Önkormányzatoknál próbált munkát találni az áfacsalásokat feltáró volt adóellenőr. Horváth András a Borsnak adott interjút.

Mióta távozott a NAV-tól, nincs állása. Mint mondja, közigazgatási diplomája is van, ezért több meghirdetett önkormányzati állásra pályázott – eddig sikertelenül, de nem érzi lehetetlennek. Szerinte azonban kormányzati hivatalnál nagyon nehéz lenne elhelyezkednie.

"Sokan vannak még, akik hozzám hasonlóan eltussolt korrupciós ügyek miatt léptek vagy lépnének ki közhivatalokból. A nyilvánosság elé lépő bejelentőket anyagilag ellehetetlenítik, sőt feljelentik"

– mondta a lapnak Horváth András, aki egyelőre abból él, hogy a felesége dolgozik, ő maga felélte a megtakarításait.

66 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Azért NEKI igazán összedobhatnánk a ""megélhetését ".Nem menne pocsékba az a pénz,,mint az iszapömlés alkalmából,,és még sorolhatnám...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Vizual
Hogy akarjuk megbüntetni és leváltani ezt a vonulatot, hogy aki ki mer állni azt magára hagyják. DE hülyének jó volt. Ő szív, mi kaffogunk. Ezért nem sokan akadnak akik feladják miattunk a pénzkeresési lehetőséget. Sokat elértünk újabban, de nem eleget.
Juhász István
Persze, hogy nem mernek munkát adni neki... Minden önkormányzat SÁROS, és tudják, ő átlát a SZITÁN... és mer is szólni. A tapasztalatait meg zöld szinű dossziéban összegzi. Tehát, ... munka nuku. Meg aztán, minek kellett neki oknyomozgatni a NAV ellen??? Ebben az országban, ha csendben maradsz, akkor juthatsz előrébb, ellenkező esetben, VÉGED VAN..
Sziszifusz
Magyarországon nincs az a munkáltató aki Horváth A. alkalmazásával magára vonná Orván V. haragját. öngyilkossággal lenne egyenértékű, mivel az összes létező hatóság azon dolgozna, hogy tönkretegye, "legyilkolja".
Clavigo
Azért NEKI igazán összedobhatnánk a ""megélhetését ".Nem menne pocsékba az a pénz,,mint az iszapömlés alkalmából,,és még sorolhatnám...
human
Olyan helyen nem is fogják alkalmazni, ahol a korrupció felmerülhet.
papa.49
Jellemző a mai közállapotokra, erre már csak igaz a közmondás ,,a fejétől büdösödik a hal,!!!.
Itt a ,,fej,, már nagyon büdös!!!
oncogito
@Vizual: Szívem szerint szóltál. Gyáva a többség, mástól várja, hogy legyen bátor.
Igy nem lesz ebből az országból smmi.
kukac50
Azért nem mernek munkát adni, mert korrupció van minden önkormányzatnál.
Ha nem lenne korrupció akkor örülnének,hogy egy becsületes ember dolgozna Náluk.
Hellcat
Tessék...Hála a fidesznek ez a tisztességes emberek sorsa ebben a tetves országban...Lehet mellé tapsolni fidesznyikek.
nezelodo
"human
Olyan helyen nem is fogják alkalmazni, ahol a korrupció felmerülhet."

Na akkor ebben az országban nem kap állást, hiába van szólásszabadság, hibátlanul működő igazságszolgáltatás. és tökélyre fejlesztet demokrácia.
colibri
Nem kell itt amerikai bizonyíték, ez a tény önmagában elég bizonytéka annak, hogy ez az egész ország korrupt. Élen a fejétől bűzlő halakkal!
