Gerinctelenül nem fenyegetik a vezért olyan ellenállással, ami megkarcolná az önimádat lakkját. A gerinctelen csúszómászók felett egy szellemi senki is óriásnak hiheti magát. Ez sem új jelenség. Nincs ez másként most, a félelem szobrának építése közben sem.

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

108 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Desischado
Ez az emlékmű eléggé demonstrálja szerintem, hogy hazugovicsnak a hatalomért és a gazdagságért semmi sem drága!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
Félelem.
Jobban belegondolva éppen azoktól kell félni, akik már napi rendszerességgel azt próbálják bemagyarázni, hogy a második világháborúnak csak zsidó szenvedői voltak és a másról való megemlékezés minden pillanatát el kell törölni...na azoktól kell félni mert azok az elnyomók az élősködők és a könyörtelenül mindent maguknak akaró elnyomók.
human
@Csizmás Kond: És a gyilkosságban társtetteseket mától nyilvánítsuk áldozatokká.
Csizmás Kond
@human: Hány krematóriumot működtetett a magyar állam ?...mert szerintem ide akartál kilyukadni...
coyote3
Megdöbbentett a cikk. Azt hittem nálam rosszabb véleménnyel senki nincs a magasztos NER -rőll. Meg a kitalálóiról...
human
@Csizmás Kond: Első osztályú beszállítók voltunk és sokan büszkék erre. Arra kell ügyelni,hogy ne legyenek többségben ezek közül, mert megismétlődhet újra. Ezért nem szabad meghamisítani a múltat egy ilyen szoborral.
Lehetett volna egy másik szobrot készíteni, de a kormány elzárkózott minden nemű tárgyalástól, mert a Horthy rendszert szeretné felmenteni a bűnei alól.
Csizmás Kond
@human: Beszálítók akár a gulágra szibériába...de az valahogy nem bűn...
Az a hamísítás amit ma elművelnek, hogy az unoka kel hajlongva bocsánatot kérjen egy esetleges nagyapakori politikai tettért.
Az emlékmű nem dicsőit hanem emléket állít csak sajnos sokaknak hiányzik a szeműveg...pedig van ahol kupacban áll.
GeoCravker
@Csizmás Kond: A Sztálinszobor anno emléket állított a fasizmust leverő egyik vezetőnek. Miért is borogatták le?
Csizmás Kond
@GeoCravker: Azért mert a leverőből gyilkos diktátor lett...nem hallottál róla ?
human
@Csizmás Kond: Senki nem beszélt az unokák bűneiről. Ezt te magyarázod bele. Itt a megelőzés a lényeg, hogy többet ne erősödjön meg az az antiszemita nézet, hogy mások kiírtása a legjobb út.
Mégegyszer. Lehet emlékművet állítani, de nem olyat, ami meghamisítja a múltat.
Csizmás Kond
@human: Az is antiszemita nézet amikor az arabokat, iszlamistákat támadod fenyegeted...vagy azok már azok szemitaságát is elorozták valakik ?
...és ott épp felvirágzóban van a fenyegetőzés ...
Az emlékmű pedig nem hamísít hanem épp azt próbálja helyrehozni amit mostanig elsumákoltak.
GeoCravker
@Csizmás Kond: Mert "megszálló" szövetséges volt, mert a tömeggyilkosságban is szöveséges volt. Nem hallottál róla?
Hogy is van a kettős mércével? Fasisztának állítunk emléket, de Sztálin csizmája viszont büdös? Ha az egyiknél nem tetszik a státuszváltás, akkor a másiknál se tessen.
Csizmás Kond
@GeoCravker: Melyik fasisztának állítottak emléket ?
Törölt felhasználó
@Csizmás Kond: Nem csak zsidók és cigányok, de másoknak volt lehetőségük választani, eljátszani...Ettől persze volt más áldozat is. De nem érzed hibásnak a dolgot, ha pont azok nem értenek együtt az emlékművel, akiket viszont kb 80%-ban érintett a dolog és nem csak személyesen, hanem családosan is, mármint komplett családokat írtottak ki...
Ennek az emlkéműnek egy célja volt, ami nagyon jól elkezdett működni, hogy növelje az antiszemitizmust, amit majd nagyon jól össze lehet mosni a bankok kiüldözésével és még ki tudja milyen célokra rendelt ez az emlékmű... Csak kicsit paradoxon, hogy pont az emlékmű erősíti az antiszemitizmust..:) Még a végén az lesz, hogy szegény "magyarokra" nem támadnak, ha nem lennének zsidók, hiszen akkor hitler sem találta volna ezt ki magának...:)
Csizmás Kond
@ziziplanet: Az áldozat az áldozat, az is aki családostól Auschwitzben pusztult el és az is aki az orosz fonton fagyott meg és a családját itthon erőszakolták meg vagy ölték meg. Az emlékmű pedig az áldozatoknak szól ...de te épp ezt akarod letagadni, összemosni, meghazudtolni.
Törölt felhasználó
@Csizmás Kond: nem akarom összemosni stb..,te akarod összemosni a nagyszámú többséget és a náci eszme fajelméletét az átlag emberekkel..Természetes voltak más áldozatai a kornak.. csak azt mondom, hogy az áldozatok nagyon nagy többsége zsidó volt..vagy most belemegyünk abba, hogy hitler csak úgy öldökölt, aki elé került azt legyilkolta... Azért mégis csak a náci eszméről beszélünk, mindenki nagyon jól tudja miről szólt, gondolom te is!? Tehát azért "vicces", hogy pont akiket leginkább érintett ők nem értenek egyet vele...
Csizmás Kond
@ziziplanet: Kik az az ők ?...ugyértve hány zsidó vezetőtől hallottad, hogy az ellenük szól vagy őket gyalázza ?
...vicces az, ahogy a pletykarovatokból informálódsz
Desischado
Ez az emlékmű eléggé demonstrálja szerintem, hogy hazugovicsnak a hatalomért és a gazdagságért semmi sem drága!
Yoda69
@Csizmás Kond: tegnap, 15:25
Joember, az orosz fronton elesett magyar katona is a fasizmus aldozta, csakugy mint a halaltaborban megolt milliok. Ebbe nem gondoltal bele?
