Önkormányzati tulajdonú, térítésmentesen felajánlott, minimum négyhektáros beépítésre szánt területet keres a Belügyminisztérium egy minimum ötszáz fős börtönberuházás végrehajtásához. Feltétel, hogy a felajánló vegyen részt a kialakításban és a működtetésben, és legyen a közelben munkalehetőség. Az új börtönbe 2018-2019-től küldhetik az elítélteket. A kormány honlapján megjelent felhívás szerint a férőhelybővítésre a nemzetközi elvárásokhoz való igazodás, a korábbi vizsgálatok eredményeire reagáló 1040/2011. kormányhatározat végrehajtása érdekében kerül sor. A magyar börtönviszonyokat tavaly is elmarasztalták az Európa Tanács szakértői, akik a legtöbb büntetésvégrehajtási intézetben bántalmazást és zsúfoltságot tapasztaltak.

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Ha javasolhatom, akkor építsék Felcsútra... az pancsolóaréna mellé
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Ha javasolhatom, akkor építsék Felcsútra... az pancsolóaréna mellé
lópicigáspár
Előrelátók a fijjug! :-) Csak az a kérdés, hogy a saját jövőjüket egyengetik, vagy készülnek a rohamos elszegényedésből adódó bűnözés hozományára!
volvós
Felcsút és Alcsút közé, a Mészáros vajda parlagfü-ültetvényére !!
Mégis csak hazai pályán lesz a " csapat "...:-))
Toby
Nyilván az "elégedetteknek" épül az "új irány" szerinti Recsk 1.0 projekt !
JAJMÁR
Ajánlom figyelmetekbe ezt a fenti fészes hozzászólást: "Csak be kéne csukni az országház kapuját, mikor mindenki bent van. Ilyen egyszerű " :)))
kakaósbögre
egy plenáris ülésen egyszerűen be kell zárni a Parlament ajtajait és meg van oldva.
Strassnoff Ignác
Kossuth tér 1-3.
A legolcsóbb és leghatékonyabb megoldás. A Köztársasági Őrezrednek, meg a zsaruknak csak annyiban változna a feladata, hogy eddig be nem engedték a népeket, most meg ki nem.
Bár én azért egy etetni tilos táblát is kitennék.
Mobil123
De nem ám valami luxus lakok lesznek . (és Ócsa mellett van még hely) Sandri örző cégének is lenne mit csinálni.
Strassnoff Ignác
-Mit csinálsz cigány?
-Koncentrálok.
-Vazze, pont egy ilyen tábort szervezek...
Engem nem nyugtat meg a gondolat, hogy ezek a mocskok új börtönnek keresnek helyet. Önmagukat nyilván nem tervezik bezárni. Viktor népével szemben sem túl erőteljes a fellépés. Akkor kinek készül?
papa.49
@Strassnoff Ignác: Hát ez kurva jó, (lenne)...
papa.49
Az első gondolatom a ,,pancsolóaréna,, volt nekem is, de van jobb attól, a Hortobágyon a puszta mértani közepén szögesdróttal 5 méter magas kerítéssel körbe kerített, 3 hektár, na egye fene, legyen 4 hektár, kívül géppityuval őrség, be akárki ki senki...
Némi faanyag a díszes kompániának, egy pár balta, némi kötél, oszt. nekiállhatnak házat (hazát) építeni maguknak, vagy az egyszerűbb megoldás játszhatnak a kötéllel is ahogy akarják...
Meine Ehre heisst Treue
Minek??? Lágert a koszos bűnözőknek!
A tiszalöki ,,vár" 7 mrd ft-ba került. Ennek a töredékéből több, minden igényt (természetesen nem az elítéltekét!) kielégítő, durva munkatábort lehetett volna építeni az országban, bányák köré.
coyote3
És a cellaajtókra ráírják a nevüket?
papa.49
@coyote3: A fogukkal bele harapdálniuk...
Dr. Felipe
A helyszín: Felcsút-Birkenau.
2018 as bukás után ide kerülnek az elit-éltek.
KERKA
Van még elég üresen álló szovjet- orosz laktanya az országban kihasználatlanul. Az elitéltek még akár ki is festhetik.
1magyar
@KERKA: Bizony, erre megint kár lenne pénzt pazarolni, kőműves, festő van a börtönökben.
KERKA
@1magyar: Hát még mennyi munkára alkalmas, edzőteremben kigyúrt kétnemű élőlény. Lehetne munkára fogni őket! Dolgozzák le az ennivaló árát.!
