Nem férhetnek hozzá az Egyesült Államokban levő vagyonukhoz azok a magyar kormányközeli személyek, kormánytisztviselők, akiket most tiltólistára tett az Egyesült Államok. Ott tanuló gyerekeiket is kiutasíthatják az országból. Stigmaként rajtuk maradhat a mostani ügy, üzletet egykönnyen aligha fognak tudni kötni. A német kancellár is jelezhette Orbán Viktornak: elég abból, ami eddig volt. Az oroszokhoz dörgölőzés és a civil társadalom elleni hadjárat is ráerősíthetett az elharapózó és megtűrt korrupció miatti amerikai csapásra.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

148 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Még ilyet? Mikor ezek a talpig becsületes keresztény emberek éjt nappallá téve melóztak, güriztek, robotoltak, szorgosan gyűjtögettek és nokiás dobozokban hordták ki a vagyonkát Ámerikába.
Mikor már pont összejött a 100 milla dollár az arizónai kecóra, ahol majd szándékoztak tengetni tyúkszaros életüket távol a világ zajától. Pont mikor már a célnál voltak, mit csinálnak ezek a liberális Soros György csecsén nevelkedett amcsi brigantik. Zárolták a becsületesen összelopott vagyonkát.
Ki látott már ilyet, erre félázsiában ez bizony nem divat. Tonyónak, koser 20% alajosnak, szíjj-ártónak eszébe sem jutott ilyen kockázatos üzletbe bonyolódni, ők biztosra mentek mert hát jobb itthon villogni a 100-175 millás kecókkal.
Biztos ami biztos, itthon védi őket a párt és a békemenet.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
pbalage
a szibériai dácsa megmarad, semmi szükség Floridára.
Yoda69
Na vegre, mar sokkal elobb kellett volna osszefogni a nyugatnak a zsirdiszno es bunbandaja ellen.
Igy legalabb nem kell neki hazudoznia mikor azt mondja az Unio ellene van.
whatthefuck
Valami most tényleg elindult ellenük. Lassan csordogálni kezd a langyos fos a bokájukon. Addig cibálták a döglött oroszlán bajszát, amíg az felébredt. :)
Dr. Felipe
Még ilyet? Mikor ezek a talpig becsületes keresztény emberek éjt nappallá téve melóztak, güriztek, robotoltak, szorgosan gyűjtögettek és nokiás dobozokban hordták ki a vagyonkát Ámerikába.
Mikor már pont összejött a 100 milla dollár az arizónai kecóra, ahol majd szándékoztak tengetni tyúkszaros életüket távol a világ zajától. Pont mikor már a célnál voltak, mit csinálnak ezek a liberális Soros György csecsén nevelkedett amcsi brigantik. Zárolták a becsületesen összelopott vagyonkát.
Ki látott már ilyet, erre félázsiában ez bizony nem divat. Tonyónak, koser 20% alajosnak, szíjj-ártónak eszébe sem jutott ilyen kockázatos üzletbe bonyolódni, ők biztosra mentek mert hát jobb itthon villogni a 100-175 millás kecókkal.
Biztos ami biztos, itthon védi őket a párt és a békemenet.
bundi
Egyre cifrább... De ugye ha semmi alapja meg ugysem igaz csak rándítanak egyet a vállukon a fideszesek...és nevetnek a dideszesek ezen a libsibolsi állhíren...ellenben ha nekiállnak bizonyítékot követelnek meg ideiglenes megízottat kéretnek be akkor azért talán van valami mögötte...apropó ha ugye semmi alapja sincs az egésznek akkor ugye nincsenek kimentett vagyonok sem ergo nemis kell izgulniuk semmiért...gondolom én balga...
Vasárnapiiskolás
Remélem rajta van a listán a rákalapitványos memóriahibás varga is.
Manhattan
Orbán szereti hangoztatni, hogy naggyá, erőssé és büszkévé kell tenni a magyar népet. Erre legyünk büszkék?
tivoli
A helyzet bonyolódik, Janukoviccsal is így kezdték Ukrajnában.
tivoli
Én nem is értem.
Annyi, de annyi elfoglaltsága van az USA külügyének. Közelkelet, távolkelet, Ázsia, Oroszok, Ukránok, Szírek, Líbiaiak, Irakiak, meg a franc se tudja kik még. De nekik ez a csöpp kis ország a véres rongy. Nekik pont néhány civil magyar vagyona a legégetőbb probléma.
Vagy a sas mégis kapkod legyeket?
Yoda69
@tivoli: Ha nem erted akkor megmagyarazom.
Mivel meg NATO es EU tag vagyunk egyenlore, igy nem elfogadhato az USA szamara hogy a magyar tag az oroszokkal facerkodjon. Tudjuk hogy orban szivesen elarulja a hazat egy kis dohanyert cserebe. Ezzel nem is foglalkozott az USA. De azt hogy hatba tamadja a NATO, nos azt nem fogja tetlenul nezni.
tivoli
@Yoda69: Tőlem vihetik őket Guantánamo-ba is, csak kicsit mosolyogni való az eljárás. Most nem az esetleges keleti nyitásra gondoltam, hanem ennek a néhány embernek a korrupciós ügyeire, akiket még ki is tiltottak az államokból, hogy nyomatékosítsák a komolyságot. :-)) Vagy az csak ürügy, mint az ukrán elnöknél?
Mert ugye Amerika mindenben elől kell , hogy járjon, főleg kavarásban.
Toby
Ez így, ebben a sorrendben érkezhet is. Kitiltás, zárolás, leköpés, betartás, kiutálás...és végül a gengszter rezsim megdöntése !

Kedves jenkik ! Nektek -mint az oroszoknak is - olyan jól sikerültek mindig ezek a "be nem avatkozós" dolgok, a fidesznyik szerint is " itt az idő " !
nemkati
Engem azért felháborít ez az eljárás, tisztességes korrupt elvtársakat kitiltani, megbélyegezni, ezt azért nem tűrhetjük!!!