Magyarorszagot belerangattak - gyenge es hatalomvagyo vezetoink reven - egy eleve vesztes haboruba. Ugyanugy mint most a fidesz, akkor is egy kisebbseg eroltette ra az akaratat a tobbsegre.
Az emlekmu torz, es elhibazott. A fasizmus jelkepevel a birodalmi sassal, amit karmaiban hordja gabrielt, olyan mintha a naciknak akarnanak tisztelegni vele. Ez is olyan mint orban kettosbeszede: lehet igy is ugy is ertelmezni. Nem jo. Egy emlekmunek tisztan, es egyertelmuen kell tartalmaznia kuldetese celjat. Ha nem igy van azzal embereket teveszt meg, es rossz erzeseket kelt.
Ha te ezt nem fogod fel, akkor ertelmi kepessegeddel van baj, persze ezt jelzi az is hogy szemellenzos fidesznyik vagy.
human
@Csizmás Kond: Gabriel arkangyal az ártatlan Magyarországot jelképezi, amire ráront a semmiből a német birodalmi sas. Ezzel a képpel van a baj. Ezért történelemhamisítás ez. Ha az új generációk fejébe márt azt fogják verni, hogy mi magyarok végig a németek ellen harcoltunk és soha nem közreműködtünk népirtásban, akkor nem tanultunk a múlt hibáiból és minden megismétlődhet.
Röviden. Minden magyar áldozat megérdemel egy emlékművet, de ezt a szobrot aljas módon arra használják fel, hogy meghamisítsák a múltat.
Csizmás Kond
@Yoda69: ...aki a fasizmust összekutyulja a nácizmussal azzal nincs értelme vitatkozni.
Csizmás Kond
@human: Szerintem személyiség problémáid kezdtek lenni...A mi magyarok ma az összmagyarságot jelenti, viszont én nem harcoltam sem a németekkel sem ellenük szerintem te sem.
Azok akik a németekkel harcoltak 99,99 %-ban parancsra tették akár magyarok voltak akár mások, és hogy jobban megérsd, ha most magadat nem azonosítod a jelenlegi kormánnyal úgy az elmult idők emberit sem szabad azonosítani az akkori kormányokkal...ez bárhogy tagadod is egy félrenevelés eredménye.
A szoborhoz meg szerintem ahkkor volna értelme bárkinek is kritikát alkotni ha az életében legalább faragott egy fogpiszkálót, rajzolt egy virágot vagy alkotott bármi olyasmit amit fel tud mutatni.
...és múlthamísítás...ilyen egyoldalú történelmii felfogással szóba sem szabadna hozni.
human
@Csizmás Kond: Ja, hogy mindenki parancsra cselekedett. Akkor mi magyarázza a túlteljesítést a deportálásban? Megparancsolták a túlbuzgóságot?
Csizmás Kond
@human: Ha nem tudsz keresgélni szólj és küldök linket.
GeoCravker
@Csizmás Kond: Horthynak például. Minden ismérvévek rendelkezett annak, ami Mussolinit pl. fasiszta diktátorrá tette. Kivéve a bátorságot és a kezdeményezőkészséget. De mindene neki sem lehetett.
Hitlerre emlékező sajtóanyagot az MTi adott ki például a szülinapján.
Hess születésnapján a Veritas és a Holocaust-központ kötött megállapodást szerecsensikálsára.
GeoCravker
@Csizmás Kond: Bizony, bizony. Mert a náécizmusnak aztán tényleg semmi köze nem volt a fasizmushoz :-) Ugye ezt te sem gondolod komolyan.
Azért, mert az olaszok fasizmusnak, a németek nemzeti szocializmusnak hívták, elég sok közös vonást sikerült felhalmozniuk. Igaz, a németek egy sokkal xenofóbab, gyilkosabb eszmerendszert dolgoztak ki. Mussolini kicserkész volt hozzájuk képest.
Csizmás Kond
@GeoCravker: Az a tény, hogy valakiről pl Hitlerről elmondjál mikor született, mit tanult, mit csinált, ki volt és hogy halt meg azt oktatásnak hívják de már azt amikor csak náci diktátornak nevezik azt már rábeszélésnek, belemagyarázásnak. beleneveláésnek nevezik.
...és ezzel nem Hitlert akarom pártolni...
Diktátorok mindig is voltak és lesznek is. Egy nagyobb területet diktatórikus rendszer nélkül nem is lehet fenntartani még a mai napjainkban sem, csak annak következményeit már csak az utókor fogja megírni és az is fogja megnevezni.
Yoda69
@Csizmás Kond: Latom nagyon elteted hitlert.
Akkor te most fasiszta vagy, vagy naci?
Csizmás Kond
@Yoda69: ...ha visszakerülnek az avatarok meglátod.
JAJMÁR
Most, hogy elolvastam ezt a címet, jöttem rá, hogy ez tényleg a félelem emlékműve! Tekintsük a birodalmi sast hatalomnak, az angyalt pedig népnek! Emlék ez? Vagy egy megváltoztathatatlan hierarchia, amit nem árt észben tartani.
Pisti271
Az áldozatokról meg lehet emlékezni teljesen semlegesen, pl állítunk egy kopjafát.
Vagy egy szimbólikus szobrot, lehet ez az angyal is.
De a második alak, a sas megjelenése már egy konkrét eseménnyé teszi, nem
csak az áldozat jelenik meg, hanem a támadója is. Ez pedig így hazugság.
A sas egyértelmű, a német megszállók jelképe, de ki az angyal?
Egész Magyarország, vagy csak a későbbi áldozatok?
Mert magának az eseménynek, a megszállásnak, ellenállás hiányában áldozata
alig volt, sőt egyetértés kísérte, sok helyen virágesővel fogadták a megszállókat.
Ugyanilyen egyetértéssel történt a deportálás. Magyar jogszabályok alapján,
magyar kivitelezéssel, egy kb 200 fős német alakulat felügyeletével.
GeoCravker
@Pisti271: Igen. Valahogy ez a magyar segédlet van most tisztára sikálva a szakályfélékkel megművelten.
Holott valójában elhatrolódni is csak a szembenézéssel lehet.
Azért baromság az az okfejtés, hogy "én nem éltem akkor, lesz..rom".
Törölt felhasználó
@Csizmás Kond: "Az a tény, hogy valakiről pl Hitlerről elmondjál mikor született, mit tanult, mit csinált, ki volt és hogy halt meg azt oktatásnak hívják de már azt amikor csak náci diktátornak nevezik azt már rábeszélésnek, belemagyarázásnak. beleneveláésnek nevezik."

