Véget ért a tárgyalás Vlagyimir Putyin orosz elnök és Kim Dzsong-un észak-koreai vezető közt.

Moszkva és Phenjan a bajtársiasság és a jószomszédság megerősítésére törekszik a térség békéje és stabilitása érdekében

- jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a Kim Dzsong Un észak-koreai vezető tiszteletére a Vosztocsnij űrközpontban adott hivatalos ebéden.

Az ebédet előtt – de a delegációk körében lefolytatott, mintegy két órán át tartó tárgyalásokat követően – a két vezető négyszemközt is egyeztetett egymással.

Kamcsatkai rákkal töltött tészta, tokhal, homoktövis-szorbé – Ilyen ételeket és italokat fogyasztott Putyin és Kim Dzsong Un a közös, "baráti" ebéden

Vlagyimir Putyin orosz elnök (b2) és Kim Dzsong Un elsőszámú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt főtitkára, a Nemzetvédelmi Bizottság első elnöke (j2) Jurij Boriszovnak, a Roszkozmosz orosz szövetségi űrügynökség vezérigazgatójának (b) társaságában a szibériai Vosztocsnij űrrepülőtér hordozórakéta-összeszerelő hangárját nézi meg 2023. szeptember 13-án. MTI/AP/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Vlagyimir Szmirnov

Putyin az ebédnél méltatta a két ország történelmi kapcsolatait. Emlékeztetett rá: a jó viszonyt az alapozta meg, hogy a szovjet és koreai katonák 1945-ben vállvetve harcoltak a japán militaristák ellen. Felidézte Kim 2019-es vlagyivosztoki látogatását, és azt mondta, a megbeszélések most ugyanolyan, "igazán baráti" légkörben zajlanak, mint akkor. Elmondta, hogy vendégének programja Vosztocsnij mellett az orosz Távol-Kelet más jelentős csúcstechnológiai klasztereinek, ipari vállalkozásainak és innovációs központjainak megtekintését is magában foglalja.

Ezt ette Putyin és Kim Dzsong Un a közös ebéden

A TASZSZ orosz állami hírügynökség közölte, hogy az észak-koreai küldöttséget a hivatalos ebéden szibériai és távol-keleti fogásokkal vendégelték meg. Az étlapon kacsasaláta szerepelt szezonális gyümölcsökkel, köztük fügével és nektarinnal, majd kamcsatkai rákkal töltött pelmenyit és fehér amurlevest szolgáltak fel. A meleg fogások – tokhal gombával és burgonyával, és márvány marhaborda sült zöldségekkel – előtt homoktövis-szorbét kínáltak a vendégeknek. A desszert tajgai áfonya volt, fenyőmaggal és sűrített tejjel. Az étkekhez a Krasznodári területen található Gyivnomorszkoje birtok fehér- és vörösborát kínálták.

Forrás: MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Úgy tűnik adtak a gasztronómiának is!?
A fegyverek pedig hallgattak Vlagyivosztokban!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Néro2
Kim Dzsong Un népe meg patkányfasírtot ha talál véletlenül valahol egy patkányt.
Bár jó van ez így a várbeli desznyót éltető nyuggerek is kezdhetnek vadászni itt a HUN-ban éltetett tolvajuk hatalmas Siker Siker és Sikerei okán.
izéke
Milyen szépen felszopták egymást,kiemelték a másik szépségét,lelkijóságát,emberbarátságát :)))) basszátok meg,ne adjatok már ilyen híreket mert a röhögéstől fáj az oldalam
simmering73
Kiugrasztották a halászokat, fogjanak valamit, mert hús már nincs.
simmering73
"...az orosz botoxkirály a szintén békepárti Észak-Korea diktátorával munkavacsizik és megtekint, a saját népét rabszolgasorsban tartó, éheztető, kizsigerelő másik pszichopata véres, elnyomó diktatúráját magasztalja, és elégedetten konstatálják, hogy ők milyen fasza gyerekek. Persze ez csak a máz volt, meg a diplomáciai hókuszpókusz, a valóságban fegyvereket és halált okozó lövedékeket akar venni a KGB-s szörnyeteg azért, mert a nyugati szankciók nem működnek. Figyeljétek meg, még a végén, nem is olyan sokára Jézus Viktor is meg fog jelenni a kedves vezetőnél, a jóllakott óvodás fejű Kim Dzsongunnál, és biztosítja majd a népi demokratikus köztársaság (beszarás) vezetőjét arról, hogy mi is a béke pártján állunk. Hol máshol? Az nem számít, hogy mi egyébként nemzetikeresztény büszke hun harcosok leszármazottai vagyunk. Egy ideje pedig mindenkit szeretünk, aki korrupt, diktátor, autoriter, fasiszta, kommunista és legalább hitleri szinten fasiszta. Mert ez a kifizetődő, és tulajdonképpen erre van igény Európa Kubájában."
kolozsvaros.com/2023/09/15/csak-nehogy-a-vegen-minket-keritsenek-korbe/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.