Bár Zalatnay Cini még most, 76 évesen is imád színpadon lenni, de nem is tehetne másképp, ugyanis annyira kevés nyugdíjat kap, hogy abból csak éhen halni lehet.

Az éhenhaláshoz elegendő Zalatnay Cini nyugdíja

Fotó: MTVA/Zih Zsolt

Hatvanezer forint a nyugdíjam. Gyorsan hozzáteszem, azért csak ennyi, mert sok zenésztársammal együtt hiába fizettünk nyugdíjjárulékot 1989-ig, nincs nyoma a rendszerben, így nem is számít bele a nyugdíjunkba

árulta el Cini a Mandinernek.

Valamicske mellékes még befolyik, de a koncertek nélkül nagy bajban lenne.

Az előadói jogdíjból is jön valamennyi pénz, de ha nincs havonta négy fellépésem, nem tudok megélni. Amíg bírom kondival, addig csinálom, és továbbra is csak élőben vagyok hajlandó énekelni, de úgy is eljön az a pont, amikor már nem lesz erőm rá, ám akkor nem tudom, mi lesz

- tűnődött el az énekesnő.

Forrás: Mandiner.hu

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sakk Matt
"Amíg bírom kondival, addig csinálom, és továbbra is csak élőben vagyok hajlandó énekelni"

Szerintem ne erőltesd!

www.youtube.com/watch?v=FaPEYxljHyg&t=59s
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sakk Matt
"Amíg bírom kondival, addig csinálom, és továbbra is csak élőben vagyok hajlandó énekelni"

Szerintem ne erőltesd!

