A Dél-afrikai Köztársaság sürgős végzést kért a hágai székhelyű Nemzetközi Bíróságtól (ICJ) annak megállapítása végett, hogy Izrael megsértette a népirtásról szóló egyezményben foglalt kötelezettségeit a Hamász palesztin szélsőséges szervezet elleni katonai fellépésével Gázában – közölte a hágai bíróság és a dél-afrikai nemzetközi kapcsolatok és együttműködés minisztériuma pénteken.

Népirtás vádjával indítanak eljárást Izrael ellen a Nemzetközi Bíróságon
Fotó: AFP

Dél-Afrikát súlyosan aggasztja az izraeli támadások által érintett gázai civilek helyzete, akiket megkülönböztetés nélküli erőszak ér. Folyamatos jelentések szólnak emberiesség elleni és háborús bűncselekmények elkövetéséről a térségben

- áll a minisztérium sajtóközleményében.

A keresetben felszólították a bíróságot, hogy adjon ki a gázai katonai műveletek felfüggesztésére irányuló ideiglenes végzést Izrael számára.

A népirtás bűntettének megelőzéséről és megbüntetéséről szóló egyezmény részes államaként Dél-Afrikának szerződéses kötelessége a népirtás megakadályozása

- hívta fel a figyelmet a minisztérium.

Dél-Afrika november elején bejelentette: visszahívja diplomatáit Izraelből a Hamásszal vívott háború polgári áldozatainak növekvő száma miatt.

Öt évvel ezelőtt, 2018-ban az afrikai állam már visszahívta nagykövetét Izraelből, válaszul a ciszjordániai zsidó telepek bővítéséről szóló döntésre. A nagykövetséget lefokozták összekötő irodává, és azóta egy kis létszámú, alacsonyabb szintű diplomáciai személyzet működteti.

Forrás: MTI

94 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Oroszokra miért nem ugattok? Törökök sem bírnak magukkal.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
dél afrikát az ukrajna elleni ,népirtó ruszki terror miért nem aggasztja?
simmering73
Oroszokra miért nem ugattok? Törökök sem bírnak magukkal.
izéke
@csak úgy...: vajon kinek az utasítására tették ezt a lépést? Járt esetleg a délafrikai elnök mostanában moszkvában?
csak úgy....
@izéke: ha volt is, akkor is csak vodkát meg matrioska babát venni... ;)
ómió
Hát, a palesztin "kedveseitek" zsidók elleni három havi népirtása, valahogy "lemaradt, efftársak"!?
izéke
@csak úgy...: " Dmitro Kuleba azzal vádolta Moszkvát, hogy „kényszerítéssel, korrupcióval és félelemkeltéssel” igyekszik fenntartani befolyását a kontinensen. Mint fogalmazott, a Kreml kényszert, korrupciót és félelemkeltést alkalmaz annak érdekében, hogy az afrikai országokat a markában tartsa. Szerinte Moszkva Afrikában csak „két erős eszközzel rendelkezik, a propagandával és a Wagner félkatonai csoporttal. Kuleba egyben azzal vádolta meg Moszkvát, hogy a gabona megállapodás felmondásával veszélyezteti Afrika élelmiszer biztonságát. "
csak úgy....
@izéke: putyin világhatalomra törekszik mint valamikor adollf...
izéke
@csak úgy...: a vége is ugyanaz lesz mint dolfinak,remélem
Nyírfa
Az nem zavarja a dél-afrikai vezetést, hogy a hamasz ki akarja irtani a zsidóság írmagját is?
fergeteg
A zsidók elkaszálták ott magukat száz évre millió muzulmán között.
Ez volt az arányosság elve.
Csizmás Kond
...a hágai izén zsidó még a szentkép is...
Yeromos
@Nyírfa: A terorizmus elleni védekezés nem jogosítja fel a zsidókat arra, hogy ártatlan embereket [2. 5 millio Gázai menekült táborok lakói]
Zárjon el víztől, élelemtől, és nőket gyerekeket gyilkoljanak ezrével, mondván, hogy közéjük bujtak a terroristák. Semmivel nem különbek mint a nácik voltak. Ha esetleg valakinek ismerös, "Inkább ölj meg száz ártatlant mind, hogy egy bűnös élve merdjon." Lehet találgatni vajon honnét az idézet.
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Mindegyiküket kikérdezted, milyen vallásúak?
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...:) nem...de nem csak az a zsidó aki pajeszt hord...:)
Nyírfa
@Csizmás Kond: @Csizmás Kond: Virtuálisan leköptelek. Szívesen.
Nyírfa
@Yeromos: 13.17

