Szalai Ádám szerint fájó kimondani, de ez a 3-0-s vereség a realitás a magyar labdarúgó-válogatott számára az Európa-bajnok Portugália vendégeként.

Nehéz most mit mondani. Idejöttünk az Európa-bajnokhoz és simán kikaptunk. Sajnos ennyivel jobbak. Egyelőre nem tudok a pozitívumokra gondolni

- mondta csalódottan a Hoffenheim csatára.

Kalmár Zsolt viszont látott olyan dolgokat, amelyeket sikerült megvalósítania a csapatnak. Szerinte helyenként sikerült jól megtartani a labdát és kihozni a hátsó harmadból. Úgy vélte, a legnagyobb probléma az volt, hogy nem tudták végigvinni az akciókat.

Sok kidolgozott helyzetük nekik sem volt, de azt a keveset kiválóan kihasználták. Ha egy pici területet kapnak, máris életveszélyes támadásokat tudnak vezetni

- beszélt a riválisról Kalmár.

Gulácsi Péter többek között arról beszélt, hogy az első gólnál tehetetlen volt, a másodiknál Cristiano Ronaldo takarásból lőtte el a labdát, viszont a harmadik találatnál úgy érezte, hibázott, mivel az ő oldalára érkezett a Real Madrid szélsőjének szabadrúgása, de egy lépést tett befelé, amiatt nem érte el a labdát.

A Leipzig kapusa nem kívánt a világbajnoki selejtezőcsoport állásával foglalkozni, mert úgy vélte, jelen helyzetben – a százszázalékos éllovas svájciak nyolc, a portugálok pedig öt ponttal előzik meg a magyarokat "féltávnál" – lépésről lépésre kell haladni.

Elsőként nyerni kell júniusban Andorrában, aztán meglátjuk a többi eredmény hogyan alakul

- mondta Gulácsi.

Gyurcsó Ádám úgy érezte, nem volt sokkal jobb a portugál válogatott, de minden egyes hibát kegyetlenül kihasznál, ezért a világ egyik legjobbja.

Azért volt kevesebb lehetőségünk, mert világklasszis csapat ellen játszottunk, nem azért, mert kevesebb támadó szellemű futballista volt pályán. Mindent megtettünk, a labdát sikerült jól megtartanunk, de az utolsó passzok nem sikerültek. Ennek egyik oka, hogy a mi játékosaink nem topligákban játszanak. Tanulnunk kell ezekből a meccsekből

- értékelt az MTI kérésére Bernd Storck szövetségi kapitány, aki hozzátette, a játékosoknak azt mondta, emelt fővel hagyhatják el a stadiont.

Kollégája, Fernando Santos a csoportállásról udvariaskodva úgy vélekedett, nem szabad még leírni a magyarokat a kijutásra esélyes csapatok közül, hiába kerültek most jelentős hátrányba.

A magyar válogatott legközelebb június 5-én Oroszországot fogadja barátságos mérkőzésen, majd négy nappal később Andorra vendége lesz vb-selejtezőn.

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
@quadrocopter: Hofi már rég megmondta!
"Szerinted az új stadiontól megjavul a foci? ... Ha Mari néni szarul főz és adok neki Zepter edényhalmazt, attól finomabb lesz benne, ami szar?"
/Hofi/
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
quadrocopter
Hiába tömte tele a gagyi hibbant "akadémiákkal" és üres stadionokkal az országot?

Vigyázz Szalai, higy mit nyilatkozol, mert jövő héten kezdhetsz a Szutyokfalva SC NB. 225-ös csapatában!
lampa laz
"Nehéz most mit mondani. Idejöttünk az Európa-bajnokhoz és simán kikaptunk. Sajnos ennyivel jobbak."

De miééééééért?