JAJMÁR
Egy korrupt országban félnek az igazság felderítőjétől, pláne, ha a kormány se nézi jó szemmel ! Attól tartok, más szakma után kell néznie egy időre :)
Tényleg érdekel, hogy lesz-e jelentkező, a cikk megjelenése után, olyan munkaadó, aki állást ajánl neki - az nem kérdés, hogy megérdemli - az a kérdés, hogy van-e még ilyen bátor ember az országban, mint ő?
volvós
Kár volt azt a " z ö l d dossziét " csak ugy hagyni elkallódni. De gyanum, hogy a
másolatot eljuttatta Amerikába, esetleg Brüsszelbe, és talán annak hatására
robbant ki a botrány...De lehet, hogy túl naiv volt és nem csinált másolatot !!
Akkor viszont mikor tudjuk meg az igazi tartalmát ???
De ha Horváth András Szegeden próbálkozik, biztos vagyok benne, a
Botka városvezetése biztos alkalmazza a " szakembert " !!!
tivoli
A vamzerokat soha, sehol sem kedvelték.
nezelodo
"tivoli
A vamzerokat soha, sehol sem kedvelték."

Dehogynem! Különben Pártunk és Kormányunk nyilvánosságra hozná a mára már amúgy is agyonkozmetikázott ügynöklistát!
Cicamama55
@volvós: De félő,hogy akkor már nem csak fűtés, de víz nélkül is marad Szeged! :)
tivoli
@nezelodo: ma, 10:29
Kutya a kutyát, akarom mondani vamzer a vamzert.. Úgy maguk között.
ila51
@dömdödöm: ...:)...vagy a tolmácsuknak
ila51
@jancsipapa: ... szinte sehova , már a közmunkával is huncutkodnak
human
@jancsipapa: Nehéz lesz találnia egy céget, aki nem csal adót és nyugodt szívvel felveszi. Önkormányzat és önkormányzati cégek a mutyik miatt alapból kizárva.
soljanka
@oncogito: Szívemből szóltál. Még azt is hozzátenném, hogy amíg egymás zsebében kutakodunk, és csak a saját gondunkat tartjuk fontosnak, és rögtön kemény kritikával, meg baxogatással jövünk elő, ha más érdeket akar érvényesíteni, nem pedig mellé állnánk, nos addig ne várjon semmit ez az ország.
human
Ha belegondolok érthető, hogy minden cég korrumpál valakit. Ez öngerjesztő folyamat. Van egy vállalkozásom és tudom, hogy a konkurencia lefizetett valakit, hogy mondjuk szolgáltathasson egy önkormányzatnak. Ez engem is arra ösztönöz, hogy ehhez a magatartáshoz igazodjak, ha túl akarok élni a cégemmel. Ha lenne egy felügyelet és megfelelő jogszabályi háttér, tanúvédelem ami biztosítaná a korrupció felderítését, akkor mindenki kétszer is meggondolná a korrupciót.
m.macskosz
@human: Na, azért az ötvenes években rohadt gyorsan sitten találta magát, aki állami alkalmazottat akart korrumpálni! Igaz, hogy az nem demokrácia volt, hanem diktatúra.
human
@m.macskosz: A haldokló nyugaton (ami Orbánnak nem minta) bezzeg meg tudták oldani, hogy mindenki számlát adjon és kérjen. Az egyesült államokban azt is büntetik, ha valakit elfelejti jelenteni, hogy korrumpálni próbálták még ha azt vissza is utasította.
A bűnözőt nem a büntetés mértéke, hanem az elfogás valószínűsége tartja vissza az elkövetéstől. Ebből kellene kiindulni. Mert hiába mondogatjuk, ha elkaplak, akkor lesz nagy bünti, ha egyszer soha nem kapják el a tettes, illetve nem is keresik mint a NAV ügyben.
m.macskosz
@human: Ahol Orbán és holdudvara büntetlenül tehet bármit,
ott esély nincs egy tisztességes gazdaságra, társadalomra.
human
@m.macskosz: Ez a rendszerváltás óta így van. Orbánék alatt csak annyi változott, hogy a milliókból milliárdok lettek és már nem is próbálják takargatni a gazdagodásukat (mondjuk ennyit nehéz is lenne).