Remélem, ugyanezzel a meggyőződéssel hívtad fel a hamasz figyelmét is arra, hogy ne használja fel a palesztin népet arra a ,sem a Koránnal nem magyarázható, sem az emberi léttel össze nem egyeztethető célra, hogy szerintük a zsidóságnak nincs joga a létezéshez.
Ha ezt megtetted, megemelem a kalapom. De kétlem.
csak úgy....
@CsipkeRózsa: @Nyírfa: 0rbán buta tenyészmacskája ez a tudálékos, tudatlan okádék!
vele nyeri rendre a választásokat ...
Nyírfa
@csak úgy...: 15.22

És itt voltak köztünk. Mindig itt voltak, és mindig elbújtak, és mindig előjöttek, ahogy fordult a kocka.
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: 14:03

Akkor belelátó képességed van.

Jó, hogy mondod, hiszen a legtöbb nem hord pajeszt.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...nincs...és semmi bajom senkivel, csak utálom az olyanokat akiknel fingjuk sincs egyes dolgokhoz de leugatják a másikat ha azzal kapcsolatban megszólal.
Tehát a hágai nemzetközi bíróság soha nem hozott zsidóellenes itéletet és soha nem is fog épp abból kifolyólag hogy bár sem kipa sem pajesz de legtöbbjük valamilyen módon kapcsolatban áll a zsidó közösségekkel vagy legalábbis hasznot húz abból hogy nekik kedvez...példa erre az a nemzetközi határozat hogy aki a holokausztot nem úgy értelmezi mint a zsidó azt büntetni kell...és ezzel mint mondtam senkit nem akarok bántani csak szeretem kimondani úgy ahogy érzem harag, előitélet vagy érdek nélkül.
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: "aki a holokausztot nem úgy értelmezi mint a zsidó azt büntetni kell..."

Ezt honnan idézted?
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...nem idéztem...és hogy megértsd... aki tagadja... pl ha én tagadom mer nem is éltem akkor miért kéne engem azért büntetni ?
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Az erre vonatkozó büntetés az országok döntése, nem a Hágai Bíróság teszi.
Nyírfa
@Csizmás Kond: 15.36

Elég sokszor nem éltél, így igen nehéz dolgod lehet eligazodni a világban. Annyi mindent összefecsegnek az emberek, őskorról, meg magyarok bejöveteléről, a közben történtekről nem is beszélve.
Az is valószínű, hogy Auschwitz csak egy bájos lengyel városka, és a németek minden kedves zsidó származású embert megleptek egy jeggyel , belépőül a helyi kalandparkba. Nem retúrjegy volt, aki tudott, visszatért évek múlva a gyerekkori súlyára fogyva, betegen, megnyomorítva. Ilyen kalandokban volt része sok-sok millió embernek. Az is nagyon szórakoztató lehetett, amikor a csecsemőket élve hajították a kemencébe, a gázkamra legendája sem igaz, mert minden résztvevő Caola szappant kapott a fürdéshez, a zuhanyrózsából pedig rózsavíz folyt.
Micsoda humbug, méghogy Holokauszt!
Csak azt nem értem, ha nem is volt igaz, miért újráznának az újnácik. Hogy lehet ismételni azt, ami nem volt. Fogas kérdés.
A másik probléma,hogy mi legyen azzal a rengeteg tudományos tétellel, művészi alkotással, felfedezéssel, amit ezek a szarrágó, pénzéhes, kamuzó zsidók ránk hagytak. Igen, el kell pusztítani. Mindent. És mindenkit.

