Nem látogat idén Angela Merkel Budapestre, pedig a kormány minden erőfeszítést megtett ennek érdekében – írja a HVG szerzőpárosa.

Szeptember 18-19-én, a szokásos német-magyar fórumra szerették volna vendégül látni Merkelt, de a magyar kormánynál csak helyettes-államtitkári szinten teszi tiszteletét a német kormány.  

A magyar külkapcsolatok egyre romlanak
Forrás: Pesterlloyd

Több független, magyar és német forrásra hivatkozva, a lap megjegyzi, hogy a korábbiakhoz képest hűvösebb a német külkapcsolati viszony és további leépülés érzékelhető. Emlékezetes, hogy a német alkancellár, Sigmar Gabriel májusban arra szólította fel az Európai Néppárt vezetését, hogy zárja ki a Fideszt tagjai közül – emlékeztetnek az írók. 

A megromlott viszony egyik legékesebb példája, hogy a 25 éves határnyitási évforduló, egyetlen ünnepélyes rendezvényére sem sikerült elcsábítani Merkelt, aki a varsói évfordulós eseményen jelen volt, sőt Lengyelországba még Obama is ellátogatott.  

A külkapcsolatok romlásának okairól megoszlanak a vélemények, viszont abban egyetértenek a szakértők, hogy ha ez a tendencia megmarad, akkor Magyarország kisebb súllyal szerepel majd a német diplomácia körében és ez kifejezetten rossz hatással lehet a gazdaságunkra. „Nagyon komoly verseny van az egész régióban a német befektetésekért, és akár a lengyel, akár a román piac jelenleg jobb feltételeket képes kínálni, mint Magyarország, ezt nem lenne szabad elfelejtenie senkinek a kormányból” – mondta forrásunk, hozzátéve, ehhez képest például, ha az RTL Klubot irányító Bertelsmann-csoport arról számol be, hogy a politikailag motivált magyarországi reklámadó miatt csökken a cégcsoport profitja, az „sokkal többet árt, mint néhány politikusi karcsörtetés együttvéve” – zárja riportját a HVG.

95 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
Mer' féltékenyek a mi Viktorunk sikereire, azééééé! A Obama is meg a Merkel is irigyek,
tudjátok meg! Mer' nekik nincsenek ilyen világraszóló gazdasági, társadalmi sikereik, mint
a mi miniszterelnökünknek és csapatának, azéééé irigykednek, igenis!
Vagy van a Obamának 27 %-os Áfája? Vagy a Merkelnek? Na, ugye!
Meg az USA-ban létezik egykulcsos adó? Na, ugye? Vagy Németországban a gazdagok is 16%-kal adóznak, mint a minimálbéresek, mint nálunk? Vagy a már-már állateledelnek is silánynak számító hentesáru féleségek után ugyanannyi az áfa, mint a fehér szarvasgombának vagy a gyémánt nyakéknek, mint nálunk? Na, ugye, hogy ugye!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
m.macskosz
Mer' féltékenyek a mi Viktorunk sikereire, azééééé! A Obama is meg a Merkel is irigyek,
tudjátok meg! Mer' nekik nincsenek ilyen világraszóló gazdasági, társadalmi sikereik, mint
a mi miniszterelnökünknek és csapatának, azéééé irigykednek, igenis!
Vagy van a Obamának 27 %-os Áfája? Vagy a Merkelnek? Na, ugye!
Meg az USA-ban létezik egykulcsos adó? Na, ugye? Vagy Németországban a gazdagok is 16%-kal adóznak, mint a minimálbéresek, mint nálunk? Vagy a már-már állateledelnek is silánynak számító hentesáru féleségek után ugyanannyi az áfa, mint a fehér szarvasgombának vagy a gyémánt nyakéknek, mint nálunk? Na, ugye, hogy ugye!
nyanya001
Ez lett a nagy büdös szabadságharcolás vége, mindenkivel
összevesztek lassan nem maradt egy jó szomszédunk sem
és lassan az sem lesz aki kiáll majd a magyarokért
mert ezek a degeneráltak nem férnek a bőrükbe, nem tudják befogni
a pofájukat !
F_Viktor
@m.macskosz: +
Irigyelhetik is, nekik nincs olyan ikonjaik, mint Eltolcsy, nincsenek véresszájú szóvivőik...
bencemacska
A múlt héten vitát hallottam arról, hogy okos-e OV. Szerintem nagyon is az. Kinek - rajta és eltolcsin kívül - az, hogy ilyen pimaszul megcsapolják az MNB-t!!!
Ha valaki igazat mond, akkor nem kell neki erőfeszítés ahhoz, hogy holnap is azt mondja!
Aki hazudik, annak viszont nagy erőfeszítésébe kerül, hogy holnap, holnapután ne mást mondjon ugyanarról.