Talán az a baj, hogy nálunk a demokráciát és jogállamiságot nem vérrel harcoltuk ki, mint mondjuk a franciák, hanem megalkuvással. Akkor talán a politikusok is komolyabban vennék, hogy az ország gyarapodását és ne a sajátjukat tartsák szem előtt.
m.macskosz
@human: Ehhez nincs mit hozzátennem. Nálunk a demokrácia nem szabadságot, hanem szabadosságot hozott.
Desischado
Ez eléggé jelzi, milyen állapotok vannak ebben az országban. Elég nagy gyalázat. Drukkolok Horváth úrnak, hogy sikerüljön álláshoz jutnia minél hamarabb!
Anna Mária
@Clavigo: Én benne vagyok, dobjuk össze. Ez az ember minden támogatást megérdemel egy olyan országban, ahol megint a félelem uralkodik.
mate03
@tivoli: Tudom hogy nem érdekel! De nálam szereztél egy fekete pontot!
tivoli
@mate03: ma, 09:48
Már hogyne érdekelne. Mivel?
világlátó
Itt az ideje, hogy legyen egy pénzügyi alap, amiből azok kaphatnak, akik hasonló helyzetben vannak mint Horváth András. Hogy mennyit ? Amennyit ma egy egyszerű köztisztviselő kap. Se többet, se kevesebbet. Előbb utóbb lesz munkahelye, jövedelme.
Az mégis csak felháborító, hogy nincs senki akinek volna szüksége egy kontrollerre, , egy adótanácsadóra, valamely könyvelő irodánál. Horváth úr bizonyára belátja, most nem fogják alkalmazni állami hivatalnál havi félmillió Ft.-ért. Pedig ha több eszük lenne, éppen hogy ezt kellene tenniök. De fordítva ülnek a lovon.
73
Ez a fityeszes demokrácia!Aki nincsen velünk,az ellenünk van(rákosi).
kukac50
Akkor most Horváth András hozza nyilvánosságra azokat a cégeket neveket ami a zöld dossziéban van! Akkor a Nép mellé fog állni,tüntetni is fog érdekében meg az is kiderül,hogy Vida Ildikó kiknek segített az áfacsalásban.
Én Horváth Andrásnak hiszek nem a Vida Ildikónak és nem a kormánynak!
tivoli
@mate03: ma, 20:07
Bizonyos szempontból igen.
Bizalmi állásban mindenképpen elvárható a lojalitás. Vagy beépített tégla lett volna?
Minden esetre elásta magát, többé útkaparónál komolyabb munkát nem kap.
m.macskosz
@tivoli: Bizalmi állásban elvárható a lojalitás, de állam-és népellenes tevékenység jut a tudomására, azt köteles jelenteni. Ő ezt meg is tette, csak a főnökei nagy ívben lesajnálták, a következő lépése az volt, hogy a regnáló hatalomnál jelezte, hogy bűnözők garázdákodnak és rabolják ki az országot. Ez is süket fülekre talált. Mégis, mit kellett volna még tennie?! Lapulni tovább, ahogy azt a kormány és a nav teszi! Ritka érdekes hozzáállás! Egy valódi demokráciában tudod, mi lenne a megoldás? Megkerülve a feletteseit, rögtön a gazdasági rendőrséghez fordulni. Na, de nálunk a legnagzobb maffiózók a bűnüldözés emberei, esély nincs rá, hogy tisztességes kivizsgálás lenne. Még csoda, hogy eddig még élve megúszta! Mégis, te kit védesz, a mundér becsületét? Melyik az a mundér? A navé? Az adócsalóké?Pintéré? Polté? A tek-é? Vagy egyenesen a miniszterelnöké?
mate03
@tivoli: Inkább ne válaszoltál volna!
