Alig négy órával azután, hogy Orbán Viktor a parlamentben elmondta, arra utasította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy az Élet menete napján ne lehessen méltóságot sértő felvonulást tartani, két rendőr már kézbesítette az Adj Gázt! elnevezésű motoros rendezvény betiltásáról szóló rendőrségi határozatot - írja a Hvg.hu.

Megtiltotta a rendőrség a Nemzeti Érzelmű Motorosok nevű szervezet április 21-re tervezett motoros demonstrációját. Ez az a rendezvény, amelyet a holokauszt áldozataira emlékező Élet menetének napján tartottak volna, és azt a tömeges elgázosításokra emlékeztető Adj gázt! elnevezéssel hirdették, és amelynek útvonala a Dohány utcai zsinagóga mellett vezetett volna - olvasható a Hvg.hu cikkében.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság "a jogszabályi lehetőségek teljes igénybevételével tiltani fogja a Nemzeti Érzelmű Motorosok egyesületének felvonulását" - közölte a Belügyminisztérium még hétfőn.

A tárca közleményében azt írta: "határozottan elítéli a Nemzeti Érzelmű Motorosok egyesületének provokációs kísérletét".

A minisztérium emlékeztetett arra: az Élet Menete Alapítvány április 21-én megemlékezést tart a holokauszt áldozatainak tiszteletére. A rendezvény célja a rasszizmustól és szélsőségektől mentes Magyarország építésének támogatása is.

A Nemzeti Érzelmű Motorosok egyesülete ugyanezen a napon kíván rendezvényt tartani.

"A rendezvény kijelölt időpontja, útvonalterve, valamint annak provokatív - Adj gázt! - elnevezése valamennyi jóérzésű embert sérti" - írták.

Az Élet Menete Alapítvány ízléstelen, provokatív akciónak minősítette hétfői közleményében a tervezett motoros demonstrációt.

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) vasárnap közleményben szólította fel a hatóságokat, hogy minden rendelkezésükre álló eszközzel akadályozzák meg az Élet menetével egy napra szervezett menet megtartását.

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője szintén ízléstelennek és provokatívnak nevezte a rendezvényt, jelezve, a teljes parlamenti frakciójuk elítéli. A motoros felvonulás miatt tiltakozását fejezte ki az LMP is. A Szabad Emberek Magyarországért ugyancsak közleményben tiltakozott a felvonulás ellen.

76 hozzászólásarrow_drop_down_circle

painkiller
Akkor majd a homi tüntetést is legyenek szívesek betiltani mert az főleg sérti a többség ízlését.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
vukkocska
"Orbánnak igazat adott a rendőrség" ??? no comment.
bretagne
@vukkocska: Azt nem értem, mert először furcsán fogalmazott, hogy nem lehet ugyanazon a napon... Másnapokon lehet? Nem volt a kijelentés egyértelmű!
Pilóta
>
"a jogszabályi lehetőségek teljes igénybevételével tiltani fogja"
>>> nahhh, erre befizetek:-)))
>>> oszt, milyen alapon is?!
painkiller
Akkor majd a homi tüntetést is legyenek szívesek betiltani mert az főleg sérti a többség ízlését.
Hellcat
Orbán lefeküdt a zsidóknak. Röviden tömören.
keresztapa
A felvásárolt ország, csak a tulaj MAZSIHISZ igényeit teljesítheti, a benne élők gáz adása nélkül motorral kivonulhatnak az országból.
wadnarancs
Ez érdekes, a homokosok meg vonulhatnak?

Remélem majd pár politikusnak a lánya megkérdezi ,hogy apa az a 2 bácsi miért puszilózik?
Remélem azt is ilyen sikeresen tiltják be.
leszúrt rittberger
Na megjöttek a homofóbok is a nácik mellé.