www.youtube.com/watch?v=FaPEYxljHyg&t=59s
SÍva
Nos nem kedveltem a hangját soha de sok más előadóval is így vagyok! Akkor viszont amikor más munkaviszonyban álló embernek könyörtelenül levonták a nyugíjjárulékot ők ezt valahogy elmismásolták!
Yeromos
Pont úgy néz ki mint egy etióp éhező. El is kezdtem sajnálni.
koszpeko
Ha jól nyalsz a NER-nek, kapsz Kossuth díjat.
izéke
Esetleg kezdjen ő is megafonozni,vagy pucéran mutogassa magát,hátha kásler ráizgul és kap valami díjacskát
sokanvagyunk
@Sakk Matt: (11:41) Azt a liberóját! :D
rücsü41
Nem tartom igazán jó gondolatnak,hogy olyanok nyugdíjával foglalkoznak nyilvánosan akik amikor a hétköznapi emberek csak ezreket kerestek, akkor ők egy egy fellépésük után több pénzt kaptak mint egy hétköznapi dolgozó egy hónpban keresett.Akkor abban a számukra aranykorban nem volt egyetlen barát, vezető, vagy úgy mint most, újságíró aki figyelmeztette volna ezeket a kiemelt művészeket, hogy ha az összes jövedelem után befizetik a nyugdíjjárulékot, akkor nem 60 ezer forintot, vagy 10 ezer forintot fognak nyugdíjként kapni, hanem mondjuk 350 vagy 500 ezer forintot ezer forintot , úgy mint azok akik hasonló jövedelmet kaptak, de leadózták a jövedelmüket, és most ha nem is vígan élnek, de nem halnak éhen.A segítség nem az, hogy most közszemlére tesszük ezeket az embereket, hanem az lett volna ha figyelmeztetjük őket arra, hogy ha nem tartják be a törvényt annak később isszák meg a levét.Az ilyen emberbaráti szeretet , aggódás bosszant engem, mert azokat nézik még most is hülyének akik rendesen fizették a nyugdíjjárulékokat, kik akkor megszenvedték azt az összeget amit levontak tőlük, de most nem szorulnak mások sajnálatára.Az olyanokat kellene sajnálni akik önhibájukon kívül kerülnek elviselhetetlen helyzetben , és nem azokat akik bár tehették volna mégsem tették meg a szükséges intézkedéseket azért hogy jobb nyugdíjas koruk legyen.
Csak Norisz és senki más
Koca! Meghízott, pedig csinos volt... Ja, és többet kellett volna szopni a HUNGAROTONNÁL!
Persze a POPCÉZÁRT csak kevesek ismerték! Nem lehet mindenki NEO-TON
Dr. Proktor
Ennyi nyugdíj járulékot fizetett - ennyi nyugdíjat kap! Nincs is ezen semmi csodálkozni vagy sajnálni való...
Fogadjunk hogy nem értemné: www.youtube.com/watch?v=NM8ug4Z41Xs
justhpeter
@koszpeko: Ja ! Majd kap Kossuth-díjat - Lagzi Lajcsival együtt, amit a Pataki Attila - Szikora Robi páros fog átadni a Markóban.
Csizmás Kond
...dehát mi a picsáért nem fizette a nyugdíjjárulékot ?
Mobil123
@Sakk Matt: basszus !!! ettől a felvételtől az életkedvem is elment ... nagyon gáz.
Nyírfa
A hangját és a dalait is szerettem, nagyon szép is volt. De mindez múlt idő. Ma groteszk.
Sakk Matt
@Őrnagy: 14 éve volt a Fidesznek változtatnia! Jaa..hogy az többlet kiadással járna?
A visszamenőleges törvénykezést pedig ne bolygassuk, van ott sara a jelenlegi kormánynak bőven!
simmering73
Kezdődik. Miért kell ezeket negyedévente, mint az orgonasípokat itt ajvékoltatni, hogy kevés a nyugdíja?
levarosbukta
Mese habbal! Ha befizette akkor annak nyoma van. Mikor kikértem az éveimet olyat is előkotortak amit már régen elfelejtettem! Jééééé tényleg én dolgoztam ott is! Még a táppénzen töltött napok száma is pontosan meg volt. Nem fizettetek, nagy lábon éltetek. Most meg megy a sirás-rivás.
percsi
Cini: Hatvanezer forint a nyugdíjam
Közel 20 éve nyugdíjas és csak 60e a nyugdíja?
Valami nem kerek! 76 éves, 57 éves korban már nyugdíjba mehetett, ha megvolt a szolgálati ideje. A hiányzó szolgálati idő arányában a nyugdíj összege csökken. Akinek 15 év munkaviszonya sem volt, az legfeljebb szociális segélyért folyamodhat (ezt hívják időskorúak járadékának).

Beindult a sztárhazugság, valaki magyarázza már el neki:

„Az átlagszámítási időszak az 1988. január 1-jével kezdődő és a nyugdíjba vonulást megelőző napon befejeződő naptári időszak. Ez a főszabály szerinti átlagszámítási időszak. A nyugdíjba vonulók jelentős részénél ez a szabály kerül alkalmazásra.

Az átlagszámítási tartamát naptári napokban mérjük, és ez az időtartam arra ad választ, hogy melyik időszak béradatait vesszük figyelembe a nyugellátás megállapításánál.

Ha valaki 2018. december 31-jén válik öregségi nyugdíjassá, akkor esetében az átlagszámítási időszak 11.322 naptári napot tartalmaz.

Ez azt is jelenti, hogy minél később megy valaki nyugdíjba, annál hosszabb az igénye elbírálásakor számára meghatározott átlagszámítási időszak.

Akik 1987. december 31-ét követően álltak legelőször munkába, azon személyek esetében már teljes életkereset alapján történik a nyugellátás megállapítása, ha továbbra is ez marad a nyugdíj kiszámításának módszere.

Ez a többiek esetében még jelenleg csak részleges életkeresetet jelent, de már most is 30 és töredék év alapján kerül a nyugellátás összegének alapját képező havi átlagkereset meghatározásra.