tivoli
@mate03: A véleményemet kérdezted s én azt írtam, "Bizonyos szempontból igen. " A hangsúly a bizonyoson van.
világlátó
@tivoli: Nem igazán értem, mit is gondolsz erről. m.macskosz nyilvánvalóvá tette véleményét, illetve feltételezéseit, kétségeit, amelyek a hazai " uralkodó osztály " hatóságai, szervezetei iránt érzett bizalmatlanságról szólnak. Hogy tégla lett volna? Kinek a téglája? Talán Mr. Goodfrend szervezte volna be? Netán az Mszp.? Ez ugye elég képtelen feltételezés. Abban lehet valami, hogy több bizalmat, jobb megítélést és semmiképpen nem kirúgást és félreállítást remélt.Ez az ember egy félénk kisember, nem a macsó erő és agresszív céltudatosság megtestesítője. Most hogy kapott egy kis erkölcsi támogatást, hogy látta a zürzavart a hatóságok körében, hogy megtapasztalta a teljes megsemmisítés veszélyét, bátrabb lett, mert a túléléséért kűzd. Úgy látom, Te mint nem érintett kívülálló szemléled ezt a cirkuszt. Lehet, megteheted, mert nem a Te családod zsebéből lopták ki az ezer milliárdos nagyságú Áfa pénzeket. Itt közel 10 millió embert csaptak és csapnak be minden nap. Ma is, holnap is. Ezért igaz a megállapítás, maffiaállamban élünk. Ez az ember mindannyiunkért tette amit tett. Olyan ő mint a Dél-Baranyai polgármester, 300 lelkes falujában, aki lemondott polgármesterségéről, mert nem akar okiratot hamisítani, közpénzt szándékosan ellopni, hazugságban élni mint választott vezető. Az ilyen emberektől elfordulni megvetésből, félelemből, tettetett szánakozással a legnagyobb erkölcstelenség. Ezért kell egy védett alap, például a Norvég pénzből, amit Móra Veronika és munkatársai kezelhetnének, minden ellenőrzést felvállalva, mint eddig. Ha már ilyen gyáva és megalkuvó a mi elrontott országunk gazdasági, szolgáltató ágazata / is /, hogy senki nem tud/mer/akar munkát adni ennek a szakmájában bizonyára képzett, tapasztalt embernek.Én tehát csak kérdezem Tőled, mit is gondolsz erről úgy igazán? Remélem nem bántottalak meg kérdésemmel.
tivoli
@m.macskosz: ma, 00:55
Azért, hogy leírom a véleményem, nem azt jelenti, hogy bárkit is védenék. Kérlek, ne használj ilyen nagy szavakat mert egyrészt hülyeségeket írsz, másrészt fogalmad sincs a dolgok menetéről, harmadrészt ha igaz lenne amit Horváth állít, már régen nem élne. Kevesebbért is nyírtak ki embert. De parasztvakításnak megfelel a szereplése, hadd higgye a jónép, hogy ő már mindent tud, és mindenbe van beleszólása.
tivoli
@világlátó: ma, 10:34
Nem bántottál meg, miért bántottál volna? De én is feltennék neked egy kérdést, mint született idealistának: Elhiszed-e, hogy egy fecske csinál nyarat?
A Te kérdésedre a választ megírtam macskosznak.
világlátó
@tivoli: Értem. Egy fecske nem csinál nyarat ! Ez majdnem mindig igaz.Az is már megszokott hogy az ilyen a nyájtól elbitangolt birkát hamar elkapják a farkasok. Talán ez az ember is tudja ezt. Gondolom tett lépéseket azért, hogy váratlan baleseti halála után is maradjon néhány helyen letétben a " zöld dosszié " tartalmából. Ha bármi történne vele, az teljességgel nyilvánvalóvá tenné a bosszúállás tényét.A tanácsadók azt ajánlhatták, el kell húzni a végtelenségig az ügyet, itt - ott vizsgálódunk egy kicsit, aztán kreálunk néhány nagyobb " gépzajt" ami elnyomja a tegnapi történéseket.