Lényegtelen mellékszál, hogy a homárok nem zártak gázkamrába senkit sem, de ez az éles eszű lakótelepi zugjogász & erkölcsrendész kommenthadat ne zavarja meg: a melegfelvonuláson hümmögni mindig időszerű, hiszen az igazi homofób arról ismerszik meg, hogy folyton a buzikon jár az esze.
khmm
Törvényrendelet a közeljövőből - megtiltják a gáz szó használatát :
kuruc.info/r/22/110457/
keresztapa
A MAZSIHISZ- zsidó? vagy magyar,.? Vidám vasárnap miért is vidám? a szombat miért nem vidám? A munka felszabadít vagy, igába dönt? Miért Német hozta létre a munkatáborokat?
Miért faji kérdés a zsidó? Miért is nem állam alapító az országban a zsidó? Miért is van több joga, mint az ország alapító nemzetiségieknek? Miért is követelnek különleges jogokat? Azok akik akkor érdektelenek voltak, a zsidók elleni bűntetteknek, ENSZ?
Miért nem csak a háború kirobbantójától kérnek kárpótlást, hisz az elkobzott értékeket ők birtokolták? Kérdések és csak kérdések maradnak, hol voltak a zsidók érdek képviseletek akkor vagy csak utólagosan érdekes. A nemzetközi közösség miért is vesztette el a jogát arra, hogy Izraelt kérdőre vonja a jelen tetteiért? A zsidó ma az egyetlen nép, amelynek kiváltságai a világ békeszerződésében vannak lefektetve
miért is?
Halszem
@leszúrt rittberger: Szerintem is, akinek folyton a buzikon jár az esze, maga is az!
Patrióta1
@Halszem: És akinek folyton a nácikon jár az esze? Az náci?
keresztapa
Ez is fedné a valót, ha Orbán nem utasította volna! A MAZSIHISZ erőteljes követelésére! Az tényleg ízléstelen, hogy a Pintért hatósági cselekedetre kényszerítette!
manoler
HELYES döntés!!!
Legalább nem szennyezik a levegőt a motorosok!!! :)
csa-csa
pilóta! "oszt, milyen alapon is?"

A gyülekezési tv. ide vonatkozó §. alapján, ami többek között a közlekedés szabályainak megsértésére is hivatkozhat.
Január
@manoler: Tényleg nem szennyezik a levegőt, és gondolod attól minden megoldódik?
Tudod, amikor nő a nyomás az egyszer úgyis utat keres valahol.
dr lóherre
A BALTÁS VEZÉR tudta előre , hogy törvényileg nem tilthatja meg a motoros felvonulást.
Mi is lenne itt a kis hazánkban, ha a BALTÁS VEZÉR mondaná meg, hogy ki mit tehet.
Ez már diktatúra!!!
hallgatag
@khmm: 16:19...a képen hol a csüngöhas ???
hallgatag
A Rendörség alárendeltje a Kormányfönek ???
Halszem
@Patrióta1: Hát, ha szexuális ezen felizgul ...
kiskutyauto
Ó már megint de meg vagyok lepve... de mondjuk nácikat tényleg be kell tiltani mellesleg...
human
És sokadjára lehet elmondani: Bezzeg, ha Gyurcsány tenné ezt, másnap lángokban állna a fél Budapest.
Az "Adj gázt!" egy elég nem félreérthető beszólás a zsidóságnak. Gondolom az itt kommentelő szélsőjobb szimpatizánsok ezzel egyet tudnak érteni. Maguk a szervezők viszont egyszerű "félreértésnek" tartják. Na erre mondom azt, hogy gyáva banda. Mire fel ez a sunyiság? Nagy magyar módjára vállalják fel a véleményüket!
Valójában a zsidókkal egyetlen "baj" van. Hogy rájöttek, mitől lehet egy erős, jóléti közösséget építeni. Tanulás, szolidaritás, összetartás. Ennek a három dolognak köszönhetik, hogy gyorsan talpra tudtak állni. Ezen 3 tulajdonság közül vajon melyik jellemzi a jelenlegi Magyarországot?
aremy
@leszúrt rittberger: egy tőröl fakadnak.
kakambuki
Aki ilyen címet leír azt tényleg nem lehet kommentálni! Illetve lehet, de akkor leég a papírról a nyomdafesték. Helyesen tehát: A miniszterelnök nem a rendőrséget kérte fől (és az igazat hagyott neki!!) hanem utasította alárendeltjét a belügyminisztert (lazán megteheti mert a kormányban ő a főnök nem pedig csak első a többiek között, mint Angliában!) az pedig a saját alárendeltségébe tartozó rendőrséget! Ennyi, nem pedig az a baromság ami a címben van!
kakambuki
Ja és még egy. Akik már régen nincsenek azokat nem lehet betiltani! Legfeljebb némi halvány utánzatukat. Neo ill újnácikat akik vannak pl. Ausztriában, Németországban, de még Franciaországban és Oroszországban!!! is. Nácik (igaziak) legutoljára nálunk a megszállás idején voltak, azóta pedig akkor ha a szomszédok neveltjei néha átjönnek happeningre hozzánk !
Tekla
Na akkor egy szabad országban ,nem szabad narancs színű ,fekete ,piros ,zöld ruhában járni mert tiltott jelkép lesz. A Mellény színe pláne ne legyen fekete, mert jön a fekete autó! Nem állíthatunk fenyőfát ,mert sérti más vallását. Nem motorozhatnak a motorosok ,mert gáz lesz az utcán! Nem sétálhatunk a Duna parton ,mert mások cipőjét még nem szedték össze.
Nem vásárolhatunk tiszta sót ,lassan gyógynövényeink is betiltva, nem segíthetek szüretelni , disznót vágni a szomszédnak, mert elvisz a finánc-adós. Nem foghatok a kezembe egy játék pisztolyt ,maskarában,mert félország össze fossa magát. Aztán ha valaki azt mondja ,hogy fenyegetve érzi magát többet kapok mint ha kinyírnám. A kutyámnak köteles vagyok különb körülményeket biztosítani ,mint általában az embernek. És mindezek után még államilag vagyok köteles gojként ,imádni a betolakodókat.Na ez már sok!
Január
@human: Tanulás, szolidaritás, összetartás." Tudod erre nem most jöttek rá, hanem évszázadokkal ezelőtt mikor is a pápa a lateráni zsinaton megtiltotta számukra a földművelést és a kézművességet és a "bank asztalhoz" kényszerítette őket. Így aztán az idő nekik kedvezett, mert lehettek orvosok, ügyvédek, művészek, ahogy a kor megengedte az idők folyamán, aztán médiaszakmunkások... stb.
keresztapa
A Szkíta Motorosok a diktatórikus tiltás ellenére is felvonulnak