Nos, aki mindennap mást mond ugyanarról??? Szvsz kezdi elveszíteni az eszét!
bencemacska
@bencemacska: Én is kezdek kihagyni, helyesen: Kinek jutna eszébe - rajta és eltolcsin kívül - az, hogy ilyen pimaszul megcsapolják az MNB-t!!!
F_Viktor
@bencemacska: Jól hazudni nem könnyű, de Orbán már meg sem kísérli, hogy ne keveredjen ellentmondásba.
Ez most vagy romló elmeállapotának tudható be, vagy ennyire hülyének nézi a Zembereket.
lópicigáspár
Hatalmas a karikatúra, csak nehogy a franciák megsértődjenek. :-)
Törölt felhasználó
Felépitettek egy ideológiát a centrális erőtér jogtalanságainak igazolására. "Lám a keletei rendszerek..." csak, hogy Viktor se gondolta volna, hogy a bezzeg ország itt fog kopogtatni európa kapuján és megmutatja igazi valóját.. Európa mindig is tudta ki az az orbán viktor, mivel élt már annyit igazi demokráciában, hogy átlássa az ilyen szarháziak. Már csak a Magyaroknak kell felismerni, hogy egy III. világháború küszöbén, milyen értékrend, világkép mellett döntünk. Ha a történelmünkre gondolok, akkor persze, hogy az oroszokat fogjuk választani...:)
nemkati
Nem hiszem, hogy 0rbán így sírdogálna a kudarcán, mint a képen. Vagy egyáltalán valaha is felfogná, hogy az ellenszenves politikája mennyire kudarc.
bretagne
Úristen, mi lesz az országunkkal??? Mert ezeket nagyon hamar kipenderítik, aztán sírhatunk. Hiába esküsznek, hogy ők csak az Unióban. Nem hiszek már nekik, gondolom senki. Mit gondoltok: szándékosan vész őssze mindenkivel vagy ez már ...
coni
Addig amíg nem megy az uniós pénzek rovására nekik mindegy. Nem terveznek hosszú távra, addig meg az Unió 7000 Milliárdja eltartja őket nem fáj a fejük.
KERKA
Ez nem akkora probléma, a jegybank ma szárnyal sikert -sikerre halmoz.Matolcsy legújabban KÉTSZÁZMILLIÁRD forintot szán az alapítványain keresztül, hogy megreformálja, értsd, új alapokra helyezze a hazai közgazdászképzést.
Eközben veszi itthon a kastélyokat, ingatlanokat kúriákat, palotákat-mindezt pofátlan módon egyszerű tranzakciókkal.
Mondom 200 milliárdért, miközben az egész magyar felsőoktatásnak talán ha jut 140 milliárd.
Matolcsynak sem hiányzik a bezárt OPNI?
Hogy mindez miért érdekes? mit számít a romló külkapcsolatok, amikor itthon szárnyalunk, a fellegekbe járunk. Tiszaroffon adtak 30 falubelinek munkát. Be ne rosáljak:))
joopapa
Az EU-n kívül is van élet, csak nem nekünk a jelen helyzetben! Az EU-s beruházások és az autó gyártás húzza valamelyest a gazdaságot, és nem látom a ruszki, kinai, török stb beruházok hadát hogy itt fektessék be a pénzüket! Sokan sokat veszítenének ha minket kiba...nának az EU-ból! De mi egy híresen szabadságharcos nép vagyunk megaszondta a viktorka is, csak a szabadságharcot az ellenfeleinkkel vívtuk anno nem a szövetségeseinkkel!
volvós
" A magyar külkapcsolatok egyre romlanak..."

