Érdekes módját választotta annak Kanada, hogy felhívja a miskolci cigányok figyelmét, nem látják szívesen őket az országban. Az észak-amerikai ország időt és pénzt nem sajnálva, illetve nem törődve a távolsággal, négyhetes rádiós és óriásplakát-kampányt indított Miskolcon, hogy tudassa a cigányokkal: a szigorított szabályok miatt nem érdemes politikaimenekült-státuszért folyamodni. Csoda, hogy az ügyből még nem lett világméretű botrány és nem kiáltanak rasszizmust a nemzetközi lapok. Magyarországon ennél jóval kisebb „bűnökért” is meghurcolnak embereket, pedig ahogy Magyarországon, úgy Kanadában sem a cigányok származása, vagy bőrszíne a probléma, hanem a kulturált viselkedés és a társadalmi normákhoz való illeszkedés teljes hiánya. A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a Borsodban sugárzó helyi rádió mától teszi közzé a kanadai hirdetéseket, illetve hamarosan óriásplakátokon is megjelenhetnek az üzenetek.

Forrás: barikad.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sokanvagyunk
Kanada kiírta magát a demokratikus országok sorából! - Nem lesznek soha EU-tagok, az már biztos! :))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pilóta
"Kriza Ákos, Miskolc fideszes polgármestere mélységesen felháborodott és fenyegetésként éli meg a kanadai akciót, még levelet is küldött Tamara Guttman kanadai nagykövetnek. A polgármester nem érti, hogy a kampány miért csak kizárólag Miskolcot vette célba. Azt is nehezményezi, hogy erről nem egyeztettek a városvezetéssel. Kanada „ellenbevándorlási-kampányának” célpontja azonban logikus választás, ha figyelembe vesszük, hogy az észak-amerikai országba „menekültként” érkezők csaknem fele miskolci cigány. Kriza kínlódása politikai természetű is, hiszen bár várható volt Kanada reakciója és annak következményei is kódolva voltak, a fideszes polgármester eddig is és most is azt állítja, hogy nem fogják Miskolcra hazaküldeni a cigányokat. Másképp látja azonban ezt a Jobbik, melynek miskolci szervezete rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezte."
Pilóta
> „Hónapok óta mást se hallunk a Fidesz politikusaitól, hogy nem érkeznek vissza a kanadai romák Miskolcra. A Jobbik hiába mondta, hogy ez nem igaz, hiába mondtuk, hogy a kanadai jogszabályváltozások miatt hamarosan több ezer cigány visszatérése várható Miskolcra, a kormánypárt szerint csak riogattunk” – áll a közleményben. A Jobbik szerint Kriza eddig a „homokba dugta” a fejét és nem akarta meglátni a nyilvánvalót, azonban Kanada miskolci akciója kapcsán már kétség sem férhet hozzá, hogy a cigányokat bármikor hazaküldhetik a borsodi városba. De erre enged következtetni - a polgármester szavaival ellentétben - az is, hogy a városba tervezett romaközpont, a Jobbik véleménye szerint „világítótoronyként mutat” majd „igazodási pontot az óceán túlpartján csomagoló romáknak: ide gyertek!” A Jobbik azért is hívná össze a rendkívüli közgyűlést, hogy "a testület megalkothassa a kanadai romák hazatérését megakadályozó stratégiát, és visszavonhassa a nemzetközi romaközpont megépítéséről szóló határozatot."
A Tündik bündije
Miért Miskolc? Nyilván azért, mert Borsodból megy a legtöbb szolibarna megélhetési, és akárhonnét nézem, annak ez idő szerint Miskolc a megyeszékhelye, minden egyes falut kiplakátolni viszont enyhén szólva luxus lenne.ú