Ez most komoly..., több millió embert írtott ki.. Megszállta volna az egész világot és mindenkit kiírtott volna, aki nem fért bele az elmebeteg agyába.. Nem egy kétes történelmi szereplő, akit lehet így is magyarázni meg úgy is

Veled valami nagyon nem oké...pfffff nem térek magamhoz.
Yoda69
@ziziplanet: Csizmas egy jobbikos naci. Ne varj mast tole.
Csizmás Kond
@ziziplanet: Ez még meleg azért párolog ennyire, de még voltak ilyenek, pl Nagy Sándor, Cézár, Dzsingisz kán...és kissebb kiadásban is volt már példa az indiánok, a négerek, a kurdok, az örmények...
..szóval ne verd a fejed a falba ok nélkül...
GeoCravker
@Csizmás Kond: Irgalmatlan tévedésekben vagy jó pár töténelmi tény kapcsán.
A mongolok, a tévhiteddel ellentétben nem rendeztek népírtást. Annyira nem, hogy a kínai birodalom egyik legnagyobb császárdinasztiája is valójában mongol volt. Amíg fizették az adót, addig békénhagyták a városokat. Ha ugráltak, demonstráltak. Nagy Sándor ugyan messzire jutott, de korántsem rendezett etnikai tisztogatást. A nevelője is görög volt, ha emlékszel. Olyan elnyomott rabszolga, hogy a vezér fiát bízták rá. Cézár birodalma egy tipikusan soknemzetiségű és multikulti birodalom volt. Még vallásában is békén hagyták a népeket, ha fizették az adót. Szintén nem az etnikai tisztogatásairól hírhedett el. Nem véletlen, hogy a többit Teí sem tudod konkrét birodalomépítőkhöz kötni. Még akkor sem, ha persze meg lehet néhány olyan tömeggyilkost nevezni, mint mondjuk Pizarro.
Szóval ne verd a fejed a falba ok nélkül.
GeoCravker
@ziziplanet: ld. @Yoda69: azzal a kiegészítéssel, hogy a félinformációkon alapuló csúsztatások nagymestere. Biztos legalább négyest kapott a provokátorképzőben.
Csizmás Kond
@GeoCravker: Hát akkor elemezzük.
A mongolok nem csak mongolok voltak, hanem alájuk tartozott a tatárnak nevezett horda is ami "A tatárjárás az Európa elleni mongol inváziót, ezen belül Magyarország 1241–42-es megszállását jelenti.
1241 áprilisa és 1242 márciusa közötti majdnem egy év leforgása alatt a mongol sereg dúlása nyomán Magyarország lakosságának kb. 40-50%-a[forrás?] pusztult el (3 millióból kb. 1,5 millió ember), emellett hatalmas volt az anyagi kár is."
Nagysöndör...
Nem akarok most itt ódákat zengeni de olvasgass bele a hadjárataiba..volt olyan csata ahol két nap ölték a foglyokat ...több száz ezret
néró...
Hát róla is sokat lehetne mesélni, főleg a kéjgyílkosságai meg a galadiátoros játékai miatt.
Elhinném, hogy okosabbnak tartod magad, de amíg a részleteken rágódsz addig kihagyod a lényeget ez pedig nem vet jó fényt rád.
...ha pedig plagizálsz akkor ne hagyd ki a macskakörmöt...ez is szemtelenség.
miazavalami
@Csizmás Kond: Szia cicus!
Igazad van. Az áldozat akkor is áldozat ha nem a nácik ölték meg.
Éppen ezért a szobor hazug , mert azt jelképezi hogy a magyar kormány "ellenállt" . Pedig dehogy! A legnagyobb kiszolgálói voltunk a náciknak.
Ugyanez vonatkozik a Kádár korszak előtti évekre is.
GeoCravker
@Csizmás Kond: OK. Akkor
"..szóval ne verd a fejed a falba ok nélkül... "
Így jobb. Amúgy Cézár birodalmát és nem Nérót emlegetted. S most ne gyerekeskledj, hogy Julius nevéből szármaik a császár szó is, és mind felvette, meg ilyemi.
Nem azt emlegettem, hogy szentek voltak, hanem azt, hogy nem gyáértottak hozzá vallási, nemzetiségi ideológiát, mint Hitler. Csakhogy megfelelejen az idézésnek: "Elhinném, hogy okosabbnak tartod magad, de amíg a részleteken rágódsz addig kihagyod a lényeget ez pedig nem vet jó fényt rád."
Csizmás Kond
@miazavalami: rettenetesen gyenge vagy hittanból.
A szoborkompozícióban a magyarságot egy angyal jelképezi aki nem áll ellen, nem harcol és nem ellenkezik
Amúgy nem is lett volna mivel mert fegyverzetileg nagyon gyengénfelszereltek voltunk.(tak)
Csizmás Kond
@GeoCravker: A cézár és néró egyégként ugyanaz. néró is cézár volt...
A nemzetíségi ideológia elég fiatal, és úgy is mondhatjuk, hogy vallási ideológiából alakult ki, amit ma ideális meglovagolni.
..és inkább volnék kiváncsi a saját véleményedre ha mát írsz.
GeoCravker
@Csizmás Kond: "S most ne gyerekeskledj, hogy Julius nevéből szármaik a császár szó is, és mind felvette, meg ilyemi. "
Csizmás Kond
@GeoCravker: ..próbálj úgy társalogni, hogy az a másik fél is értékelje...mert így csak írsz, írsz írsz de nincs értelme..
de ha fizetik nem is kell elcímezd...úgy meg nem zavar.
GeoCravker
@Csizmás Kond: Az a helyzet, hogy annyira a saját, a szélsőségeket alanyi jogon felmentő világodba vagy zárva, hogy talán a "Heil Hitler" az, amit értékelni lennél képes.
Érveid nincsenek, vagy szegényesek. Ismereteid igen korlátosak. Talán nem is kell, hogy mély ebbek lennének, mert csak zavarnának a paneles intencióid tisztán látásában.
Ergo, igen szerény mértékben befolysáol az, hogy Te személy szerint értékeled vagy sem.
A válaszokat Neked címezni talán tényleg értelmetlenség. De legalább demonstrálja azt, hogy az a balfék, aki bemegy az erdőbe, és kínkeservesen keresi utána a rekettyésből a kiutat. Heringgel. :-))
Csizmás Kond
@GeoCravker: Ha majd felfejlődsz annyira, hogy a nevezgetésen az öndícséreten és a nagyképűségen kívül független véleményt tudsz alkotni akkor majd még vitázhatunk.
...és hogy jobban megértsd, a vélemény nem propaganda, tehát ne meggyözni próbálj hanem megértetni valamit...de az pökhendien nem fog menni.
