Ma hajnalban szenzációs esemény történt a Fővárosi Állat- és Növénykertben: megszületett a régóta várt aprócska ormányos. Az állatkert közleményében azt írta: 1961 óta nem történt ilyen csodálatos dolog a fővárosi intézményben. Az esemény gond nélkül zajlott, az elefántborjú eleven és virgonc.

A kis ormányos csütörtök hajnalban látta meg a napvilágot. Súlyát 75 kilogrammra, magasságát 85 centiméterre becsülik. Gond nélkül lábra állt, szemlátomást jól érzi magát, fürgén sétálva ismerkedik a külvilággal. A picit és anyját egyelőre senki sem zavarhatja, mivel az első néhány nap kritikus lehet, és 24 órán belül a kiselefántnak el kell kezdenie szopni. Ha ez nem történik meg, mesterséges táplálásra lesz szükség, márpedig az anyatejben található anyagok nélkül jelentősen csökkenne az állat esélye az életben maradásra.

Elefántbébi született a fővárosi állatkertben

Mivel az örömteli eseményt májusra várták, valószínűleg egy, a feltételezettnél korábbi romantikus éjszakai légyott gyümölcse jött világra csütörtökön - közölte Hanga Zoltán szóvivő.

Az anya, Angela vemhességi tesztje 2012-en nyarán lett pozitív, a megfigyelt párzások és a 22 hónapos vemhességi idő alapján az ellést májusra becsülték az állatkert munkatársai.

A most 12 éves nőstény 2010 szeptember 30-án érkezett a franciaországi La Palmyre-ból. Az apa, Assam 2000. október 7-én született az angliai Chesterben, és 2004. augusztus 18. óta élt a belgiumi Ieperben, majd 2009 októberében került Budapestre. Mindkét elefántszülő az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége (EAZA) által összehangolt elefánt-tenyészprogram keretében került Budapestre.

Az állatkert egyelőre türelmet kér a látogatóktól: az Elefántházat mindaddig zárva tartják, amíg a kismama és a kicsi számára elengedhetetlen a nyugodt környezet.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Rézangyal
@Zsoel: Na végre mán! Akkor maradjunk ennyiben :)
Zsoel
@Rézangyal: Jó. Mikor és hová kapom az elefántomat? :)
Zsoel
@Rézangyal: Postai úton, jövő szerdáig legyél kedves. :) Szerdán okvetlenül szükségem van a felfújható gumielefántra. :)
Rézangyal
@Zsoel: Ok. Címzett: Zsoel, Propeller . Tartalom: gumielefánt, felfújatlanul.
Javaslat: fújd fel.
Innentől kezdve okvetlenül használhatod szerdán a felfújható gumielefántodat. :)
Zsoel
@Rézangyal: Mindenképpen! Köszönöm szépen. ;)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.