Az alábbi közleményt juttatták el szerkesztőségünkhöz:
Először is tisztáznunk kell, hogy az Élet Menete és az Adj Gázt! rendezvény nem egy időben fog megtörténni, ez egy sajtóferdítés Dési újságíró részéről. Mint ahogyan az a feltételezés is, hogy antiszemita megmozdulás lenne, hiszen rendőri felvezetéssel vonulnánk el a zsinagóga előtt, ezért úgy gondoljuk, senki sem érezheti magát veszélyeztetve. Nem vagyunk "náci csürhe"!
Viszont sértődöttek és csalódottak vagyunk, mert megint sérült a magyar jog, az ország vezetése ismét bűzlik a megfelelési kényszertől.
Egyébként nincs miért bocsánatot kérnünk, viszont elvárjuk a magyar zsidó közösségektől, hogy kövessék meg a magyar nemzetet, amiért prominens társaik a Szent Koronát "svájci sapkának", a Szent Jobbot "tetemcafatnak", a turult "gülledt szemű keselyűnek", a magyarságot "moslékzabálóként, sárban dagonyázóként", amiért a Horthy-szobrot meggyalázzák, és nem utolsó sorban azért, mert izraeli zászlókkal vonulnak fel Budapesten.
Sajnos a magyar zsidóság súlyos skizofréniában és Alzheimer-kórban szenved. Mert ha magyarnak vallják magukat, és a Magyarországról elhurcolt áldozatokra akarnának megemlékezni, akkor magyar zászló alatt kellene menetelniük, nem izraeli alatt, hiszen az az ország akkor még nem is létezett. Ez a menet nem a holokauszt áldozatairól szól, hanem egy Izrael állam melletti szimpátiatüntetés, amiért határozottan tiltakozunk!
Nekünk nem áll szándékunkban megbántani azokat, akiknek a hozzátartozói odavesztek a II. világháborúban, akár koncentrációs táborban, akár a fronton. Viszont a közvélemény figyelmét fel kell hívnunk arra, hogy a mi generációnk nem felelős az akkor történtek miatt, mégis a mi adónkból történnek súlyos forint kifizetések jóvátétel gyanánt zsidó közösségek részére még a mai napig.
Továbbá arra is felhívjuk a figyelmet, hogy a mi generációnk nem fog szégyenkezve, lehajtott fővel elmenni a zsinagóga előtt, ezt...
Dr. Felipe
@keresztapa: Hát ezért volt könnyű dolga a gestapónak 45 ben. Hát ha a szkítáknak is a lágerban adtak volna gázt lehet hogy kicsit leszálltak volna a magas lóról. Apropó a szkíta motorosok azok milyenek? Úgy tudom a szkíták max. lovon jártak.
keresztapa
@Dr. Felipe: folytatás a 12:6 Ez is egy vélemény, amit tisztelni kell, amit a saját országban nem igen szokás!Tudtommal a magyar kormány is ellenzi a "kollektív bűnösség" elvét, ezért véget kell vetni annak a gyakorlatnak, hogy a zsidóság tovább szipolyozhassa a "szerintük bűnös nemzeteket".
Mi, magyarok sem élünk perrel vagy kártérítési igénnyel a tatárokkal, a törökökkel, Ausztriával vagy az oroszokkal szemben, pedig lehet, hogy több magyar lélek veszett oda ezen megszállások alatt, mint Auschwitzban.
Leszögezzük, mi nem vagyunk sem rasszisták, sem antiszemiták. Nem akarunk senkit gázkamrába küldeni, sem megfélemlíteni, sem elkergetni ebből az országból. De az itt élő kisebbségektől megköveteljük, hogy tartsák tiszteletben a többség értékeit, történelmi jelképeit, és nem utolsó sorban a törvényeit. Úgy, ahogyan a kunok, jászok, svábok, tótok és megannyi kisebbség, akiknek nem jelentett nagy gondot beilleszkedni a többségi magyarságba, úgy, hogy saját identitásukat, hagyományaikat megtartották, de mégsem részesülnek jelenleg semmilyen kiváltságban.
Ezért úgy gondoljuk, ideje véget vetni a hazánkban élő, élősködő cigány és zsidó közösségek központi támogatásának. Ez az az indok, amiért a Szkíta Motoros Kör részt fog venni az Adj Gázt! rendezvényen, akkor is, ha azt Orbán Viktor diktatórikus módszerekkel betiltotta!
Úgy gondoljuk, hogy azon a napon a motorbiciklivel való közlekedés a KRESZ-szabályok betartása mellett Budapesten nem büntethető.
Dr. Felipe
@keresztapa: Szerinted miért pont az emléknapon támadt kedvük motorozgatni a zsinagóga mellett?
Én nem emlékszem hogy pl. az 1848-49 es szabadságharc március 15. i rendezvényei ideje alatt a zsidóknak motorozni támadt volna kedvük pedig úgy tudom hogy akkor sincs megtiltva a motorozás.
Akik egy megemlékezést megpróbálnak megzavarni azok mind alja népek és valóban szíjjanak gázt.
marlin
Már megint én leszek az örök elégedetlen!! :))
Nem értek egyet a felvonulás céljával, időzítésével, stb.
és hatványozottan nem értek egyet a betiltásának a módjával sem!!
(Ilyet csak nálunk, meg a Kim Dzsongunéknál lehet látni !! :-(()
percsi
A kormány gyorsan tud intézkedni, de csak akkor, ha az érdeke úgy diktálja. A hóviharban rekedt emberek megmentéséhez három nap is kevés volt.
lemma
@Halszem: nekem a fiukon jár az eszem - pedig ...
keresztapa
@Dr. Felipe: Ezt a kérdést a Nemzeti Érzésű nevű motoros szervezetnek kell feltenni! Én méltatlan vagyok, más meggyőződését minősíteni, helyeselni, vagy helyteleníteni!
Őnekik ez emberi méltóságukhoz tartozó cselekedet, ezt megérteni csak ők maguk tudják.
P-Márta
@human: hát, nagyon kevés ! - sajnos. Én is mindig erről hallottam, hogy ők összetartanak, segítik egymást. A többség pedig elárulja a másikat...
khmm
@keresztapa: köszi hogy az egészet kiraktad !
zipper
@keresztapa: Magyarázkodós maszlag, amikor "Nekünk nem áll szándékunkban megbántani azokat, akiknek a hozzátartozói odavesztek a II. világháborúban, akár koncentrációs táborban, " - akkor vajhon mi a faxért muszáj útba ejteni a zsinagógát, arra jobb az útminőség ?