bakegya
A magyarság létét és jóerkölcsét-ezzel az angyalkával se orbán kutyagumi-se annak seggnyalói nekem nem fogják megmagyarázkodni-tudok amit tudhatok és magam részéről a sas szárnyai alatt érzem magam és a családom biztonságosabban...MERT HA EZEKEN A SZOBORÁLLÍTGATÓKON MÚLIK MIHAMARABB ITT IS LŐNI FOGNAK A MILITÁLIS AGYMENÉS ELŐRETOLÓJA NEM ÉPPEN EGY ANGYALKÁT IDÉZ A MINISZTERELNÖKI SZÉKBEN IMMÁR HARMAGJÁRA,DE MINDÍG MÁS KÖNTÖSBEN!
EGYÉBKÉNT AZ ÜZENGETÉS FOGALOMZAVAROS,DIKTATÓRIKUS ÉS ROHADTUL IDŐSZERÜTLEN IS -PONGYOLA ÉS KULTURÁLIS ANALFABÉTIZMUSSAL TELITETT FÖRÖCSÖGÉS...középeurópai államférfi ilyet nem hoz nyilvánosságra az emberiség történelmének egyik legszörnyűbb gaztettének emlékévében sem és soha sem,semmilyen politikai értékkovácsolás eszközével belemagyarázva végképpen NEM,NEM -ÉS NEM.
GeoCravker
@Csizmás Kond: A válaszadáshoz a "nevezgetés" technikai adottság. Ezzel Te is élsz. csaxolok. A vélemény valóban nem propaganda. Nem is értelek tehát, hogy miért kevered össze. Az érvek a vita és a meggyőzés eszköztárába tartoznak. Ez lehet, hogy pökhendiség, de akkor Palton, akihez eszembe sincs mérni magam, végtelenül pökhendi ember lehetett.
A megértetéshez tudod a másik fél valamilyen szintű nyitottsága is kell. Nem pökhendiségből, hanem mert másként nem megy. Ameddig belőlef hiányzik annak a megértése, és az afelé való nyitottság, hogy a többség részéről egyetlen ember szándékos megsértése, vagy indokolható ellenérzésének ezzel egyenértékű figyelmen kívül hagyása diszkrimináció és a többségi hatalommal való hatalmaskodás, addig nincs miről vitáznunk. Egymással, és a szobor kapcsán semmiképpen.
Te nem vitatkozni, vagy megértetni akrsz bármit is, hanem pontosan, hogy szerecsenmosdató propagandát folytatsz. Vona Gábor büszke lehet rád.
Csizmás Kond
@GeoCravker: Nézd, ha véleményezni akarsz valamit azt úgy is meg lehet tenni, hogy nem azt értékeled amit én írtam hanem azt ami az írásban a cikkről szól szóval ne azt próbáld nekem leírni folyamatosan, hogy én milyen beállítottságú vagyok, mert azt még a legnagyobb csodálkozásodra is jobban tudom nálad, hanem a cikkel összefüggésbe próbáljd kifejezni eszmefuttatásaidat.
Soha nem kérdeztelek kinek írsz vagy ki értékel azért és ezt tőled is elvárom.
GeoCravker
@Csizmás Kond: OK. Térjünk vissza az elejéhez.
"Az a hamísítás amit ma elművelnek, hogy az unoka kel hajlongva bocsánatot kérjen egy esetleges nagyapakori politikai tettért."
Nem hiszem, hogy bárki elvárta. Volt aki megtette, volt aki nem. Akár azért sem, mert nem tudta mit csinált apuci, vagy a nagyapó. Ld. Zenélő doboz. Nem rémlik, hogy ilyen elvárást pl. a magam részéről bármikor kifejeztem volna. Ezzel szemben a fideszben nincs olyan kampány, hogy bauer apját ne emlegetnék.
"Az emlékmű nem dicsőit hanem emléket állít csak sajnos sokaknak hiányzik a szeműveg...pedig van ahol kupacban áll. "
Az emlékállítás nem zárja ki a dicsőítést. Többek között erre is hoztam példakémnt a Sztálin-szobrot. A kupac alkalmával ugye nem Auswitzra céloztál?... Ahol az elkobzott javak valóban kupacokban állnak.
A nyilvánvaló dicsőítés hiánya nem zárja ki a pozitív emlékállítást.
S még a pozitív felhang felszíni hiánya sem zárja ki, hogy a többség szoborállító gesztusát (most hagyjuk, hogy a szoborállító "többség" mekkora minoritás különben) sértőnek találják a kisebbség tagjai. Akiket ebben az esetben ez értelmetlenül sért.
Ergo, értelmetlen feszültséget generál szerintem. Ergo, szerintem baromság kabinetkérdést csinálni a kabinetnek a szoborból.
Különösen azért mert az orbáni retorika valóban történelemhamisító. A németek nem megszállók, hanem szövetségesek voltak. Tudom, panel. Akkor is ténykérdés. Horthy egy puskalövésnyi ellenállsra sem adott nyílt parancsot. Nem üzent hadat Hitlernek stb. Nem hadban álló szövetségeshez való bevonulás nem megszállás. Akkor sem, ha ez Neked személy szerint nem tetszik.
Ergo, a háború áldozatainak lehetne ugyan közös emlékművet emelni, de ez az emlékmű arra alkalmatlan szerintem.
Tehát szerintem van egy szoborcsoport, ami felépítésében hazudik, koncepciójában hazudik, létében sértő.
Akkor minek is? Azért mert egy felkapszkodott paranoid skzifrén hülye nem tud, mer, gyáva visszakozni. Mert ha ő megmondta, akkor meg van mondva? Mert a...
bakegya
Legyünk stílus értéküek.Ki az aki itt következetesen sorba szólítgat le revansot véve mások véleményét fikázva tartalmakat véleményezőket?-hol egyet, hol többet-akinek nem inge nem veszi magára-mert hogy ha én valakivel is más véleményen vagyok abba nem belekötök,és semmi esetre sem provokálom...stb.stb...a szociopatálkodás a legsúlyosabb pszichiátriai betegségek egyike...
Csizmás Kond
@GeoCravker: Kezdjük...de én most az írásod végétől kezdem. Az, hogy kiről milyen véleményed van az a te dolgod, és az is hogy azt miként nyilvánítod ki.
A szoborról alkotott véleményed akkor lenne teljes, ha megírnád mi az ami nem tetszik, mert így nem tudok mit válaszolni.
Az tény, hogy az emlékmű állítás egyben dicsőítést is jelent, különben nem állítanának emlékművet, ugyanis azt csak azoknak szoktak állítani akit tisztelnek.