IGEN !!!
Amig ez a quartett ( Orbán-Navracsics-Lázár-Szijjártó ) " irányitja "
a külügyet, külkereskedelmet, külkapcsolatokat, nem is lesz másképp.
Tudvalevö, hogy minden országban vannak külképviseletek, akik
az adott országokban tudnak magyarul, és bármi történik, az ottani
sajtónak, rádiónak, Tv-nek tudósitanak !!!
Nem kell a környezö országonak hazudni össze-vissza !!!
F_Viktor
@joopapa: Írod:
"De mi egy híresen szabadságharcos nép vagyunk megaszondta a viktorka is..."

Ezt lefordítva európai nyelvre sajnos azt jelenti, hogy képtelenek vagyunk betartani az írott és íratlan szabályokat, képtelenek vagyunk a békés egymás mellett élésre, járandóságainkért tartjuk a markunk, cserébe tőlünk semmit nem lehet elvárni, tehát cigány nép vagyunk . :-(
Yoda69
Hol vannak a jobber trollok? Mi ez a nagy kuss?
mariaberta
Nem értem az egészet!!! Hiszen MAGYARORSZÁG JOBBAN TELJESÍT! És ezt kétségbe vonják? A szégyentelenek.
dr. prédikátor
@Horizont: Hol vannak, hol vannak!!!Egy részük gyakorolja a bégetést,más részük a szokásos eligazításon vesznek részt.Nemsokára jönnek a zagyva szöveggel!!!
Sziszifusz
@joopapa: Vasutas berkekből úgy hallani, hogy a sok milliárdos kinai vasútépítésből sem lesz semmi sem. Milyen büszkén hangoztatták a kormány szóvivői, most pedig síri csend a vasútról.
joopapa
@Sziszifusz: Ha lett is volna belőle valami, lett volna munka occo kicsi nem dága kinai munkásnak :-))))) De ez a vicc része!!! A vitykának a kinai, ruszki stb politikai modell tetszik , ott nem demokratikus a választás nem szabad a média, nincs ellenzék vagy súlytalan, ő örökös mini elnök akar lenni! Az EU is addig jó amíg adják a lóvét, és nagy részét el lehet lopni vagy el lehet osztogatni haveroknak!
tivoli
Miért? Vannak olyanok? Az uniónak nem kell amit mi adhatnánk, mással meg nem lehet kereskedni, mert tiltják.
Akkor ki a felelős a külkapcsolatok romlásáért?
libellle
@nyanya001: 12:11 Nem , hogy lassan nem marad senki jószomszédnak, már senki nincs., mindenkivel összeveszett a tökfej és bandája.
F_Viktor
@tivoli: Ausztria, Belgium, Ciprus, Horvátország, Csehország, Dánia, Észtország, Hollandia, Írország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Málta, Portugália, Szlovákia és Szlovénia területileg kisebbek országunknál, gazdasági és mezőgazdasági adottságaik többnek rosszabbak, mint Magyarországé.
Az EU-nak kellenek az ő termékeik? Ők tudnak előnyösen kereskedni? Ők tudnak örülni az EU-tagságnak? Ők ki tudják használni az EU adta lehetőségeket? Ők miért nem járják a pávatáncot az EU-nak, az oroszoknak, a kínaiaknak?

Elárulom, egyetlen különbség van a felsorolt országok és Magyarország között: Náluk nincs 2/3, ott nem egy diktátor vezeti az országot, ott nem kötöznivaló bolondok irányítják a gazdaságot, ott az EU pénzek szétosztása nem a haverok között történik.