Jut eszembe, egyáltalán hol kérnek belőlük?
Pilóta
@A Tündik bündije: 11:41
Jó kérdés!:-)
Nekem erre sajnos nincs válaszom, mert a "sehol" sem jó!
A Tündik bündije
@Pilóta: Eszembe jut Rejtő Jenő Elátkozott part című regényének az a része, ahol Senki Alfonzot jellemzi.
"A világ valamennyi államából örök időkre kiutasították, így már régóta csak a legnagyobb titokban tartózkodhatott a Földön. ... Rendőrségi szakértők szerint közigazgatási úton egy másik bolygóra kellene továbbítani."
Rézangyal
@A Tündik bündije: " Egy örmény gőzösön keresztelték, de ez az állam időközben megszűnt"
LOL
Egyébként engem nagyon zavar, hogy ezek a buckalakók így elcseszték a renoménkat Kanadában, mert a tisztességes magyar se mehet most már ki, hiába politikai menekült. Gyanítom, lesznek még többen is.
csikknorisz
"The Canadian government has said that 40 percent of Hungarian Roma who claim refugee status are from a town called Miskolc"
www.cicsimmigration.com/border-services-report-bogus-refugees-hungary-cost-canada-222-million-year/ 40% azért elég nagy arány, nyilván ezért kampányolnak ott.
A Tündik bündije
@Rézangyal: "Ritkán káromkodott kétszer ugyanazon a nyelven. Káromkodásai alapján bármelyik ország a magáénak vallhatta volna, de ez csak egy példa; nem folyt ilyesféle versengés érte."
:-)))
Rézangyal
@A Tündik bündije: Ezt én lóháton is tudom-jegyezte meg Tuskó Hopkins szerényen. - És napra kötve víz nélkül? ( Potrien őrmi)
Imádom Rejtőt, sok részletet én is kívülről tudok.
Pilóta
@A Tündik bündije: 11:47
" ... úgy Kanadában sem a cigányok származása, vagy bőrszíne a probléma, hanem a kulturált viselkedés és a társadalmi normákhoz való illeszkedés teljes hiánya."
--- Nos, ezért lehet egy idegen biolygón valóban komoly esélyük!
--- Ott talán még nem létezik viselkedési- és társadalmi norma:-)
A Tündik bündije
@Rézangyal: "A Török Szultán már két napja nem ment ki az utcára, mert valaki ellopta a nadrágját. Ezt a ruhadarabot nehéz nélkülözni, ha valaki sétálni megy."

Igen, én is sokat tőle régebben. Tehetséges volt, az biztos.
csikknorisz
A fentebb linkelt cikk szerint évi 222 millió dollárba kerülnek Kanadának a magyarországi menekültek. (2011-ben 4442-en kértek menekültstátuszt, fejenként 50 ezer a költség)
Ehhez képest a hirdetési költség már igazán elenyésző lehet.
verőce21
Jó nekünk ez a Kanadai kiutasító hirdetéskampány, nem tiltakozni kellene ellene, hanem világgá kürtölni, milyen (másfélmilliós) koloncot cipel a magyar nemzet! :(

(Néhány országban már megértik úgyis...Franciao., Olaszo., stb.)
keresztapa
Na most Drága jogvédő, jogvédelemből élők, lehet Kanadát fasisztázni, rasszistázni, nácista jelzőkkel ellátni,de nem lehet Kanadát semmirekellő, társadalomba be nem illeszkedők, integrálódni képtelenek eltartására kényszeríteni a társadalmat. Mivel a társadalom jól felfogott érdekvédelme ezeket kiveti magából, nem úgy mint a magyar.
alfás
köszi kanada! na cigány csürhe! ha már onnan ezt kapjátok,elhiszitek,hogy a fajtátokkal van a baj,és nem a mi befogadó képességünkkel!? ennek az őshaza,india lesz a vége. nekik jól jön a fejpénz,mi levegőhöz jutunk,nektek meg csak az irányítószámotok változik,mert a fertő,amihez ragaszkodtok,az ott épp úgy megvan.
adsl70
na akkor megint fezsekrakás lesz valahol, valakik megint keresnek rajta aztán minden kezdődik előről... :(
keresztapa
Most értesített telefonon Miskolci munkatársam, hogy nem lehet hirdetni a kanadai cigányellenes szövegű hirdetést, sem rádióban, sem óriásplakáton, sem szórólapon,
semmilyen formában mert az EU ellenes cselekedetnek minősül, sérti az EU alap normáit.
Pilóta
@keresztapa: 13:51
Na látod, mindenre van itt orvosság:-)
keresztapa
@Pilóta: Úgy igaz,orvosság az van, csak nem a beteg társadalom kapja, hanem a gyengélkedő bűnöző cigány. Lásd Sztojka Iván feddhetetlen előéletű bűnelkövetéssel gyanúsított, védőügyvéd által ártatlan, társadalmi normákat már majdnem betartani akaró,
csak még sikertelen ezen a területen, de bicskanyitogatásban már sikeres személy.
Pilóta
Civilek is népszavazást sürgetnek a miskolci cigányközpontról