A parasztvakítás áldozatai mi vagyunk itt valamennyien. De mi jön még? Mert jön mint a buszkerék, ami nagyot üt, de talán felrázza a parasztvakította népünket, de most már rendesen, ahogy kell.
tivoli
@világlátó: ma, 11:20
Te is tudod, én is tudom, és bárki tudhatja, hogy ahol nagy pénzek, nagy üzletek forognak, ott egy Horváth Andrásnyi élet nem sokat ér. A népnek meg pláne nincs beleszólása.
Lett már merénylet áldozata vezető politikus és jó néhány bankár és üzletember is, mert szembe mert menni a "vezető gazdasági irányvonallal".
JAJMÁR
@tivoli: 11:34 Miről beszélsz?
(Egyébként ezek az "élősködők" ott fönt,pontosan úgy gondolkodnak, ahogy te, vagyis a HA nem jelent nekik veszélyt. Beállítják "zavaros" gondolkodásúnak, egyébként pedig jelentéktelen kisember, hiszen nincs pénze, befolyása.. stb. Max. feljelentgetik, ez majd lassan kicsinálja... )
Most már, hogy a korrupciós ügy ennyire nyilvánvaló, és még az usa is kitiltott 6 navos embert, és mindenki tudja, hogy a HA nem "zavaros", és nagyon is igaza van.
Most a HA mellé kellene állni !
Nehéz ez ebben az országban, ahol ennyire letaglózza az embereket a szellemi és testi "restség", a saját vélt béke és nyugalom féltése fontosabb, mint a tisztesség és az emberi méltóság.
Remélem, hogy tévedek !
tivoli
@JAJMÁR: ma, 11:47
Akkor most én lélekben HA mellé állok. Akkor mi van?
JAJMÁR
@tivoli: 11:52 Tennél egy lépést ... de valamiért én úgy érzem, hogy te nem lépsz semerre :)
(Képletesen persze :) ) és nem rólad, hanem általában az emberekről írtam. Az van egyedül, akit egyedül hagynak. A lelki támogatás is sokat ér, ha érzi az, aki bajban van.
gödörben
@JAJMÁR: Van. Csak azt is meghurcolják a saját "hiéna" kollegái. Itt arra az esetre gondolok amikor a mentős a nyakára lépve fékezett meg egy dühöngő 17 éves lányt. Az egyedülálló embereket meglopják, stb. Ezt már nem tudták eltusolni, mert gondolom volt látlelet az ügyről. A "tisztességes kollegák" azóta nem hagyják élni a velük nem egy követ fújó mentőst. Kiszurkálják a kocsija kerekét, leköpködik stb.
Aljas egy országban élek.
tivoli
@JAJMÁR: ma, 11:56
Az ember mérje fel a lehetőségeit, és azon belül próbáljon tenni valamit. Csak azon belül! Már az is nagy segítség lehet, ha hozzá nem értő emberek nem ütnék bele az orrukat olyasmibe, amire semmilyen érdembeli rálátásuk sincs, mert többet ártanak az ügynek, mintha meg se szólaltak volna.
világlátó
Vitánk itt is, másutt is meddő vita. Annyi haszna azért van, hogy rávilágítunk a magunkban már régen elnyomott bűntudatra. Nagyon útálom ha nekem fentről okoznak bűntudatot. Igy is van elég ebből. Gondoljatok csak a csekkekre, amit a gyermekrák alapítványtól, a daganatos gyermekek érdekében, az sos. gyermekfalutól stb. kapunk főleg Karácsony tájékán. Van egy - két hajléktalanom is, akik várakoznak a kapum előtt évszakonként többször.Nem győzöm a létminimum alatti nyugdíjamból.
