Kis pénz, kis foci, nagy pénz, nagy foci” – tartja a Puskás Ferencnek tulajdonított mondás, amelynek igazságában az NB II-es Debrecennél és Vasasnál is bíznak.

Másodosztályú csapatoknál is milliós gázsit fizetnek: ennyit kaphat Dzsudzsák a Debrecennél

A két szebb napokat látott, patinás klub bomba igazolásokkal, egykori és jelenlegi válogatott játékosokkal igyekszik kiharcolni a feljutást. A legnagyobb szenzáció Dzsudzsák Balázs debreceni visszatérése, de nem a 108-szoros válogatott szélső az NB II legjobban fizetett labdarúgója – írja a Blikk.

A kiesés után városi tulajdonba került DVSC esetében Kósa Lajos országgyűlési képviselő beszélt arról, hogy az egyesületnél fizetési korlát van, ez alól Dzsudzsák sem kivétel. A Blikk információink szerint ez havi 10 ezer eurót (3,65 millió Ft) jelent, ennyit kereshet a szélső mellett a Lokihoz szintén visszatérő Korhut Mihály és Varga József is.

A decemberi tulajdonosváltás után anyagilag megerősödött Vasas a Lokin is túltesz. Feczesin Róbert havi 10 ezer eurós (3,65 millió Ft), az idei élvonalbeli gólkirály, Radó András 20 ezer eurós (7,3 millió Ft) fizetésért érkezett korábban, esetükben több mint tízmilliós aláírási pénzekről is hallani.

Az NB II két topcsapatánál az átlagos fizetés havi 1 millió forint. Ennyit néhány kisebb költségvetésű klub legjobbjai is megkeresnek, de a többség ennél jóval kevesebbet vihet haza.

(Blikk)

Cikk- és címlapkép: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szegfue
@Horizont: 9:21 Többek között a TAO-ból! Ugye a költségvetés lemond a társasági adó nagy részéről (a TAO-ról), ha "látványsportot" támogat a vállalkozás. Tehát "állami" pénzből, illetve a tőlünk beszedett adókból.:( U.akkor megvonta a szinházaktól a TAO-ból való részesedést... ha jól emlékszem.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lusta
"Kis pénz, kis foci, nagy pénz, nagy foci.” Az új magyar rögvalóság:˝Nagy pénz, kis foci.˝
Nessy
Kell is "szegényeknek" a rendkívüli támogatás a gazdaság védelmi keretből!
nezelodo
Így kell ezt csinálni, szorgos propagandával beleverték a közmunkástól a szellemi munkát végző szakemberekig mindenkinek a fejébe, hogy fociország nemzeti jövedelmének túlnyomó részét a foci termeli meg. Aki nem hiszi, kérdezze meg a stadionépítő strómanokat, oligarchákat, politikusokat, ők ebből gazdagodtak meg... Kételkedni tilos, mert a főnök trolljai majd lerendeznek.
sokanvagyunk
"Debrecen alatt évente fél centimétert süllyed az Alföld, ez pedig baljós előjel" - ettől a hírről biztos felgyorsul...
Eriksson
Milyen jól jár most Dzsudzsi, hogy több forintot ér az eurója.
Azért Dagesztánban mégiscsak izgalmasabb volt, meg kell hagyni. :)))
szegfue
@Horizont: 9:21 Többek között a TAO-ból! Ugye a költségvetés lemond a társasági adó nagy részéről (a TAO-ról), ha "látványsportot" támogat a vállalkozás. Tehát "állami" pénzből, illetve a tőlünk beszedett adókból.:( U.akkor megvonta a szinházaktól a TAO-ból való részesedést... ha jól emlékszem.
solidedge
A jelenlegi szlogen: Nagy pénz, nincs foci.
Eladott Ország
@Eriksson: ma, 09:47 ♦ " Dzsudzsi" legutóbb, a világhírű arab focit erősítette, az Egyesült Arab Emirátusokban, al-Ain csapatában, de kitelt neki onnan is. Előtte szintén az emírségekbeli al-Ittihad Kalbaban játszott, mely nemzetközi szinten igencsak jól csengő név, de onnan is kirúgták!
Eriksson
@Eladott Ország: Így múlik el a világ dicsősége. :))) Marad a Debrecen.
kereső
És ebből a jövedelemből a tengődő focisták mindössze 15%-ot rónak le a közösbe- szja és járulék cimén. Ezt a kifizetést nem terheli szoc.hó a klubok /munkáltatók , mint kifizetők részéről.Bezzeg a kis családi vállalkozás az fizesse azt meg, a munkavállalója meg a 33,5%-ot a bttó bére után.

Arról már ne is szóljunk, hogy ezek a klubok, egyesületek mind-mind magánkézben vannak.
Focirajongókat kérdezek: mitől is "profi" ez a bajnokság nálunk??, Mi az ismérve a profi sportnak??
A qrva életbe, miért is nem sakkozik orbán?
sokanvagyunk
@kereső: Ha megnézed milyen költségek terhelik fizetésükből a focistákat fellépésenként - amit csak-csak neki kell állnia - utazás, pályadíj, edző, bíró, szertáros, mosodás meg mittudomén mi... :)
namihami
A minőséget meg kell fizetni--tartják Debrecenben.
Nehogy már rájuk rohadjon a TAO pénz.
kereső
@sokanvagyunk: Na, ne B+. Légyszi ne nézz madárnak, még nem tollas a hátam. Mindezeket nem a focista fizeti!,a jól megérdemelt fizetéséből, hanem a klub, vagy az egyesület.És ,ha jól belegondolok akkor a focista, nem primadonna , hogy fellépjen- hanem sportoló kellene legyen.
csak úgy....
@kereső: 10:44 már miért ne sakkozna orbán? csak nézz körül a parasztjai,bástyái ,lovai , futói között..,szinte egyiket sem hagyja leverni..
kereső
@csak úgy...: Nem úgy értettem. Miért nem a sakkot választotta kedvenc sportjának- sokkal olcsóbb lenne.
kereső
@csak úgy...: Ráadásul a sakk egy igen intelligens sport, hátha ragadt volna rá valami belőle.
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
division
@Horizont: Fociban ezek egyébként nagyon kis összegek, havi 1 millió, 3 millió. Gondolom tudod, milyen fizetéseket kapnak a labdarúgók világszerte.
csak úgy....
@division: már azt hittem,hogy megkukultál és tényleg...
világszerte csak a magyar focistákat fizeti az állam .
division
@csak úgy...: Nem nagyon van időm felesleges dolgokra, ellentétben veled.
division
@Horizont: Jó, az angol II. osztály valamivel erősebb mint a magyar I. liga:-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.