EcsiAntal
@Dr. Felipe: Óvatosan ott csak zsidók voltak !!!
vonotok
Mi a fenének újat építeni. Már benne is laknak, csak rájuk kéne zárni az ajtót. Ennyi rabló, tolvaj és hazug ember egy helyen úgyis ritkán adódik. Bár az épületért kár.
vadsanca
"Feltétel, hogy a felajánló vegyen részt a kialakításban és a működtetésben, és legyen a közelben munkalehetőség."
a felajánló építsen börtönt és úgy adja a büntetés-végrehajtásnak? Az államnak erre már nem jut, csak a labdarúgó-akadémiákra?
Az elitléteknek kötelező lesz dolgozni? Mi ez ha nem kánaán?
Sok helyen a civil lakosságnak nincs lehetősége munkavégzésre, pedig ezen múlna a mindennapi betevőjük. Ezen kívül nem kevesen dolgoznak távol a lakhelyüktől, családjuktól. Vagy talán ez is egy üzleti fogás az olcsóbb foglalkoztatás érdekében. Talán még adózik is az elítélt? Vajon mennyit?
Ha kenyéren és vízen tartanák az elitélteket akkor biztos kevesebb lenne a bűnözés. Pont az ellenkezője. Lehet, hogy jobban élnek mint otthon? A szabályokat a civil életben is be kell tartani!
Dr. Felipe
@EcsiAntal: Felcsúton? Na ne röhögtess.
pbalage
@Meine Ehre heisst Treue: az a vótmá' kategória. Valami újabb ötletet kéne kitalálni, mert pl Recsket is másra használták, mint amire tényleg való lett volna.
JAJMÁR
Húúú, mi jutott eszembe, muszáj volt belépnem: mit szóltok az üresen maradó tesco épületekhez? - legalább ki lesznek használva :-D
bakegya
.HAGYNÁM MAGAM KORRUMPÁLNI---BALTAGYÁRBA FEKTETNÉM EZT A PÉNZT---
Vizual
Szerintem ez egy jó és előrelátó intézkedés. Ha leváltják végre ezeket...
nezelodo
Ügyeljetek rá fijjuk, hogy közel legyen, hogy tudjon látogatni szegény nagymama, aki a kukorica kapálásban gyűjtögetett pénzecskéjét rátok hagyta, a luxusingatlanok vásárlására.
Papuska1
Javaslom Budapestet bekeríteni, és azt a néhány vidéki bűnözőt is oda zsuppolni! Persze ezt nem gondoltam komolyan, hisz szegény fővárosunkban is élnek normális emberek, és a választások bebizonyították, hogy egy picit többen vannak, mint a hülyék. Ugyanakkor a fővárosban az egy négyzetkilométerre jutó kretén szint elég magas. Kiváló helyszín lenne börtönnek például a XIII. kerület, vagy Újpest. Az előnye az lenne, hogy a rabok jelentős része gyalog is haza tudna menni kimenőre. Az ország elitje, az igazi magyarok vidéken élnek!
csa-csa
a sok tetves csűrhének?! Minek??? (alig szabadul, máris gyilkol, rabol?) Temetőt nem??
jó nagyot!! mellé meg egy "kórbonctant" is donor utánpótlásnak! Úgy sincs soha elég!
bakurasz
500 férőhely? Elég lesz az a bukott Fideszeseknek és a haverjaiknak? Mindegy, hogy hol lesz csak sóbánya legyen a közelben!!!
Vizual
@Papuska1: Ja könnyű igy statisztikázni, de Budapest nagy. Vidéken hamarabb meg lehet állapítani a hülyéket és a bűnözőket. Te hol laksz ? Veled nincs gond.
Juhász István
EZ EGY REÁLIS IGÉNYT KIELÉGITŐ BERUHÁZÁS LENNE. mIRE FELÉPÜL, ADDIGRA, biztosan MEGLESZNEK AZ ELSŐ ELSZÁMOLTATÁSOK, TÁRGYALÁSOK, JOGERŐS ITÉLETEK, és kezdhetik is majd belakni, az új börtönt. A teljes vagyonelkobzások után hirtelen megugrik a honi életszinvonal is. Vagy csak ÁLMODOM?
Bercifiu
@nyanya001: Ez valóban jó hely, legalább a rokonoknak nem kell sokat uzazni a látogatásra. Na meg azért érzelmileg sem mindegy, hogy a családi birtok közelében ülhetnek.
human
Remélem gondolnak a jövőjükre és lesz benne pár luxuscella :)
EcsiAntal
@bakurasz: Nono---azért legyen má hele mert akkor ollan pipa leszek hogy csak no --simonnak ..hagyónak --hunvaldnak --józsának --tóbiásnak is csak azért is hogy ölhessék egymást --és akkor hol van fodor --kuncze álompáros -bammeg !!!