Tudod Ádámka azért, mert ők tudnak focizni!
Perwool
@quadrocopter: Hofi már rég megmondta!
"Szerinted az új stadiontól megjavul a foci? ... Ha Mari néni szarul főz és adok neki Zepter edényhalmazt, attól finomabb lesz benne, ami szar?"
/Hofi/
Zeta
Tanulnunk kell ezekből a meccsekből.
Igen, szépen hangzik, hány éve is? Aztán a mérkőzés előtt : Játszunk egy jó meccset! -hát a Portugálok nak volt három megmozdulása, mi , még tanulunk. Röhejes, A nagy magyar álom!?
Eladott Ország
Most már nem a focira kell ráállni, hanem a vízilabdára. Az angoloknak sincs erős vízilabda csapatuk, nem is erőltetik. A focipályákat meg ki fogja fenntartani nézők nélkül?
Eladott Ország
@Zeta: Csehszlovákia - Magyarország 4 : 1 1969.12.03. vb. pótselejtező óta nincs vb.
Ezen a meccsen hangzott el Szepesi György híres rezignált mondata: „Jönnek a csehszlovákok, jönnek a csehszlovákok.
lampa laz
@Eladott Ország: 8:54, le kell betonozni a stadionokat és feltölteni vízzel...
papa.49
Ezt mondtam a meccs előtt, ennyire vagyunk csak az európai focitól, a világ még messzebb van, csak a buggyant hazugovics nem érti hiába tömi a milliárdokat ebbe a szar fociba, jobb nem lesz!!!
dr. prédikátor
Szép vereség!!! Rongylábúak!!! Tanuljatok meg FOCIZNI!!!Vegyétek be a válogatottba a viktor szopkin gecit, akkor majd nyertek!!
eszegfu
Magyarként természetesen szomoru vagyok, hogy kikapott a csapat... De ugy tünik eleve meddő próbálkozás egyáltalán a focira, mint kiemelkedő sportágra M.o-n gondolni. És ezen a stadionok felujitása, vagy ujak épitése nem segit... Itthon az elmult 3-4 évben 28 stadion ujult meg, ill. épült fel (azt nem tudom, hogy ezeken kivül mennyi van még), Portugáliának összesen 16 stadionja van, mégis jobbak...
Eladott Ország
Szalai: "Fájó kimondani, de ez a realitás" Még fájóbb lesz fenntartani az üresen tátongó milliárdokból felépített új stadionokat közpénzből. Már csak ez kellett a lyukas gatyából kilógó seggünkhöz, mely hozzá ér a hideg falhoz ( épületenergetikai koncepció és pénz nélkül). Nem baj majd felébredünk az atomriadóra.
papa.49
@eszegfu: Tudod miért mert ott CSAK AZOKAT FIZETIK MEG AKIK TUDNAK FOCIZNI, nálunk meg minden jöttment rögtön milliókat keres, új autót dugnak a segge alá, lakást kap, mindent a klub áll, tudás meg nincs a tarsolyában, csak ÉTVÁGYA VAN, viszont az HATALMAS!!!
Akik ma itthon fociznak az európai színvonalat se ütik meg, sajnos ez van!!!
Zeta
@Eladott Ország: igen , emlékszem rá, apámmal hallgattuk. Gondolatebresztőnek szántam.
eszegfu
@papa.49: Igen, aki tud 2 egyeneset rugni a labdába, az nálunk már sajnos akár kiválónak is bizonyul. Szerintem meg az utánpótlás nevelés is hiányzik. Egyszerüen sok gyerek csak a "grundon" focizik, mert "igazi" pályán nincs is lehetősége, pedig a tömegsport jellegü focinál esetleg nagyobb lenne a "meritési" lehetőség, akár a tehetséget, akár az akaratot, vagy a szorgalmat nézem. Csak a "tehetségesnek" tartott gyerekek focizhatnak még a legkisebb sportegyesületeknél (vidékre gondolok), és persze akiknek van pénzük a gyerekük sportját fizetni.
papa.49
Ha még ehhez hozzátesszük amit tegnap ,,produkáltak a szurkolóink,, akkor még inkább égő az egész!!!
Focizni nem tudunk, viszont az egybitesek buzizni kiválóan tudnak, ezek is csak öregbítették a magyarok ,,hírnevét,, a világban!!!
PiCsányi elvtárs meg kéne büntetni a szurkolókat a kritikán aluli magatartásuk miatt!!!
adrenalink
"...a mi játékosaink nem topligákban játszanak" Vajon miért?
namihami
A tegnapi eredmény fényes bizonyítéka annak, hogy a fiúk szeretnek, mi több, nagyon szeretnek focizni. A baj ott kezdődik, hogy nem tudnak. Illetve csak bizonyos nemzetközi szinten tudnak.
Megfelelő képességű ellenfél sorsolása esetén komoly esélyekkel léphetünk pályára. A mi határozott pechünk, hogy ezt a nemzetközi szövetségek az Istennek se hajlandók figyelembe venni. Hozni kéne egy 2/3-os törvényt (és ezt tán az ellenzék is megszavazná), hogy a mieinket csak nemzetközi negyedrangú ellenfelekkel szabad játszatni. És két győzelem után automatikusan mienk minden elsőség, akármilyen rendezvényen indulunk.