Ócska mosakodás...a tervezett felvonulás előtt műszaki átvizsgáltatást kell elrendelni a "Szkíta Fél-ázsiai Babettások" járgányain amely eltart hajnalig, oszt' jó napot.
khmm
Egyszer végre : NO COMMENT A TASZ :
A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) szerint nincs törvényes lehetősége a rendőrségnek, ha egyszer már tudomásul vette, utólag betiltani a Nemzeti Érzelmű Motorosok egyesületének Adj gázt! szlogenű felvonulását. Meggyőződésük szerint "a miniszterelnöki ukázon alapuló utólagos tiltás (...) nemcsak törvénytelen, hanem a legkevésbé hatékony válasz is a provokációra". A felvonulást a holokauszt áldozataira emlékező Élet menetével azonos napra szervezte az egyesület.
A TASZ keddi közleményében írta: a miniszterelnök és a belügyminiszter "ígérhet bármit, de egy jogállamban elfogadhatatlan, hogy a kormány ízlésétől függjön egy rendezvény megtartása". A jogvédők szerint fontosabb lenne, hogy a rendőrség érvényt szerezzen a törvénynek, megvédje az állampolgárokat a provokációtól, és ha a felvonulás törvénytelenné, jogsértővé válik, akkor azt feloszlassa.
A TASZ kiemeli: a törvény a békés gyülekezést védi, és a rendőrség felelőssége abban áll, hogy akkor lépjen fel határozottan, amikor egy rendezvény jogsértővé válik. A jogvédők ugyanakkor arra is rámutatnak: törvénytelenné válik a rendezvény, ha annak "célja egy sérülékeny kisebbség rákényszerítése arra, hogy az ellenük irányuló véleményt meghallgassák".
A TASZ szerint a holokauszt áldozataira emlékező Élet menetével egy napra szervezett, provokatív elnevezésű Adj gázt! szlogenű motoros felvonulás egy működő zsinagóga környékén, és az ott tartózkodó állampolgárokkal szembeni megfélemlítő, kirekesztő, gyűlöletre uszító cselekmények megvalósítása is törvénytelenné tenné a rendezvényt.
A jogvédők úgy látják: a gyülekezési jog csak a békés, széles értelemben vett politikai véleménynyilvánítást védi, így azok a rendezvények, amelyek nem békések vagy amelyek célja nem politikai vélemény közös kinyilvánítása, nem tartoznak a gyülekezési jog körébe. Ugyanakkor azt is kiemelik: a gyülekezési jog nem terjed ki a zaklató jellegű felvonulásokra és mások megfélemlítésére, mert az ilyen jellegű...
khmm
Népszava, nulla TASZ... tovább nem is keresek, .. Ahogy én, úgy sokan itt mások is körülnézhetnének, hírforrások után kutatva, megnézni az ellent is,
Nem biztos hogy így van, szó szerint, de a lényege :
" Tartsd közel a barátaidat, de mégjobban az ellenségeidet "...
Leírhatná valaki hogy ki is mondta ezt...
nemkati
Nem tudom, kinek lehet kétsége afelől, hogy a szkíták, ez a Jobbikos szélsőjobboldali csoport, mint a NÉM (Nemzeti Érzelmű Motorosok) amilyen zsidóellenes nézeteket hangoztat, milyen célból tette felvonulását az Élet Menetével egy időpontra, és milyen céllal adta a felvonulásnak az "Adj gázt" címet. A cél nyilvánvaló és egyértelmű, számomra pedig undorító, pedig nem vagyok zsidó. De ez a gusztustalanság felháborít.