Magyarország Németek általi megszállása meg történelem, ami pontosan és érthetően le van írva, amit nem pletykalapok véleményezése alapján kell megítélni vagy elfogadni. Az ellenállás amit oly nagyon hiányolsz az butaság, mert először is szövetségesek voltunk és amúgy sem lettünk volna valami nagy fékező hatás egy akkora és olyan felszerelt hadsereggel szemben. A Franciák ugyanígy megadták magukat és mégis hősök, na meg sorba az egész keleteurópa.
Elérve az unokákhoz, ma azoktól várják el a bocsánatkérést. Milyen jogon és ki meri azt kérni tőlem, hogy én kérjek elnézést, én mondjam magam és a nemzetemet bűnösnek, azon idők eseményei miatt ?
GeoCravker
@Csizmás Kond: Ahhoz képest hoszsasan személyeskedtél azzal kapcsolatban, hogy lehet-e véleményem egyáltalán. Olyan, ami neked nem tetszik. Nem fogom visszaidézni. Olvasd vissza, ha nem hiszed.
A Franciáknál volt számottevő partizánmozgalom, és nem a németeknek lefekvő kormányt, hanem az Afrikából visszatért felszabadító deGaulle-t tekintik hősnek. Nálunk nem rémlik ilyesmi.
A magyarországi bevonulás tény. A megszállás-volta pedig nem annyira. A Várból is a német és magyar szövetséges csapatok együtt törtek ki. Az pedig már igencsak a végjáték volt. Persze, pletykalapok... Hogyne. BTW, Te is szövetséget emlegetsz. :-)
Az ellenállás nem haderő kérdése. Ezen az alapon Zrinyi egy őstulok volt? Mert egyébként esélye nem volt az oszmán haderőkkel szemben.
"Elérve az unokákhoz, ma azoktól várják el a bocsánatkérést. "
Sorolnád, hogy ki? Forrással természetesen.
A nemzet pedig nem az unokák jogán, hanem az elhatárolódás hiánya, a szélsőségek kormányzati támogatása okán maradt sáros mind a mai napig. Ott és akkor a nemzet bűnoös volt. Amíg az akkori felelősöknek emlékszobrot állítanak, és szakályok mossák a szercsent az is marad. Nem az egyes ember. Tőled a fene sem kéri, hogy bocsánatit kérj. Ebből a szempontból egy senki vagy. Ahogy én is. A politikai hatalom, a nemzetet képviselni hivatottaktól azonban kijárna ez a gesztus.
Pontosan ugyanúgy, ahogy ratzinger is Jugend-tag maradt. Mert soem bírt kiállni, és azt mondani: "bocs mindenkitől, megvezetett ifjú voltam". Lehetett pápa. Emberi nulla maradt.
Csizmás Kond
@GeoCravker: Az a személyeskedés amikor a másikat leírva valaminek nevezed. Hol láttál ilyent tőlem ? A megszállást pedig mint mondtam leget boncolgatni lehet értelmezni de akkor ott a német volt az erősebb tehát a hetvenkedés csak hetvenkedés maradt volna. Ellenállás esetén erőszakkal vitték volna a donkanyarba vagy koncentrációs táborba esetleg helybe lelövik, így meg kötelezték, szóval nem szar hanem kaka. A Zrinyi korban is ugyanez volt csak ott előre tudták, hogy vagy így vagy úgy de halni kell és inkább a hősiesebbet választották.
A kitörés pedig nem virtus hanem életösztön. Nem azért csinálták, hogy emlékezetes maradjon, hanem azért mer be voltak kerítve és menekülni próbáltak.
Értelmezni pedig annyi mint véleményezni…maga az ember mindkettő.
A nemzet pedig csak a nemzettelennek sáros.
A bűnös nemzet pedig az aki kéri, hogy az ellene elkövetett tettekért kérjenek bocsánatot de ő ma ugyanúgy cselekszik mint akiktől elvárja a meghajlást.
Amúgy bűnös nemzet nincs csak buta ember, abból pedig van bőven.
A politikai hatalom nem azért van, hogy nemzetet gyalázzon, ez szintén olyan felfogás amit csak esetleg speciális iskolákban tanítanak. A mai politikai vezetés megítélheti az előző rendszerek viselkedését és megígérheti, hogy más utakon jár de nincs joga senkinek egyetlen nemzetet sem gyalázni vagy hibásnak, bűnösnek kikiáltani, tehát a nevében sem kell bocsánatot kérni mert egy nemzet soha nem lehet hibás.
miazavalami
@Csizmás Kond: Ezt elismerem. nem tudom mikor láttam templomot utoljára belülről. De nem az én hibám...:-)
de a magyarság sose volt angyal. Főleg a háborúban nem.
GeoCravker
@Csizmás Kond: Írtam volt: "A nemzet pedig nem az unokák jogán, hanem az elhatárolódás hiánya, a szélsőségek kormányzati támogatása okán maradt sáros mind a mai napig. Ott és akkor a nemzet bűnoös volt. Amíg az akkori felelősöknek emlékszobrot állítanak, és szakályok mossák a szercsent az is marad. Nem az egyes ember. "
A nemzet igenis bűnös. Nem az egyes emberek, mint írtam, hanem mint politikai entitás. És éppen azért, mert nem határolódik el a tömeggyilkosságoktól. Ahogy pl. II. János Pál megkövette az egyházi antiszemitizmus áldozatait. Holott nyilván nem ő, vagy a jelenlegi papság tehet róla.
Szerintem terelsz, de nagyon.
Csizmás Kond
@miazavalami: Soha nem szabad öszetéveszteni a magyarságot magyarországgal és hasonló...
miazavalami
@Csizmás Kond: Nem tévesztem össze! csatlósai voltunk a náciknak , akár hogy nevezed. Magyarok , vagy magyarság...
Csizmás Kond
@GeoCravker: A nemzet sosem politikai entitás, ezt még soha az életben nem is hallottam senkitől.
János Pál sem a katolikusok nevében kért elnézést hanem az egyházi vezetés miatt.
A nemzet, a politika és a kormány lehet egységes de ugyanakkor lehet különálló is ez sem keverendő.
..de minek ismételgetni ezerszer...???...
miazavalami
@Csizmás Kond: Mit nem akarok érteni? Hitler azt ígérte, hogy az elcsatolt területeket visszakapjuk . Ezért lett az ország a csatlósa.
GeoCravker
@Csizmás Kond: "A nemzet sosem politikai entitás, ezt még soha az életben nem is hallottam senkitől."
na látod. Már megérte :-)
bencemacska
@Csizmás Kond: "A cézár és néró egyégként ugyanaz. néró is cézár volt..."