TISZTELETET A MAGYAROKNAK!!
barew7
Szerintem ha egy kormányközeli személynek vagyona van az USA-ban, az már eleve gyanús. Már a feltételezés is erősen megkérdőjelezi az illető személy tisztességességét.Az agyon szídott kádár rendszerben nagyságrendekkel kevesebb rabló gazember mert garázdálkodni a közpénzzel.
Cicamama55
Mocskos rabló banda! Itthon mindenre rátették a kezüket, itt van például az a sok kifosztott magánnyugdíj pénztáras, akik a saját idős korukra gyűjtögették keresetükből a megélhetési tőkét. Most meg aztán üres zsebbel maradva borús jövő vár rájuk/ránk! Ezektől elkobozott vagyonból kárpótoltatnám a hoppon maradt kirabolt dolgozó népet! Ez kereszténységre valló tett?! Pápább vagyunk a pápábbnál?! Csalóbb a csalóbbnál! Ennél bűnösebb bagázst még nem hordozott hátán a magyar föld!
Kamcsatka
Hiába na! A fideszes csürhe még az Egyesült Államokban is jobban teljesít.
Kamcsatka
Ezek a félázsiai származékok azt hitték hogy ott is a Polt Péter féle szügyésség képviseli a törvényességet. Figyelem! Békemenetesek felkészülni!
bundi
@tivoli: mielőtt belemegyünk...most lefelejtetted a smilet vagy sem...
hetöndöe
@Kamcsatka: Már ácsolják a hajókat a birkameneteseknek,oszt a nagy pocsolyán átkelve majd jó meghabonyolják a Zamerikát!!!
Mobil123
@Horizont: Én inkább az MKB-ben gondolkodtam mivel lézer janié már :-)) Tényleg vajon a vállalkozók gyöngye ott tartja a vagyonát??:-)
bakegya
@tivoli: ha megkérhetnélek,tedd fel a szemüveged-mert ez már a világtérkép,amin nem csupán a mi kis korrupt országocskánk található!-ezek már rég nem a 74-es trolit használják helyváltoztatásra.
nyanya001
Nincs kivétel, Obama hitelkártyáját sem fogadták el az étteremben ! :))
( itt van a Propelleren a cikk keresd meg ha kíváncsi vagy ! :) ))
Mobil123
@Horizont: De hát az MKB már a "miénk" !! :-D
Mobil123
@Horizont: Van itten vagyonka csak az nem a Miénk! Az ővék!
m.macskosz
@Horizont: ma, 17:00
-- Vagy vásároltak volna rajta államkötvényt!
-- Vagy átutalták volna az államadósság-csökkentő alapba!
Mobil123
@m.macskosz: Jaj hát olyanba nem fektetnek ne viccelj mán! Államkötvény?? és ha csődbe mén az ország akkor lesz a lejáratkor?
m.macskosz
@Mobil123: ma, 17:47 VALÓSZÍNŰLEG. Azért volt Orbánnal Svájcban,
mert ott megszüntette az összes betétjét és hazahozta a lóvét! :D
m.macskosz
@Horizont: Tudják ők azt nagyon jól, mert velük közölték elsőként, de még álmukban is hazudnak.
m.macskosz
@Horizont: Én biztosan nem, valószínűleg a megvezetett békemenetesek,
meg a rezsicsökkentésen és a 16%-os szja-n meggazdagodott narancsosok.
Mobil123
@m.macskosz: :-))))) Hiába a mi vezetőink nagyon kreatívak ! egy rossz szavunk nem lehetne rájuk. DE VAN!! :-))
Mobil123
@Horizont: Tudod azt lehet úgy vették mint a letelepedésit ! (offshoreee)
bakegya
@Mobil123: nekem azért hiányérzetem van-Orbán-orbán-orbán-ésehol,mindenütt Szíjjártó-szíjgyártó és már kínjába visszatérít a keresztényértékekre is ,de még mindíg ninsc kurmányállásfoglalás a szerencsétlen "kirekesztettek" ügyében???
m.macskosz
@Horizont: Mert az ilyen akcióknak megvan az ügymenete, ha jól emlékszem, Karma meg is magyarázta, hogy nem az a szokás kulturáltabb politikával, demokratikus joggal rendelkező országokban, hogy elhintik a sajtóban a hírt, majd közlik az érintett állammal,
hogy néhány polgárát nem kívánatos személynek minősítették, hanem fordítva.
Mobil123
@bakegya: Azért nincs mert "magánszemélyek" :-) És különben is hétvége van , majd hétfőn összeülnek és gyártanak állásfoglalást és 23-án bejelentik hogy hadat üzentek az amcsiknak.
Mobil123