És, ha így folytatjuk, megérjük a következő Atlantiszt.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: Országok döntése amit rájuk erőltettek azokra akik ebbe a katyvaszba belekeverdetek.
Yeromos
@Yeromos: Nem a zsidóság létének jogosultságát vitatom, hanem arra próbáltam rávilágítani, hogy a gáza övezetben nem minden muzulmán terrorista, ahogy izrael kezeli. És ezért ugyan olyan bűn válogatas nélkül gyilkolni őket mint ahogy a náciknak is bűn volt a zsidóságot gyilkolni. Ép ezért nektek nem kellene ugyanazt elkövtenetek amit veletek megtettek.
Csizmás Kond
@Nyírfa: Nem azt vitattam soha hogy nem történt meg...és újbóli belekeveredést sem akarnék mert annak semmi értelme. ...csupán annyi az én észrevételem hogy bizonyos dolgokat ma sem és soha nem egyformán itélünk meg...ma is történnek rettenetes mészárlások és ma is mindenki máskény vélekedik róla...ez pedig szégyen a politikumra ami félrevezeti az embereket és ami csak újbóli gyílkolászásra ad okot.
Yeromos
@Nyírfa: 13:17_re a fenti választ eked szántam, csak félre ment.
Nyírfa
@Horizont: 10.22

Azért az nem semmi, amikor a Magyar Távirati Iroda az origó szintjén működik. Magyarország logója. Végtelenül felháborító és elkeserítő, hogy a magyar nép belesimul ebbe a szellemi mocsárba.
Nyírfa
@Yeromos: 16.06.

Nem arra válaszoltál, amit írtam.
Sámannus
Lehetne orbánék ellen is a covid idején tettintézkedések miat, avédekezés szándékos félreszabáéyozása miatt.
SÍva
Csak meg kell nézni a térképet 1949-től napjainkig, hogy hogyan változott a két ország határa és egyből látszik ki a hunyó a dolgokban!
Csizmás Kond
@Nyírfa: ...hogy az ilyen agybajos szarakodás mire jó azt én nem tudom...de ha neked tetszik köpj a fenekembe és nyald ki...na ízlett ?
Yeromos
@Nyírfa: Terrorizmus minden formáját elítélem. De tudod azért a zsidóságnak is van egy könyve amire ezért nem lennék büszke a cion bölcseinek jegyzőkönyve. Amely a zsidóság világuralmi törekvéseit tadlalja.
izéke
@Yeromos: amiről számtalanszor bebizonyították hogy egy ordas nagy hazugság és egy idióta találta ki az egészet. Te még a tiszaeszlári vérvádat is komolyan veszed,meg a boszorkányüldözést?
izéke
@Yeromos: " Cion bölcseinek jegyzőkönyvei a 20. század elején terjesztett antiszemita pamflet, amely bizonyítani kívánja az egész világra kiterjedő zsidó összeesküvést. Ismeretlen szerkesztők állították össze Maurice Joly szatirikus írásából (Alvilági párbeszédek Machiavelli és Montesquieu között) és más fiktív szövegekből. Habár többszörös bizonyítást nyert, hogy a jegyzőkönyveknél hamisításról van szó, a világ antiszemitái és az összeesküvés-elméletek hívei között még ma is sokan hisznek autentikusságában. "
Nyírfa
@Csizmás Kond: 16.05

Kond, rengeteg borzalom történt már az emberiség kialakulása óta. Válogatott kínzásokkal gyilkoltak, olyan aberrációkat követtek el, amely ép ésszel fel sem fogható.
Én olvastam A Musza Dagh negyven napját: rémületes volt. Az örményeket megint fenyegetés és támadás éri, most nem a törökök, hanem az azeriek felől. A török vezetés a jelenben a kurd népet gyilkolja, módszeresen, megszállottan.
A mianmari vérengzések az egész világ felháborodását kiváltották, és még sorolhatnánk, Afrika országai nem a békés egymás mellett élésről szólnak, a legújabb fejlemény azonban latin-amerikai, Venezuela elnökéhez kötődik.
De egyszer sem fordult elő a történelmünk során, hogy egy egész nép kiirtását iparszerűen megtervezzék, és hosszú éveken át gyakorolják. A folyamat 1933-ban kezdődött, és 1945-ben ért véget.