Ha be tartanád (legalább egy kevéssé) a magyar helyesírás szabályait, akkor így hangzana: Nero Claudius Caesar Augustus Germanicus is és Gaius Julius Caesar is római császár (leiratodban cézár) volt.
Egyik kr. előtt, másik után!

P.s.: "egyégként" vagy két égként nem ugyanaz!!!-:)
JAJMÁR
@Csizmás Kond: "Az a tény, hogy valakiről pl Hitlerről elmondjál mikor született, mit tanult, mit csinált, ki volt és hogy halt meg azt oktatásnak hívják de már azt amikor csak náci diktátornak nevezik azt már rábeszélésnek, belemagyarázásnak. beleneveláésnek nevezik."

Azok a tények, amiket Hitler csinált, náci diktátorrá tették. Ha ezeket elhallgatnánk, ha a tetteket kisebbítenénk, a valóság megmásítása lenne.
Az oktatás pedig nevelés is egyben, a történelmet nem lehet pusztán kronológiai felsorolással tanítani.
Bizony nem mindegy, mit mondunk a gyerekeknek.
Csizmás Kond
@miazavalami: Kinek igérte neked ?...mert a történelemben ilyen nincs leírva...sőt miért csak erdély felét csatolták akkor vossza ?
troppauerhumer
Legjobb olvasmány ezzel kapcsolatban Kádár-Vági új könyve (tavaly jelent meg): A végső döntés. Abban minden benne van Endre és a magyar közigazgatás szerepéről
Endre és Baky a BM két államtitkára a Sztójay kormányban, Horthy kinevezettjei.
Ezek már vagy 20-22 éve Horthy leghívebb barátai voltak.

'Amikor Horthy a deportálásokért felelős államtitkárokat, Baky Lászlót és Endre Lászlót, régi szegedi vitézeit személyesen fogadta, azt mondta nekik, hogy mindent, amit a zsidókérdésben a németek követelnek, végre kell hajtani, mert Magyarország szuverenitásának visszaszerzése mindennél fontosabb. Horthy valószínűleg üzletet akart kötni a németekkel: odaadja a zsidókat, cserébe a németek kivonják a megszálló csapataikat. Bakynak olyat is mondott, hogy a vidéki zsidókat, a “galiciáner zsidókat” mind-mind el lehet vinni, de a gazdag zsidókat, “egy Chorint, egy Vidát” nem. Endre László, Bakytól teljesen függetlenül, szó szerint ugyanezt mondta a népbíróság előtt.
Ők nem Gábriel. Már ha Gábriel alatt Magyarországot, annak népét, történetét, kultúráját értjük, és azt kell érteni alatta, nem az Államot.

Ők nem Gábriel, hanem - másokkal együtt - közönséges politikai bűnözők és tömeggyilkosok. Gábriel megvetéssel és viszolygással néz rájuk. Ha valaki Gábriel, akkor az Kiss János altábornagy, Tartsay Vilmos, Salkaházi Sára, Karády Katalin, Ferenczy Béni, Márton Áron, Nagybaczoni Nagy Vilmos, Tolnay Klári és sok ezren-tízezren mások. Ők Gábriel.
És Gábriel a nemzet testében helyet foglaló magyar zsidóság.
Ezek nem.
Csizmás Kond
@GeoCravker: Meg, merty legalább értem, hogy te miként értékeled önmagadat mint etntitás...:)
troppauerhumer
@Csizmás Kond: Horthy bár megtehette volna, nem tett semmilyen lépést azzal szemben, hogy hazánkat egy idegen hatalom (a németek) katonai erővel megszállás alá helyezze, sőt készségesen elfogadta a helyzetet. És a Don-kanyar után egy évvel még mindig nem értette, hogy mik vagyunk mi a náci Németország számára. Pontosan úgy bántak velünk, mint egy legyőzött, rabszolga senki népséggel, amelyből nem kár 200 ezer férfiért, akiket ki lehet küldeni egy szál puskával (ha egyáltalán) a szovjet tankok ellen golyófogónak és darálthúsnak, csak hogy a német egységek kényelmesebben tudjanak visszavonulni. És akiknek a hazáját csak úgy a legyőzötteknek járó katonai megszállás alá lehet helyezni, és minden gramm erőforrását és minden csepp vérét arra használni, hogy minél tovább visszatartsák a Vörös Hadsereget. Ez volt a ti Horthytok híres hazaszeretete, hogy úgy csinált belőlünk vesztest Hitler oldalán a németek háborújában, hogy közben hagyta, hogy már a németek is úgy bánjanak velünk, mint ahogy akkor bántak volna, ha ellenálltunk volna nekik.
Bár megtehette volna, hosszú ideig (amíg külföldről meg nem fenyegették a háború utáni felelősségrevonással) nem állította le több százezer honfitársunk deportálását a munka- és haláltáborokba. Annak, hogy ezt már akkor megtehette volna, amikor még a folyamat el sem kezdődött, (ezzel százezrek életét mentve meg), épp az a bizonyítéka, hogy végül, amikor a budapesti gettó került volna sorra, különösebb következmények nélkül le tudta állítani a deportálásokat (a német megszállás ellenére)
troppauerhumer
Úgy van Orbán ezzel, mint az öreg székely, akitől megkérdezték, hogy hova visz ez az út?, mire csak annyit mondott, hogy nem visz ez sehova, mi megyünk rajta. - soha nem volt semmi terv, gondolat mit kellene csinálni. Rögtönzés erkölcs, stratégia, megfontoltság nélkül - ezért is megy Keletre, amikor a Nyugat már szóba sem áll vele.
Lejáratja magát az hagyján ,de a Magyarokat is ez aljasság.
A "szokásos" hablaty. Ez van az ígért eredmények helyett. Az aprópénzt meg a zsebünkben keresi. Rébuszokban mindenről, mindenkiről.
Orbán már nem képes nyíltan, őszintén beszélni. Ennek a Horthyt majmoló hatalomnak már fújhatják a kürtjeit éjjel, nappal, akkor sem lesz belőle munkahely, népjólét, demokrácia.
Az a helyzet, hogy ha FideSS&Jobbik politikusokról van szó, nincs megújulás. Ha megnézzük aktív résztvevőit, ezek politikus dinasztiák, hiszen a gyermek a szülőtől hamar megtanulja, hogy munka nélkül, mások pénzén a legjobb élni. Tehát az, hogy megújuljon, az enyhén szólva is idealista tévképzet.
Az embereket kirabolja,korlátozza kevésbé azt a kevés jogot, ami megilleti őket az adófizetésen kívül.
Churchill mondta, hogy a fasiszta Németország legyőzéséért az ördöggel is cimborálok. Én osztom ezt a logikát.
Ma Orbán egy egyszemélyes diktatúrát épít, terrorral fűszerezve, mert különben mire kellene a TEK? Az alkotmányt eltiporta, az országot romlásba döntötte (hány ember menekült el innen az "elmúltnégyév" alatt?), nemzetközi szinten úgy gazdaságilag, mint politikailag bóvlikategóriába süllyesztette, és mindezek megkoronázásaként eladta az országot az oroszoknak. Az embereket egymás ellen fordította, de ami a legrosszabb, ellopta a jövőnket. Az enyémet, a tiédet, a gyerekeinkét.
Csizmás Kond
@JAJMÁR: Történetesen itt nem épp Hitlerről van szó, csak mivel bizonyos értelmek fedik egymást ezért idéztem őt.
De ha már mindenáron vitázunk akkor térjünk vissza az emlékműhöz, mi a kifogásod ellene mi az ami téged személy szerint sért benne ?
Csizmás Kond
@troppauerhumer: " Horthy bár megtehette volna, nem tett semmilyen lépést "
Hát ha csak ennyi tudsz róla akkor nincs mit vitázni.
hetöndöe
@Csizmás Kond: Magyarország Hitler szövetségese volt és nem az áldozata.=történelmi tény
A legtöbb elhurcoltat innen vitték a haláltáborokba.= történelmi tény
Vitéz Lóbányai több százezer magyart hajtott ki az orosz frontra megfelelő felszerelés nélkül ,csupán golyófogónak.=történelmi tény
Egészen a háború végéig csatlósai voltunk Németországnak,amíg a ruszkik ki nem kergették őket.=ez is történelmi tény
Sőt az is,(valaki leírta itt),hogy a háború után meg legelsők voltunk a nyalásban Sztálinnak.
A többi nyilas,smarni duma,illetve szerecsenmosdatás.
JAJMÁR
@Csizmás Kond: 18:45 Nem Hitlerről írtam, az csak egy példa, ahogy te is azt hoztad fel! Az oktatásról írtam, mire és hogyan neveljük a gyerekeinket, a történelemről, a felelősségünkről, hogy mit és mivel üzenünk a jövőnek. Az emlékműről írtam.
Csizmás Kond
@JAJMÁR: Na és ha megépül az a bizonyos emlékmű mit fogsz róla mesélni a gyerekednek ?
JAJMÁR
@Csizmás Kond: Szerinted mit kellene?
Csizmás Kond
@hetöndöe: ...inkább ne cseréljük fel a fogalmakat, vagyis Magyarországot Németországgal párosítjuk és Hitlert Horthyval...ha lehetséges. A történelmi tény pedig sosem az amit valaki valakire ráfog...ezt is tartsuk be ha megkérhetlek.
Tehát Magyarország az úgynevezett Német birodalom szövetségese volt.
A legtöbb elhurcolt csak abban a formában igaz, hogy a szomszédos országokból ide menekült zsidóságot is beleszámítják, holott azok itt nem is voltak nyilvántartva.
A frontról apám mesélt, és az nem egyezik a te állításoddal, szóval inkább neki hiszek.
…és hogy ki nyalt Sztálinnak az ismét megér egy fejezetet…a többi meg betanult dogma
Csizmás Kond
@JAJMÁR: Az én gyerekeim akkorák, hogy azt már nem kell megmagyarázzam nekik mi miért van, de ha történetesen magyarázni kéne akkor is a hivatalos megnevezését igyekeznék megértetni velük.
troppauerhumer
@Csizmás Kond: Az ,hogy te történelmi hülyét csinálsz magadból az engem roppant szórakoztat:DDDD:
"Moszkvában is működésbe lépett a diplomáciai gépezet. Molotov magához kérette Kristóffy magyar követet, és közölte, hogy a Szovjetuniónak nem áll szándékában Magyarországot megtámadni, sőt kilátásba helyezte, hogy a Romániával szembeni magyar követeléseknek kormánya nem fogja útját állni. Majd felszólította Kristóffyt, hogy mindezt közölje Budapesttel, és kérjen tájékoztatást kormánya szándékairól."