Vagy: MEG KELLENE TANULNI FOCIZNI. És jobban, mint a többiek.
nusika
@adrenalink: ...egy másik játékos...
"Azért volt kevesebb lehetőségünk, mert világklasszis csapat ellen játszottunk, nem azért, mert kevesebb támadó szellemű futballista volt pályán.""
...ők miért nem világklasszisták?? ...mert nincs a ""lábukban"" foci...!!! ...ezeknek csak a lelátón van a helyük, úgy mint a "vezírnek"!!és nem a nagy fizetést markolni!!
papa.49
@eszegfu: ,,Két egyeneset,, lehet már csak egyet kell olyat rúgni, egyre lejjebb kerül a mérce, ez abból is látható, hogy a magyar ,,ászjátékosok,, hová tudnak elmenni külföldre focizni, a kontinensen a második osztály, Anglia már inkább a harmadik osztály!!!
Vagy ott van a ,,nagy sztárunk,, a Burcsa rövid úton megvált tőle, vajon miért???
magyarbakancs
Ömlik a pénz a fociba .
Ti meg nem tudtok focizni csak nyöszörögni.
Van esélyünk a döntetlenre orr vérzésig nyomta az M4 Tv-csatornán.
adrenalink
@nusika: A vezírnek nincs helye a lelátón /egész máshol lenne helye.../ mert a dögunalmas meccsek alatt találja ki a hülyeségeit!
eszegfu
@papa.49: Ez is igaz... viszont az érdekes, hogy a mostani "sztárok" nevei valahogy nem maradtak meg... egy kis tulzással én letragadtam az "aranycsapat" játékosainál.
Eladott Ország
@Zeta: A csehszlovákoknál igen jól játszott Kvašňák Andrej. Úgy becézték, hogy a "lépegető exkavátor" hátára vette az egész pályát és egy 11-est is rúgott nekünk , ezzel kezdődött a szomszédok gólgyártása. Marseille-i vereség óta nem vagyunk foci vb.-én.
namihami
@eszegfu: Pedig ez a ""csapat"", ha csak a dotálásukat nézzük, sokkal inkább arany-, de akár gyémántcsapatnak is nevezhető lenne.
Hogy tudás alapján max. bádog- esetleg alumíniumcsapat? A természet általában a kiegyensúlyozásra törekszik. A fiúk anyagi dotálása a focitudás csekélyebb mennyiségével van egálba hozva.
papa.49
@eszegfu: Igen a maiak teljességgel felejthetőek, az aranycsapat, meg még utána vagy 10,15 év, és slussz akkortól vége a magyar focinak, sajnos...
Mondom én ezt aki 3 éves korától kijártam az Apámmal a meccsekre, de már ' 80 után nem voltam egyszer se...
nusika
@namihami: ...a probléma ott van, hogy bármely sportágra ""születni" kell. A veleszületett tehetség az igazi! A portugálok, brazilok...pici koruktól rugják a rongylabdát. Magyarországon, a szülők és a gyerekek, látván, hogy jól fizetik a focit, mindenki focizik!!! ""Ömlenek""a jelentkezők a focira! A többi sportág, kevésbé keresett, ott csak tényleg a tehetség szerint vannak érdeklődők. Olyan dolgozom, ahol az arányok láthatók.Tehát, sokkal kissebb fizetést a focistáknak és akkor csak azok lennének ott , akiknek tényleg van foci a lábukban. A pénz, az luxus autók hódítanak...
namihami
@nusika: Hát igen. Ettől döglik a légy. Nincs és nem lehet mit hozzátenni.
Valamelyik csatornán hallottam, hogy az edző a család pénzéért játszatja a gyereket. És azt a gyereket játszatja. Akkor mitől lenne jó csapat?
papa.49
@namihami: Magyarországon ez se úgy működik mint máshol,
a pénzt azért kapják mert jól játszanak, nálunk meg
azért adják a pénzt (szülők) hogy egyáltalán játszanak a csapatban...
Eladott Ország
@lampa laz: www.youtube.com/watch?v=6PU9qDLTE-Q
- Nem nezek tv-t.
- De miert?
- Na, eppen ezért.
( de mostmár foci meccset se ) szerk.
eszegfu
@namihami: 10:43 Ez is egyfajta "egyensulyozás", csak éppen forditott arányu!
nusika
...kiváncsi leszek, hogy majd Andorával, akik munka mellett fociznak, ha jól tudom, milyen eredményt fognak elérni. Szerintem, ezzel a játékkal, amit a tegnap mutattak, nem lesz nagy esélyük a győzelemre.
nem tibi
Győztünk !
Igaz a 3 pont nem a mienk :-(( de Győztünk !
vonotok
Aki esetleg látta előtte a Svájc - Lettország mérkőzést, van viszonyítási alapja, hogy miért is vagyunk csoportunkban ott ahol vagyunk.
Az a teljesítmény elegendő , hogy ebben a csoportban az élen álljon amit a Svájciak produkáltak. Szégyen !