Az meg ugyanígy felháborít, hogy 0rbán "arra utasította Pintér Sándor belügyminisztert"...
0rbán bármie is utasíthat egy független rendvédelmi szervezetet? 0rbán leválthatna közszolgálati tvcsatorna dolgozói közül bárkit, ha valami nem teszene neki? 0rbán mindezeket a diktatórikus, hatalommániás elképzeléseit fennen hangoztathatja anélkül, hogy a következő pillanatban kihajítanák a kormány éléről? Szégyen, és siralmas az a helyzet, amibe ez a nép néhány ostoba vagy hiú reményeket tápláló szavazó miatt már 3 éve került és azóta is lakol.
khmm
@nemkati: Nem tudom ki szervezett, előbb és mikor,és hogyan, de a második részben leírtakkal tökéletesen egyetértek .
nemkati
@khmm: Szun-ce ókori kínai hadvezér mondta (írta?) úgy ie. 500 körül.
nemkati
@khmm: Sajnálom, hogy amit az első részben írtam, azzal nem értesz egyet. Ezek szerint a motorosokkal egyetértesz. Tehát jó ötlet ilyen jelszóval és ilyen alkalomból felvonulást szervezni? Hiszen nyíltan megmondták, "a menettel tiltakozunk a hazánk megszállása és kiárusítása ellen". Persze, jobb lenne nyíltan és egyértelműen fogalmazni, mert így az ember a józan eszére hallgat, és az alapján feltételezi, hogy egy, a Jobbikhoz kötődő egyesület ezekkel a meghatározásokkal azokra a jobbikos véleményekre utal, amiket számtalanszor hangoztatott több jobbikos párttag, miszerint a zsidók megszállták Magyarországot, és fel akarják vásárolni. De mondd, ha tévedek.
JAJMÁR
@keresztapa: Kisebbség? a zsidó egy vallás. A katolikus egyház is kap támogatást. A zsidó vallású ember is magyar, ha itt született, itt él, és magyar állampolgár. Mint ahogy a cigány is. Nem így gondolod ? Attól még a cigány viheti a cigány zászlót, őrizheti a maga kultúráját, és a zsidó is. Mert ez egy szabad ország. De tényleg nincs kollektív bűnösség, én is így gondolom, ezért minden ember csak és kizárólag önmaga tettéért felel. Ez igaz ránk, magyarokra, és a zsidókra, és a cigányokra is. Van igazság is abban, amit közreadtál, de hogy az Adj gázt motoros felvonás nem az Élet menete miatt szerveződött, ez ugye nem igaz. A rendőrségnek meg joga van eldönteni, hogy engedélyez egy rendezvényt vagy nem. Ebben az esetben úgy látja jónak, hogy ezt nem engedélyezi. Megteheti, nem sért vele semmilyen jogot. Az a furcsa, hogy először engedélyezte. Egy jogállamban nem a kisebbség tartja tiszteletben a többség jogait, hanem tiszteletben tartják egymás jogait.
khmm
@JAJMÁR: FRÖCSÖGSZ olvasd és ÉRTSD """ A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) szerint nincs törvényes lehetősége a rendőrségnek, ha egyszer már tudomásul vette, utólag betiltani a Nemzeti Érzelmű Motorosok egyesületének Adj gázt! szlogenű felvonulását. Meggyőződésük szerint "a miniszterelnöki ukázon alapuló utólagos tiltás (...) nemcsak törvénytelen, hanem a legkevésbé hatékony válasz is a provokációra". A felvonulást a holokauszt áldozataira emlékező Élet menetével azonos napra szervezte az egyesület.
A TASZ keddi közleményében írta: a miniszterelnök és a belügyminiszter "ígérhet bármit, de egy jogállamban elfogadhatatlan, hogy a kormány ízlésétől függjön egy rendezvény megtartása". A jogvédők szerint fontosabb lenne, hogy a rendőrség érvényt szerezzen a törvénynek, megvédje az állampolgárokat a provokációtól, és ha a felvonulás törvénytelenné, jogsértővé válik, akkor azt feloszlassa. ""