toriklub.blog.hu/2017/01/21/75_eve_volt_a_wannseei_konferencia_11_millio_ember_halalra_itelese

Erről biztosan hallottál. Film is készült belőle.
Nyírfa
@Yeromos: 16.24

Forrást kérek. Valódit, nem vadhajtásosat.
Yeromos
@Nyírfa: interneten elérhető, bár tudom, hogy eredetiségét sokan vitatják.
Csizmás Kond
@Nyírfa: ...hála a fentvalónak...amúgy már nagyonsok nemzetet irtottak ki módszeresen ebben világban és nem azért mert amit rájuk fogtak az valós ok lett volna hanem azért mert az valakiknek sok pénzt hozott...és remélem betartod az igéretedet.
csak úgy....
@Yeromos: "Nem a zsidóság létének jogosultságát vitatom, hanem arra próbáltam rávilágítani, hogy a gáza övezetben nem minden muzulmán terrorista, ahogy izrael kezeli."
ok! - de ha otthon a falutokban az utcádban lakik 5-6 cigány család,akik állítólag terrorizálnak benneteket ,ott meddíg tart nálad a tolerancia?
Yeromos
@izéke: amit ìrtál az ugyanúgy nem bizonyított, mint ahogy könyv ereditisége sem. De ha annyt megtennél, hogy megnéznéd izral területét a térképen a zsidóállam alapításakor 1948 és az azóta elfoglalt területeket akkor talán elgondolkoznál.
Nyírfa
@Yeromos: 16.50

Hiteleset kérek, tőled, mert te állítottál valamit, amit most alátámasztanod illik.
Nem válaszoltál arra sem, hogy milyen alapon feltételezted, hogy aki nem a hamasz mellett áll, az csak zsidó lehet. A te értelmezésed szerint akkor a magyar kormány is az. Nem idézted, hol vetetted az arab terroristák szemére, hogy felhasználja a palesztin népet a zsidóság kiirtása érdekében. Nem látom, hol, mikor hánytorgattad fel a palesztinoknak, hogy hagyják magukat , a gyermekeiket pajzsként használni.
Visszatérve a hivatkozott, de a jelek szerint nem létező dokumentumra, tanuld meg egy életre, hogy , amit nem tudsz abszolút mértékben bizonyítani, arra soha ne építs látszatérveket, mert hamar kiderül a turpisság. Mondhatod, hogy te úgy tudod. De azt nem, hogy úgy van.
izéke
@Yeromos: Izraelt amint kimondta a megalakulását,azonnal megtámadták az arab szomszédai és el akarták törölni a föld színéről. Megalakulása óta hat háborút vívott és egyet sem ő kezdett. Ha az arabok nem akarnák a tengerbe szorítani őket,elhetnének békében együtt. A palesztín alkotmány kimondja,hogy minden zsidót meg kell ölniük és kizárnak bármiféle megegyezést. Kívánok neked ilyen szomszédokat!
Yeromos
@izéke: értem és attol nöt jelentősen izrael területe, hogy mindíg megtámadják. Ez ezért érdekes egy kicsit. Egyébként nem vagyok antiszemita és arab imádó, csak a jelenlegi gáza övezeti eseményeket én is népírtásnak tartom. Szerintem aránytalan és igazságtalan válasz az általam is elítélt terrorizmusra, a terrorizmust nem korházak bobázásával több ezer ártatlan civil áldozat legyilkolásával kéne megszüntetni.
Nyírfa
@izéke: 17.06