Ez az oka, hogy ők gazdaságilag fejlődnek, az életszínvonal növekszik, a Zemberek egyre elégedettebbek.
Ők tudják honnan érkeztek, tudják hová szeretnének eljutni, ők ki is használják az EU-tól kapott nagy lehetőséget.

Károghatsz itt az EU ellen, attól még az igazság, hogy Orbán qvára egyedül harcol a fél világgal szemben.
tivoli
@F_Viktor: ma, 19:42
Ne legyél olyan biztos a dolgokban. Messziről nézve a szomszéd nője mindig zöldebb.
Azokat nem sorolod, akik mégsem?
F_Viktor
@tivoli: A lényeg a listában, hogy a velünk azonos kaliberű országokat soroltam fel.
Csak beszámíthatatlan fityeszes hasonlítja Magyarországot Németországhoz.
tivoli
@F_Viktor: ma, 20:00
Na ne idegesítsél már te is. Nagyon jól tudod, hogy ott is vannak gondok, ahol nincs fidesz és orbán. Nem lehet ezt egyértelműen kihegyezni az utóbbi pár évre, csak felgyorsult a lejtmenet.
szandokan
@F_Viktor: Nagy életművész lehetsz, ha valóban gazdag ember vagy, de egész nap itt tudsz pötyögni a gép előtt. Ez még nekem sem megy napi szinten. Gratulálok hozzá.
F_Viktor
De, ki lehet hegyezni az elmúlt évekre a fejlődések mértékét, mert ebből a szempontból jól jött a világgazdasági válság, + nálunk kezdődött a mindent elcsesző unortodoxia. Ezeket a kis országokat érintette legnagyobb mértékben, tehát adott a startvonal.
Amit említesz "lejtmenetet" az nálunk gyorsult fel, a többi, velünk azonos adottságokkal rendelkező országoknál hegymenetről lehet beszélni.
tivoli
Először is nem gazdasági, hanem pénzügyi válság volt, ami nem mindegy. De lehet ám belemagyarázni bármit.
F_Viktor
@tivoli: Elmagyaráztam már neked egyszer, hogy mi, mit rántott magával, de reménytelen eset vagy. Íme egy igazi, gondolkodni képtelen troll!
tivoli
@F_Viktor: ma, 21:19
Buta vagy te öcsém, mindenhez hozzászóló kétlábon járó álművelt. Kétségtelen, hogy néha mondasz okosat is, mert gugli a barátod, de nem nálad van a bölcsek köve.
Ez az utolsó mondatod különösebben nem ütött szíven, mert pontosan ezt gondolom rólad én is. Mint ahogy Elmagyaráztam már neked egyszer,
bakegya
@tivoli: észlény,pénz az van dögivel,csakkk fedezet nincs-már virtuálisan is utalhatsz,de fedezet nélkül nem megy a szekér és ebben az orbánberuházások arányára rá kellene már mutatni,csakkk hogy ezek csakkk fogtechnikáznak!-ha nem vásárolná az a bizonyos nagybefektető évtizedek óta pl a szar magyar kibocsájtásait a géniusznak,már rég beleragadtak volna a szarba.Így is gáz lesz a lejáratok idején-de hát majd betömik azt a lukat is egy másik lukra valóval,vagy kivet a vicctor valami különadót aztán robog a szekér ezzel a sunyi lóval a holdra is.
kkalman
Egyáltalán, van még minek romlani? A szomszédaink, ha meghallják azt a szót, hogy magyar, jó esetben csak köpnek egyet, de inkább okádnak. A távolabbi eu-s országokban is eljutottak már legalább a köpési ingerig, van ahol ennél tovább is.
A keleti, javuló külkapcsolatainkról se hallani semmit. Olyant biztos nem, hogy fejlődnének, ne adj Isten virágoznának.
Lassan kijelenthető: a külügyminisztérium a külügyminiszterrel együtt feleslegessé vált, mert nincsenek külkapcsolataink.
tivoli
@bakegya: ma, 21:41
Ezt mondom én is állandóan! Azt amit itt milliárdoknak vélhetnénk, csak egyszerű ígérvény. Pumpálja az unió a pénzt az országba? Vazze, ha az valós pénz lenne, nem itt tartana az ország. Szökőkutakat építeni, térköveket lerakni, amit az unió finanszíroz, attól nem fog jóllakni senki, csak az a pár vállalkozó legfeljebb, akik a munkát elvégzik.
Pálinkafőző Rézüst
Én ezt nem hiszem! Ennyi szabadságharcnak nem lehet ez a vége! Skandalum!
Ájrópa monnyon le!!!
F_Viktor
@tivoli: Már ma is leírtam, ha mondandód képtelen vagy megvédeni, akkor utána feleslegesen rázod troll sörényedet.