Nincs JÓGA, és TÖRVÉNYES LEHETŐSÉGE... UTÓLAG BETILTANI !!!
Ezzel megyek én is áder féle kommentek közé...
A rendőrség Akkor megállíthatja ŐKET ha bármilyen TŐRVÉNYTELENSÉGET elkövettek... cakk pakk
@nemkati: Ne haragudj még új vagyok, át kell néznem az értesítési dolgokat, upsz.. bocsi
JAJMÁR
@khmm: Igen, értem! A rendőrség hibázott akkor, amikor engedélyezte. A JÓGA egyfajta sport. A rendőrség joga és törvényes lehetősége eldönteni, hogy engedélyez egy rendezvényt, vagy sem. Nyilván ez így utólag, mivel már egyszer engedélyezte. felvet bizonyos aggályokat, de ismerve az országunk működését, sajnos nem furcsa. Megjegyzem, felőlem mindkét rendezvény megtartható, de a feszültség, amit generál, nem éri meg. Ezért egyetértek kivételesen, OV intézkedésével. Van nekünk ennél sokkal nagyobb bajunk is.
Silver
Mielőtt nagyon sajnálnák ezt a drága zsidóságot itt egy versike amit dr Regős Péter A Magyar Zsidók Világszövetségének szóvivője írt rólunk magyarokról.
sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/45507_142221199291133_982711586_n.jpg

(elvileg megnyitható oldal)
khmm
@JAJMÁR: én nem, és köszönöm hogy figyelmeztettél helyesírásbeli hibámra, miután lázas gyorsaságomban, hogy próbáljak válaszolni, mielőtt párnádra teszed, minden bizonnyal, lett lészen hölgy, vagy úr, helyes fejecskéd,
A rendőrség, A Belügyminisztérium, ezt nem tudta...Pintér Minek Van.. ÉS /- el nem kezdünk mondatot / hogy is van ez, a törpe keze nélkül nem működik semmi, / szándékosan így írva / miközben nincs / jól figyelj / joga /remélem kielégítettelek, pedig a gugli helyesírás is be van kapcsolva, / betiltani törpénk ezt megteszi... JOG és ÁLLAM nálunk ez már külön fogalom SZIA ;)
JAJMÁR
Nincs harag! Miért lenne? :) Jó éjt :)
P-Márta
@keresztapa: Ez ellen NEM tiltakoztok? :
"A Top 10 parlamenti költségtérítés:
1. Hörcsik Richárd (Fidesz) 26 800 000
2. Apáti István (Jobbik) 26 757 071
3. Vitányi István (Fidesz) 26 720 491
4. Lipők Sándor (Fidesz) 25 838 950
5. Gyüre Csaba (Jobbik) 25 421 801
6. Pálffy István (KDNP) 25 385 445
7. Firtl Mátyás (KDNP) 25 230 720
8. Jakab István (Fidesz) 25 230 720
9. Pósán László (Fidesz) 25 230 720
10. Ágh Péter (Fidesz) 25 216 581
(Forrás: Blikk)" és mindaz a sok és milliókat, milliárdokat kitevő egyéb "ügyletek" címszó
alatt kerülhettek kivonásra a NÉP PÉNZÉBŐL...???

ÉS EZ ELLEN SEM TILTAKOZTOK:
"Egy blogtárstól informálódtam az alábbiakról: Stumpf István - MSZMP tag, Hazafias Népfront alelnök Járai Zsigmond - MSZMP tag, kormánytag, III/2 ügynök Matolcsy György - MSZMP tag, III/2 ügynök Csurka István - III/3 ügynök Martonyi János - MSZMP tag, kormánytag, III/2 ügynök Chikán Attila - MSZMP tag Pintér Sándor - MSZMP titkár Boross Péter - MSZMP tag Ligetvári Ferenc - MSZMP tag Boros Imre - MSZMP-titkár, III/2 ügynök D-8 Balogh Gyula - MSZMP tag Mikola István - Hazafias Népfront Fónagy János - MSZMP tag Vonza András - MSZMP tag Szabadi Béla - MSZMP tag, munkásőr Varga Mihály - KISZ titkár Deutsch Tamás - KISZ titkár Orbán Viktor - Gimnáziumi-egyetemi KISZ titkár Kövér László - KISZ-titkár, a Forradalmi Munkás-Paraszt Kormány és Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága alá tartozó Társadalompolitikai Intézet munkatársa. Pokorni Zoltán - KISZ tag" No, csak, miért szégyellik a fenti urak, hogy "HONNAN" jöttek?