@Horizont: Hát nem is kell mindent elhinni mert még hasmenésünk lesz!:-)
m.macskosz
@Horizont: Az, hogy az ő vagyonukat zárolják, rendben van, de vajon kiknek a nevén vannak még milliárdok? Vajon az USA-nak van-e erre rálátása?
m.macskosz
@Horizont: Most mondták az RTL Klub híradójában, hogy az illetők rokonainak számláit is zárolhatják, sőt az ott tanuló kölkeket is kitilthatják az USA-ból. :)
m.macskosz
@Horizont: Ugyanezt akartam írni én is. :)
Manhattan
"Washington szemében azonban a mostani magyar kormány egyszerűen áruló lett, amely becsapta azt a katonai (NATO) és azt a gazdasági-politikai (EU) közösséget, amely a vasfüggöny leomlása után tárt karokkal fogadta."
Szimba
Kibújt a szög a zsákból, ezek szerint magyar kormányközeli személyeknek, kormánytisztviselőknek van vagyonuk Amerikában. Új megvilágításba helyezi rogán, kósa, szíjjártó orbán vagyoni helyzetét is.
Szimba
@tivoli: Nem néhány civil magyar vagyona a legégetőbb probléma, hanem sok magyar kormányközeli vagyona. Hál'Istennek, hogy sok elfolgaltsága mellett Mo.-ra is van ideje.
szandokan
@tivoli: Obama jobban tenné, ha a világot érdeklő dolgokra koncentrálna inkább. Azzal nem megy sokra, ha pár magyar embernek örömet szerez itt a propin:-))
m.macskosz
@szandokan: Az, hogy jellemtelen alakok kihordják a pénzü(n)ket Ámerikába
és ott fialtatják és korrumpálni próbálnak vele, hidd el, egyikünknek sem öröm, sőt!
nyanya001
@szandokan: Ne téveszd össze az örömszerzést a korrupcióval !
Micsoda különbség ! Vagy Te ezt nem tudod ??? :))
szandokan
@m.macskosz: Pedig Horizont is írta, hogy röhögne, ha zárolnák néhány ember vagyonát. Ezt hívják kárörömnek, és gondolom, neki ettől jobb lenne majd. Azért kíváncsi leszek, mi lesz ebből valójában, és mi az igaz ebből az egészből. Nem hinném, hogy Obamanak ez lenne a legnagyobb gondja a világban. Persze, az USA elnökének nehogy ellent merjen már valaki mondani...
szandokan
@nyanya001: Mi a különbség? Légyszi magyarázd el...:-))
nyanya001
@szandokan: Itt és most ? Na ne mán ' :))
m.macskosz
@szandokan: Ja, ha sumák, csaló gazemberek mások verejtékével, azok megkárosításával meggazdagodottak vagyonát zárolnák, az engem is örömmel töltene el,
ahogy -kissé erős példával élve- annak is örülnék, ha egy rablógyilkost kivégeznének.
alte trottel
@tivoli: Azt kihagytad, hogy még a négereket is verik!
alte trottel
@szandokan: Ja. Csak az étteremben visszadobják a bankkártyáját. Próbálná meg itthon megcsinálni a Délceg Tetű tulaja egy szaros fideszes önkormányzati képviselővel!
JAJMÁR
@szandokan: Ne sajnáld őket, van nekik másik... :)
(Ez a legkevesebb amit érdemelnek, a kapzsiság és a harácsolás mintapéldányai. Nincs helyük állami pozíciókban. )
m.macskosz
@alte trottel: Bocs, de nem vagyok képben mi van ezzel a bankkártyával?
mekkelek
@tivoli: Igazad van, nem az USA dolga lenne. Már rég rács mögött lenne a helye ennek az egész szutykos tetves klánnak, de minden a kezükben van így ezt itthon megoldani elképzelhetetlen.
De az USA - és bármelyik ország - azt tilt ki a területérôl akit csak akar ha indokoltnak találja. És nem nekünk kell megindokolniuk hanem saját maguknak.
Felsorolni is lehetetlen lenne a gyanús pénzügyeket a fidesz/kormánytagok körül, így azt meg sem kísérlem, és azok tudatában nem lep meg ami történt. Az egyetlen dolog amit nem értek az az, hogy az EU miért hagyta eddig a garázdálkodásukat.
pbalage
@szandokan: az általad említett kárörmöt (milyien hülye szó már) nem kárörömnek hívják, komám, hanem igazságérzetnek.
m.macskosz
@pbalage: Jó szó az, csak Neked nehéz leírni. :)