epa.oszk.hu/00000/00018/00015/06perjes.htm
Csizmás Kond
@troppauerhumer: Jó szorakozást...de ez a te történelmikönyved ?
troppauerhumer
@Csizmás Kond: Folytatva:Az ,hogy te történelmi hülyét csinálsz magadból az engem roppant szórakoztat:DDDD:

"Amikor Kristóffy távirata megérkezett, a diplomáciai viszony megszakítása már megtörtént. Később, a népbíróság vádpontjai között ott volt, hogy Bárdossy a táviratot eltitkolta minisztertársai és a kormányzó előtt. Ez azonban nem igaz. A táviratot többen látták, de, mint Dombrády írja " senki sem tulajdonított jelentőséget" neki.[62]
epa.oszk.hu/00000/00018/00015/06perjes.htm

Vagyis a SzU felajánlotta Horthynak több Trianonnal elcsatolt területet ,ha nem lépnek háborúba...
Jogodban áll hallgatni! (by rendőrség) Alkotmányos jogod van rá, hogy hülye maradj! (by Simicska Lajos).
troppauerhumer
@Csizmás Kond: Brhüüü,nem:"történelmikönyved ?"..kedves funkcionális nemzetthyanalfabéta ...

Perjés Géza

Bárdossy László és pere

E dolgozat szerzője nem a második világháború időszakának kutatója és szakmai képzettségét tekintve nem is történész, hanem hadtörténész. Hogy mégis Bárdossy László perével foglalkozik, annak részint szubjektív, részint objektív oka van.

Jogodban áll hallgatni! (by rendőrség) Alkotmányos jogod van rá, hogy hülye maradj! (by Simicska Lajos).
Csizmás Kond
@troppauerhumer: ..ha nincs folytatás akkor válaszolhatnál is, ez a te történelmikönyved ?
Csizmás Kond
@Csizmás Kond: huba...ismét becsúszott az i betű...történelemkönyved akart lenni de ha csak ezzel tudsz védekezni és a nevezgetéssel vagdalózni akkor tojok a kertészákosi műveltségedre.
troppauerhumer
@Csizmás Kond: Magadra tojsz,még nedves női bugyit nem láttál csak szaros férfigatyát-:) mindenbe témába, és minden hozzászólásba beleugatsz.
JAJMÁR
@Csizmás Kond: 19:30 Mindig lesznek gyerekek, akiknek mesélni kell a múltról.
Szóval, a hivatalosat mondod... :) a mindig éppen hivatalosat?

Most éppen melyik az? (A művész szerint az angyal Mo. a ME. szerint az angyal az áldozatok. A birodalmi sas pedig Németország, mások szerint pedig a nácizmus.
Ezeken kívül pedig számtalan nézetet hallottam már.