A kanadai cigányok tömeges hazatérése minden korábbinál nagyobb aktualitást ad a romaközpontról szóló népszavazási kezdeményezésnek, melyet most már civilek is támogatnak, hangzott el a Jobbik és a Települések Megmaradásért Egyesület közös sajtótájékoztatóján.

Jakab Péter önkormányzati képviselő elmondta, a Világsátor egyértelműen azt üzeni, hogy Miskolc tárt karokkal, és 1700 milliós komplexummal várja a kanadai menekülteket. Kiemelte, pártja szorgalmazza, hogy a város képviselői rendkívüli közgyűlésen vonják vissza a Világsátor megépítéséről szóló határozatot. Ugyanakkor hozzátette, nincsenek kétségei afelől, hogy ahogy eddig, úgy ezután sem kíváncsi a városvezetés az emberek véleményére, így a miskolciaknak kell kikényszeríteniük a népszavazást. Szerinte ez innentől nem pártügy, hanem minden miskolci ügye.
barikad.hu/civilek_is_nepszavazast_surgetnek_a_miskolci_ciganykozpontrol-20130116
Pilóta
@keresztapa: 14:13
"Cozma-gyilkosság: mosdatnák a cigánybűnözőket

A Fővárosi Ítélőtábla dönthet arról, hogy melyik bíróság határozzon másodfokon a Cozma-gyilkossághoz szorosan kapcsolódó garázdaság miatt indult ügyben. A Magyar Nemzeti úgy értesült, hogy az akta azért került Budapestre, mert a győri büntetőbírák elfogultnak tartják magukat, a veszprémieket pedig a vádlottak és a védők nem fogadták el.

A Cozma-gyilkosság egyik vádlottjának, Sztojka Ivánnak az ügyvédje, Szikinger István az Alkotmánybírósághoz fog fordulni, mert álláspontja szerint a négy évvel ezelőtt indult büntetőeljárás nem volt tisztességes."
barikad.hu/cozma_gyilkossag_mosdatnak_a_ciganybunozoket-20130116
kerék
Most miért nem hallom mindenhonnan , hogy "kanada rasszista" ???