Virtuális pénzről is érdekes véleményed van, biztosan még soha nem vettél fel bankból készpénzt, s a bankok tőke emeléseit is csak Orbán megnyugtatására könyvelik.
Azt is elmagyarázhatod, hogy az EU-s virtuális pénzekből hogyan lesznek felújított épületek, utak, autópályák, terek, szobrok...
Savage poszthumanista elméletének követője lennél? Vagy csak egy egyszerű, együgyű troll?
F_Viktor
@szandokan: Erre már egyszer válaszoltam.
Életművésznek azt nevezném, aki pl. más szellemi termékének ellopásával évtizedeken keresztül aratja annak gyümölcsét..
tivoli
@F_Viktor: ma, 23:16
Nem hiszem, hogy érdemes veled egyáltalán szóba állnom. Ha a személyeskedés a lételemed, légyszi, szórakozz mással.
F_Viktor
@tivoli: 20:49-kor írt válaszom óta terelsz, trollkodsz, a témához kapcsolódó hozzászólásod nem volt. Nekem van okom nem megsiratni téged!
tivoli
@F_Viktor: ma, 23:31
Okoskodáshoz nincs mit hozzátenni
F_Viktor
@tivoli: Igen, azért tartalak trollnak, mert már régóta semmit nem tudsz hozzátenni az adott cikkhez.
tivoli
@F_Viktor: Miről szeretnél beszélgetni? (Nem kötekedésre gondoltam)!
F_Viktor
@tivoli: Majd 3 hét múlva. Fogunk találni témát.
Desischado
Örülhetnének itt egyesek, ha fele annyi eszük volna, mint F Viktornak! Mi harcolunk a fél világgal, nekünk senki ne merjen beszólni, tiszteljenek bennünket, ja és a legfontosabb, hogy ide a lóvét, aztán be lehet fogni, és meg kell köszönni szépen hogy méltóztatunk a pénzüket elfogadni, hadd legyen mit szétosztani a haveroknak! És a külkapcsolatnak ez bőven elég, na!
Ez nem az én véleményem, csak vázoltam orbánék gondolatait!
bakegya
@tivoli: ha -jaj-ha szemüveget cserélnél jobban láthatnál.Nekem nem tisztem, hogy ráderöltessek egy fénytörést korrigáló kukkert,de hát sajnos túl sokan működnek hasonló homályban,ezért is van ennyire korlátok közé szorítható állapotban a mi gazdaságpolitikánk(ami már talán nincs is ).
dr. prédikátor
@ F.Viktor! Tegnap 23.19 re irtam az előzőt!!!
Cukkini
Lázasan rángassam hangosan beszélő nagy számat?
S lódulva, vágyódva fogva meg szerető kis hazámat?
bakegya
@F_Viktor: hát be kell esni--az asztal alá-a röhögéstől!
F_Viktor
@dr. prédikátor: Hallani egyet, s mást...
KERKA
@Cukkini: 08.51 Te Cukkini ez egészen jó! benned mozog valami. Lehet, hogy tehetség, lehet, hogy kukac,( mondta Szendrő Józsi bácsi Hofinak) de csak folytassad!
KERKA
Egyetlenegy kérdésem van: Ha ennyire szarul mennek a magyar külkapcsolatok, akkor a Szijjártó miért van még mindíg a helyén???
Nem sok neki a 18 állás? Csináljon egyet, arra összpontosítson, akkor talán jobban menne.
bencemacska
@KERKA: ma, 14:32