Pintér Sándor, az ex belügyér. Járai Zsigmond az ex pénzügyér. Matronyi János az ex külügyér. Boros Imre ex PHARE miniszter, majd földművelési miniszter. Matolcsy György György ex gazdasági miniszter. Kövér László ex titokminiszter. Szalai Annamária függetlenített KISZ titkár, a Fidesz ORTT delegáltja. Stumpf István ex kancellária miniszter Csintalan Sándor Szűrös Mátyás, Pozgay Imre mind azok voltak és hogy a képviselőik között hányan...
zipper
@khmm: Nézd ! 2010 óta ebben az országban nem az írott jog a mérvadó, hanem a Fidesz-érdek !

Ez a csürhe sorozatban csörtézik az unió szakbizottságaival, bármiről legyen szó, miközben hangoztatja az unióhoz való tartozás szükségességét !

A visszaható hatályú jogalkotás eddig csak a náci és az eltorzult szocialista rendszerek sajátja volt, most már a Fideszé is !

Sajnos a TASZ nem hatóság, ezért nem is veszi komolyan egy Orbán-rezsim ! A TASZ évek óta kifogásolja minden lehetséges fórumon, hogy a "becsületsértés" hazai törvényi tényállása és eljárásának gyakorlata kiválóan alkalmas piti bosszúra, megtorlásra, egyes szókimondók megcibálására, annak ellenére,hogy a becsületbeli, emberi méltóságbeli sértettség nem a feljelentő szubjektív megítélésének függvénye, hogy sérült-e a becsülete, vagy sem !

Kevés kivétellel az összes, a Fidesz-kormány által hozott normát nyugodtan nevezhetjük a párthatalom normájának és hatalma megőrzése biztosítékának !

Ezért fordulhat elő Nonszensziában az a példátlan eset, hogy a miniszterelnök kézivezérli a rendőrséget , miközben a Gyurcsány-kormány egyik támadhatósági pontjaként a 2006-os rendcsinálásban pontosan ezt kifogásolták !

A Fidesz-csürhekormány egy erkölcstelen, etikátlan, jogtipró, fogyatékos és nem fogyatékos polgáraival szemben is aljas, embertelen bagázs !
eperfagyi
Jogos a tiltás. Ilyen pofátlan, provokatív plakát-címmel nem lehet engedélyezni, mert biztosan rumli lenne belőle. Csak a hülye nem érti, mit is jelent átvitt értelemben ez a mondat: "Adj gázt". Nem vagyok Izrael párti ..., de ezt a baromságot nem lehet tolerálni.
zipper
@eperfagyi: Nem az a gond, hogy betiltották, hanem ahogyan betiltották.
Mobil123
@Silver: Na ez kib@szottttt durvaaaaa!!! És még MI maradjunk csedben???
keresztapa
@P-Márta: Légy szíves tudomásul venni,hogy én nem tiltakoztam, csupán egy közleményt tettem fel a propira. Ez nem jelenti azt, hogy én vélelmeztem, egyetértettem vagy tiltakozva kifogásoltam. Azért elgondolkoztató, ez a szerte ágazó gondolkodás, ahogyan egy esemény még meg sem történésére gondolkoznak.a kommentelők. Egy azonban észlelhető, kulturáltabb hangon történik a hozzászólások, obszcén szavak használata nélkül..@zipper:
keresztapa
@khmm: Tegnap 21:03 - ra Máskor is teszek fel, vitaindító véleményeket, ami nem az én gondolataimat fejezi ki. Itt az érdekesség az, hogy a vita nem az alap "okon" folyik, hanem, azon hogy O V - P S hogyan kevernek intézkedéseikkel. @JAJMÁR: Értsd zsidót - kettős állampolgárnak, Magyar- vagy Izrael - , és nem vallás. csak az események történésekor még nem volt állam.
Silver
@Mobil123: Bizony durva egy versike,de ezért valahogy nem emelik fel a szavukat azok akik a nyílt rasszizmus ellen vannak.
JAJMÁR
@keresztapa: Nincs ráírva senkire, hogy kettős állampolgár vagy sem. Azért mert valaki zsidó, még nem biztos, hogy kettős állampolgár, ez csak feltételezés. De mint már mondtam, vannak pontok, amelyekben egyetértek, a közleményben is van ilyen amit kitettél. De egyetértek pl. a vitázókkal, hogy hogyan hoznak intézkedéseket ma az országban, de az okot, amiért az Adj gázt szlogenű menet létrejött, inkább nem firtatom.
keresztapa
@JAJMÁR: A kettős állampolgár a mai kifejezéssel Izraeli - Magyar Állampolgársággal rendelkező személy.
Dr Regös Péter, a Magyar Zsidók Világszövetség szóvivője versel ajándékozta meg szeretet országának magyar állampolgárait 2011. 01. 28. napjának ihlet óráiban.