Legszebb öröm a káröröm,
legjobb öröm a söröm!
Equilibrium
@szandokan: Legszebb öröm a káröröm. Mert nincs benne irigység.
mekkelek
@szandokan: Ahogy a pl. Rogán - meg az összes többi védett fajhoz tartozó élôlény - az embereket teljesen hülyének nézve az adófizetôk pénzén élôsködve a pofánkba röhög mert tudják hogy senki sem tehet semmit ellenük, akkor szerintem nem káröröm az, ha valaki örül annak hogy visszanyal a fagyi és bizonyos értelemben a helyére kerülnek a dolgok.
Ha valaki örül annak hogy egy bûnözôt elkapnak és elnyeri méltó bütetését akkor az káröröm? Neked gondolom az...
kkalman
Ideje, hogy valaki rendet rakjon pofátlanéknál, míg nem késő. Kár, hogy tegnapelőtt már késő volt.
human
Azért kíváncsi lennék, hogy kinek mekkora vagyonkája van kimentve. Lehet nagyobbat döbbennénk, mint Szijjártó villáján vagy Rogán "Vagyonnyilatkozat" című soha be nem fejezett művén.
szandokan
@nyanya001: Hoppá, hová lett a tolókocsid? Aha, te is csaltál a rokkantságin:-))
szandokan
@JAJMÁR: Nem sajnálom őket abban az esetben, ha valóban bizonyítást nyer a korrupció.
szandokan
@mekkelek: Nem, ha elkapnak egy bűnözőt, én annak örülök. Egyenlőre viszont hír van, konkrétum nincs.
Desischado
@Dr. Felipe: Köszi, Felipe! Ájultra nevettem magam a frappáns, és nagyon találó kommenteden, aminek minden betűjével egyetértek!
Mellesleg, engem nagyon érdekelne a névsor, ami bizonyára rendkívül impozáns! Végre van igazság is a földön, rájuk jár a rúd végre!
szandokan
@Horizont: Előbb akkor is konkrétumokat szeretnék látni, hallani. Amennyiben valóban bizonyítást nyer bárminemű csalás, korrupció, úgy nem védem, legyen az bárki is.
szandokan
@m.macskosz: Ezt én is szeretném tudni (bankkártya).
Desischado
@Horizont: Drága lelkem, szerintem vagyunk még itt egypáran, akik veled röhögnénk! Végre valami jó hír!
szandokan
@Desischado: Én azon röhögnék, ha érintettek lennének olyanok is, mit Gyurcsány, vagy Bajnai. Az volna az igazi. De a legjobban annak örülnék, ha végre azt írnád már le egyszer, hogy van munkád.
mekkelek
@szandokan: Aha, mert szerinted ebben az országban minden rendben van, nincs korrupció, maguktól növô ingatlanok, elfelejtett 100milliós lakások, mesésen meggazdagodott gázszerelô stb.
Gyurcsány/Bajnai fóbiádat megértem, ez mindegyikôtöknek van, úgy látszik ez gyógyíthatatlan. Gondolom akkor is bizonyítást akarnál ha ôk keveredtek volna hasonlóba, nem pedig az elvtársaid. :)
(Bár nincsen párt preferenciám és a Gyurcsány nem a kedvencem, de mindketten tisztességes úriemberek ennek a csürhének bármelyik tagjához képest.)
Az amcsiknak nem kell bizonyítaniuk semmit. Elég információ áll a rendelkezésükre ahhoz, hogy úgy gondolják nem kívánják beengedni országukba vezíred klánjának néhány tagját. A nagy vezírnek ez semmi gondot nem okozhat hiszen a nyugat hanyatlik, ô kelet felé vette az irányt és a tüdérmesét ô írja a kuszaszemûvel, amúgy pedig "Magyarország jobban teljesít" úgyhogy az egész nyugat tehet egy szívességet neki.
Fradigege
Van bankszámlájuk a jenkiknél. Nebasszuskulcsaheterókutyafáját. Én is! Akarok! Nem alakítottak semmit, Szerelmes Országunkban a lámpavasak. Terjed a szenny, a szarháziak erkölcstelen magjában. Lepedék itt az Úr, nem a bástya!
Desischado
@szandokan: A legfontosabbat elsőnek. Annak én is rettentően örülnék, ha lenne végre valami munkám! Ígérem, ha sikerülne valami, megírom! És tudod mit? Nem mondom azt, hogy a bal oldalról nem lehet valaki sáros, de most csak fideszes személyekről van hír. Nyilván neked ez rossz hír, de afelől kétségem sincs, hogy a baloldalon is lehetnek sáros személyek. De róluk egy betű sincs.
Equilibrium
A magyar EMBEREKnek még saját hazájában sincs nagy vagyona, ezeknek pedig az USÁ-ban???
Equilibrium
@szandokan: Ne izgulj, az amerikaiak nyilvánosságra hozzák a neveket!
bakegya
@Mobil123: azért engedd meg...ha csakkk magánszemélyek-akkor mi a faxnak vesződik vele a kül-és belügyesen gazdálkodó minisztránsfijjú?
@Equilibrium: ez a realitás-
bakegya
@Dr. Felipe: tegnap 14:41-re,és hát a háromszor válsztók serege akik élvezettel napozgatni vágynak vicctorunk narancsligetében,örjöngeni imádnak arénáiban,végig kirándulgathatják magukat ötvenedmagukkal üzletkötögetési szándékkal a fél de most már az egész világon-az államadósság meg csakkk nő,csakkk nőőőőőőőőőőő...a Magyarok tiszteletére!
dr. prédikátor
Nocak, nocak szandokán enteró!!! netán te is szerepelsz azon a listán???
nyanya001
@szandokan: Gondoltam, ne csak a kormány csaljon folyamatosan, bár ők nem tűrik a konkurenciát :))
Levendula
@dr. prédikátor: Juj, ne mondd neki hogy entero, mert Téged is megfenyeget majd...
Toby
@nemkati: Tiszteletet a Cosa Nostra kormánynak ! A jenki mafia máris nekiugrott az amerikai kormánynak, mert báncsa a zeurópai szervezetét !
mate03
@Desischado: Most mondja azt Viktor hogy Amerika meg támadta Magyarországot! Mert csak, néhány narancs vérű elvtársról szól a fáma nem a( zemberekről)!
tivoli
@nyanya001: tegnap, 17:54
Obama is tiltó listán lenne?
tivoli
@szandokan: tegnap, 19:43
Mondanám ezt én is, de Obama neve fel sem merült ez ügyben. Máshol van a kutya elföldelve..
tivoli
@bakegya: ma, 07:11
Ez egy találos kérdés.
m.macskosz
@Equilibrium: Eredetileg a jenkik nem akarták a dolgot nagydobra verni,
megküldték az illetékeseknek, kiket minősítettek persona non grata-nak,
a hülye érintettek pattintották ki az ügyet,--legjobb védekezés a támadás--,
azért, mert állítólag a NAV vizsgált néhány amcsi céget, erre az USA bosszút állt.
Ezek a fideszesek tényleg önmagukból indulnak ki.
nemjoezigy
Tisztelt Hölgyek és Urak!
Elnézést kérek, ha ismétlem az eddig leírtakat, de nem olvastam el még a 100 kommentet, tehát a címhez: Engem nagyon érdekelnek a nevek és, hogy mit tettek, mert ez utóbbi nélkül sz@rt sem ér az indoklás és a retorzió.
Persze azt is tudomásul kell venni, ha valaki azt mondja a kerítésen belülről a bemenni akarónak, hogy CSAK! (nem jöhetsz be) De utána nem illik odamenni hozzá könyörögni, kuncsorogni. Tudomásul kell venni, hogy ő az erősebb, és lehet, hogy mellette van az igazság, de az ő igazsága az biztosan!
bakegya
@tivoli: ugyan dehogy,ha mögé nézel a mondatnak ,benne van a válasz is-természetesen némi ismeretekkel lell az USA személyiségjogi berendezkedésének és annak gyak.-ban működő,mert működő, teoretikájáról tudni,agy tapasztalni.
Ez a megközelítés a magyar identitásnak idegen-a kishitű önhittség ránk van terítve évszázadok távlatából-többet nem írnék ide,mert népszerütlen dolgokat véshetnék csakkk ide és az nem lenne célravezető jelen időben.
Atéma kapcsán jó kérdéseket itthon feltenni sem igazán ildomos...mert...és csakkkk!
@nemjoezigy: de így van...vánn...most...noch!!!
Mobil123
@bakegya: Hát ezt a Kósa Lali mondta. Tőle kéne megkérdezni inkább.
tivoli
@bakegya: ma, 12:03
"a kishitű önhittség ránk van terítve évszázadok távlatából"
Ezt hogy kell érteni?