Minden kívánságod így teljesüljön! Nemsokára külügyminiszter lesz!
KERKA
@bencemacska: Nagy ember lesz, kiérdemelte:))
bencemacska
@tivoli: tegnap, 21:51

Folytatva a gondolatodat: az a baj, hogy a "munka alapú társadalomban" ezek a beruházások soha nem térülnek meg, nem termelnek értéket, hanem további ráfordításokat (fenntartás) igényelnek.
OV ezekkel saját magát köpi szembe!
JAJMÁR
Nem is értem, pedig mindent elkövetnek a magyar kormány tagjai, pl. mennyi nyílt levélben "tiszteletet követelnek" ! Mindhiába, nem adják...
pbalage
@JAJMÁR: ez én se értem, nemrég mondta a nádfedeles házikó, hogy minden okébb már..
F_Viktor
@bencemacska: Mondjál 3 olyan országot ahol nem munkaalapú a társadalma?
Ez a munkaalapú társadalom Orbán képzete, erre harapnak a mélymagyarok, de csak a társadalmi széthúzást szolgálja.
Pálinkafőző Rézüst
@F_Viktor: tegnap, 23:19:re: sandakánnal izélsz? N emááánn...::.:)))
Értelem benne semmmi... oszt majd próbálkozik a privikkel veled is a hányinger...
Próbál összeugrasztani minket...:) Na ez a pali milliője...:( Hányinger..
F_Viktor
@Pálinkafőző Rézüst: Nem, nincs ízlés :-)
szandokan
@Pálinkafőző Rézüst: @F_Viktor: Ti ketten egy és ugyanazok vagytok, csak amíg az egyikőtök próbálja a nem létező tudását itt megmutatni, addig a másik csak efftássozik, igaz, komcsikám?
szandokan
@dr. prédikátor: Remélhetőleg téged talált telibe valaki, okostojás.
szandokan
@bakegya: Csak nehogy beüsd a fejed, arra ügyelj, éppen elég baja van már annak...
Pálinkafőző Rézüst
@szandokan: gyengécske bolhahafing vagy kicsi eftáásska...:)))) A Zsóti tudja, hogy ennyire piti vagy??? Sztem szégyellené magát, de nagyon! Tudassuk vele, hogy miket művelsz itt???
bencemacska
@F_Viktor: ma, 17:25

Látod, hogy idézőjelbe tettem!
Számomra értelmezhetetlen, de azt szerettem volna kiemelni, hogy saját magának is ellentmond egyre gyakrabban és egyre sűrűbben!
szandokan
@Pálinkafőző Rézüst: Jaj, de megijedtem!! Annak idején még volt hatalmatok a Kádári érában, ma már csak megtűrt személyek vagytok ebben az országban. Legalábbis egyenlőre...
szandokan
@Desischado: Szerintem menj hozzá feleségül, hátha tényleg jó parti...:-))
F_Viktor
@Pálinkafőző Rézüst: Nem látok idézőjelet :-)
De én sem ízlést akartam írni, hanem izélést, csak ez a fránya prediktív szövegbevitel megtréfált.