Ami meg is fűszerezi az arab-izraeli konfliktust, az az a vitathatatlan tény, hogy a zsidóság már réges-régen államisággal rendelkező népként élt a Szentföldön, amikor a palesztin hajósok megérkeztek a félszigetre.
Nem is értem, milyen alapon meri bárki kétségbe vonni az ősi földhöz való jogukat?
Az arabok pedig a világ szégyenei lettek ahhoz képest, hogy milyen óriásit alkottak a tudományok terén. Jó régen volt az is, az ókorban.
Csizmás Kond
@Nyírfa: Ismét mellébeszélsz. Az a tény, hogy amikor Sém leszármazottjai, és azok nem a zsidók, a kánaán földjére vándoroltak akkor már voltak ott emberek és mivel nem tudták honnan érkeztek mert a szárazföldi területeket belátták és onnan nem volt vándorlás ezért elnevezték őket vizi embereknek, mert a feltevéseik szerint onnan jöhettek. Az a föld pedig Kámé volt a Sém testvéréé...ha igaz...szóval ott ugyanannyi keresnivalójuk van mint a másoknak...és évszázadokig meg is voltak, csak a kapzsíság az rossz tanácsadó.
Yeromos
@Nyírfa: nem igazán értem a logikádat, én arra a cikkre reagáltam amely izraelt népírtással vádolja, erre te azt kéred rajtam számon, hogy miért nem szidom inkább a palesztinokat, azért mert a cikk nem arról szól, nem a palesztinokat vádolja népírtással. egyébbkén a terrorizmust ugyanúgy elítélem mint a népírtást. Valószínű nem mi fogjuk eldönteni, hogy a mai izrael ősi palesztin területnen van vagy fordítva. Azt viszon tudjuk, hogy 1948ban akkor palesztin területen alapìtották meg a zsidó államot, amely területe azóta jelentősem meg nött.
Yeromos
@csak úgy...: hát nem azt tartanám megoldásnak, hogy minden környékbeli cigányt kiirtok.
csak úgy....
@Yeromos: még akkor sem ha alagutakat ástak a portádig és a környékeden már több 100 honfitársadat,köztük a családodból is párat legyilkoltak?
Nyírfa
@Yeromos: 17.42

Te szólítottál meg 13.17-kor azzal, hogy Izraelt a terrorizmus elleni védekezése mire jogosítja fel, és mire nem. Megtetted a megállapításodat, amire válaszul én is a magamét. Ez a véleménycserénk logikája.
Ha úgy gondolod, hogy egy cikk tárgyát csak az érem egyik oldaláról szabad megközelíteni, akkor ne bocsátkozz vitába, az éremnek ugyanis 3, azaz három oldala van.
De
Sakk Matt
Ha megtámadnak, nem reagálok arányosan!

Vannak errefelé NER buzeránsok, akik úgy gondolkodnak, ha a ratyi partnerük seggére rácsap egy másik, akkor az az egyetlen és adekvát válasz, hogy ők is megfogják az ő seggét.
Buzi fideszeseknél így megy ez :P
Yeromos
@csak úgy...: Én továbbra is úgy gondolom, hogy azokat kell likvidálni, lehetlenné tenni a működésüket, akik azekeet a bűnöket elkövették, ha kiirtod családjaikat, szomszédaikat stb. Akkor olyanná válsz mint ők.
jesz
a vádlók házatáján kellene először körülnézni, sepregetni...lenne mit.
csak úgy....
@Maccska: te hülye, most a kárpátmedencébe betolakodó,"honfoglaló" magyarokról is mesélhetnél kicsit, akik hasonló módszerekkel dolgoztak...
Nyírfa
@csak úgy...: 21.47

A fene sem hívta ide a magyar hordákat. Úgy örültek nekik mint majom a farkának. Púp Európa hátán ez a nép a mai napig.
Ahelyett, hogy csendben maradna, és igyekezne fejlődni, úgy kakaskodik mintha Európa a saját szemétdombja lenne. Még jó, hogy nem pattan lóra, és vezényel rohamot Brüsszel ellen. Bár, Orbán megfeszítette az íjat.
csak úgy....
@Yeromos: 18:53 erröl a gondolatodról putyint is tályékoztattad,vagy ez is csak a szerintetek hülye zsidókra érvényes!?
csak úgy....
@Nyírfa: az az akkori horda már nem ez a mai buta horda,öket kiirtották a mongol és török hordák ,a mostani hordavezetö keleti kedvencei...
csak úgy....
még a híres puskás öcsi sem volt magyar,hiszen purczeld ferinek született..
Nyírfa
@csak úgy...: 22.19

Minél inkább nemzetieskednek, annál inkább van késztetésem szembesíteni a nagymagyarokat azzal a ténnyel, hogy az ország nagyjai szinte kivétel nélkül nemzetiségiek voltak.
Egyébként Orbánék tényleg hordaként viselkednek, csak a népvándorlás óta eltelt egy kis idő.
Nyírfa
@csak úgy...: 22.41