Az önhittség az önbizalom a magunkba vetett legnagyobb hit.
m.macskosz
@tivoli: Bocs, hogy a csapos közbeszól, de az önhittség negatív fogalom, szinonimái:
gőgös, felfuvalkodott, pöffeszkedő, fennhéjázó, dölyfös, pökhendi, nagypofájú, önelégült, kivagyi, kevély, rátarti, hiú, nagyképű, elbizakodott, fölényeskedő, öntelt, beképzelt, fellengzős, fölényes, büszke, hetyke, hencegő, lekezelő, hányaveti, hetvenkedő, hatalmaskodó, orrát fennhordó, arrogáns, nagymellű, gangos, önfényező

Tehát az önhitt nem azonos azzal, ha valaki jogosan magas önbizalommal rendelkezik.
Tudja magáról, hogy mennyit ér, méghozzá nem alaptalanul. Az önhitt ember többet képzel magáról, mint amennyit ér.
whatthefuck
@tivoli: mivel az önhittség pejoratív fogalom, ezért inkább azt mondanám, hogy az önbizalom az önmagunkba vetett hit, az önhittség pedig a vak hit. Az egyik reális, inspiráló, a másik nélkülözi a realitást. A vak hívő (fundamentalista), pedig a világ ellensége, mert a hitével csakis ártani képes.
tivoli
Köszi a definíciókat, valami ilyesmire gondoltam én is.
Akkor ezt a mondatot mégis hogy értsük?

"a kishitű önhittség ránk van terítve évszázadok távlatából"
m.macskosz
@Horizont: @whatthefuck: Na, erre a témára jól ráharaptunk. :)
JAJMÁR
@szandokan: Korrupció ügyben nálunk nem lehet tévedni, van az lépten-nyomon.
Politikailag pedig tévedett a kormányunk akkor, amikor ezt a hírt a Századvég és stb. bedobta.
Már tudjuk, hogy nem Amerika híresztelte el, sőt, ez titoknak minősül, ezért nem hozzák nyilvánosságra a neveket, amelyek szerintem a kormány előtt nem titkosak. Nem is a neveken volt a hangsúly, inkább szánták ezt a magyar kormánynak egy "kijózanító" pofonnak, de mint látjuk, ezt megfejeltük egy önpofozással is, és még mindig nincs józanodás.
Ez van... csak a jó Isten tudja, mi lesz ennek a vége... de jó vége nem lehet.
JAJMÁR
@tivoli: 14:16 Horizont megelőzött, éppen fogalommagyarázatba kezdtem én is.

Azért a "kishitű önhittséget" megpróbálom magyarázni: szerintem az önhittség nem valós hitből és önismeretből ered, egyszerű dölyfösség, beképzeltség, minden realitást nélkülöz. Talán ezért.

Az önbizalom pedig valós önismeretből ered, ettől hiteles, mert magabiztosságot egy reális, megalapozott tudás ad.
A lényeg, hogy a két fogalmat nem lehet egy kalap alá venni, hiszen az egyik negatív, a másik pozitív tulajdonság.
bakegya
@whatthefuck: @Horizont: köszönöm ,sejtettem,hogy jó társaságba keveredtem.
@tivoli: hát drágám,úgy ahogy idemásoltad-nagyképűség volna ,ha egy egész könyvtárra való irodalmat vésnék ide neked,habár szívesen tenném.De majd máskor...
m.macskosz
@tivoli: Költői metafora. Majd megkérdezünk egy esztétát. :)
tivoli
Biztos én tévedek, ha annyian mondjátok: Hamu fejemre..

De a kishitű önhittség valami ilyesmi az én értelmezésemben, hogy nem nagyon hiszek a saját magamba vetett téves hitemben.
S ha ez így van, akkor nem vagyok önhitt.
whatthefuck
@tivoli: szerintem nagyon egyszerű a megoldás, ilyen fogalom, szóösszetétel nincs, mert jelzőként ellentétes értelmű kifejezést próbál használni. Simán tévedés, magyarán hülyeség.
bakegya
@JAJMÁR:sajnálom,de az utóbbi mondatod tartalmilag negligálta a többit- tetszik az okfejtésed összevetése-de ebben a kontextusban -sajnálom de nem nyerő-ugyanis Amerika az önérvényesülés-de közösségi alapon viselkedésnormáit csúcstechnológiára fejlesztve működteti (-és csakkk halkan mondom a "humán etológia" utolsó víványai is-ja hogy azt nálunk nem ismerik-vagy nem érdekük elfogadtatni?)-nincs ilyen hogy pozitív-vagy negatív tulajdonság-gondoljatok bele hány akaratgyenge gyereket etetnek szeretnek is-de vernek a drága jó szülei...csakkk egy durva pl.És most a válaszom neked kedves JAJMÁR-is ,mekkora önhitségre és még önfegyelemre is van szüksége annak a kis jó embernek,hogy pofán ne vágja azt az egyébként jó anyját apját!-de hozhattam volna politikai töltettel is pl.Sajnos tudom a tanárképzés nálunk nem él ezen lehetőségek boncolgatásával-és valójában nem a neveltek(neveletlenek,képzetlenek) hibája amerre tart az Élet ikolája.és még azon túl is mindíg valami közbejöhet-mint ezeknek az állítólag korrupcióra vállalkozó személyeknek is.(A korrupció viszont=korrupció,talán még Magyarországon is-ebben mindnyájan egyetérthetünk.)
whatthefuck
@bakegya: erről csak egy szó jut eszembe: zagyva. Bocsi, ha az egészet csak viccnek szántad, annak se jó, de úgy legalább értem.
JAJMÁR
@bakegya: 15:04 Gondolhatjuk másképpen, nincs azzal semmi baj, bár én ezt a két fogalmat csak mint két fogalom hasonlítottam össze. A személyiség pedig rendkívül összetett - és esendő -, hát igen, ez itt a legnagyobb probléma :-)
Kíváncsi vagyok, milyen folytatása lesz ennek az ügynek, vagy csak szép csendben elmúlik ez is...
JAJMÁR
"Nemes önbizalom, de ne az önhittség,
Rúgói lelkedet nagy célra feszítsék:
Legnagyobb cél pedig, itt, e földi létben,
Ember lenni mindég, minden körülményben"

