Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető szerint 2020-ra teljesülhetnek az euró magyarországi bevezetésének feltételei, de ezt akkor érdemes lesz majd megfontolni, mert úgy látja, az ország nem jól, hanem inkább rosszul járna, ha az eurót választaná a forint helyett fizetőeszköznek.

A politikus erről hétfőn nyilatkozott újságíróknak, miután a Magyar Hírlapnak adott interjúban arról beszélt, hogy reálisan 2018 és 2020 között kerülhet a magyar gazdaság, a magyar állam abba a helyzetbe, hogy dönthessen arról, bevezeti-e az eurót.

Ezt a hétfő délutáni tájékoztatón is megerősítette, inkább 2020-at említve lehetséges dátumként. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy személyes meggyőződése szerint Magyarországnak nem szabad bevezetnie az eurót, mert azzal inkább rosszul járna. Ezt azzal indokolta, hogy a már a közös pénzt használó közép-európai országok sem jártak vele egyértelműen jól. Példaként említette, hogy Szlovénia gazdasága komoly bajba került, Szlovákiában pedig magas áremelkedés kísérte az euró bevezetését.

Ezért csak megfontolt döntést szabad hozni az ügyben – jelentette ki a frakcióvezető, jelezve, hogy a közös pénz bevezetése alaptörvény-módosítást is igényelne, hiszen az alkotmány ma kimondja: Magyarország fizetőeszköze a forint.

"Hogy ezt milyen formában kell meghozni, elég-e hozzá a parlament vagy esetleg egy népszavazás, ezt szerintem akkor kell megfontolni, hogy ha odaérkezünk, 2020 még odébb van" – fogalmazott Rogán Antal.

Szerinte addig az a legfontosabb, hogy Magyarországon a következő években is alacsony legyen a költségvetési hiány, és tartsák a gazdasági növekedést.

A svájci frankban eladósodott autóhitelesek ügyében a fideszes politikus arra hívta fel a figyelmet, hogy a bankok elszámoltatása rájuk is vonatkozik, így májusban náluk is "pénz áll a házhoz". Reméli, ez önmagában elég segítség lesz ahhoz, hogy a mostani árfolyam-növekedés hatásait jelentősen kompenzálja. Rogán Antal más lépést nem lát szükségesnek a következő időszakban, de konzultációra szerinte szükség van a bankok és az autóhitelesek között.

A frakcióvezető, a gazdasági bizottság elnöke megerősítette egyúttal azt is, hogy az érdekképviseleteket kérdezné arról, miért nem jelentkezik a termékek árában a benzinárcsökkenés. Elmondta, azt szeretné szorgalmazni náluk, ajánlják a tagjaiknak – például a pékségeknek –, hogy fontolják meg az árcsökkentést.