Szinkronban vagyunk. :)
csak úgy....
@Nyírfa: még a talpra magyarukat is egy szláv gyerek írta nekik, valami petrovics.. :)
Nyírfa
@csak úgy...: 23.00

Ja. Ha ma élne, nem állna meg a Parlament lépcsőinél. Persze, látva a gyáva, közönyös köznépet, az is lehet, hogy inkább áttelepülne Szlovákiába.
csak úgy....
@Nyírfa: csak nem a ficoékra gondoltál? - inkább elesne ismét segesvárnál...
Nyírfa
@csak úgy...: 23.32

Csak hazamenne a papa földjére. S ha már ott lenne, csinálna egy forradalmat.
Veled meg holnap folyt. köv., mert leesik a fejem. Jóccakát!
verőce21
@Nyírfa: @csak úgy...: Ti aztán nagy magyar hazaffy-ak vagytok...! :)
Nyírfa
@verőce21: 00.54

Fiatalon is kozmopolita voltam, de szerettem ezt az országot, és büszke voltam az eredményeire.
Hogy ez a nép valójában mit ér, azt a rendszerváltás után mutatta meg. A kijózanodás , a csalódás kupán vágott. Közben ugyan fel-felcsillant a remény, hogy mégiscsak van vér a pucánkban, gerincünk is akad, de ezek rövid fellángolások voltak, hamar kialudt a tűz. Nem vagyok hazafi, nincs miért annak lennem. A szülőföld nem jelent hazát is, ahhoz több kell.
Alfa
@Nyírfa: ettől világosabban nem lehet megfogalmazni...csatlakozom én is
Nyírfa
@Alfa: 09.19

Gyere! :) Ha úgy isten igazából magukba néznének az emberek, akkor mi lehetnénk a többség, és új irányt adhatnánk az országnak.
Pusztai
@Nyírfa: az emberek 90%-a az után megy amit hall, olvas,, lát a médiában, de ha segghülye politikusok, médiacsótányok, elemzők nyomják a tömény fasságot akkor ne csodálkozzunk a választó hogyan szavaz! A választó is hibás, de döntően szerintem a "politikai elit" a felelős.
Ez a kretén ellenzéki szsrhalom képtelen kezelni a fideszmaffia hazudozásait, sőt szinte elég lenne a legnagyobb maffiózó a fidesz pápájának gazemberségeinek, lopásainak, hazudozásainak napi szinten való bemutatása, de szinte semmi.
Nyírfa
@izéke: Dehogy hagyunk, dehogy hagyunk, hosszúra nyúlik a karunk, mind alá fér, aki jönne, s így, közösen, jobbra törne. :)
Nyírfa
@Pusztai: 09.45

Igazad is van, meg nem is. Nincs politikus választó nélkül. Téged, engem, sokunkat miért nem tud eltéríteni a propaganda? Akire azonban képes döntő hatást gyakorolni, az ugyanúgy felelős a kialakult állapotokért, mint az a tisztségviselő, aki a maga érdekei szerint befolyásolja a választókat.
És persze, felelős mindenki, aki beletörődik , legyint, sodródik, de @nemkati üstjében fogja végezni az is, aki , bár megtehetné, nem mossa fel a fidesz első emberével a padlót.
Nyírfa
@Maccska: 09.46

Ahol te magyar vagy, ott én nem is akarnék az lenni.
Nyírfa
@Maccska: 10.08

Ahogyan te értelmezed és megéled a "magyarságot", úgy nemcsak nekem nem kellesz, hanem egyetlen civilizált embernek, csoportnak, közösségnek, országnak, Európának sem.
Egyet jegyezz meg: az ember mindenekelőtt és mindenekfelett EMBER legyen. És ehhez nem kell semmi, csak te.
balos
@Nyírfa: Mikor volt 1 fideSSes csicska ember?Hát erre a kérdésre a történelem,már válaszolt,mikor a szálasit felakasztották,bár mellé kellet volna a hortit is!
CsipkeRózsa
@Yeromos: 16:24

"A cion bölcseinek jegyzőkönyve – Közönséges hamisítvány
Burcev, Vlagyimir
1 900 Ft

Vlagyimir Burcev 1938-ban, Párizsban oroszul megjelent, s ma ritkaságnak számító művét azért kellett feltámasztanunk, hogy csökkentse azokat a mély erkölcsi károkat, amelyek azáltal értek olvasókat, hogy 1999 nyarán megjelent a hírhedt, náci kort előkészítő Cion bölcseinek jegyzőkönyvei című antiszemita hamisítvány.