@szandokan: kit komcsizott, le? Téged, vagy engem? :-)
Úgy tűnik nem találta meg a gyógyszerét, elborult az elméje .-)
F_Viktor
@Pálinkafőző Rézüst: Ki az a "Zsóti"?
Én hasonlót kérdeznék a Józseftől, aki azt nyilatkozta, hogy:
"Mindent megteszek, hogy az országot szolgáljam."
Szandi nagyon kompromittálja így a választások előtt főnökeit.
tivoli
@bencemacska: ma, 15:18
Én úgy tudom, hogy az unió csak ilyesmire ad pézt. Látványosságra, flancra, de fenntartásra már nem. Most akarva akaratlanul a magyar polgárnak kell a fentartási díjat is fizetnie, tovább csökkentve a saját megélhetésére fordítható összeget. Végső soron ez is az elszegényedésünkhöz vezet.
kukac50
Látszik,hogy a politikusok nem jól dolgoznak. Magyar politikusok rosszul teljesítenek
Desischado
@szandokan: Én régimódi vagyok, megvárom, amíg megkérik a kezemet! Ez itt nem fog menni több okból sem, nincs szerelem egyik oldalról sem, a másik, említette, hogy foglalt, az én szivem is az, tehát nem lesz esküvő! Van viszont kölcsönös tisztelet, szimpátia, és egymás megbecsülése! Nekem ennyi elég, gondolom neki is!
És mi az, hogy "megtűrtek" vagyunk, mi?! Hogy van bőr a képeden ilyet leírni?! Na, most árultad el magad, hogy ki vagy! Azt hiszed, mindig a fidesz lesz hatalmon? Hogy mindig nektek fog állni a zászló? Tévedsz! És ennek már látszódnak a jelei!
JAJMÁR
@szandokan: Hát, a tegnapi nem volt a Te napod, borzasztó hozzászólásokat írtál! Sértegetsz mindenkit. Persze mindig jön egy új nap, egy új lehetőség ... :)
pbalage
@JAJMÁR: pont azt nézem én is, elég gáz volt, most aztán kezdheti elölrő magyarázni, hogy hány új találmánya van.
De azért remélem nincs nagy baja, lehet csak valami pillanatnyi rövidzárlat.
JAJMÁR
@pbalage: 19:14 Én is remélem, mert a Szandokan tudja, hogy a tévét a Media Marktban kell venni "mert hülye azért nem...", a sajtot meg a Tesco félékben :)
pillanatnyi rövidzárlat, ha összekeveri :)
(Bocsi @szandokan, csak a humor kedvéért, ami remélem már visszajött nálad :) )
pbalage
és ha esetleg a mikrót a tévé helyére teszi, akkor még sajtot is tud sütni benne.
pbalage
@JAJMÁR: nézd meg a mai termésemet, én egész jót röhögtem rajta.
JAJMÁR
@pbalage: Én is :-D Olvastam a rakott krumpli esetét :-D
Vadlaci
A HVG nem ismeri,vagy nem hallgatja Szíjártó külgazd. uramat. Méghogy romlanak a külkapcsolatok? Haha.
Na meg: mi kifogás érheti Viktorunkat, aki munkaalapú társadalmat akar? A hülye gyurcsánybajnai tudásalapút akart. Nanemá! A róm.kat vallás szerint is : ora et labora. azaz imádkozzál és dolgozzál. Arról szó sincs,hogy gondolkozzál!!! Tehát: munkaalapú táűsadalom kell,mert ez a keresztényi. OV pedig köztudottan nagy keresztény, aki még a pápai áldást is megszerezte gyerekeinek és Felcsútnak. /Ja, hogy korábban antiklerikális volt, de rendesen? Így lesz Saulból Paul.
szandokan
@JAJMÁR: @pbalage: Az ilyen Rézüst, F.Viktor féle emberek ki tudnak még engem is hozni a sodromból, viszont Deischado gyűlölködése sem piskóta. Egyébként elég érzékenyen érintett édesanyám elvesztése (még ha tudtam is jól, hogy bekövetkezik rövidesen), az ilyen aljadék embereket jelen pillanatban akár meg is tudnám ö...i. Most gyűlölöm én is a világot. Titeket viszont nem sértettelek meg semmivel.