Annyira átlátszó az egész, ahogy Magyarországba próbálják tömöríteni az összes cigányt, hogy itt csináljanak felfordulást, és elvárják, hogy szó nélkül tűrjük.
Hát bekaphatja az összes ország, itt nemsokára vér fog folyni, és ha belepofáznak, a maradékot odaadjuk nekik, tartsák el őket.
sokanvagyunk
Kanada kiírta magát a demokratikus országok sorából! - Nem lesznek soha EU-tagok, az már biztos! :))
Pilóta
@sokanvagyunk: 15:34
Na az tuti, hogy én ellenük szavazok:-)))
Feraj49
@keresztapa: Mit akar Magyarországon a magyar ember,hisz a kormánya fele cigányokból,másik fele zsidókból áll. Mit várhatunk el tőlük ?
keresztapa
@Feraj49: a magyar ember és a nemzetiségek.(Kivéve a bűnöző cigány kisebbséget) nyugalmat, rendet, jog követő kulturált magatartást vár el, és akar.
Kutyafüle
@keresztapa: Ezt szeretnénk nagyon, de úgytűnik , hogy még kétszáz év kell hozzá:))
Jog és kulturált magatartás . Most még álomnak tűnik:((
Feraj49
@keresztapa: 16,26-ra :" Valahogyan " ez nem akar összejönni ! Pedig már 23 év is eltelik lassan ,egy pártból több párt lett,sok ember meg munkanélküli és éhes lett . Pedig napi szinten halljuk "milyen jó " is az életünk,már havi 47 000Ft.-ból is meg lehet élni!
Feraj49
@Kutyafüle: 16.38-ra: Eddig ötszáz év sem volt elég, gondolod 200 év elegendő lesz ?
keresztapa
@Feraj49: Az egymillió feletti 47 000- böl igen abból már meg!
excep
vajon mért ??? mi se kérnénk őket
gazdag dezső
Ezek a Kanadaiak !!!Az EU EMBEREI ŐKET MIÉRT NEM BÍRÁLJÁK!!!Csak Bayert szabad bírálni sokaknak??A MAZSIHISZ NEM TILTAKOZIK???RASSZISTA KANADAIAK!!De azt gondolom nem csak a Kanadaiak vannak így!!Sok-sok más ország is csak azokat az embereket szereti akik dolgozni is akarnak,és becsülettel élni embertársaikkal!!Nem nagy kívánság ez.Aki így él azokat meg meg kell becsülni !
bundi
@Pilóta: képzeld el akkor milyen arcot vágtam amikor leytonban arra ébredtem hogy valaki borogatja a kukákat az ablak alatt, hogy a kitett páraelszívóból kiszedje a motort. és amikor számon kértem akkor az emberke románul próbálta vigyorogva elmagyarázni, hogy nyugi, két hete ő is megkapta a magyar állampolgárságot, és hogy milyen jó is ez. ha így nézem a dolgot, egyetértek a kanadaiakkal.
Pilóta
@bundi: 13:54
"egyetértek a kanadaiakkal"
--- Én sajnálom, hogy nem vették magukhoz ezt a 1,5 milliónyi hazai romákokat!
--- Meee, nekik is jobb lenne ám Kánádába:-)))
csiga0771
TASZ- ódjatok meg most hol vagytok...!?
Pilóta
@A Tündik bündije: tegnap, 11:41
A Kánádába kivándorlási kérelmet benyújtók 40%-a volt miskolci vagy környékbeli!:-)
bundi
@Pilóta: csak az a baj, hogy ezzel a helyzettel mi sem bírunk, és ha azok akik nyakába át akarjuk tolni, azok sem kérnek belőle, akkor nekünk áll félre a szánk, :
"Annyira átlátszó az egész, ahogy Magyarországba próbálják tömöríteni az összes cigányt, hogy itt csináljanak felfordulást, és elvárják, hogy szó nélkül tűrjük.
Hát bekaphatja az összes ország, itt nemsokára vér fog folyni, és ha belepofáznak, a maradékot odaadjuk nekik, tartsák el őket."
pedig ez jórészt a mi sarunk az elmúlt évtizedekben ez a probléma itt lett generálva, itt is kell megoldani.
gazdag dezső
Az UNIÓ-val idekerült az Európa összes bűnözőjének nagy része,valamint a Románia Magyarul nem is tudó cigánysága is!!Talán Magyarország akar lenni Európa cigányságának a menhelye!!!Így is mintegy másfél milliót tart az ország el!! És most kivétel az aki közülük tisztességes rendes ember,Csak sajnos igen kevés van közöttük!Ne akarják a körülöttünk levő országok idetelepíteni az összes cigányságot Európából.Mert ez látszik.Olaszország,Franciaország,Kanada,Ausztrália...stb mind menekül tőlük,csak nálunk szereti a kormány,és a követőik,De nekik kellene együtt élni velük szomszédságban!!!Talán egy havi együttélés után megváltozna a véleményük.Szeretném ha Rózsadombra ,Pasarétre is telepítenének néhány tíz családot.!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.