"Leírás
Kiadónk történetében először fordul elő, hogy olyan könyvvel jelentkezik, amely közvetlenül reagál a politika szférájába tartozó eseményre. Vlagyimir Burcev 1938-ban, Párizsban oroszul megjelent, s ma ritkaságnak számító művét azért kellett feltámasztanunk, hogy csökkentse azokat a mély erkölcsi károkat, amelyek azáltal értek olvasókat, hogy 1999 nyarán megjelent a hírhedt, náci kort előkészítő Cion bölcseinek jegyzőkönyvei című antiszemita hamisítvány. Burcev, az egykori szociálforradalmár, a bolsevikok áldozata és ádáz ellensége könyvében feltárja, hogyan készítették a cári titkosszolgálat, az Ohrana ügynökei, francia műveket saját céljaik szolgálatába állítva (például a despota Napóleon nevét a zsidó szóval helyettesítve) a hamisítványt, hogy manipulálják az orosz, majd az egész világ közvéleményét a zsidóság ellen.Burcev nemcsak a manipuláció történetét beszéli el, de felállítja azt a modellt, amely az ilyen hamisításokat mozgatja. Burcev története 1936-ban fejeződik be – még regisztrálja a hatást, amely a hamisítói által is alkalmatlannak talált blöfből a náci Németországban vezető ideológiává, Hitler világnézetét döntően alakító olvasmánnyá, s így több százezres méreg-sorozatvető eszközzé avanzsált. Kötetünket Kun Miklós izgalmas, lendületes, óriási kor- és témaismeretről tanúskodó kísérő tanulmánya és jegyzetei egészítik ki."

multesjovo.hu/termek/a-cion-bolcseinek-jegyzokonyve-kozonseges-hamisitvany/
Nyírfa
@CsipkeRózsa: 11.34

Ha akarná sem tudná, mert nincs szégyenérzete. Ha lenne, kétszer is meggondolná, mit ír le.
Nyírfa
@balos: 11.42

Nagy hiba volt Horthyt futni hagyni. Milliók haláláért volt felelős. Most meg szépen hazaköltöznek a leszármazottai, nyaralgatnak, nyilatkozgatnak, és nyugtázzák a felmenőjük kultuszát.
Nem valószínű, hogy a németek ezt valaha is megteszik a maguk nácijaival.
verőce21
@Nyírfa: Te annyira "meggyőzően" tudsz mindig érvelni, hogy jó lennél bármely rendszerben Kancsal Marcsának...! :)
Nyírfa
@CsipkeRózsa: 12.03

++++++++++

Még vannak tanúk, és a tanúkra figyelők! :)
Rózsa, nem is tudod, milyen jól esett egy felvilágosult , erkölcsileg is, szellemileg is a magasban járó orosz származású embertől olvasni ezeket a sorokat. Mert, mint sokan, én is könnyen beleesem az általánosítás csapdájába. Ezért kellenek közénk a józan, mindig objektíven néző és látó emberek, akiknek vevőkészülékük van az Igazságra, s annak hangot is tudnak adni. Mint amilyen te is vagy. Köszönöm! :)
verőce21
A Kancsi és a Sánta...! :) - új magyar lidércfilm...! :)
Nyírfa
@verőce21: 12.25

Nem értetted Flokit sem, miért értenéd a mai világot, s benne engem? :) Rossz, nagyon rossz az ítélőképességed. Ha ez vigasztal, vagytok így páran.
balos
@verőce21: Ezt mind 1 muszka fattyú állítód?
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...Jó... de miért ?...azért még BUÉK !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.