Talán segít Arany János: Domokos napra c. versének részlete ebben a fogalomzavarban :)))
Fradigege
Júúúj...ez nagyon izgi. A nemzetközi helyzet egyre fokozódik. Ezek már nem kokik és sallerek. Megágyúzzák rendesen a zsírmorét.
spu00
Szerintem a Jókai utcai hírgyártól kellene megkérni a pontos névsort, s a hozzá tartozó összegeket.
Különben akinek olyan hiteles információi vannak, miért nem fordulnak a rendőrséghez, ügyészséghez, s nem kellene külföldhöz fordulni. Vagy azt hiszik, ha külföldről jön a híradás, akkor már igaz is? Mióta jön a külföldi tájékoztatás? Nem tudják miért? Az USÁ-ban még a 2008-s válságot kiváltó részvény ügylet sem váltott akkora botrányt, mint a NAV-os fiktív téma. De jó rágódást hozzá !
bakegya
@JAJMÁR: ez csendben nem múlik el-sajnos-ugyanis teljes ignorenciával kezelni szövetségest még átlag szinten is ökör hiba-bugyuta belépő volt ez a pár nap amit SZÍJJÁRTÓ ÖSSZEHOZOTT A KÜLÜGYMINISZTERI SZÉKBEN
Az idézet tökéletes-magam részéről önző önhittséggel vehetem..ÉLETES ÉLETEM MOTTÓJA...születésnapom holnapjára,KÖSZÖNÖM...engem nem könnyű,de megleptél-:))))
JAJMÁR
@bakegya: Örülök :)))
( No nem a külügyeink alakulásának, de azt csak figyelni tudjuk, a "nagy házas" (valaki ezt a nevet adta a Szijjártónak, és megtetszett) megkapta az izzasztó feladványt -vagy a forró vizet? - :)))
bakegya
@Horizont: ha a magyar paraszti kultúrából(aminek már csak hamvai vannak,de még mindíg használt és felhasznált elemei) kiragadjuk a szerepattitűdöket,de tipikusabb a nemekhez tartozás tipizálása is akkor bizony nem igazán hagyhatjuk el a "kishitű" jelzőszerk.sem.(vicctorunk,ha emberformát akar hozni-zavarában pl-minden esetben ebből az ősmedencéből merít:"kishitű és önhitt megnyilvánulásait ,már nyilván se tartom,de attól még van.)
Számomra a legcifrább azonban a vallási keretek közt neveltek jellemkonfliktusainak megnyilvánulásai.Nagy átlagban kishitüek-holott a BLIÁNÁL MÉLYREHATÓBB KÉZIKÖNYVET MÉG NEM PRODUKÁLT AZ EMBERISÉG-Jézus képmását -gondolom ezt senki sem vitatja elég rendesen lecserélték-egyesek,de még a kettesek is,magyar viszonylatban mindenképp.
Na ez, nem AMERIKA!-:))))
szandokan
@dr. prédikátor: Hiába provokálsz, igen magasról pottyintok a fejedre.
szandokan
@Equilibrium: Nagyon remélem, hogy ha már egyszer kirobbant ez az ügy, lesznek nevek is, mert azok nélkül csak vádaskodás az egész.
nemjoezigy
@mekkelek: "Az egyetlen dolog amit nem értek az az, hogy az EU miért hagyta eddig a garázdálkodásukat." tegnap, 20:29
Talán mert az agyonfizetett vezetők ott is ezt csinálják.
mekkelek
@nemjoezigy: Vagy mert ott más morális szinten vannak és ami itt folyik az igazából felfoghatatlan nekik :) Nem hinném hogy Merkelék kenôpénzeznek...
bundi
@tivoli: öööö...
mondod...
"Annyi, de annyi elfoglaltsága van az USA külügyének. Közelkelet, távolkelet, Ázsia, Oroszok, Ukránok, Szírek, Líbiaiak, Irakiak, meg a franc se tudja kik még. De nekik ez a csöpp kis ország a véres rongy. Nekik pont néhány civil magyar vagyona a legégetőbb probléma.
Vagy a sas mégis kapkod legyeket?"
nem nem kapkod...le se szarja...
csak épp legyintett egyet, jelezve hogy kezdi idegesíteni ez a kis zümmögő, a csapatával...csak a legyecske szeretné úgy feltüntetni, hogy a sas feni rá a csőrét...
ellenben...a kedves vezetőitek csak azt fújják fel, ami őket érinti...amikor a saját dugipénzecskéjüket veszélyben érzik...
az hogy a németek rendesen keresztbe tettek az országnak, az fel sem tűnik nekik...
"Beszélgetőtársunk felidézte azt, hogy nemrég derült ki, borzalmasan alakult a magyar ipari termelés augusztusban. Az elemzők jelentős növekedést vártak, ezzel szemben a termelés 5,7 százalékkal múlta alul a júliusit. Elsőre senki nem tudta, mi lehet az oka a megtorpanásnak, aztán, ahogyan a Portfolio.hu megírta, világossá vált, a német Audi a nyár utolsó hónapjában három hétre leállította a motorgyártást, pedig előzetesen még a termelés felfutása volt várható a német autógyár új termelési kapacitásainak üzembe helyezése miatt. A leállást az Audi nem jelezte előzetesen, ami szokatlannak mondható, ahogyan a világpiaci autóipari kereslet sem torpant meg, így az sem indokolta a csaknem teljes havi leállást. Forrásunk szerint ezzel a lépéssel érzékeltette azt Németország a magyar kormánnyal, mennyire függ a magyar gazdaság a németektől, ha egy nagy autógyár 3 heti termeléskiesése is ekkora zuhanást képes előidézni az ipari termelésben."
pedig emiatt nagyobbnak kellene lennie a felháborodásnak...nem gondolod?
bundi
@spu00: fordultak kedves spu csak hát a szíjjártóék meg a polték a szájernével karöltve lehet érintettek...
"Mint mondta, az amerikai nagykövetség korábban olyan információkhoz jutott, hogy korrupciós ügyek folynak a kormányzatban. Miután megvizsgálták és leellenőrizték ezeket és további bizonyítékokat szereztek be, megkeresték múlt héten a Külgazdasági és Külügyminisztériumot. Múlt héten elmondták Magyar Leventének, a gazdaságdiplomáciáért felelős helyettes államtitkárnak, illetve Szijjártó Péternek is, hogy milyen ügyeket derítettek ki, és milyen lépések várhatóak ezután. Goodfriend szerint a kormány bizonyítékokat várt, ám a nagykövetség ezeket nem adta át. Mint az ügyvezető mondta, a kormányzatnak megvan minden eszköze, hogy kiderítse ezeket, és tegyen is ellene.