De hogy az értünk az életét is kockáztató emberekért nem állunk ki, az végképpen lelkifurdalást kell hogy okozzon, de mindenkiben.Azt is megértem, ne ugráljunk itt olyan nagyon, mert ránk mászik a NAV. meg ki tudja milyen hatóság. Lám Vida beperelte Horváth Andrást 3 millióra. Nincs jövedelme, csak leülni tudja. Hogy nem szakad rájuk az ég!
Mit lehet tenni? Nem otthon lesni a Tv. műsorokat, kizárva a környezet disznóságait, hanem nagyon sok jóindulatú civil egyesületből kiválasztani a számunkra legszimpatikusabbat, belépni, ismerkedni, felmérni hová is kerültünk, mert ha nem , ugyanúgy ki kell lépni onnan és másikat találni. Tartozni valahová, ahol tanulni lehet mások példája nyomán, új ismereteket szerezni, kedves, kellemes emberekkel találkozni, eszmét cserélni, merni megnyilatkozni, bővíteni a szókincsünket, előbb utóbb megfogalmazni kritikai észrevételeinket, helyben hagyni azt ami jó és nemes cselekedet. Csak így jutunk előbbre. Otthon félelembe burkolózva azt tesznek velünk amit akarnak. Így is megpróbálják, de a szervezett ellenállás azért hoz eredményeket is.Lám a LIGA és az VOSZ is képes volt összefogni és ezt a kdnp.-s agyrémet a vasárnapi bezárásokról akár népszavazás kezdeményezésével is szeretnék megakadályozni. Milyen hasznos lenne, ha még néhány ezer civil szervezet, egyesületek csatlakoznának ehhez. Minél több a tiltakozó, annál kisebb a megtorlás esélye, annál sikeresebb , bátrabb a társadalom minden rétege, javul a demokratikus életérzés. Én is ezt teszem.
JAJMÁR
@tivoli: 14:09 Hm, csak nem gondolod, hogy nálad a "bölcsek köve"? Úgy tűnik, mások határait és lehetőségeit jobban véled ismerni, mint a magadét :)
Az "ügyet" nem azonos nézőpontból és szempontok szerint látjuk, ezért azt sem, hogy mi használ neki :)
Nem hinném, hogy mi valaha is megértjük egymást.
JAJMÁR
@gödörben: 12:47 Sajnos, most ezek az emberek kerültek felszínre, a csöndesebb, tiszteségesebb réteg - van ilyen - elszigetelődött, még egymástól is. Igaza van Világlátónak, megadta a helyes irányt, csak az a baj, hogy a civil réteg is szétzilált és megosztott, de meg kell javítani a kapcsolatokat.
@világlátó:
tivoli
@JAJMÁR: ma, 18:31
Látom találva érzed magad, ami abból is látszik, hogy betámadtál. Mondjuk az mindig egyszerűbb, mint értően olvasni.
Azon gondolkodtál már, hogy egy fogorvos miért nem ad tanácsot a sebésznek, hogy mit csináljon egy vakbéllel? Vagy egy böllér a baromfi feldolgozónak?
m.macskosz
@tivoli: "egyrészt hülyeségeket írsz, másrészt fogalmad sincs a dolgok menetéről"
Ha tudtam volna, hogy nálad van a bölcsek köve, nem is regisztrálok a Propelleren.
ma, 00:55
m.macskosz
@világlátó: tegnap, 14:40
"Lám a LIGA és az VOSZ is képes volt összefogni"
Szinte mindig egyetértek azzal, amiket mondasz,
ebben az esetben sajnos nem:
a liga és a vosz látszólag összefog, de nem értünk,
EMBEREKÉRT, az érdekünkben, hanem
--vagy sértődöttségből, Orbán ellen,
--vagy pusztán egy mocskos politikai trükk ez is.
tivoli
@m.macskosz: ma, 11:28
Az utolsó mondatodra tippelek.