És ez az el b...t kurva kormányunk meg öli a pénzt erre a szar focira. De addig amíg ez a " kis g...i " a vezér, tehet lenül üldögélünk az orvosi rendelőben, mert nincs orvos, nincs nővér.
advocat
Kevés a stadion. Mert a kjó focihoz kell a pálya. Nem? Kellene még egy pár tucat. Ezért alakul az újabb 2/3-ad. Van mire szavazni. Csak gondolkodni nincs mivel.
papa.49
@bakcsubakka: Ez az 1 milliós kérdés...
nusika
...ez érdekes vallomás!
Gera: Nem erre készültünk!
Nem gondoltuk,hogy ilyen jól fognak játszani a portugálok !
Akkor mi a francra készültettek ?
qxy
Na kérem, ezt is meg lehet magyarázni hogy szar az egész de pozitívan .."
Miért van? Mert jó az irányítás, jók az edzők, remek az iskola, jók a tanárok, Mindent meg tanul a gyerek.csak focizni nem. ez kell kérem. szart sok pénzért.
Zeta
A korábban zseninek kikiáltott kapitány , azt ígérte , játszunk egy jó meccset! Ebből semmi sem jött össze.
Realizálodott a Eb - n elért eredmény .! A szúrkolók , hát ahhoz gratulálok, mindenkinek külön. Büszkék lehetünk rájuk is!
papa.49
@Zeta: Próbáltam nézni a meccset de egyhuzomban 5 percnél többet nem bírtam ki, végül is mindent elmond a magyarok ,,taktikája,, 1 árva csatár... Meg egyetlen kapuralövés, hát ez igen sovány!!!
A portugálok meg nem erőltették nagyon a dolgot az 5-6 komoly kísérletből 3 at bevarrtak,oszt. jónapot...
Csak azt szeretném tudni miért kapja a több milliós havi fizetését a szövetségi kapitány, mert eredmény az nincs a béka fenekét is csak messzelátóval látjuk, olyan messze vagyunk még az európai focitól is, a világról meg már nem is beszélve!!!
A kapitánynak akkor kéne fizetni ha van eredmény!!!
Yeromos
"Mindent megtettünk, a labdát sikerült jól megtartanunk, de az utolsó passzok nem sikerültek. Ennek egyik oka, hogy a mi játékosaink nem topligákban játszanak." Te idióta, nem azért nem sikerülnek a passzaitok mert nem a topligába játszotok, hanem azért nem fértek be a topligákba mert nem tudtok passzolni.
papa.49
@Yeromos: Ezt ki nyilatkozta, csak nem a szöv. kapitány???
Mert ugye neki kéne betanítani,hogy az utolsó passz is sikerüljön, vagy elő kell venni a Géza örök érvényű mondását ,,szúrd ki akkor nem pattog,, na ekkor szoktam mondani el lehet húzni a bánatos picsába, ha csak ennyit tud a kapitány!!!
papa.49
@Yeromos: A közel 10 millás fizetéséhez nagyon keveset nyújt a pacák!!!
Köb Jani
Akárhogyan próbálja a szar szalonképessé tenni önön magát, csak szar marad!
Kutyuska
@Eladott Ország: Kezdeményezzünk népszavazást ezzel kapcsolatban. A kérdés úgy szólna: Egyetért-e vele, hogy a feleslegesen, többszörös áron felépített, üresen tátongó stadionok fenntartását a Fidesz-KDNP-s politikusok (minden önkoörmányzatit is beleértve), továbbá szavazóik finanszírozzák?
Kutyuska
@eszegfu: Álomgyilkosok ezek a portugálok! Nem veszik figyelembe, hogy miről álmodik Orbán.
Kutyuska
@papa.49: Ez a Fideszeseknél bőven belefér, sőt ez a viselkedés az elvárás. Ide jutottak azok, akikre hat a FIDESZ-KDNP szította gyűlölködés.
A sok tahó nem hogy kussolna a megalázó vereség miatt, még buzizik. Hatalmas szégyen az ország nem fideszes polgáraira nézve.
eszegfu
@Kutyuska: Nagyon jóóóóóóóóó!:)
Kutyuska
@magyarbakancs: Az M4 a meccs alatt nem nyomta a "Magyarország jobban teljesít" reklámot.
Akkor kellett volna,nem az olimpia alatt.
Kutyuska
@bakcsubakka: Amíg Orbán hatalmon lesz.
archive
Sajnos addig amíg az utánpótlásnál is a sógor/koma/haverság számít, hogy melyik fiatal játszik, addig nem lesz itt foci.
Nézzük csak meg a rengeteg pénzből létrehozott akadémiákat - hány kimagasló focistát neveltek ki? Vagy csak én nem tudok róla?
Nah és az NB1 .. tele van 40-50 éves játékosokkal, akiket nem lehet kirobbantani.
És végül az edzők .. felejtős egytől egyig..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.