szandokan
@F_Viktor: Egyszer te is bevégzed azzal a nagy eszeddel, komám, mint mindenki.
JAJMÁR
@szandokan: 00:03 "Titeket viszont nem..." azt hittem az következik, hogy nem gyűlöllek :)
Édesanyád miatt részvétem. Azt mondják, hogy akkor nő fel az ember igazán, ha elveszíti a szüleit, mert addig van aki fiamnak, vagy lányomnak szólítja.
Ilyen az élet :)
Desischado
@szandokan: Anyud miatt én is részvétemet küldöm, sajnos, én is jól tudom, milyen szörnyű veszteség ez. Csak azt nem értem, hogy jön ez ide? Mert sem én, sem F Viktor, Sem pedig Rézüst nem említettük a szüleidet, egy szóval sem!
jancsik68
@F_Viktor: Ha az un.munkaalapu társadalomról pofázik viki,akkor ő miért nem dolgozik,csak ugat.Még életében munka eszköz nem volt a kezében,mert az ő fajtája utálja a melót!!
KERKA
@tivoli: 19.13 Nyomtam egy tetsziket, bár ez az utolsó mondatodnak szól.Miszerint "ki a felelős a külkapcsolatok romlásáért?"
Na, igen! ez itt a kérdés: az, aki előkészítette, megkötötte, utazgatott államköltségeken (a mi pénzünkön) és megkötött totál előnytelen üzleteket!!! Vagyis a Szijjártó lángész!
Most derülnek ki, hogy nem elég a bájmosoly egy üzletkötéshez, ahhoz tudás kell(ene):))
Én csak azt látom, hogy kapkodnak, mint Bernát a ménkühöz.
tivoli
@KERKA: ma, 18:53
Szijjártó? Sokat feltételezel róla. Ő csak egy kismiska, egy macskajancsi a nagyok játékában.
Nagyobb erők dolgoznak a háttérben.
Grafix69
Külkapcsolatok:))) A Magyar Kormány évszázadok óta hinta politikát játszik ( újabban páva táncként aposztrofálják) , mindig a valamit remélek típusú példabeszédekkel etetik hol az egyik államot hol a másikat , a szerint , hogy milyen szelek fújnak. Persze idővel már senki nem hisz el semmit a magyaroknak ( nem azt figyeljék mit mondok hanem amit teszek) . Nem kell csodálkozni ha tele van a töke sok nemzetnek ezzel a képmutató politizálással. Mondjuk az is érdekes ,hogy eddig sikerült mindig a vesztesek oldalára állniuk és sikerült mindig a rövidebbet húzni. Pl Trianon, Adolf Hitlerrel való kapcsolat, az Orosz megszállás, vagy akár a kétes mostani keletre kacsingatás és nyugatra imádkozás (közben tiszteletet a Magyaroknak). Valamiért nem bírja ki a politikai vezetés ha nem szaros a szája. Kb kezdenek minket mindenhol így is kezelni.
Grafix69
Azért ha mondjuk egy olyan emlékművet rakok ki Magyarországon ami legfőképpen azt jelképezi ,hogy a gonosz Német Birodalom a felelős egyedül a Magyarországi ember irtásért, és Magyarország szerepe ebben egy angyalkához hasonlatos , nos nem kell csodálkozni ha a Német vezető nem óhajt ide jönni. Legalább ő azt mondja amit tesz is .
Desischado
@Grafix69: Hát ez nekem is szöget ütött a fejembe! Milyen aljas és gyalázatos dolog ez az emlékmű, és utána még van bőr a képükön Frau Merkel-t idehívni! Valóságos sértés, olyan, mintha arculköpték volna! És még csodálkoznak, hogy a Kancellár asszony nem volt hajlandó idejönni! Én szégyellem magam, pedig nem nekem kéne!
tivoli
@KERKA: tegnap, 20:28
Köszi, hogy hagytad magad :-))
tivoli
@Grafix69: te most kinek hordod a vizet?
@Desischado: Szégyellheted is, hogy frau Merkel nem hajlandó szóba állni veled.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.