világlátó
@m.macskosz: Ha az a Gaskó, aki nemrég még parolázott Orbánnal, most összefogott a Vosz elnökével, akkor már tudják, Orbán megbukott, csak még nem ment el.Enélkül én is gyanakodnék.Hogy felvállalta őket Demján Sándor,csak megerősíti feltételezésemet. Megelőzték őket a népszavazási indítvány beadásában, ami nem kis zavart okoz.Megint ékes bizonyítékát adta az ellenzék a pocsék együttműködési készségüknek. Amíg ez így megy a hatalompárt beleröhög a képünkbe. Ha kiderülne az Orbán melletti mocskos trükk, sem a Liga, sem a Vosz nem maradna életben. Ennek aztán igazán örülne derék miniszterelnökünk. Két legyet egycsapásra. Itt minden elképzelhető.Ráadásul az ellenzék erre talán még meg sem mozdúlna. Eddigi tevékenységük alapján vannak vagy nincsenek, oly mindegy. De ha kiharcolják amit a társadalom többsége akar, akkor lesz helyük a fékek és ellensúlyok rendszerében.
Én most drukkolok nekik, rajtuk keresztül magunknak is.
m.macskosz
@világlátó: "Én most drukkolok nekik, rajtuk keresztül magunknak is."
Én csak magunknak drukkolok, de nekik nem! A sunyikból, akik egész életükben a maguk érdekét nézték és ezért minden mocskos dologban részt vettek, nem kérek!
"Kutyából nem lesz szalonna." A Munka törvénykönyve a legfőbb bizonyíték rá, mennyire érdekli a vosz-tt és a ligát az emberek sorsa. Ha most beleharapnak Orbán kezébe, amit eddig csókolgattak, számomra nem meggyőző, ellenkezőleg: undorító!
világlátó
@m.macskosz: Kedves Barátom ! Nézz körül ! Hány ilyen kényszer sunyi sunyít körülöttünk. De gondolj arra hány sunyi volt itt a megelőző korszakokban. Nem tudok önkritikát gyakorolni, mert úgy érzem én nem sunyítottam eddigi 65 évem során, talán kiscsoportos koromban, mert szerettem volna a nagycsoportosok közé bejutni. No nem is voltam soha a kegyencek között. Az érdekek összecsengése gyakran készteti az embereket arra hogy feladják önbecsülésüket / többé - kevésbé / és megnyalják az adakozó, vagy csak simogató kezet. Emlékezz a " díszsorfalat " álló munkásokra, diákokra, akik boldog vigyorral integettek az országvezetőnek, örültek ha hozzáérhettek, nem is szólva, ha kezet foghattak vele. Van egy ismerősöm, akit Orbán meghívott egy busznyi kiválogatott falusi között a parlamentbe, fogadta is őket, kezet fogott mindegyikkel. Ez az ismerősöm azóta nem úgy viselkedik mint annak előtte.
Számára O.V. már nem is halandó ember. Persze vannak akik nem vették át kitüntetésüket a parlamentben, mert képtelenek lettek volna elfogadni a méltóságosék kezét. Volt ez fordítva is, ami mélységesen elitélendő volt, amikor Sólyom nem fogott kezet egyik - másik kitüntetettel.
Mindenesetre becsülöm álláspontodat, de azért légy elnézőbb. Most nem Gaskóra és a Vosz elnökre célzok, hanem embertársainkra, akik ha bele is rokkantak a robotba, levett kalappal, hajlongva kezet csókoltak a tekintetesnek, méltóságosnak, nagyságosnak. Lojálisnak mutatkozni ma komoly próbatétel sokunknak. A tragédia abban van, hogy újra vannak méltóságosok, akik ugyanúgy elvárják az " alázatos szolgája " miniszter úr, államtitkár úr ! sunyítást mint arisztokrata elődeik.
m.macskosz
@világlátó: Köszönöm a megszólítást, kedves. Nos, én soha nem azokat bántom, akik a saját és családjuk érdekében kompromisszumot kötnek, és fogcsikorgatva meghajlítják a gerincüket, mert ők legfeljebb a létezésük érdekében teszik ezt. Azokat vetem meg, akik
minden rendszert kiszolgálnak a baksis reményében. Márpedig a baksis náluk az átlagember keservesen megdolgozott jövedelmének a sokszorosa,...ám
szélkakas módjára ugyanezt teszik, bármilyen hatalom is jöjjön.
