor egy népirtó azzal mosakszik, hogy

NEM SZABAD SEMMI OLYASMIT TENNI, AMI EGYÉRTELMŰEN ELLENTÉTES MÁS NEMZETEK ÉRDEKEIVEL.

Az az ember mondja ezeket a szájával, aki soha nem csinált titkot abból, hogy a Szovjetunió felbomlását a legnagyobb történelmi tragédiák egyikének tartja, aki nyíltan ügyködött az orosz birodalmi érdekszféra megtartásán/visszaszerzésén, aki 2008-ban Georgia, 2014-ben Ukrajna ellen indított háborút, aki a 2022-ben Ukrajnában kirobbantott népirtó háborúja előtt a NATO 1997-es határai mögé való visszavonulását követelte, aki világossá tette, hogy nem tekinti Ukrajnát valódi államnak, az ukránokat valódi népnek, aki az orosz állami médiából naponta ömlő gyilkos uszítással, a bucsai tömeggyilkosok és nemi erőszakolók kitüntetésével üzeni mai napig, hogy az orosz nép fennmaradása tulajdonképpen az ukrán nép felszámolásának függvénye.

Nincsenek szavak, amelyek leírhatnák, mekkora szégyen, hogy egy ilyen embert menteget, egy ilyen ember előtt hunyászkodik meg a magát egyébként marha szuverénnek, a kontinens legszuverénebbnek tartó kormánya. Mert mi lesz, ha elzárja a gázcsapot."

kolozsvaros.com/rovidek/amikor-a-cinikus-nepirto-arrol-beszel-hogy-nem-szabad-semmi-olyat-tenni-ami-ellentetes-mas-nemzetek-erdekeivel/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.