Horgosok a fasz magyarok. Fajtiszták mint az oroszok. Buták, mint az oroszok. S úgy
végzik mint a Karthágók. Lesózzák a földjeiket. Felszámolják történelmüket. Eltűnnek
majd nemsokára. Elmennek a bús picsába. Úgy rühelem mindnyájukat, mocskos gyilkos
falkáikat, amikor himnuszukat hallom, fordul a teli gyomrom. Panaszkodnak nyavajoganak. Ők sehová sem tartoznak. Mindenki az ellenségük. Nincsen nekik testvérük. Mindenki utálja őket. Magyar férfiakat s nőket. Mindegyiküket megvetik.
De egyiküket sem szeretik. Elveszett tekintélyüket féltik. de mások a nyelvüket sem értik. Nem tartoznak nyelvcsaládba. Csak a tetves bús picsába. Befogadó ország meg becsültségének magas foka? Ez most mi? Ez lenne az emberi méltóság? Vagy Izrael izmus, rasszizmus, avagy egymás megbecsülése, tisztelete? S ez a verselés kifejezi - e
az emberbaráti izraeli megbecsülést? amit ők léptek, nyomán követelnek maguknak.
Avagy az igazság több arcának izraeli egy igazság? Amit ők kiválasztottak, jogán birtokolnak?
keresztapa
Interjú egy tipikus héberrel: Magyarország csak díszlet Izrael mellett + olvasó

„Minden oldalról zsidó vagyok” – Müller Péter Sziámival beszélget Csőke Zoltán - olvasható részlet egy izgalmasnak ígérkező interjúból a Szombat nevű különösen magyarbarát oldalon. Miért tipikus zsidó? Mert, bár hivatalosan magyarnak vallja magát, a hazafiság viszolyogtatja, számára a vérre és terrorra épült Izraelen kívül minden ország csak "díszlet egy operettben", és mulatságosnak tűnik a gazdanépek himnusza. Mert hát Izrael az egyetlen ország a világon. (Csak azt tudnánk, akkor miért kínozza magát és él azon az országon kívül, a senki földjén? - a szerk.)
Alább a részlet eredetiben.
Nem tudom ki mondta, hogy amíg egyetlen embert is lezsidóznak a világon, addig ő zsidó akar lenni. És akkor jön a neheze, mi az, hogy zsidó? Szerintem zsidónak, nem zsidónak, antiszemitának és semlegesnek is meg kell egyszer fogalmaznia ezt magában. Én mostanában kezdem megérteni.
Elvittem a feleségemet Izraelbe két évvel ezelőtt, és azzal az élménnyel jöttem vissza, hogy Izrael az egyetlen ország a világon. Én nagyon sok helyen megfordultam már, ráadásul az a fajta ember vagyok, aki mindenhol jól érzi magát. De ott rám szakadt egy érzés, hogy ez egy létező ország, hiába friss tákolmány, az összes többi viszont díszlet egy operettben.
Lehet, hogy ez szörnyen hangzik, de onnantól kezdve az a szó, hogy hazám, valamennyi más himnuszban mulatságosnak tűnt. Mindig gyanakvó voltam egyébként a magyar hazafisággal, bár természetesen magyarnak vallom magam, de ahogy ezt itt kiejtik a szájukon az emberek, az mindig viszolyogtató volt a számomra.
(Szombat)

Tisztelt Feldmájer Úr! (Csak azért nem az Önök újságjában szólok
JAJMÁR
@keresztapa: Ez messze van a költészettől, nyilván lehetne most visszaírni, de minek? Őt meggyőzni úgysem lehet. Nem szeret minket, szíve joga, ne szeressen, ő tudja miért.. Én ezt nem tudom komolyan venni. Nem, ez nem emberi méltóság, ezzel nem minket jellemez, azt jellemzi aki írta. Rázd le magadról, nem ér annyit, hogy akár egyetlen percedet is elrontsa. Pláne ma, hiszen a Költészet Napja van.
jotta
Jó vers, az utolsó előtti versszak kicsit iskolás de majd javul ez még!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.