Rövidre zárva: az elvtelen, de bármely elv mentén működő rendszer kiszolgálója számomra nulla értékű. A 180 fokos változásokban sem nagyon hiszek. Valaki vagy emberbarát vagy nem. Kicsit témától független, de olyan nincs, hogy a gazdasági bevándorlót elítélem, a gazdasági kivándorlót meg nem.
világlátó
@m.macskosz: Egyetértek ! Ez egy igazi, demokratikus és humánus álláspont, ami pontosan kifejezi a ma és holnap erkölcsi alapelvét. Ha másutt nem, de itt legalább van mód összevitatkozni ezeket az alapelveket, normákat, anélkül, hogy bármelyikünket is érdekelne, hogy a vitapartnere fideszbérenc vagy komcsilibsibolsi.
Olyan jó lenne már megszabadulni ezektől a jelzőktől és azoktól is, akik ebben a bűnös megosztottságban lelik örömüket. Hiszem, hogy ez is lecseng nemsokára.
világlátó
@m.macskosz: Azt hiszem a gazdasági bevándorló és a gazdasági kivándorló közötti különbözőségek még sok gondot okoznak nekünk is, Európának is. Én sem vagyok felkészült arra, hogy publikációképes álláspontomat kifejthessem. Csak az ösztöneimre tudok hagyatkozni. Így azután csak rövid és bizonytalan mondataim vannak. Nem örülök, hogy el kell mennie innen azoknak, akik ma Európa országaiban keresik azt a pénzt, amit hazaküldve adósságaikat törlesztik. Nem örülök a nagyon tehetségesek kivándorlásának, mert - talán megbocsájtják - hazafiatlan cselekedetnek tartom. Itthon kellene alkotniok, tudásukat átadva, utánpótlást kinevelve, bár talán szerényebb jövedelem mellett.
Nem örülök annak sem, hogy kisvárosom legszegényebb rétegéből sok százan mindenüket eladva külföldön alkalmi és betanított munkával keresik a megélhetésükre valót. Sok az ügyeskedő, segélyprogramokat kijátszó, gyermekeik után kapható segélyekkel manipuláló ember is ezek között. Tudom, mert elmondják. Azt is hogy ennek is vége már, mert a hatóságok rájöttek és sorra zárul be a segélyezési programok sora. Ettől kezdve az alkalmi munka, ha már az sem, a kriminalisztika körébe tartozó cselekedetek lépnek, az pedig visszaüt Magyarországra.
Hazatoloncolják őket, de itthon már semmije sincs, nincs más, mint a közmunka, vagy a hajléktalanság, rosszabb esetben elveszi azt ami nem az övé, mert élni kell.
Sok százan dolgoznak Németországban rendes, bejelentett módon, beszélve a német nyelvet, egészségügyi alapképzettséggel, ami talán rendben is lenne, ha itthon nem lenne krónikus nővérhiány. Sokan idősek ápolását végzik, nem bejelentett módon.
Itthon is dolgozhatnának az idős otthonokban, a házi betegápolásban. Ezért én úgy gondolom itthon kell rendet tenni. Itthon kell gondoskodni a magyar lakosságról.
Ne jöjjön senki azzal hogy régen is elmentek a fiatalok külföldre , szakmát tanultak, majd hazajöttek. Már nem vagyunk a feudális Magyarországon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.