Az embertelen, ezért istentelen diktatúrák eltűnnek a történelem süllyesztőjében – jelentette ki a nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a kommunizmus áldozatainak emléknapján tartott megemlékezésen Pócspetriben.

Semjén Zsolt a község római katolikus templomában tartott eseményen azt mondta, a történelem "szemétdombjára" került a Szovjetunió, "a bolsevik ateizmus birodalma", de az elmúlt negyedszázadban megjelent visszaemlékezések és emlékiratok továbbra is a magyarság elé vetítik a kommunizmus rémtetteit.

Semjén: A diktatúrák eltűnnek a történelem süllyesztőjében

A kereszténydemokrata politikus hozzátette, mivel az emberek hajlamosak felejteni, ezért időként el kell olvasni egy-egy gulág-emlékiratot vagy örök mementóként fel kell idézni a Pócspetriben 1948 júniusában, az egyházi iskolák államosítása elleni tiltakozáson történt eseményeket.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Azt mondják, a történelem ismétli önmagát.
Adolf Hitler is így kezdte.

Világuralmi törekvés, kommunistaellenesség.
Kormányra kerülve felszámolta, a jogállamiságot, a német állam föderális jellegét, az ellenzéket.
Külpolitikájában nem elégedett meg a Versailles-i békerendszer felszámolásával, hanem a gyakorlatban is meg akarta valósítani világuralmi elképzeléseit.
Lehetne még folytatni.
Orbán Viktor szintén zenész, Hitler hogy is végezte?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Toby
Szép ( és reménytkeltő ) kilátások a fidesz-kondára nézve !
volvós
.Csuhászsótika !! A diktatúra jelzöt netán a saját pártodra értetted ??
Akkor természetes, hogy a történelem szemétdombjára valók vagytok
( ahogy megfogalmaztad )
oncogito
Igen, emlékezni kell és levonni a tanulságot. Mégpedig a teljes tanulságot.
Dr. Felipe
Tömjén elvtárs!

Legkésőbb 2018 ban ti is.
zöldszem
Azt mondják, a történelem ismétli önmagát.
Adolf Hitler is így kezdte.

Világuralmi törekvés, kommunistaellenesség.
Kormányra kerülve felszámolta, a jogállamiságot, a német állam föderális jellegét, az ellenzéket.
Külpolitikájában nem elégedett meg a Versailles-i békerendszer felszámolásával, hanem a gyakorlatban is meg akarta valósítani világuralmi elképzeléseit.
Lehetne még folytatni.
Orbán Viktor szintén zenész, Hitler hogy is végezte?
papa.49
@zöldszem: Jól látod a hasonlóságot...
mariaberta
Nos Semjén most igazat szólt. Elfognak tűnni a süllyesztőben, már csak idő kérdése. A " bomlás virágai" kezdenek nyiladozni.
papa.49
,,Kenetteljes majom,, amit mondtál az 100% ban vonatkozik a maffiapártodra tehát kezdhetsz eltűnni, mihamarább...
kkalman
Na, akkor mehettek ti is a szemétdombra. A tanulságot le kell vonniuk az embereknek, de emlékezni rátok... Inkább nem! Jó szívvel biztos nem!
papa.49
@kkalman: Emlékezni rájuk, MINT A KERÜLENDŐ ROSSZRA!!!
lampa laz
"A diktatúrák eltűnnek a történelem süllyesztőjében" ezt a főnökének mondja, mert az a szerencsétlen az ellenkezőjén dolgozik.
Hofipisti
Felvázolta saját sorsát az Ájtatós Manó!
Persze arra is valamit még ki kellene találni, hogy a nagy "Oroszhazaküldő" most miért akarja megint a nyakunkra hozni ezt a hordát? Sajnos nem tudom más jelzővel illetni a KGB- Putyint és bandáját. Rogán is éppen ezek ellen papolt ma, de ő is elfelejtett a múlt heti látogatóról valamit is mondani!
Egy kalapba való mind! Semjén, Rogán, Lázár, Kovács és a többi lefety!
vonotok
Csak nem érzed már is a sülyedést ??? Elégé szar érzés lehet. És hova lett a fehér lovad???
nemjoezigy
Ez az idióta most valósat mondott, és a jövőbe is látott. Így végzi a fideszkdnp sziámi párt(ok). Sőt, hogy még teljesebb legyen a kép: a magyar történelem könyvekbe a sötét, felejthető korszakként elkövetőiként fognak megjelenni, akik tevékenysége miatt szegényedett az ország, növekedett a szegények száma, miközben a környező országokban növekedett a nép jóléte.
kakaósbögre
a zsótifiú megint fullra tolta a kreténturbót.
Linna
Hagyjuk már a múltat! Inkább söpörjétek el az ajtó elől a jelenlegi szemeteteket!
Linna
@kkalman: Nyugi kálmán, bekerülnek a történelembe, mint az ország tönkretevői, mint a bűnözők pártja.
kkalman
@Linna: A vajdát már tanítják a történelem órán. A 98-02 közti regnálása a tananyag. Szívesen belenéznék a hazugságok kicsiny tárházába.
Clavigo
Zsóóóti...megint leestél a lóvadról ?
Anna Mária
Sajnálom, hogy Magyarországon nincs valami Pussy Riot-féle formáció, elképzelem, milyen buli lenne, ha rákezdenének a nótára, miközben egy ilyen álszent Semjén nyomja a frankót!
Ilyenkor sajnálom, hogy már öreg vagyok punknak!
bakegya
-na ez emlékezetes lesz -SEMJÉN ezt a cölöp tetejéről éppen A PÓCSPETRI KATOLIKUS TEMPLOM FESZÜLETÉNEK ÁRNYÉKÁBÓL KÖPTE RÁ A MAGYAR ZEMBEREKRE..!!!???
Senara
Semjén: A diktatúrák eltűnnek a történelem süllyesztőjében-... Bizony , de a felelősségre vonást sem kerülik el .
nezelodo
Minden diktátor úgy kezdi, hogy az elődjét tartja diktátornak, és bosszút áll a diktatúra kiépítésért.
Huszonöt éve a románok döbbenettel vegyes elégedettséggel nézhették, amint Elena akadémikus asszony a szív húrjait kezdte pengetni a kalasnyikovot éppen csőre töltő kiskatonának, hogy édes fiam... A mondatot már nem fejezte be valamiért, de világ tanult belőle, de a politikusok, akik láthatták, azok biztos nem. A Zsóti meg alighanem a láncfűrészével volt elfoglalva a fatelepen, azért nem látta, vagy a tanulság elakadt valahol félúton az elméje fele tartva...
silber13
Ezt az agybeteget ki kell tiltani az összes katolikus templomból, a reformátusokak ott a másik hibbant, az esztergályos páter!
magyarbakancs
"Semjén: A diktatúrák eltűnnek a történelem süllyesztőjében.2
Semjén úr maga mikkor tűnik el?
nezelodo
"silber13
Ezt az agybeteget ki kell tiltani az összes katolikus templomból, a reformátusokak ott a másik hibbant, az esztergályos páter!"