Az én gyerekeimnek pedig az enyémet mondtam és mondom el, és egyet szoktunk érteni :)

Miről mesél az emlékmű? - Arról, hogy ha valaki teljhatalmat kap, és azzal visszaél, mindig drága árat fizet az emberiség.
Tüntetés kísérte az építését végig. Mégis megépült, mert a hatalom úgy akarta.
hetöndöe
@Csizmás Kond: Te a tények tényét is képes vagy megcáfolni,kár hogy ilyen igénytelen a történelemtudásod,csupán a jobboldali "dogmákból" áll,aminek nem sok köze van az igazsághoz.Nincs is rajta mit csodálkozni,hiszen a fitymaszt ez a vakhit tartja össze.Nem baj mit hazudtok,csak igaznak tűnjön.
Csizmás Kond
@troppauerhumer: Miaz, hogy beleugatok , csak nem te vagy itt a pályabíró ?
Csizmás Kond
@JAJMÁR: Gyerekek mindig lesznek de azoknak nem mindent mi kel elmagyarázzunk.
Minden véleményalkotás legelőször abból indul k (legalábbis nálam), hogy mi a neve az alkotásnak, majd miért alkották azt, ki az alkotja, milyen korban van az megalkotva, stb tehát én legalább is nem azt vessem alapul, hogy a komaasszonyomnak mi a véleménye az alkotásról hanem a felsoroltak lapján próbálok eligazodni.
Csizmás Kond
@hetöndöe: Az igénytelen történelemtudás ott kezdődik, amikor valaki azt állítja, hogy egy országot fel kellett szabadítani a szövetségesei elnyomása alól.
..ja és az az igaz ember, hogy másképp nem tud érvelni csak fitymáresszel, nácival meg hasonlókkal...mert azt nevelték bele, hogy aki más véleményen van az csak buta ellenség lehet.
hetöndöe
@Csizmás Kond: Szerinted mit kellett volna tenni a ruszkiknak?
Megállni a határnál és várni?
Csizmás Kond
@hetöndöe: A szavaidval élve terelsz. Nem azt mondtam, hogy mit nem csináltak jól, hanem azt, hogy te nem úgy adod elő.
hetöndöe
Történelmi tényekkel kár vitázni,én azokat tártam eléd ,de te csak terelsz és másról beszélsz.Itt be is fejeztem,mert tudatlanokkal nem vitázom a továbbiakban.
JAJMÁR
@Csizmás Kond: 20:60 Ez egy történelmi emlékmű! Nem véletlenül és ihletésből született, hanem egy bizony célból, megrendelésre.
Ne viccelj má' itt a legeslegfontosabb, hogy kifejezi-e azt, amit elvár tőle az emberek többsége?
Egy biztos, az, hogy milyen korban született, soha nem felejtődik el!
bencemacska
Én még nem láttam az emlékművet, csak egy makett képet, ami speciel nekem nem mond semmit.
Viszont azt tudom, hogy OV születésnapjára készül. Ezért neki állít emléket kimondatlanul is!

Biztos rajt lesz a kompozíción ő is. Majd ha kész lesz nagyon tüzetesen megnézem!
Csizmás Kond
@JAJMÁR: És mond, az emberek többsége nem szeretné ha minden áldozatról megemlékeznének ?
JAJMÁR
@Csizmás Kond: 09:49 Igen, az emberek többsége szeretné, ha méltóképpen megemlékeznének az áldozatokról, és azt is, hogy soha többé ne fordulhasson elő, hogy teljhatalommal bíró ember rákényszeríthesse őrült eszméit és akaratát másokra.
Csizmás Kond
@JAJMÁR: ...és szerinted itt ígyennél a szobornál miért nem lehetne méltó képpen ünnepelni ?
JAJMÁR
@Csizmás Kond: 11:00 Olvass utána, de az is elég, ha csak az itteni hsz-okat újraolvasod. Eleve nem figyelsz a kifogások tartalmára,nem gondolod végig. Nem figyelsz a tüntetők indokaira, csak arra, hogy kifogásol, tüntet, az pedig szerinted rossz!!! Gondold végig a miértet úgy, hogy megadod az esélyt, nekik is lehet igazuk.

(Hogy lehetne méltóképpen ünnepelni már ezek után ennél az emlékműnél? Kezdve onnan, hogy valakik a háttérben eldöntötték, hogy lesz és ez. Punktum! Ti meg ünnepeljetek, mert azt akarom!)
Csizmás Kond
@JAJMÁR: De figyeltem, viszont a te megállapításod alapján fogalmad sincs mi a kivetnivaló az egész alkotásban. ...és mivel ketten beszékgetünk ezért nem az számít mit mond marlin vagy más hanem az hogy neked mia véleményed.
A tüntetők antiszemitizmust emlegettek, mi benne az antiszemita ?
...és valaki a háttérbe...ember gondolom ez csak időszakos rövidzárlat nálad...a kötelező ünnepek épp akkor voltak amikor a Mécs féle tüntetől határoztak róla.
JAJMÁR
@Csizmás Kond: 11:43 Sok kivetnivaló van az alkotásban. A történelmi háttérről direkt nem írtam, azt előttem megtették már sokan, és el is szomorodtam a beírásaidon.
Később írok erről is, de most a családom számít rám! További szép napot :)
Keress rá mikor, és hogyan fogadták el ezt az alkotást.
Pisti271
És ha fordítunk a szimbolitikán?
Nem a birodalmi sas, hanem a magyarságot jelképező turul támadja meg az
áldozatokat jelképező angyalt?
Meine Ehre heisst Treue
A nagy számok bizonyos helyzetekben nem az IQ szintet jelentik, inkább az agysejtek számát...
GeoCravker
@Pisti271: mert az sem kizárt, hogy egy raktáron porosodó Turul-piszkozat másodhasznosítása a szobor :-)
Azért az angyaltojásból mi kell ki, ha a Turul a papa?
Pisti271
@GeoCravker: Tényleg nem hülyeség.
Világháborús emlékmű elég sok van.
Eléggé sok, főleg I. világháborús emlékmű eleme a turul.
Turul szobor, csak úgy, mégtöbb van, némelyik annyira stilizált,
hogy inkább néz ki a birodalmi sasnak, mégis turulnak hívják.
Ha magyarországon szoborelemként meglátunk egy kiterjesztett szárnyú madarat,
az nagyjából 99%-os eséllyel turul.
Az angyal ugyanúgy része a zsidó hitvilágnak, mint a kereszténynek.
Az ótestamentum jórészt a szidóságnak, Isten kiválasztott népének a története.
GeoCravker
@Pisti271: A lángpallossal közlekedő angyal kifejezetten ó-testamentumi találmány. De ezt ne terjeszd, mert a Jézus nemzetiségéből is kabinet-kérdést csináló rovásírt melldöngetők lenyakaznak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.