Ezek után a meg nem nevezett magánszemélyeket levélben és személyesen tájékoztatták arról, hogy kitiltják őket az USA-ból. Hogy mennyi időre, azt nem tudni A hvg.hu kérdésére, hogy az említett kör bővülhet-e, úgy válaszolt, nincs kizárva, fél évvel ezelőtt nem volt még egy nevük sem. A kiutazási tilalmat egyébként egy 2004-es elnöki rendelet alapján hozták meg, amely kimondja, hogy megtagadható a beutazási engedély megadása olyan személyeknél, akik gyanúsíthatóak, hogy korrupciós ügyek miatt amerikai érdekeket sértettek."
cikk itt...
hvg.hu/itthon/20141017_kitiltas_usa
és a névsorról...
"A diplomata szerint az amerikai hatóságok nem fogják nyilvánosságra hozni a kitiltott személyek neveit, mivel a névhez való jogokat nagyon szigorú törvények védik."
cikk itt...
www.origo.hu/itthon/20141018-orokre-kitilthatjak-az-usa-bol-a-listan-szereplo-tiz-magyart.html
egyébként nem gondolod, hogy a magyar gazdaságot jobban érinti a németek gyárleállítási lépése?
de mondom kíváncsian várom a te infóid honnan vannak...
tudod nem máshol, és másnak, hanem itt és most...esetleg nekem...
tivoli
@bundi: ma, 10:56
De, úgy gondolom! Szemünket inkább a Német kapcsolatokra meregessük.
Ez az amerikai óvodásosdi nem is tudom miért érdekelhetne minket. Az a pár civil meg az ők üzleti ügyei nem tartoznak a nyilvánosságra, valami más állhat a dolog hátterében.
nyanya001
Még mindig maszatolnak a magyar hatóságok az áfabotrány ügyében
Maszatolnak mindenben, hazudnak, lopnak, csalnak !
hvg.hu/gazdasag/20141018_Meg_mindig_maszatolnak_a_magyar_hatosagok/
soljanka
@szandokan: Hát nem igazán Gyurcsány és Bajnairól van szó:
"...a magyar kormányhoz közel álló szereplők két amerikai cégtől követeltek kétmilliárd forintnyi kenőpénzt, cserébe adókedvezményt, áfakulcsváltoztatást, és a konkurencia adóhatósági zaklatását ígérték"
Pontokba szedem:

2 MILLIÁRD forintért
- adókedvezmény - miközben az itthoni vállalkozó beledöglik a sok adóba
- áfakulcs változás - miközben a legmagasabb áfát fizeti a "köznép"
- konkurencia adóhatósági zaklatása - nos, most kellene felállni mindenkinek a karosszékből, elmenni a legközelebbi hivatalig és felgyújtani azokat. Ez nyílt bevallása annak, hogy a nav rendszere az ajtónállótól kezdve a vezérig korrupt.