Ennek célja, hogy a teljes életpálya keresete figyelembe vételre kerüljön az öregségi nyugdíj megállapításánál. „
percsi
@levarosbukta: "Mikor kikértem az éveimet olyat is előkotortak amit már régen elfelejtettem!"
Kamuzik, vagy annyira buta, hogy összehord mindent, ahelyett, hogy utána nézne. Lejáratja magát!
A nyugdíjba beszámítható szolgálati időt nyilvántartják, az 1988-s évek előtti bérek nincsenek nyilvántartva, átlagot számolnak. Előző beírásomba bemásoltam.
Mikor még ált. iskolás voltam, nyáron 1 hónapot dolgoztam bölcsiben. Az is benne volt az időmben. A középsuli nyári 1-1 hónap gyakorlat is.
szaboria1
@Őrnagy: Rosszul tudod ugyan is 1994 április 1-től lett bevezetve, hogy az 1988 évtől számítják a nyugdíj alapját. Akkor a Horn kormány volt.
szaboria1
@percsi: Minimál nyugdíjat kapott sok előadó művész. Ráadásul egy kicsit az ORI is átverte őket mert nem fizették be utánuk az adót és a nyj.árulékot. ez akkor derült ki amikor már nem volt ORI. 1991-ben szűnt meg.
jesz
@levarosbukta: ez így van. a nyugdíjbefizetés nem tűnik el...
levarosbukta
@szaboria1: Dolgoztam anno olyan helyen ahol rendre a bálokon résztvevők befizetéseiből fizették ki feketén a fellépőket. Nem túlzok ha azt mondom hogy a keresetük 60 %-át az ilyen haknikon kapott pénz tette ki, amiből természetesen nem fizettek egy peták adót sem. De gondolj bele 1988-tól van adófizetési kötelezettség, az ORI 1991_ben szünt meg. Ne mondd már hogy ez a 3 év annyit nyomott a latba!
Clavigo
Már qrvára unom ezt a sittes szutykot...
szaboria1
@levarosbukta: Elnézést de lemaradt: a nyugdíj járulékot már 1988 elött is kellett vonni. A nyugdíj számitást pedig az adózott évek alapján és ledolgozott évek valorizácios szorzószám adja ki.
szaboria1
@jesz: TB voltam: sok olyan esettel találkoztam amikor a munkakönyvben szerepelt de a Fiumei út nyilvántartónál nem volt fellelhető. Nekem még vannak kételyeim azokkal is akik még nem mentek nyugdíjba 1992-től sok embert zsebből fizették.pl. Biztonsági őrök.
Horizont
"hiába fizettünk nyugdíjjárulékot 1989-ig, nincs nyoma a rendszerben"
Zalatnay 76 éves. Mikor jött el nyugdíjba?
És mennyivel? És mennyit emelkedett azóta?
És mi volt '89-től? Nehezen hiszem el a 60 ezret.
CsipkeRózsa
@izéke: 12:25

A meztelenkedéshez túlságosan jó húsban van.
percsi
@szaboria1: ksh adat
1960-1987 között a Bruttó átlagkereset 1575-6987 Ft volt. 1988-tól adóznak a munkavállalók, első évben megemelték a béreket az adó összegével.
1994-ben 33309 Ft a bruttó átlagkereset. Horn ezért vezette be. Ha 1988 év előtti évek keresetét számolnák, sokkal kevesebb nyugdíjat kapnának a nyugdíjba vonulók. A jelenlegi nyugdíjasok több mint 10 évet dolgoztak le 1987 előtt, KMK 1989-ig, kötelező volt a munkahely. Ha Cinit nézzük kb. 22 év. Cininek 20-30e Ft lenne most a nyugdíja :)
Gyagyás szerint Gyurcsány a bűnös, mert a jó cselekedett bűnnek számít, ha ellenzéki tette!
Ha Gyurcsány vezette volna be 2004-2008 között, addigra többszázezer nyugdíjas éhen halt volna.

Valóban sokan megszívták, a munkakönyvben szerepel de a nyilvántartónál nem. A húgom nyugdíját most intézzük, és két éve hiányzik.
madlaci66
nemrég osztogatott neki a fidess valami 30 millát, talán életmű koncertre?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.