Nem tiltja ki az egyháza egyiket sem, mert hasznuk van belőlük, ezek az egyházak búcsúcédulái a kormánynál, és inkább titokban újra szentelik az Isten házát a látogatásuk után.
magyarbakancs
Szeretném megtudni,hogy a volt komcsikkal kik kiszolgálták a Kádár rendszert és most a Fidesz padsoraiban ülnek mi van velük?
Ők nem bűnösek?
Vagy azok jó komcsik?
Linna
@kkalman: Attól tartok, mi már nemigen fogunk. Majd az unokák. De remélem, ők már csak bosszankodni/csodálkozni fognak az olvasott sok hülyeségen.
Linna
Most, hogy újra nézem a képet, az az ájtatos tekintet, a szobor szentek kéztartásának pontos lemásolása ,,,, nem tudtam, mi irritál. Ezt a kenetteljes embert bronzba kéne önteni. Úgy értem: mármint bele!!!
Clavigo
Zsóóóti,,te a trágyadombra fogsz kerülni,,a fénylőseggű Főnököddel együtt. Nektek egy szimpla szemétdomb,,kitüntetés lenne ettől a néptől.,oszt jó napot.
Nil
ez egy nagy igazság és ez ad reményt és hitet hogy a fidesz-kdnp eltűnik - csak mehetne kicsit gyorsabban a folyamat
vörösfuvalat
@zöldszem: Van még egy pár apró párhuzam.
Pl: Hitler szerette magát szegénynek mutatni . A nép egyszerű fiának ábrázolták.
Közben hatalmas vagyont szerzett a könyvéből. Viktor is évekkel ezelőtt 18 millát vágott zsebre beszédei után. Mind a ketten előszeretettel használják az erős, akarat, harc,harcom szavakat.Az idő előrehaladtával egyre többet beszélnek első szám egyes személybe.
kkalman
@Linna: Inkább bearanyoznám. De jó forróba!
Desischado
Ájtatos semmilyen tömjén zsóti megint osztja az észt. Remélem, olyan lesz, mint a Delphoi jósnő! Lehet akkor ezerrel nyergelni, aztán hajrá, Azer!
gazdag dezső
Egészen biztos vagyok abban ,hogy ez a rendszer sokkal gyalázatosabb mint a Kádár rendszer utóbbi 10 éve !! Hogy ez a rendszer nem fog addig sem tündökölni mint a szocialista rendszer!!!Pedig abból sem kérnénk !! Ugye a Rákosit is egyszer csak megunta a nép !! És ezeket ???
Linna
@kkalman: Nekem úgy is megfelel, csak a bronz olcsóbb.
kukac50
Ti is el tűnhetnétek végleg a közéletből.
havasigyopár
Nagyon szép a kép a háta mögött. Helycserét!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.