És te neikállsz Gyurcsányozni meg Bajnaizni. :) MegaLOL
bundi
@tivoli: lehet sokan tartják ott számlán a be nem vallott jövedelmet azok közül akik vagyonnyilatkozatot adtak le...csak a közelmúlt ilyen botrányhősei rogán, szíjjártó lázár...
emlékszel amikor lázár az év elején zsebből fizette a szállodaköltségek több milliós számláit meg a vadászgatás több tízmilliós költségét holott a vagyonnyilatkozata szerint kb évi 5-6 millió a megtakarítása?
www.blikk.hu/blikk_aktualis/ide-megy-vadaszni-23-millioert-lazar-janos-2253825
de másik itt...
cink.hu/913-lelott-allat-feneken-palcazas-igy-mulat-egy-fide-1495400459
és a foglalót ő fizeti kb egy éves fizetésének az összege...
tehát visszatérve a cikkhez...
valakiknek ez jobban fáj, mint az ország sorsa...
bundi
@soljanka: úgy látszik a kaszinós vajna fizetett... kapott is 7 milliárd kedvezményt ...
a hülyének is megéri mo-n csakhogy az amcsiknak otthon is el kell számolniuk...és ott az adóhatóság keményebb...
@szandokan: apropó...kedves ...mennyit is fizettetek az uniós támogatásért?
és az amcsi befektetők mostanság is olyan nagy barátok?
tivoli
@bundi: ma, 12:31
Mi van ebben kivetni való? Úri berkekben ez így szokás. Az egyik meghív, a másik vendégül lát, a harmadik utaztat, a negyedik szórakoztat.Ez a kapcsolati tőke kiépítéséért folyó harc része. A meghívottnak nincs más dolga, mint alkalomadtán törleszteni valamivel, ami a vendéglátónak jól jönne.
S ha majd Lázár akar valamit, akkor ő fogja meghívni az "illetékes embert".
bundi
@tivoli: ööööö...a vagyonnyilatkozata szerint éves bevétele kb 12 millió nettó + kb 5 milla az osztalékokból...megtakarítása kb 60 milla részvényben tartozása kb 60 milla szintén...tehát ebből az éves nettó 17 millából 2 millát zsebből a szállodásbotránynál az asztalra csap, 10 millióért lefoglalja zsebből a vadászutat, aminek a teljes költsége kb 30-40 között áll meg, és azért még éldegélnie is kellene...azon kívül hogy a gyerekeit a város legjobb partijává tette annak idején...
és erre jössz ezzel...
"Mi van ebben kivetni való? Úri berkekben ez így szokás. ..."
it volt szmájli? mert itt sem vettem észre...
Don Quijote
@szandokan: Gyurcsánynál ( Sukoró) milyen konkrétumot hallottál, vagy a Hagyónál, vagy a Simonnál!? Ott miért nem kiabáltál bizonyítékért??
tivoli
@bundi: ma, 13:19
Oda nem kell szmájli, mert azt komolyan mondtam.
Ők nem a napi betevőért dolgoznak és valószínűleg sose hordanak magukkal pénztárcát. Ettől vonzó a politikusi pálya.
De egy szűkagyú proli ezt vagy nem tudja, vagy nem akarja felfogni.
Don Quijote
És nagyon nem kell felháborodni hogy nem hozzák nyilvánosságra a neveket. Neki olyan törvényük van hogy akinek vízuma van és a reptéren az idegenrendészet kérdéseire nem megfelelően válaszol már repül is vissza az első géppel. És még csak megindokolniuk sem kell. Úgy hogy így háborogjatok fitymaszkáim...
bundi
@tivoli: tudod az a szűkagyú proli annak idején dolgozott ilyen úriemberekkel...úriembereknek is...akik a vadászházhoz külön trófeatermet kértek...
közben hozták a lőtt vadat, mert ugye az nekik...
de van egy olyan érzésem, most valami retorzió fog következni...talán...
m.macskosz
@tivoli: "De egy szűkagyú proli ezt vagy nem tudja, vagy nem akarja felfogni."

Nekem, mint szűkagyú prolinak az a véleményem, hogy a jó édes felmenőjét
az összes cucilista csecsen nevelkedett fehérgalléros bűnözőnek, arisztokrata,
tőkés imitátornak!

...
tivoli
@m.macskosz: ma, 13:54
Tökéletesen egyetértek veled, de ez akkor is így működik az egész világon, nem csak itt és most, az orbáni érában. :-))
tivoli
@bundi: ma, 13:39
A megjegyzést kivételesen nem személyeskedésnek szántam.
"Több dolgok vannak földön és egen, Horatio,
mintsem bölcselmetek Álmodni képes."
bundi
@tivoli: elhiszem...de tudod annak idején valakik azért kaptak kétharmadot hogy ezt megszüntessék...
tivoli
@bundi: ma, 14:32
Tudod, hogy ezt lehetetlen. Van olyan aki ezt elhiszi?
1magyar
Ha az étolajcsalásnak nem vetnek véget, illetve amekkora kárt okoztak az amcsiknak,hogy a drága olajukat nem bírták eladni még Csányi papa segítségével sem, akkora számlát gondolom majd zárolnak is az ebben résztvevő emberkéknek.
alte trottel
@tivoli: Én, mint szűkagyú proli már ott leblokkoltam, hogy valaki, akinek a családi BRUTTÓ összjövedelme évi 20 millió, hogyan is tud _ÉVENTE_ 50 milliót csak svájci bankszámlára áttalicskázni?
Don Quijote
Na borul a szar a nyakukba...!!!Néztem az ATV-n a riportot:DDD
tivoli
@alte trottel: ma, 19:19
Létezik olyan? :-OO
Svájc nem akarja kitiltani ezeket az úriembereket?
alte trottel
@tivoli: Nem. Svájc udvariasan jó előre bejelentette, hogy január elsejétől az adóhivatalok egyszerű átiratára megküldi az adott ország polgárainak bankbetéteinek adatait.
És mit tesz Isten, nemzetünk nagyjai nagyhirtelen elkezdték _NAGYON_ szeretni a svájci templomi koncerteket!
m.macskosz
@alte trottel: tegnap, 18:50 Köszönöm, már megtaláltam a "Szórakozás" rovatban.
pityuka
Az összesnek zárolni a vagyonát. Csak a fejüket üssétek, hogy meg ne sántuljanak.
tivoli
@alte trottel: tegnap, 22:45
És a banktitok? Ha ez igaz lesz, soha többet senki nem viszi vagyonkáját Svájcba.
Mert ugye eddig attól volt vonzó, hogy semleges ország, semleges bankja..
alte trottel
@tivoli: A banktitok már régen nem abszolút érvényű. Szerinted miért nem lehet már Tuvalun se anonim számlát nyitni? Ügyészi, bírói hivatalos megkeresésre _MINDEN_ bank kiadja a számla és tulajdonosa adatait!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.