Azzal kapcsolatban, hogy hétfőn érkezett Budapestre Colleen Bradley Bell, az új amerikai nagykövet, Rogán Antal azt mondta: tisztelettel várják az új nagykövetet, és remélik, hogy személyében a magyarok jó barátja érkezik Magyarországra. Bízik abban is – folytatta –, a következő hetekben lesz mód az esetlegesen problémás kérdések áttekintésére, mert Magyarország abban érdekelt, hogy jó viszonyt ápoljon az Egyesült Államokkal mint az egyik legrégebbi szövetségesével. Szerinte ebben segítséget jelent, hogy végre nagykövet, nem pedig ügyvivő vezeti a követséget.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Tonyó 2020 ban már remélhetőleg ott lesz ahol én gondolom.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
volvós
Már a nagyok dolgába is belepofázol, vuittónika ???
Dr. Felipe
Tonyó 2020 ban már remélhetőleg ott lesz ahol én gondolom.
volvós
@Dr. Felipe: Bocsika !!! Nem lehetne inkább holnaptól ??? :-))
Senara
Rogán: Magyarországnak nem szabad bevezetnie az eurót ... Bizony , hogy játszanának tovább a forint euró árfolyamával .
Dr. Felipe
@volvós: Az igazságszolgáltatás malmai lassan őrölnek de őrölnek. :) Az idő nem tonyónak dolgozik az biztos.
verőce21
Ráér ezen majd akkor mindenki elgondolkodni. :)
leszúrt rittberger
Ja, mert akkor a rezsicsökkentett agyú buta szavazóitoknak is rögtön leesne (még átszámolni sem kellene), hogy külföldön mennyi az annyi...
Abzug62
@cuna_mi: És miért is lenne pont ez igaz?
micfild
@Senara: Na.. éppen ez jutott elsősorban eszembe..
és még az is, hogy tömegek néznének jó nagyot a 300eurós körüli fizetésükkel. ... és bizony annak lehet csúnya vége lenne
papa.49
Tonyó te már csak tudod, hát persze a lakásod méretét nem tudtad, meg azt se hogy mi tartozik hozzá, sötét vagy koma, nem baj a Csillagban jól fogsz mutatni...
kakaósbögre
nem látom át hogy miért nyilatkozik pénzügyekről egy olyan lény akinek a matematikai tehetségtelenségéről már megbizonyosodhattunk,hisz három nekifutásra sem találta el a lakása méretét.
Clavigo
Vazzze,,ez a csávó mindenhez ért ?? Bocsánat,,mindenhez is.!..és még lehetne sorolni.
F_Viktor
Szlovákiát, a szlovákokat is féltették az euró bevezetésétől, o'szt kiderült, a gazdaságuk és a Zemberek is nagyot nyertek vele!
simmering73
Ez a beszólás a vicc kategória Tónikám. Magyarországnak nem hogy nem szabad, hanem 2020-ra el sem éri azokat a kritériumokat, ami alapján be lehetne vezetni. Én 2050-re teszem ezt, de már ebben sem vagyok biztos. Amilyen jól teljesít az ország.
Clavigo
Tonyókám,,,30 év legalább,míg ez az ország kiheveri az Orbán konda dúlását.Ne értsél már ennyi mindenhez.Maradj meg inkább az ingatlan-biznyáknál...abban jól teljesítesz.
levi
Elmondtam munkatársamnak, hogy otthon kb. 300 eurót keresnék, erre kiröhögött.
Nem kell ez nekünk. Vagy vezessék be a normális európai béreket, már nagyon ideje lenne. Lassan romániában az utolsó ganajos it többet keres.
lópicigáspár
Majd lenne csodálkozás, itthon 2 EUR órabérért gürizik a melós az elmaradott németnél meg 8,5 EUR. Pffff!!!
soljanka
Miről beszél ez???
2020-ra nem is leszünk junió tagok.
(Ezt most elmentem, hogy majd, elmondhassam: milllyen okoska is voltam én 2015-ben)
amaramaistanna
Rogán igyekszik elterelni a figyelmet a korrupciós ügyeiről,pedig bizony volna mire válaszolnia,többek között a Juhász Péter által feltett kérdésre ( Facebook - on olvastam):"...A kérdés már csak az, hogyan láthatta Rogán Antal az állítólag független Állami Számvevőszék még nem nyilvános jelentését?
Hogy kerülhetett ez hozzá mutyi nélkül? Domokos úr láttamoztatja volt párttársával megjelenés előtt?
Ez a mutyi maga..."
Erről beszéljen Rogán!
kkalman
Húúúúú! Euró bevezetése? Hányadik időpont is ez a 2020?
Tonyó, ezt sikerült nektek és a bal oldalnak közösen eltolni. Mikor lett volna rá lehetőség, csak a bénázás volt, meg a magyarázat, hogy miért is nem jó ez nekünk. Akkor most miért csináltok úgy, mint akik meg akarják védeni az embereket az € bevezetésével járó hátrányoktól?
kamazuka
Míg devizahitel van addíg biztosan nem.Mára már a hülye is tudja,hogy ebből tollasodtok!
Juhász István
Persze, hogy nem szabad bevezetni. A világ rajtunk röhögne, hogy az ország felét kitevő minimálbéresek, mindössze 225 eu.-t kapnak kézhez, vagy a sok, jelenleg 75.000.ft.-ot kapó nyögdijas, csak220.EU.-tkap...Gondolj bele MAGYAR!!! Ha holnap bevezetnék az EU.-t, a mai árfolyamon számitanák át a fizetéseket, az árakat, egyszerűen beledöglenénk. 2010.-ben egy EU. mennyit is ért??? no, akkor érdemes lett volna bevezetni, nem is fájna a feje egyikünknek sem. DE MA???
coyote3
Valóban nagy paraszt... Az eke elötrt a helye.
human
Nem akarnak eurot, mert akkor nem lesz forint aminek az árfolyamát befolyásolni tudnák és a tőzsdén nem gazdagodhatnának az árfolyamnyereségből. A tőzsdén, ha valaki előre tudja egy pénznem várható értékmozgását az sokat tud keresni pár gombnyomással.
Az meg naivitás abban reménykedni, hogy az új nagykövet más állásponton lesz, mint az ügyvivő. Azt kell látni, hogy az ügyvivő sem mint magánember nyilatkozott, hanem az amerikai kormány üzenetét közvetítette. Ez nem fog változni azzal, hogy más személy képviseli az USA-t. Változás akkor lenne, ha Orbánék tennének a korrupció ellen. De persze ez nem érdekük.
nezelodo
Látom félnek a forintbedöntögetők, hogy elzáródik az árfolyamnyereség pénzcsapja.
Boszi27
@F_Viktor: "és a Zemberek is nagyot nyertek vele! " - ezért sem kell, + az árfolyam ingadozás hiányozna!
m.macskosz
@mariaberta: A forint bedöntéséhez és a saját meggazdagodásához érthet:
"1995-ben a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem pénzügy szakán diplomázott."
és a MNB munkatársa is volt...:(
hu.wikipedia.org/wiki/Rog%C3%A1n_Antal
Yoda69
Nana, hogy tudnatok maskepp milliardokat sikkasztani?
libellle
HAHAHAHA, ki mondta eennek a halembernek, hogy ezt ö vagy ök döntik el. Esetleg már maggyözödése, hogy ök EUROPA?!! Bolond tökfej.
JAJMÁR
Márnem tudnak mit kitalálni, hogy ne a korrupcióval, a kitiltottakkal, a belvárosi lakásügyekkel foglalkozzanak az emberek. Ennek a bejelentésnek semmilyen hírértéke nincs. Tulajdonképpen az lenne a legjobb, ha senki sem foglalkozna a rogánféle bejelentésekkel, azzal lehet kinyírni ezt a "taktikát"
73
Tonyó;nekünk nem szabad veletek kesztyűs kézzel bánnunk.Irány a kőfejtő!
Boszi27
@soljanka: Remélem hogy csalódni fogsz magadban! nagyon, nagyon remélem!! :)) Ha nem leszünk Uniós állam akkor mi? SZU tagállam? Vagy drótkerítéssel körbevett nagy magyar nemzeti önellátó keresztény(?) köztársaság vagy királyság? Melyik?
magyarbakancs
amikor nem voltatok kormányon állandóan azt követeltétek mikkor lesz már EURÓ.
keresztapa
@Boszi27: Ehhez az EU szerződésünket tagállamiságunkat, kellene népszavazással, dönteni ami döntő jelentőségű, igen vagy nem.
m.macskosz
@keresztapa: Megígértem, hogy nem reagálok a hozzászólásaidra, de ne haragudj, kivételt kell tennem:

volt népszavazás az EU-ba való belépésről.

Az emberek igen nagy százalékban a belépés mellett döntöttek. Ne röhögtess már ki minket, az egész világ előtt, hogy erről újra népszavazást akarsz!
soljanka
@Boszi27: Arra a nagy magyar nemzeti önellátó keresztényre saccolok. (:
Proli
Őt Szécsi Palika megénelelte a hatvanas évek végén:
Szegény bolond ...
36
Ma meghívást kaptam, egy barátom esküvőjére. Gratuláltam és örültem, addig amíg azt is be nem jelentette, hogy rá egy hétre, már ausztriában laknak és dolgoznak.
Nem marad barátom itthon.
Innen nincs gazdasági kivándorlás ugye?! Senkiháziak.
Persze hogy nem kell Rogánnak az euro. Maradjon csak a leértékelhető forint, a rabszolgamunkásoknak.
tivoli
Éppen melyik árfolyamon lehetne most konvertálni az eurót? 250 ft-on? 350 ft-on? Ki tudná megmondani, hogy melyik lenne jó, de Mindenkinek!
mariaberta
@m.macskosz: mindjárt gondoltam, hogy kiművelt emberfő.
mariaberta
@keresztapa: Te hol voltál, amikor népszavaztunk erről?
karma1
Nana', hogy sosem lesz euro Ma.o.-n! Azonnal kiderulne, hogy egy munkas kb. 110 Eurot kap HAVONTA fizukent, amig egy atlagos nemet polgar kb. 3-4 EZER Eurot!
Es akkor kulonben sem tudna penzt keresni az arfolyamingadozasokon, meg kellene elegednie azzal, hogy csak a p@csevel jatszhat, mint befektetessel...:o)))
cuna_mi
@Abzug62: Kérdezd meg a görögöket!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.