Papuska1
@Vizual: Budapesten születtem, de időben felfigyeltem annak debilizáló hatására és időben felköltöztem falura. Most egy pici kis, Budapesttől 220 km-re lévő faluban lakom. (Messzebb, már a határ van, és azon túl nem akarok élni!) Még látszik rajtam kicsit a fővárosiság, de szerintem gyógyulóban vagyok. Mások is azt mondják itt a környéken, de félek, hogy én már soha nem jutok el a tősgyökeres falusiak eredendő bölcsességéhez, a praktikus élni akarásukhoz, a józan paraszti eszüket sem fogom már birtokolni, és irigylem őket. Innen látszik igazán, hol él a magyar, és mennyire korcsosít el minden tiszta elmét Budapest!
brutus
ENNYIT TUDNAK a köcsögök !! Remelem MAGUKNAK epitik...
Vizual
@Papuska1: Csak a Budapestre válaszolnék. Ott kapálsz ahol akarsz. A vidéki embernek is volt rangja, én a született Pesti aki vidéken nevelkedett, szívesen élveztem a vidék nyugalmát és valahol az állandó bőségét. De tudod ez az úri muri vidékiek többségéből áll. Na ezért őrülök, hogy vidékre helyeznek hivatalokat Őesti ember, akik az ország 1/5 adják, nem véletlen, hogy a vidék szennyét nem szeretik
Azt mondják az értelmiség születik.Hát a bunkó is. De tehénszarból nem lesz nagyívű tudós ember, ha a vidéki szűk, művelődési és tanulási lehetőségek megszűnnek. Már Budapesten. Is Én még vidéken nem láttam 10 ezres magán könyvtárat. Ha kinézek a másik szobába, ott van..Magam érintett vagyok Nográdban,
és másodiziglen Erdélyben. De ezt a dzsentri tudás nélküli atyavilágot nem szeressem.
Vizual
Igen. Én a makrókörnyezetre gondoltam a mikróval együtt. Mert tőrvényszerűségek vannak.
A börtön épitése pedig új munkahely ahová dolgoztatni viszik majd a rabokat. Na nem azért hogy kussoljanak, el legyenek foglalva, hanem azért, hogy valaki szinte ingyen használja, dolgoztassa őket.
verőce21
Jó üzlet a börtönépítés, már írtam régebben. Az állam biztos, és jó bérlő.
gazdag dezső
Hát kell is az újabb börtön,mert nagyon sok a bűnöző !! Lehet,hogy a mostani politikusain egy része is majd oda kell,hogy kerüljön!! Mert legtöbbjük azt érdemli. Nagy tisztelet a kivételeknek.Talán a leg egyszerűbb lenne ,ha egy elhagyott laktanyát kijelölnének erre a célra,mert sok van ilyen,és erre a célra alkalmas hely! Nem kéne valaki kiváltságos embernek egy nagy melót adna valami hotelszállodaszerű épület építésére!! A Rákos ideje alatt is dolgoztatták a rabokat,és most is nagyon azt kellene tenni velük,mert az ott nem üdülő!!
Papuska1
@Vizual: Azt hiszem bár még jóindulatot is érzek a szavaiban, az alapvető Pesti tévedések ott vannak a mondataiban. Ha megnézzük az utóbbi időszak híres és elismert embereit szerencsére erősen túlreprezentált ebben a kőrben a vidéki ember. Azzal a hibával küzd, amivel az irányítás egy jelentős része is, a vidéken élők 4 nem tévedés 4%-a él főállásban a mezőgazdaságból. Van ezen kívül egy rész, aki jövedelem kiegészítés, illetve életmódbeli okokból foglalkozik mezőgazdasági tevékenységgel. Ez nem öröm, hanem elég szomorú, de tény. Az is tévedés, hogy az ország ötöde él Budapesten. Ha az agglomerációt nem tekintjük, 1, 6 milliónál valamivel több ember él a Fővárosban, ez a népesség 1/6-a szűken! A vidék ipari gazdasági súlya egyre nő. Azt az elképzelést pedig a leghatározottabban visszautasítom, hogy a vidéki "kapálgatós" illetve "tehénszarszagú" emberekről beszél, nem gondol arra, hogy a falvak közelében kiválóan felszerelt egyetemekkel vidéki városok vannak. A tudományos Akadémia több utóbbi elnöke büszkén állította, hogy falusi, összevont iskolai csoportokból indulva kerültek a több diplomás akadémikusi posztra. Pláne ma az internet világában a Főváros ilyetén előnye jelentősen csökkent. (Mint ahogy gazdasági részesedése a nemzeti össztermékben ,bár még mindig magas, koránt sem annyi, mint néhány éve volt!) Ráadásul tudományos tény, hogy a magas CO és NO2 tartalom a levegőben gyors elbutulást eredményez! Fentiek alapján fenntartom az állításomat, hogy a nemzet fenntartója és kulturális utánpótlásbázisa a vidék!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.